doctor Ιανουάριος 31, 2005 #61 Ιανουάριος 31, 2005 ....γεια σου ρε overvolt .........παιχταρά!....τι περίπτωση σπάνια είσαι εσύ!:clap: :clap: :clap: :clap: :worship: :worship: :worship:
johngamer Ιανουάριος 31, 2005 #62 Ιανουάριος 31, 2005 ρε παιδια με μενα τι γινεται?λιγη βοηθεια και εδω. μην βγαινετε off. help!δεν ακουτε που φωναζω?εκτος απο τα προηγουμενα συν μια ερωτηση.εχω 2χ256 mb kingston hyper x ultra low latency. αξιζει να βαλω αλλα 2χ256 ιδια για να εχω 1giga?ή μηπως θα εχω απωλεια επιδοσεων?το dual channel δεν το χανω αυτο ειναι σιγουρο.
OverFlow Φεβρουάριος 1, 2005 #63 Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από johngamer ρε παιδια με μενα τι γινεται?λιγη βοηθεια και εδω. μην βγαινετε off. help!δεν ακουτε που φωναζω?εκτος απο τα προηγουμενα συν μια ερωτηση.εχω 2χ256 mb kingston hyper x ultra low latency. αξιζει να βαλω αλλα 2χ256 ιδια για να εχω 1giga?ή μηπως θα εχω απωλεια επιδοσεων?το dual channel δεν το χανω αυτο ειναι σιγουρο. Σιγουρα με το 1giga θα δεις διαφορα.Mε 4 dimms(4x256) ομως θα απενεργοποιηθει το PAT.
sotiris Φεβρουάριος 1, 2005 #64 Φεβρουάριος 1, 2005 overvolt δεν είναι αυτά που λες, αλλά το στυλ που τα λες.πάντως η σταθερότητα είναι δύσκολο πράγμα, και εξαρτάται και από πολλούς παράγοντες, οπότε άλλος βλέπει ταβάνι στα 3.4, άλλοςστα 3.8-4.0. Εξαρτάται πολύ από τα revision της κάθε μητρικής αλλάκαι από τον παράγοντα τύχη.Εγώ προσωπικά δεν ξέρω από intel, αλλά ο xp μου δύσκολα σταθεροποιείται πάνω από 2.4ghz με την υπάρχουσα ψύξη.Τα "σωληνάκια με νερό" σίγουρα δεν έχουν την αξιοπιστία μιας αερόψυξης, αλλά παρ'όλ´αυτάδύσκολα θα έχεις πρόβλημα.Πάντως στο site σου καλό είναι να αλλάξεις αυτά που λες για πρώτος έλληνας overclocker,εκτός αν σου αρέσει να αυτοαποκαλείσαι έτσι. Υπάρχουν αρκετά πιο παλιοί. Γενικά πάντα στηνπληροφορική θα βρίσκεις κάποιον που θα ξέρει περισσότερα από εσένα. Όσον αφορά το πώς θέλεις να δουλεύει το σύστημά σου, αυτό είναι προσωπική σου επιλογή.Εγώ για παράδειγμα με τον xp2000+ ήμουνα μια χαρά, δεν είχα ανάγκη για περισσότερη δύναμη.Μόνο σε καινούρια παιχνίδια είχα μικροκαθυστερήσεις. ’λλο αυτό όμως, και άλλο να τη λες σε όποιον clockάρει καλύτερα από εσένα με ατάκες του στυλ τα memory heatspreaders δεν κάνουν τίποτα. Οκ, σε μένα τα 5 MHz FSB δεν λένε τίποτα, σε άλλον όμως μπορεί να λένε πολλά. Πάντως είναι πολύ καλό που το ψάχνεις και βλέπεις π.χ. και τα specs που δίνει η intel, γιατί καλό είναι να προσπαθείς να καταλάβεις τι γίνεται. Πάντως το ότι ξέρεις τα specs ενός cpu δεν σημαίνει ότι ξέρεις και τις κατασκευαστικές ανοχές του, οπότε ένας που σου postάρει 32M pi γενικά είναι πολύ σταθερός.
johngamer Φεβρουάριος 1, 2005 #65 Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από OverFlow Σιγουρα με το 1giga θα δεις διαφορα.Mε 4 dimms(4x256) ομως θα απενεργοποιηθει το PAT. μα πως αφου η μητρικη υποστηριζει την κατανομη των dimm στα εξης. απο ενα στα 1 και 3 ή στα 2 και 4 και σε ολα εφοσον υπαρχουν ιδια μοντελα μνημης.ακομα και αν χασω το pat ποσο μεγαλη θα ειναι η απωλεια και τι διαφορα θα εχει?
RootX Φεβρουάριος 1, 2005 #66 Φεβρουάριος 1, 2005 Το PAT το χάνει μερικώς, τα διάφορα γνωστά προγράμματα θα το δείχνουν απενεργοποιημένο, αλλά ουσιαστικά χάνεις ένα ποσοστό από το PAT.Μικρή η απώλεια κατά την γνώμη μου, από το να πουλάς τα 2x256 σου και να παίρνεις 2x512.
OverFlow Φεβρουάριος 1, 2005 #67 Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από johngamer μα πως αφου η μητρικη υποστηριζει την κατανομη των dimm στα εξης. απο ενα στα 1 και 3 ή στα 2 και 4 και σε ολα εφοσον υπαρχουν ιδια μοντελα μνημης.ακομα και αν χασω το pat ποσο μεγαλη θα ειναι η απωλεια και τι διαφορα θα εχει? Χωρις να θεωρω τον εαυτο μου "γκουρου" των υπολογιστων, η ενεργοποιηση του PAT δινει μια αυξηση των επιδοσεων της μνημης περιπου 5-7%.Προτιμοτερο πιστευω για την περιπτωση σου ειναι το 1giga εστω και χωρις το ΡΑΤ.
voudas Φεβρουάριος 1, 2005 #68 Φεβρουάριος 1, 2005 νομίζω πρέπει να ξαναδείτε αυτό (αν και σε 865) για το πως παίζουν τα ντιμάκια http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=7671
johngamer Φεβρουάριος 1, 2005 #69 Φεβρουάριος 1, 2005 οσο για περεταιρω o/c?ξεκλειδωσε κανεις το multiplier(ή τον διαιρετη)? δεν μπορω να τρεξω σταθερα τον επεξεργαστη με 241fsb στα 1.6v. ΓΙΑΤΙ? εδω εχω δει και στα 1,65.εχω τον p4 c στα 3,2 με ψυκτρα της cooler master, hyper 6.
fanisk Φεβρουάριος 1, 2005 #70 Φεβρουάριος 1, 2005 To multiplier δεν αλλαζει στα P4...οχι σε ολα τουλαχιστον!Δωσε κ αλλο ρευμα...αναλογα τις θερμοκρασιες ομως!
Ar@besqu.e Φεβρουάριος 1, 2005 #71 Φεβρουάριος 1, 2005 και εγώ αυτή έχω και ναι είναι η καλύτερη!!!!!!!
doctor Φεβρουάριος 1, 2005 #72 Φεβρουάριος 1, 2005 ερώτηση: στο συγκεκριμένο mobo υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε πάνω από 1,6 volt στο cpu από το bios;;;
fanisk Φεβρουάριος 1, 2005 #73 Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e και εγώ αυτή έχω και ναι είναι η καλύτερη!!!!!!! Εχεις δοκιμασει πολλες? Μην εισαι τοσο αντικειμενικος...
voudas Φεβρουάριος 1, 2005 #74 Φεβρουάριος 1, 2005 στην π4π800 που έχω με πάνω από 1.6 δεν μπουτάρει με πρεσκοτ
Ar@besqu.e Φεβρουάριος 1, 2005 #75 Φεβρουάριος 1, 2005 Βασικά όχι και πολλές αλλά τουλάχιστον από μία μουφα epox πολλή καλύτερη
doctor Φεβρουάριος 1, 2005 #76 Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 18:56] στην π4π800 που έχω με πάνω από 1.6 δεν μπουτάρει με πρεσκοτ @voudas σε αυτη την περίπτωση ακριβώς αναφέρομαι με prescott γιατί δεν μπουταρει πάνω από 1,6 volt( μήπως κανένα μυστήριο bios;;:whistling :whistling :whistling
Shidokanjohn Φεβρουάριος 1, 2005 #77 Φεβρουάριος 1, 2005 Dfi,epox,abit,gigabyte,albatron και ολες απο πολλα μοντελα ....Αλλα εμεις ασους πληρωσαμε ασους λεμε για καλυτερη......
Shidokanjohn Φεβρουάριος 1, 2005 #78 Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από doctor @voudas σε αυτη την περίπτωση ακριβώς αναφέρομαι με prescott γιατί δεν μπουταρει πάνω από 1,6 volt( μήπως κανένα μυστήριο bios;;:whistling :whistling :whistling Ελειψη μοσφετ να τροφοδοτηση σωστα
doctor Φεβρουάριος 1, 2005 #79 Φεβρουάριος 1, 2005 πιστευω οτι είναι καθαρα θεμα bios....ή τουλαχιστον θέλω να πιστεύω!
Nos-Dio Φεβρουάριος 1, 2005 #80 Φεβρουάριος 1, 2005 οταν λετε 1.6 λετε για ΒΙΟΣ??Γιατι με το μοντ φτανει καπου 1.65 idle αμα εχεις 1.6 bios ισως και παραπανω!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.