nikonick Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2015 χαιρετώ όλους, το computer ένα fujitsu esprimo socket lgaa 775 και θα ήθελα να μάθω εάν παίρνει intel core 2 quad η και xeon η μητρική έχει το intel iq33 express chipset το σύστημα ψύξης του επεξεργαστή δεν έχει ανεμιστηράκι αλλα ένα μεγάλο αεραγωγό που παίρνει αέρα από έναν 120 mm ανεμιστήρα στο μπροστινό μέρος δεν ξέρω αν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με θερμοκρασία του επεξεργαστή εξαιτίας αυτού Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaaragr Αύγουστος 27, 2015 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2015 http://ark.intel.com/products/31917/Intel-82Q33-Graphics-and-Memory-Controller#@compatibility Δεν νομίζω να χρειάζεται κάν αλλαγή firmware ακόμα και για τους Q8600, Q9650 αλλα απο ότι βλέπω δεν παίρνει τους extreme. ΓΙα τους xeon lga 771 και το γνωστό κολπάκι με το mod ρίξε μια ματιά εδω http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/2/#series-explanation 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 27, 2015 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2015 Για το θέμα των xeon υπάρχει αρκετή πληροφορία και εδώ. Άποψή μου, εάν αποφασίσεις για τετραπύρηνο κοίτα το TDP που επεξεργαστή που φοράει τώρα, και φρόντισε να μην το ξεπεράσεις, γιατί δεν ξέρω εάν θα την παλέψει το σύστημα ψύξης σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Αύγουστος 27, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2015 χαιρετώ όλους,σας ευχάριστο πολύ για τις απαντήσεις σαςαπό ebay μπορώ να βρω πολλούς επεξεργαστές intel quad αλλα και xeonκάπου διάβασα ότι μονο xeon σειράς 3xxx μπορεί να δεκτη η μητρικήαπό τι καταλαβαίνω μπορώ να βάλω xeon και quad που έχουνε fsb 1066 ghzασύμβατοι με την μητρική μου είναι οι intel extreme λόγο του ότι το fsb τους είναι στα 1600 ghzναι σίγουρα πρέπει να δω και πια η κατανάλωση σε watts διαφοερτικά θα έχω πρόβλημα και με το τροφοδοτικό αλλα και με την θερμοκρασία του επεξεργαστήεδώ να αναφέρω ότι το τροφοδοτικό είναι μονο 280 watts Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaaragr Αύγουστος 28, 2015 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2015 Οπότε δοκίμασε γύρω στο 65tdp για 95tdp δεν νομίζω να αντεξει το τροφοδοτικό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Αύγουστος 28, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2015 καλησπέρα σε όλους,μόλις τώρα έχω διαβάσει το link που έχει δώσει ο φίλος GriGaS για τους xeonπολύ χρήσιμες πληροφορίες !τι γίνετε εάν πάρο έναν xeon socket lgaa 775 με fsb που μπορεί να τρέχει η μητρική μου δηλαδή στα 1066 ghz και 1333 ghzθα χρειαστώ κάποια αναβάθμιση του bios η θα τρέχει κανονικά μιλάμε για xeon με 65 η και 95 watts κατανάλωσηευχάριστο τον φίλο gaaragr για την πληροφορίασίγουρα το τροφοδοτικό του fujitsu είναι μικρό από τι έχω βρει το fujitsu παίρνει και intel quad core Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 28, 2015 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2015 Εάν δεν βρεις κάποιον που να έχει δοκιμάσει να βάλει xeon στη μητρική σου δεν θα μπορείς να είσαι σίγουρος. Για μένα κοίτα σε κάποιον Xeon σειράς L54x0 που έχουν TDP 50 watt και είναι δροσερότατοι. Όσον αφορά το BIOS, μπορεί να παίξει out of the box, μπορεί να θέλει να προσθέσεις cpu microcode, μπορεί και να μην bootάρει. Εάν δεν είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις, δίνεις 30-40 παραπάνω και παίρνεις C2Q. Τώρα τι cpu έχει το PC σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Αύγουστος 29, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2015 καλημέρα σε όλους και ευχάριστο φιλε GriGaS για την πληροφορίαντο computer έχει έναν intel e7200 @ 2.53 ghzδυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι για την απόδοση του e7200 αφού το computer δεν έχει δίσκοτρέχω ένα linux puppy slacko 5.7 από usb έτσι για το internet ο λόγος που θέλω xeon είναι ότι είναι πολύ πιο σταθερός επεξεργαστής σε βαριές εφαρμογές video, 3d, bryce που δουλεύωεντάξει τώρα βολεύομαι με έναν μικρό celeron g530 τώρα μου ήρθε στο μυαλό...οι xeon για socket lgaa 775 παίρνουν μνήμη ddr2 ecc ενώ το fujitsu παίρνει non ecc ! τι γίνετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 29, 2015 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2015 Δεν υπάρχει θέμα με τις μνήμες. Και εγώ στο δικό μου με non-ecc τον έχω τον xeon. Με ένα σύντομο ψάξιμο σαν επιλογή με την μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας φαίνεται ο L5408. Έχει 40 watt TDP, 1066 FSB αλλά σε single threaded θα είναι πιο αργός από αυτόν που έχεις τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Αύγουστος 30, 2015 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2015 καλημέρα σε όλους,έχω βρει αυτούς τους xeon από ebay xeon e3110 dual core @ 3 ghz fsb 1333 ghz euros 15xeon e3220 quad core @ 2.4 ghz fsb 1066 100 watts euros 27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts