Jump to content

Aγορα notebook.

Παναγιώτης

Recommended Posts

Γειά σας, και χρονια πολλα!

Θελω να αγορασω ενα Laptop... και θα ηθελα την γνωμη και την βοηθεια σας ως προς την επιλογη του.

Η χρηση του θα ειναι βασικα στο σπιτι (σπανια θα υπαρχει η αναγκη μεταφορας του)

και θα τον χρησιμοποιω κυριως ως εργαλειο της δουλειας μου.

Ασχολουμαι με μονταζ & επεξεργασια εικονας, αρα εχω αναγκη απο καλη καρτα γραφικων, μνημη τουλαχιστον 1G και οθονη υψηλης αναλυσης.

Απο την ερευνα που εχω κανει μεχρι στιγμης εχω ξεχωρισει τους παρακατω δυο:

1) FUJITSU SIEMENS amilo D 1845 (Pentium 4 3.2GHz) ( 1799.00 + φπα)

2) TURBO-X 17WP (Pentium 4 3.2GHz) ( 1899.00 + φπα)

Ποια ειναι η γνωμη σας?

Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο στα ιδια λεφτα?

Περιμενω απαντησεις! :help:

Εξισου καλο και σε καλη τιμη ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900120 και λιγο πιο οικονομικο αλλα τι νοημα εχει αν τον εχεις σπιτι?

Γιατι δεν σκεφτεσαι για desktop pc?

εαν οντως δεν υπαρχει η αναγκη μεταφορας του....δεν χρειαζεσαι laptop ..πρωτον για την χρηση που τον θες ειναι αρκετα απαιτητικες οι εφαρμογες και δευτερον με 1899e παιρνεις desktop δυο φορες πιο δυνατο απο τον laptop ...και τριτον δεν θα χεις προβλημα αναβαθμισης στο μελλον...

1) FUJITSU SIEMENS amilo D 1845 (Pentium 4 3.2GHz) ( 1799.00 + φπα)

Γιατί? γιατί έχει 2 χρόνια εγγύηση δλδ του χρόνου το πουλάς με 1 χρόνο εγγύηση σκέψου το :)

Τα χαρακτηριστικά τους δεν τα είδα καν (αυτό είναι δική σου δουλειά σύμφωνα με τις ανάγκες σου) είδα τις μάρκες μόνο..fujitsu και toshiba έχουν 2 χρόνια εγγύηση και αυτό για εμένα μετράει..

για τη δουλεια που το θες το πισι κανενα απο τα υπαρχοντα λαπτοπ δεν κανει δουλεια αψογη οσο ενα - σε ιδια τιμη περιπου - ντεσκτοπ ....

αν απο κει και περα επιμενεις για λαπτοπ τοτε μεταξυ των 2 δεν υπαρχει συγκριση, φυσικα το 1ο ...

Θα συμφωνησω απολυτα με τα παιδια αν δεν προκειται να το μεταφερεις τοτε με αυτα τα λεφτα φτιαχνεις τρομερο desktop που θα σε ικανοποιησει ποιο πολυ απο οποιοδηποτε laptop;)

εγώ θα σου πω για ντέσκτοπ όχι για τις επιδόσεις αλλά για την οθόνη...

με μια crt θα έχεις καλύτερη απόδοση χρωμάτων για επαγγελματική χρήση... μόνο ακριβές τφτ (και μετά από καλιμπράρισμα) μπορούν να ανταποκριθούν εκεί... οπότε σε οθόνη λάπτοπ θα κάνεις μεγάλη υποχώρηση...

αν πάλι επιμένεις, κοίτα να είναι sxga 15"

δηλαδή 15άρα με 1400χ1050 ωστε να έχεις χώρο και ΟΧΙ 15.4 wide tft...

Οι λογοι που επιλεγω Laptop ειναι οι παρακατω.

Πρεπει να κανω παρουσιαση και επι τοπου διοθωσεις στο project με τον πελατη και αυτο δεν μπορει να γινει στο σπιτι μου.

Πρεπει να φορτωνω υλικα για το μονταζ απο video Digital Beta που αφ'ενος υπαρχει στη δουλεια και εφ'ετερου αν ειχα τα λεφτα για την αποκτηση ενος τετοιου video (30.000 euro) θα εκανα δικια μου εταιρεια και δεν θα δουλευα υπαληλος!

Και τελος... ο χωρος στο στο σπιτι μου ειναι περιορισμενος και δεν αντεχει το στησιμο ενος Desktop.

Tα Laptop του πλαισιου (turbo-x) ειναι αξιοπιστα?

Γιατι ο TURBO-X ειναι σαφως καλυτερος απο τον FUJITSU SIEMENS.

FUJITSU SIEMENS AMILO D 1845

Επεξεργαστής : Intel Pentium 4 3,2 GHz

Μνήμη : 1024 MB

Σκληρός Δίσκος : 80 GB

Οθόνη : 15.4'' TFT

CD/DVD : DVD-R/RW

Modem / Δύκτιo : 56K + LAN 10/100

Λειτουργικό : Windows XP

Εγγύηση : 2 έτη

TURBO-X 17WP

Επεξεργαστής : Intel Pentium 4 3,2 GHz HT

Μνήμη : 1 GB (2 x 512 MB)

Σκληρός Δίσκος : 100 GB

Οθόνη : 17'' WXGA

CD/DVD : DVD/RW DUAL

Κάρτα γραφικών : ATI Mobility Radeon 9700 256MB

Modem / Δύκτιo : 56K + LAN 10/100/1000, Wireless 802.11b/g, Bluetooth

Λειτουργικό : Windows XP Home

Θύρες : Υπερυθρες, 3xUSB, 1xmini IEEE 1394, 1xΣειρακή, 1xΠαράλληλη, 1xPCMCIA, 1xDVI

Βάρος : 4,2 kg

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά : Card reader 7in1, Ενσωματωμένη camera

Εγγύηση : 1 έτος

Αρχική απάντηση από jdrogas

Εξισου καλο και σε καλη τιμη ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900120 και λιγο πιο οικονομικο αλλα τι νοημα εχει αν τον εχεις σπιτι?

Γιατι δεν σκεφτεσαι για desktop pc?

Αρχικα ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Πρεπει να κανω παρουσιαση και επι τοπου διοθωσεις στο project με τον πελατη και αυτο δεν μπορει να γινει στο σπιτι μου.

Πρεπει να φορτωνω υλικα για το μονταζ απο video Digital Beta που αφ'ενος υπαρχει στη δουλεια και εφ'ετερου αν ειχα τα λεφτα για την αποκτηση ενος τετοιου video (30.000 euro) θα εκανα δικια μου εταιρεια και δεν θα δουλευα υπαληλος!

Και τελος... ο χωρος στο στο σπιτι μου ειναι περιορισμενος και δεν αντεχει το στησιμο ενος Desktop.

Αρχική απάντηση από Voudas

εγώ θα σου πω για ντέσκτοπ όχι για τις επιδόσεις αλλά για την οθόνη...

με μια crt θα έχεις καλύτερη απόδοση χρωμάτων για επαγγελματική χρήση... μόνο ακριβές τφτ (και μετά από καλιμπράρισμα) μπορούν να ανταποκριθούν εκεί... οπότε σε οθόνη λάπτοπ θα κάνεις μεγάλη υποχώρηση...

αν πάλι επιμένεις, κοίτα να είναι sxga 15"

δηλαδή 15άρα με 1400χ1050 ωστε να έχεις χώρο και ΟΧΙ 15.4 wide tft...

Πολυ καλη οθονη εχει ο (SONY VAIO VGN-A297XP), αλλα και πολυ στουχτερη τιμη.

Επεξεργαστής : Intel Pentium M 745 (2MB L2, 1,80GHz, 400MHz FSB)

Μνήμη : 512 MB (1 x 512MB)

Σκληρός Δίσκος : 80 GB

Οθόνη : 17'' WUTFT

CD/DVD : DVD+/-RW double layer

Κάρτα γραφικών : ATI Mobility Radeon 9700 64MB

Modem / Δύκτιo : 56K + LAN 10/100/1000, Wireless 802.11b/g, Bluetooth

Λειτουργικό : Windows XP Professional

Θύρες : 1xFirewire, 3xUSB, 1xPCMCIA II

Βάρος : 3,9 kg

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά : Memory Stick Pro

Εγγύηση : 1 έτος

Εσυ εχεις να μου προτεινεις καποιο μοντελο ποιο οικονομικο?

εμένα μου αρέσει αυτό...

http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=184

http://www.acer.co.uk/acereuro/page4.do?dau22.oid=4764&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=17&ctx1=UK&crc=1423022835

http://www.acer.co.uk/acereuro/page9.do?dau34.oid=4764&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=17&ctx1=UK&crc=2846348602

του Πλαισίου είναι κορυφή σαν parts (+++ το HT) ΑΛΛΑ

α) 4.2kg!!!

B) αυτονομία μικρή

c) δεν ξέρω τί παίζει από αηιοπιστία, αν και θεωρητικά το πλαίσιο είναι παράδεισος rma

την οθόνη πρέπει να τη δεις για να έχεις άποψη. αυτό ισχύει για όλα...

Αρχική απάντηση από Voudas

εμένα μου αρέσει αυτό...

http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=184

http://www.acer.co.uk/acereuro/page4.do?dau22.oid=4764&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=17&ctx1=UK&crc=1423022835

http://www.acer.co.uk/acereuro/page9.do?dau34.oid=4764&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=17&ctx1=UK&crc=2846348602

του Πλαισίου είναι κορυφή σαν parts (+++ το HT) ΑΛΛΑ

α) 4.2kg!!!

B) αυτονομία μικρή

c) δεν ξέρω τί παίζει από αηιοπιστία, αν και θεωρητικά το πλαίσιο είναι παράδεισος rma

την οθόνη πρέπει να τη δεις για να έχεις άποψη. αυτό ισχύει για όλα...

Ευχαριστω Vouda... οντως καλη περιπτωση ο acer και σε καλη τιμη!

Με χαλανε λιγο οι 15''. Θα προτιμουσα 17''.

Αρχική απάντηση από abarth

για τη δουλεια που το θες το πισι κανενα απο τα υπαρχοντα λαπτοπ δεν κανει δουλεια αψογη οσο ενα - σε ιδια τιμη περιπου - ντεσκτοπ ....

αν απο κει και περα επιμενεις για λαπτοπ τοτε μεταξυ των 2 δεν υπαρχει συγκριση, φυσικα το 1ο ...

Γιατι?

Οι TURBO-X δεν ειναι αξιοπιστοι?

αν θες να γλιτώσεις λεφτά, δες το http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=5732

το παρέλαβα χθες... απλά είναι με wide 15.4 @ 1280x800 + λίγο μικρότερο cpu... η μειωμένη αυτονομία σε σχέση με το 8005 δε θα είναι πρόβλημα αφού σε μπρίζα θα δουλεύεις... απλά και πάλι τίθεται ζήτημα οθόνης...

αν τα λεφτά δεν είναι προμπ τότε πήγαινε στις λύσεις με τις 17" που χρειάζεσαι

Αρχική απάντηση από Παναγιώτης [Χθες, στις 19:59]

Αρχικα ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Κρατάω μόνο αυτόν τον λόγο....και σου προτείνω να προτιμήσεις οτιδήποτε έχει Pentium M επεξεργαστή- 512 ram και σχετικά γρήγορο δίσκο....μόνο και μόνο για την αυτονομία.

Πρόσεξε...όχι P4 3.0 και τα ρέστα....αλλά την γκάμα 715-755 επεξεργαστών της Intel.

Απίστευτη αυτονομία (εχω μετρήσει πραγματικές 6 ώρες μικτής δουλειάς στο δικό μου), καλές επιδόσεις και πολύ....ψύχραιμοι. :p

Ο ανεμιστήρας παίρνει μπρος 1-2 φορές την ημέρα μόνο.

Αντιθέτως τα υπόλοιπα laptops με P4 στην 1-1,5 ώρα είναι τέζα....άσε που οι ανεμιστήρες τους δεν σταματάνε...ποτέ. ;)

Όσο για τα laptops του Πλαισίου....μια χαρά είναι.

• 3 weeks later...

Αγαπητέ φίλε θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο Centrino εάν πρόκειται να κάνεις παρουσιάσεις και Ρ4 εάν πρόκειται να ασχοληθείς με Video&DVD-editing.

Και στις δύο περιπτώσεις αν μπορείς να πληρώσεις μετρητά, επικοινώνησε μαζί μου γιατί μπορώ να κόψω το ΦΠΑ σε κάποια άλλη εταιρία και να μην το πληρώσεις.

Φιλικά, Γιάννης (ialatsat@panafonet.gr)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.