Jump to content

Καταμέτρηση !! ASUS P4C800-E DLX .. στο φόρουμ

overvolt

Recommended Posts

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από doctor

πιστευω οτι είναι καθαρα θεμα bios....ή τουλαχιστον θέλω να πιστεύω!

Γιατρε δεν πρεπει να ειναι .1)με νορθυ δινει κανονικα

2) ο πρεσκοτ ζηταει πολυ ρευμα και πιστεψε αμονταριστην ασους καπου εκει αδυνατει να το δωσει

α) άσε το idle

β) αμοντάριστη κάνει τρελό undervoltage, μονταρισμένη κάνει αρκετό undervoltage

γ) τα 1.6 τα έχει σαν όριο για προστασία του επεξεργαστή, και δεν αλλάζει με bios. (κάπου διάβασα ότι σε παλιά bios που δεν αναγνωρίζουν τον πρέσκοτ ίσως γίνεται αλλά νομίζω σε πολλούς δεν μπούταρε καν μετά)

πάντως τα 1.6v θα ήταν υπεραρκετά αν φυσικά τα έδινε σωστά... εμένα δίνει μαξ 1.47 σε φουλ λόαντ...

Αρχική απάντηση από Shidokanjohn

Ασε το idle

σε φορτιο σε νοιαζει........και θα στεναχωρηθεις αν βαλεις πολυμετρο.

που το βαζεις το πολυμετρο για να μετρησεις..(σοβαρα τωρα??)

Τωρα με Vdrop εχει 1.6 idle και bios μαμα!(1.8 Α)

λοιπόν:

1 . παίρνοντας σαν παράδειγμα το super pi 1 mb που ετρεξα στα 4418 mghz 1,63 idle όπως φαινεται και στο συγκεκριμενο post (αφου την εικόνα την έσωσα οταν ταλειωσε το bench και το cpu δουλευε idle) κατα την διαρκεια το bench δεν επεσα κατω απο 1,58 volt

οπως λεει τουλαχιστον το mm5. και αν υποθεσουμε οτι οι τιμες όπως λεει και shido δεν ειναι πραγματικες και με πολυμετρο θα ηταν αλλες ....η διακύμανση ομως παραμένει σταθερη και δεν εξαρταται ποιος την μετραει!

2. υποστηριζω οτι ειναι μάλλον θεμα bios είναι για τους εξεις λογους :

α) έχω χρησιμοποιήσει μια P4P800 E deluxe και αλλή μια P4C800 E deluxe σαν αυτη που έχω τώρα και στις δυο με το ιδιο prescott μετα το 1,6 apo bios δεν μπουταρει

και όλοι εσεις απο το forum μετα to 1,6 λετε οτι δεν μπουταρει ...οπότε μαλλον η τιμη 1,6 οπως οριζεται απο το bios ειναι καθοριστικη και δεν επιτρεπει στο συστημα να ξεκινλησει . αυτο που λεει ο shido για ελειψη μοσφετ θα ισχυε μονο αν σε ....πεταγε κατα την διάρκεια full load οπου τραβαει και τα τεραστια amber ...... δηλαδη ολες οι μητρικες μπουταρουν με 1,6 απο bios και 1,62 ....καμμια ...πραξενο δεν ειναι μαλλον το bios δεν αφηνει.....οπως λεει και ο voudas....πιστευω!

δηλαδη με καμια παναγια δεν μπορει καποιος με air-cooled cpu δεν μπορει να φτασει τετοιες τιμες? λεω να αγορασω εναν p4 prescott 3giga για να μπορω να εχω μεγαλυτερο fsb και να μπορω να αξιοποιησω την μνημη που ειναι προθυμη να παει μεχρι στα 270*2.αξιζει?(μη σκεφτομενος τα χρηματα...)ποσο λες να μπορω να τον πειραξω?

θερμοκρασια περιπου?το vantec tornado 92mm εδεν το εχω ακουστα τι ειναι?θες να πεις οτι ο prescott ειναι πιο overclockable?τωρα τι προτεινεις prescott 3g ή 3.2g?εμενα ενα fsb στα 250 ειναι ιδανικο τωρα αν ηταν πιο πανω θα χοροπηδουσα απο τη χαρα μου.

γιατρέ, ναι από το bios είναι το κόψιμο, για προστασία της cpu αλλά ίσως και για την προστασία του κυκλώματος τροφοδοσίας που όπως λέει ο Γιάννης σε πολλά revisions είναι κουτσουρεμένο... και γιαυτό και τα undervoltage...

συμφωνω απόλυτα ... μαλλον περισσοτερο για προστασια του κυκλωματος τροφοδοσιας θα έλεγα . ας ελπισουμε οτι ενα νεο bios ισως δινει την δυνατοτητα για παραπανω .

Γνωριζει κανεις στην συγκεκριμενη mobo που μπορουμε να μετρησουμε το Vcore;;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.