Jump to content

Καταμέτρηση !! ASUS P4C800-E DLX .. στο φόρουμ

overvolt

Recommended Posts

....γεια σου ρε overvolt .........παιχταρά!

....τι περίπτωση σπάνια είσαι εσύ!:clap: :clap: :clap: :clap: :worship: :worship: :worship:

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

ρε παιδια με μενα τι γινεται?λιγη βοηθεια και εδω. μην βγαινετε off. help!δεν ακουτε που φωναζω?εκτος απο τα προηγουμενα συν μια ερωτηση.εχω 2χ256 mb kingston hyper x ultra low latency. αξιζει να βαλω αλλα 2χ256 ιδια για να εχω 1giga?ή μηπως θα εχω απωλεια επιδοσεων?το dual channel δεν το χανω αυτο ειναι σιγουρο.

Αρχική απάντηση από johngamer

ρε παιδια με μενα τι γινεται?λιγη βοηθεια και εδω. μην βγαινετε off. help!δεν ακουτε που φωναζω?εκτος απο τα προηγουμενα συν μια ερωτηση.εχω 2χ256 mb kingston hyper x ultra low latency. αξιζει να βαλω αλλα 2χ256 ιδια για να εχω 1giga?ή μηπως θα εχω απωλεια επιδοσεων?το dual channel δεν το χανω αυτο ειναι σιγουρο.

Σιγουρα με το 1giga θα δεις διαφορα.

Mε 4 dimms(4x256) ομως θα απενεργοποιηθει το PAT.

overvolt δεν είναι αυτά που λες, αλλά το στυλ που τα λες.

πάντως η σταθερότητα είναι δύσκολο πράγμα, και εξαρτάται και

από πολλούς παράγοντες, οπότε άλλος βλέπει ταβάνι στα 3.4, άλλος

στα 3.8-4.0. Εξαρτάται πολύ από τα revision της κάθε μητρικής αλλά

και από τον παράγοντα τύχη.

Εγώ προσωπικά δεν ξέρω από intel, αλλά ο xp μου δύσκολα σταθεροποιείται πάνω από 2.4ghz

με την υπάρχουσα ψύξη.

Τα "σωληνάκια με νερό" σίγουρα δεν έχουν την αξιοπιστία μιας αερόψυξης, αλλά παρ'όλ´αυτά

δύσκολα θα έχεις πρόβλημα.

Πάντως στο site σου καλό είναι να αλλάξεις αυτά που λες για πρώτος έλληνας overclocker,

εκτός αν σου αρέσει να αυτοαποκαλείσαι έτσι. Υπάρχουν αρκετά πιο παλιοί. Γενικά πάντα στην

πληροφορική θα βρίσκεις κάποιον που θα ξέρει περισσότερα από εσένα. Όσον αφορά το πώς θέλεις να δουλεύει το σύστημά σου, αυτό είναι προσωπική σου επιλογή.

Εγώ για παράδειγμα με τον xp2000+ ήμουνα μια χαρά, δεν είχα ανάγκη για περισσότερη δύναμη.

Μόνο σε καινούρια παιχνίδια είχα μικροκαθυστερήσεις. ’λλο αυτό όμως, και άλλο να τη λες σε όποιον clockάρει καλύτερα από εσένα με ατάκες του στυλ τα memory heatspreaders δεν κάνουν τίποτα. Οκ, σε μένα τα 5 MHz FSB δεν λένε τίποτα, σε άλλον όμως μπορεί να λένε πολλά.

Πάντως είναι πολύ καλό που το ψάχνεις και βλέπεις π.χ. και τα specs που δίνει η intel, γιατί καλό είναι να προσπαθείς να καταλάβεις τι γίνεται. Πάντως το ότι ξέρεις τα specs ενός cpu δεν σημαίνει ότι ξέρεις και τις κατασκευαστικές ανοχές του, οπότε ένας που σου postάρει 32M pi γενικά είναι πολύ σταθερός.

Αρχική απάντηση από OverFlow

Σιγουρα με το 1giga θα δεις διαφορα.

Mε 4 dimms(4x256) ομως θα απενεργοποιηθει το PAT.

μα πως αφου η μητρικη υποστηριζει την κατανομη των dimm στα εξης. απο ενα στα 1 και 3 ή στα 2 και 4 και σε ολα εφοσον υπαρχουν ιδια μοντελα μνημης.ακομα και αν χασω το pat ποσο μεγαλη θα ειναι η απωλεια και τι διαφορα θα εχει?

Το PAT το χάνει μερικώς, τα διάφορα γνωστά προγράμματα θα το δείχνουν απενεργοποιημένο, αλλά ουσιαστικά χάνεις ένα ποσοστό από το PAT.

Μικρή η απώλεια κατά την γνώμη μου, από το να πουλάς τα 2x256 σου και να παίρνεις 2x512.

Αρχική απάντηση από johngamer

μα πως αφου η μητρικη υποστηριζει την κατανομη των dimm στα εξης. απο ενα στα 1 και 3 ή στα 2 και 4 και σε ολα εφοσον υπαρχουν ιδια μοντελα μνημης.ακομα και αν χασω το pat ποσο μεγαλη θα ειναι η απωλεια και τι διαφορα θα εχει?

Χωρις να θεωρω τον εαυτο μου "γκουρου" των υπολογιστων, η ενεργοποιηση του PAT δινει μια αυξηση των επιδοσεων της μνημης περιπου 5-7%.

Προτιμοτερο πιστευω για την περιπτωση σου ειναι το 1giga εστω και χωρις το ΡΑΤ.

οσο για περεταιρω o/c?ξεκλειδωσε κανεις το multiplier(ή τον διαιρετη)? δεν μπορω να τρεξω σταθερα τον επεξεργαστη με 241fsb στα 1.6v. ΓΙΑΤΙ? εδω εχω δει και στα 1,65.εχω τον p4 c στα 3,2 με ψυκτρα της cooler master, hyper 6.

To multiplier δεν αλλαζει στα P4...οχι σε ολα τουλαχιστον!

Δωσε κ αλλο ρευμα...αναλογα τις θερμοκρασιες ομως!

ερώτηση: στο συγκεκριμένο mobo υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε πάνω από 1,6 volt στο cpu από το bios;;;

Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e

και εγώ αυτή έχω και ναι είναι η καλύτερη!!!!!!!

Εχεις δοκιμασει πολλες? Μην εισαι τοσο αντικειμενικος...

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 18:56]

στην π4π800 που έχω με πάνω από 1.6 δεν μπουτάρει με πρεσκοτ

@voudas σε αυτη την περίπτωση ακριβώς αναφέρομαι με prescott γιατί δεν μπουταρει πάνω από 1,6 volt( μήπως κανένα μυστήριο bios;;;):whistling :whistling :whistling

Dfi,epox,abit,gigabyte,albatron και ολες απο πολλα μοντελα ....Αλλα εμεις ασους πληρωσαμε ασους λεμε για καλυτερη......

Αρχική απάντηση από doctor

@voudas σε αυτη την περίπτωση ακριβώς αναφέρομαι με prescott γιατί δεν μπουταρει πάνω από 1,6 volt( μήπως κανένα μυστήριο bios;;;):whistling :whistling :whistling

Ελειψη μοσφετ να τροφοδοτηση σωστα

οταν λετε 1.6 λετε για ΒΙΟΣ??Γιατι με το μοντ φτανει καπου 1.65 idle αμα εχεις 1.6 bios ισως και παραπανω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.