Jump to content

Καταμέτρηση !! ASUS P4C800-E DLX .. στο φόρουμ

overvolt

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από diablo13

εχω το τελευταιο bios 10.19 και μου δινει 1:1 τις μνημες ή υποδιαιρεσεις του cpu fsb. θα περιμενω την υδροψυξη τελος της εβδομαδας. αλλα αν ξερει καποιος κατι για να εχω 250 fsb στισ μνημες ας μου απαντησει.

ναι και εγω θελω να το κανω αυτο!!!ας πει οποιος ξερει κατι! πως γιενται αυτο?

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Η αλεπού 100 χρονών , και το αλεπουδάκι 110 :devil:

Ο κύριος Fanis , κατάφερε να με εκπλήξει ευχάριστα, όταν βέβαια κατάφερα να αποκωδικοποιήσω τα μισόλογα του .

Δοκιμάζονταν την παλιότερη έκδοση του Ai Booster 10100 , είδα το μήνυμα λάθους περί Decimal Symbol .

Ενώ στην έκδοση Ai Booster 10114 τα μηνύματα είναι πιο ασαφή .

Έτσι λοιπών , μετα απο λίγη αποκωδικοποίησει γράφω και εγώ την παρακάτω περιγραφή , για να σώσουμε και κανέναν άλλο χριστιανό , με πρόβλημα έναρξης του Ai Booster .

Πρόβλημα έναρξης του Ai Booster

Διαγνωστικά μηνύματα : DIVISION BY ZERO , AOVERCLK.DLL error message .

Θεραπεία :

Control Panel/ Regional options/Numbers/Decimal Symbol

Αλλαγή συμβόλου από (,)κόμμα σε (.) τελεία

H Αλλαγή συμβόλου,γίνετε με την διαγραφή του υπάρχοντος , και πληκτρολογώντας την τελεία ,ως σύμβολο αντικατάστασης , στο ενεργό πεδίο .

Σε αυτή την περίπτωση έχω μείνει άφωνος , δεν μπορώ να καταλάβω ποιος έκανε τελικά εδώ την μαμακία , η ASUS, ή , η Microsoft ..

Και τέλος ,ναι το ομολογώ , ότι σε αυτή την περίπτωση ο Fanis , αποδεικτικέ πιο χρήσιμος, και από το Google .. :D

Και βέβαια μετα απο ολα αυτά , το Ai Booster δούλεψε .

Και επί τη ευκαιρία , όσοι ενδιαφέρονται να φοράνε το τελευταίο ΒΙΟS , για το P4C800E Deluxe , θα το βρουν το ολόφρεσκο 9/3/2005 1021ed06.zip .

ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/BIOS/Socket_478/INTEL_Chipset/i875p/P4C800-E_Deluxe/

Επίσης , όσοι θα επιθυμούσαν, να διαβάσουν, αλλά και όχι μόνο , αρχεία BIOS της AMI , καλό θα ήταν να ψάξουν στο Google, για ένα προγραμματάκι που λέγετε AMIBCP v2.25 beta.

Tip:το αρχείο Bios, πρέπει να έχει 7 μόνο γράμματα ως όνομα, και κατάληξη rom, διαφορετικά το πρόγραμμα δεν τα ανοίγει .

Γιαυτο λοιπον αλεπου κατεβα απο το καλαμι και εναρμονισου με το φορουμ. Υπαρχουν πολλα πραγματα τα οποια μπορεις να μαθεις και απο πολυ μικροτερους σου. Γινε χρησιμος :T:

Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 04:56]

Σε αυτή την περίπτωση έχω μείνει άφωνος , δεν μπορώ να καταλάβω ποιος έκανε τελικά εδώ την μαμακία , η ASUS, ή , η Microsoft ..

η Microsoft, κατ' εμε, αφου συμβαινει και σε αλλο hardware και software.

Αρχική απάντηση από .38-.45 [12-03-2005 11:53]

η Microsoft, κατ' εμε, αφου συμβαινει και σε αλλο hardware και software.

Τα εχω χαμενα :)

Δουλεψε ακομα και το προγραμμα απο το APC XL1000 PRO UPS που εχω , πρωτα κολουσε σε μερικους πινακες , τωρα τα δειχνει ολα ..

Εγραψα στην APC πριν μηνες , και δεν ηξεραν τι εφταιγε ....

Με ενα σμπαρο δυο τριγονια :)

• 2 weeks later...

δοκίμασε κανείς το νέο bios 1021 .....εγώ το έβαλα και σε κάθε αλλαγή που κάνω στο bios.....μετά δεν ποσταρει.....ουτε οταν κανω reset με τις default ρυθμίσεις από bios ποσταρει;;;;;;;;;;:(

δηλαδη windows μπαίνω μονο πατώντας" f2 load default and contineu"......και παρατηρησα στο cpu-z ότι βλέπει το PAT enable ενώ από το bios είναι disable όπως είναι κανονικά στις default ρυθμίσεις δηλαδη!

Φιλε doctor , το BIOS 1021 περασε απο πολλα σταδια , και σημερα ειδα οτι ειναι το FINAL .

ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/BIOS/Socket_478/INTEL_Chipset/i875p/P4C800-E_Deluxe/

Βεβαια εχω ακομα το ΒΕΤΑ ,αλλα δεν ειχα προβληματα με αυτο ...

Σημερα θα βαλω το FINAL , και βλεπουμε .

Παντως αυτο που εχω να πω ειναι οτι το ASUS P4C800 DLX ΠΕΤΑΕΙ απο καθε αποψη , πραγματικα ειμαι απολυτα ευχαριστιμενος , και δεν το αλαζω με τιποτα .

Βεβαια ,νομιζω οτι η ASUS , δεν προκειτε να βγαλει νεα εκδοση ΒΙΟS , αλλα και ποιος ο λογος θα ελεγα ? Εφοσον το προιον πεταει , και ειναι ηδη ωριμο και σφεντονα :D

Τουλαχιστων μεχρι τα 3400 ΜΗζ :D :banging:

ΑΑΑααααα ... Να και το φρεσκο WIN FLASHER , για να μην ασχολιστε με δισκετες :)

ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/BIOS/BIOS_FLASH_UTILS/

Και μερικα ASUS LOGOs , για τους κολημενους ,οπως εγω :innocent:

ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/BILDER/ASUSLOGO.ZIP

Και γιατι δεν βαζεις τις μνημες στο χειροκινητο , με δικα σου latency ,σε αυτη την ρυθμηση

το ΒΙΟS δεν μπορει να αλαξη τιποτα απο μονο του . ? !!

Για κατσε .. να υποθεσω δηλαδη οτι δεν εχεις μνημες CAS 2 , αλλα βαζεις αυτες που εχεις απλα να δουλευουν εκει ???

Αυτο εαν συμβαινει , για μενα τουλαχιστον ειναι μεγα λαθος απο πλευρας σου , αλλα σιγουρα δεν θα διανοηθω με τιποτα να σου αλλαξω γνωμη .

.....εγώ απλώς το συγκρίνω με παλιότερες εκδόσεις ........στις οποίες όπως προανέφερα εβαζε τις μνήμες σε 2 2 2 5!

.....ακόμα δεν έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη έκδοση σε σκληρό overclocking.......>4500 mhz

:p

Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 04:24]

Για κατσε .. να υποθεσω δηλαδη οτι δεν εχεις μνημες CAS 2 , αλλα βαζεις αυτες που εχεις απλα να δουλευουν εκει ???

Αυτο εαν συμβαινει , για μενα τουλαχιστον ειναι μεγα λαθος απο πλευρας σου , αλλα σιγουρα δεν θα διανοηθω με τιποτα να σου αλλαξω γνωμη .

Αρχική απάντηση από doctor [Σήμερα, στις 04:28]

...

.....ακόμα δεν έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη έκδοση σε σκληρό overclocking.......>4500 mhz

:p

Δοκτορα , αμα ξεγενησης κανενα παρδαλο , κρατα μου και μενα ενα :D :D :D :D :D

το παρδαλό ....δεν καταλαβαίνω πως το αντιλαμβάνεσαι;;;;

και αν τα 4500mhz σου φαινονται λίγο υπερβολικά........ρίξε μια ματιά στα top30 super pi 1 MB kai 32 MB .........για να καταλαβεις τι εννοώ!:p

Αρχική απάντηση από doctor [Σήμερα, στις 04:40]

το παρδαλό ....δεν καταλαβαίνω πως το αντιλαμβάνεσαι;;;;

και αν τα 4500mhz σου φαινονται λίγο υπερβολικά........ρίξε μια ματιά στα top30 super pi 1 MB kai 32 MB .........για να καταλαβεις τι εννοώ!:p

παρδαλό = κουταβακι αντι για παιδι = καλαμπουρι :)

Οσο για τα ρεκορ , δεν ασχολουμε , τρεχω με οσα αντεχει το αμαξι , αλλα χωρις να το φτανω στα ορια της καταστροφης ... :)

Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 04:48]

παρδαλό = κουταβακι αντι για παιδι = καλαμπουρι :)

Οσο για τα ρεκορ , δεν ασχολουμε , τρεχω με οσα αντεχει το αμαξι , αλλα χωρις να το φτανω στα ορια της καταστροφης ... :)

...εκεί θέλω να καταλείξω ...ότι το αμάξι σου τρέχει και άλλο αλλά μάλλον φοβάσαι να το πατήσεις .....και από ότι έχω διάβασει και σε κάποιο ξένο forum ...."kyriakos" παρακινούσες και τον κόσμο να μην κάνει mods στις μητρικές....η μήπως δεν είναι έτσι .....:rolleyes:

Αρχική απάντηση από doctor [Σήμερα, στις 04:53]

...εκεί θέλω να καταλείξω ...ότι το αμάξι σου τρέχει και άλλο αλλά μάλλον φοβάσαι να το πατήσεις .....και από ότι έχω διάβασει και σε κάποιο ξένο forum ...."kyriakos" παρακινούσες και τον κόσμο να μην κάνει mods στις μητρικές....η μήπως δεν είναι έτσι .....:rolleyes:

Εφοσον τα αγγλικα σου ειναι καλα , διαβασε και αυτην την σελιδα περι του ΒΙΟς 1021 .

http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=91757&page=1&pp=15

Οσο για τα τεχνικα θεματα , αφησε μου το δικαιωμα να γραφω την αποψη μου .

Οσο για το θεμα εαν ειναι προτροπη η οχι , θα ελεγα απλα οτι εαν καποιος γνωριζει περισοτερα , τοτε κανει και πιο λογικες επιλογες .

Εγω θα ελεγα οτι απλα εκανα μια ενημερωση .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.