Jump to content



Σκασιμο mosfet σε asrock H77m motherboard


komos

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες. Εχω το motherboard του θέματος. Το είχα για καμένο σε ενα συρτάρι. Δηλαδή βάζοντας πάνω CPU/RAM/PSU/ΨΥΚΤΡΑ οταν πάταγα το power on το ανεμηστήρι του cpu εκανε μισή στροφή και τίποτα άλλο.

Σήμερα έπεσε στα χέρια μου ενας spare 1155 cpu και είπα να ξανα δοκιμάσω την τύχη μου.

Τα ξανασυνδέω όλα και (παράξενο) το ιδιο αποτέλεσμα. Λεω δεν κάνω και ενας cmos clear μηπως και..... (ολα εν τω μεταξύ στο ρεύμα)

Ξαφνικά ......μπαμ. Ακούω έκρηξη και ξεκινάει να δουλεύει ο ανεμιστήρας και το pc ποσταρει. Μπαινω και bios και τα διαβάζει όλα κομπλέ.

Αυτό που φαίνεται οτι έσκασε είναι ενα mosfet απο τα 15 διπλά από ένα VRM (απο τα 6) του cpu.

Η πασιφανής ερώτηση είναι τι κίνδυνοι ελλοχεύουν για το υπόλοιπο hardware άμα συνεχίσω να δουλεύω το motherboard.   

Το mosfet ειναι το 73T03GH 20282g. Τα βρήκα στο aliexpress αλλά θα ήθελα για πιο γρήγορα να τα βρώ απο Ελλάδα. Ξέρει κανείς αν μπορούμε να τα βρούμε εγχώρια και αν ναι που?

 

 

PS Το motherboard ειναι Η77Μ της Asrock. Αν μπορεί κάποιος moderator να διορθώσει και το topic.

post-31126-0-08438600-1440534050_thumb.j

post-31126-0-84946200-1440534115_thumb.j

Έγινε επεξεργασία από komos
Link to comment
Share on other sites

απο τα πιο κουλα που εχω ακουσει...

 

στη θεση σου θα το παραταγα οπως ειναι και θα το δουλευα. και να αγορασεις μοσφετ δε θα το ξεκολλησεις και πολυ ευκολα. ασε που πολυ πιθανο, μπορει το προβλημα να ειναι πριν η μετα το συγκεκριμενο μοσφετ και να σου σκασει και το καινουριο. και οπως λεει και ο kpetros μαλλον εισαι οκ απλα χαθηκε η μια απο τις 6 power phases. σε κανα κλοκαρισμα ισως δε σου ναι τοσο σταθερο το ρευμα κλπ κλπ...

Link to comment
Share on other sites

με H77 chipset clockαρισμα δεν θα έκανα έτσι και αλλιώς. Μια ανησυχία μου είναι μην vdrop-αρει περισσότερο από όσο πρέπει η ακόμα χειρότερα μην περάσει στον επεξεργαστή 1.5 -2.0v χωρίς να το έχω ορίσει έτσι. Όπως και να έχει εντός των ημερών θα βάλω πάρω και ένα δίσκο να κάνω μερικά stress tests να δω πως συμπεριφέρονται τα vcore vdimm vtt κλπ. Υπάρχει θεωρία αλλά να διαβάζουν οι αισθητήρες του motherboard και άλλα να είναι στην πραγματικότητα τα ρεύματα?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.