Jump to content

Καταμέτρηση !! ASUS P4C800-E DLX .. στο φόρουμ

overvolt

Recommended Posts

Πεστο περιέργεια , πεστο όπως θέλεις , πεστο αφορμή για να γνωριστούμε , άμα έχεις την ίδια μητρική , γράψε μια κουβέντα με ένα σχόλιο σου , για το πόσο σε ικανοποίησε η όχι .

Δεν αναφέρομαι βέβαια μόνο για θέματα Extreme Over clock , αλλά και γενικότερα.

Προσωπικά της δίνω 10 , αλλά όχι άριστα , διότι κάποια πραγματάκια με πειράξανε .

Δεν μπορώ να εκκινήσω το μηχάνημα με το πληκτρολόγιο , όταν είναι τελείως κλειστό .

Όταν βρίσκετε σε κάποια Power Mode , ναι ξυπνάει , αλλά όταν είναι κλειστό όχι.

Έβαλα και το τζαμπερακι στο PS/2 Keyb 5V supply , αλλά τίποτα .

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

P4C800-E DELUXE

Χρήσιμες τεχνολογικές πληροφορίες .

1) λειτουργία BIOS Επιτάχυνση - Turbo : Στα 200 FSB , επιβάλει στις μνήμες να δουλεύουν στα 2-2-2-5 , από τα 201 > δεν κάνει τίποτα .

2) Κάρτα δικτύου 1 M/bit INTEL CSA, το ωραίο με την CSA τεχνολογία , είναι ότι δεν χρησιμοποιεί τον PCI δίαυλο , για να επικοινωνία με το Chipset , αφήνοντας έτσι το PCI Bus ελεύθερο για άλλες λειτουργίες του συστήματος .

3) λειτουργία BIOS Βολτ AGP : 1.5 1.8 , Η πλειοψηφία των ατόμων που τρέχουν τη μητρική από 230>FSB , συμφωνεί ότι η ρύθμιση στα 1.7v είναι μια αναγκαιότητα , για αύξηση της σταθερότητας . ( Η MSI 865PE Neo2 , έχει το AGP στα 1.7V από τη μαμά της ).

4) λειτουργία BIOS USB legacy support : Κάποιοι συνιστούν την απόλυτη απενεργοποίηση της , δια του λόγου ότι κερδίζεις στο Overclocking περισσότερη σταθερότητα ή μεγαλύτερη ταχύτητα στις μνήμες ( Sandra 5 pro) .

Εγώ λέω ότι αυτή η θεωρία είναι παράλογη .

Έπεσα θύμα αυτής της θεωρίας , καθώς ρύθμισα τη μητρική μου για τα καλύτερα υποτίθεται αποτελέσματα στο Overclocking , αλλά έπειτα τραβιόμουνα μια εβδομάδα προσπαθώντας να καταλάβω ,το λόγο που έκανε το μηχάνημα μου να κολλάει ( Total Freeze ) όταν ξυπνούσε από το HIBERNATE .

Τελικά κατάλαβα ότι κάτι συνέβαινε με το USB 2.0 Stick 512MB , όταν το έβγαζα από το μηχάνημα , το μηχάνημα έκανε HIBERNATE και επαναφορά θαυμάσια.

Τελικά έλυσα το πρόβλημα , βάζοντας το USB legacy support AUTO , και δηλώνοντας το USB stick μου ως FLOPPY 2 στο BIOS.

5) λειτουργία BIOS DRAM Idle Timer & DRAM Refresh Rate , όλοι όσοι προσπάθησαν να επέμβουν πάνω σε αυτές τις ρυθμίσεις απέτυχαν , και εκεί που απέτυχαν περισσότερο είναι στο να εξηγήσουν το τι κάνουν αυτές οι ρυθμίσεις .

Η πείρα μου λέει ότι η καλύτερη ρύθμιση είναι AUTO , Οι ρυθμίσεις αυτές είναι μια προσομοιώσει του κοντρόλερ ( Μικρό ολοκληρωμένο τσιπάκι με 4+4 πόδια (BY SPD)) που βρίσκετε επάνω σε όλες τις σύγχρονες μνήμες SDRAM DDR DDR2 , και έχει να κάνει με την ενημέρωση του

Κοντρόλερ-Μνήμης της μητρικής , όσον αφορά για τα χαρακτηριστικά και τις ταχύτητες ανανέωσης που εργάζονται τα τσιπάκια της μνήμης RAM .

Δεν αναφέρομαι μόνο για τα ρολόγια 2-2-2-5 , αυτές είναι ένα μόνο μέρος από τις πληροφορίες ,που μεταδίδει ο κοντρόλερ .

Το ερώτημα μου είναι Γιατί η ASUS ,έδωσε την δυνατότητα σε απλούς ανθρώπους , να βάλουν χέρι σε μια τόσο σημαντική και απόλυτα κατασκευαστική λεπτομέρεια ??

Η μόνη λογική απάντηση που μου έρχεται , είναι για να μπορέσουν κάποιοι , να παρακάμψουν εντολές που θα δημιουργούσαν προβλήματα από χαλασμένους ή κακός προγραμματισμένους κοντρόλερ ( Μικρό ολοκληρωμένο τσιπάκι με 4+4 πόδια (BY SPD)) που βρίσκετε επάνω σε όλα τα DDR.

Οι σοβαρές εταιρείες κατασκευής μνήμης , έχουν όλες αυτές τις ρυθμίσεις , προ-ρυθμισμένες σωστά , ώστε να μην χρειάζεται ,να επέμβει ο χρήστης.

Σε ανώνυμες μνήμες όμως , εάν επέμβουμε και χαμηλώσουμε τους χρόνους ( ΟΧΙ την latency (αυτό είναι άλλο θέμα)), υπάρχει μια πιθανότητα να επιτύχουμε σταθερότητα, σε περίπτωση που δεν την έχουμε στην Default ταχύτητα 266-533 και 800FSB.

6) λειτουργία BIOS Spread spectrum & ICH delayed transaction:

Η πρώτη (Spread spectrum) έχει να κάνει με ένα φίλτρο μείωσης ράδιο παρασίτων ( electro-magnetic interference (EMI)) δεν έχει καμία σημαντική σχέση με την ταχύτητα του μηχανήματος θεωρητικά , πρακτικά όμως φαίνεται ότι όταν είναι κλειστή , τα πράγματα είναι καλύτερα στο Overclocking .

Η δεύτερη ICH delayed transaction , φαίνεται να είναι τελείως αθώα λειτουργία ,και καλό είναι να είναι ενεργοποιημένη.

Έχει να κάνει με μια ρύθμιση συμβατότητας στον ICH5-R κοντρόλερ , για παράδειγμα όταν χρησιμοποιούνται στο μηχάνημα επιπλέον PCI κοντρόλερ Σκληρών Δίσκων SCSI κλπ . Η όταν έχουμε μια PCI κάρτα , η οποία να χρειάζεται οπωσδήποτε , αυτή τη συμβατότητα , για παράδειγμα επαγγελματικές κάρτες, MPEG /DVD / Authoring .

Η ρύθμιση αυτή εξασφαλίζει σταθερότερη δια-μεταγωγή δεδομένων , μεταξύ του PCI και του ICH5.

Αυτά, όσον αφορά για τα παραπάνω θέματα , σε προσωπικό επίπεδο έχω και εγώ ακόμα κάποιες αναπάντητες απορίες .

Για παράδειγμα , πόσο καλή θεωρείται την ποιότητα της ενσωματωμένης κάρτας ήχου ??

Έχω μια αξιόπιστη κάρτα ήχου , που με συνοδεύει , σε κάθε νέο μου μηχάνημα , και παραδόξως άκουσα εφάμιλλη ποιότητα ήχου από την ενσωματωμένη κάρτα !!

Θέλω τη γνώμη σας , όσον αφορά στο πόσο καλά τα πάει ,στην υποστήριξη παιχνιδιών DVD Playback ηχογράφηση ήχου ηχητική παραμόρφωση κλπ.

Και τέλος , πόσο ευχαριστημένοι είστε από την ταχύτητα στον SATA RAID κοντρόλερ , και τι μετρήσεις πήρατε ως διάφορα (ΜΒ/Sec) από μονό δίσκο , και τέλος από συστοιχία σε RAID .

Κλείνοντας , θα πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το καινούργιο μου απόκτημα , του οποίου τα πλεονεκτήματα , τα γνωρίζω με μια μικρή καθυστέρηση , εφόσον σήμερα που μιλάμε, δεν είναι πλέον και το πιο εμπορικό μοντέλο , λόγο της ηλικίας του στην αγορά , αλλά τουλάχιστον, και αυτό είναι το πιο σημαντικό , παραμένει ως γίγαντας πολυτελούς εξοπλισμού - επιδόσεων και σταθερότητας .

Αρχική απάντηση από overvolt

Προσωπικά της δίνω 10 , αλλά όχι άριστα , διότι κάποια πραγματάκια με πειράξανε .

Δεν μπορώ να εκκινήσω το μηχάνημα με το πληκτρολόγιο , όταν είναι τελείως κλειστό .

Όταν βρίσκετε σε κάποια Power Mode , ναι ξυπνάει , αλλά όταν είναι κλειστό όχι.

Έβαλα και το τζαμπερακι στο PS/2 Keyb 5V supply , αλλά τίποτα .

2 πραγματα συμβαινουν , α)οταν λες κλειστο εννοεις βγαλμενο απο την μπριζα κατεβασμενος γενικος , διακοπη ρευματος στην ευρυτερη περιοχη οποτε και λογικο , και β)Η γνωστη περιπτωση replace user.....

@overvolt>>>καλά όσα γράφεις αλλά γιατί δεν το έβαλες στο θέμα των παρουσιάσεων;;Ταιριάζει πιο πολύ σε εκείνη την κατηγορία.Πάντα φιλικά,Γιώργος:flower: :flower: :flower:

Αρχική απάντηση από fotme [Σήμερα, στις 08:31]

Αν δεν κανω λαθος το -Ε εχει LAN se csa διαυλο σε σχεση με το απλο που ειναι πανω σε pci, επισης εχει το ICH5R αντι του ich5 :p:p

ποια η διαφορα αυτον τον 2????? ????? ?????

Και εγώ τη δουλεύω αρκετό καιρό και είμαι γενικά ευχαριστημένος αν εξερέσεις τα ρεύματα στον πυρήνα και στις μνήμες που παίζουν σαν τρελλά και θέλουν modαρισμα και δεν έχω αξιωθεί ακόμα να τα φτιάξω.

Ένα άλλο μείον είναι η παθητική ψύξη στο chipset που αν θες να κάνεις OC είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξεις.

Τέλος, δουλεύω το RAID σε IDE δίσκους και δεν είναι αρκετά γρήγορο, αντίθετα σε SATA-RAID έχω ακούσει οτι πάει καλά όμως.

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

ποια η διαφορα αυτον τον 2????? ????? ?????

to ich5r κανει και αυτο raid, hence εχεις 2 κοντρολερς μπορεις να κανεις και raid5. to ich5r εχει βγει πιο γρηγορο απο τον fastrack378. to csa, αν δεν κανω λαθος (διωρθωστε), ειναι ξεχωριστος διαυλος εναντιθεση με το 3com του απλου που βασιζεται σε pci.

Παλικαριά συγνώμη, αλλά νόμιζα ότι το σβήσανε το θέμα , σήμερα πήρα χαμπάρι ότι είναι εδώ ..

Το πρόβλημα με την εκκινήσει από το πληκτρολόγιο το έλυσα .

Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι μια στις δέκα , το σύστημα δεν καταφέρνει να ξυπνήσει από το sleep mode .

Βέβαια το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το overclocking και έτσι άρχισα να δουλεύω νορμάλ , για να δω εάν αυτό ήταν το πρόβλημα .

Και τελικά ΟΧΙ , το έκανε πάλι το κοληματακι .

Για αυτό τον λόγο σκέφτομαι να βάλω το ΒΕΤΑ 1020 , μήπως και δω διαφορά ..?!

Εχω ή μάλλον είχα και εγώ ASUS P4C800-E DLX rev.2 εως την Κυριακή που τα κακάρωσε ανευ λόγου και αιτίας...

FSB στα 190, Vcore στα 1.6V, ολες οι άλλες τάσεις default, μνήμες στα 380Mhz 1:1, bios 1019...(και φυσικά κανενός τύπου mod).

Ξαφνικά αρνήθηκε να "παρει μπρός"...

Τι clear cmos, τί ξερίζωμα ολων των components...

Η mobo μονη της, μια cpu και δοκιμές με 2 τροφοδοτικά (Enermax 495 και HEC 450) οταν είχαν ΚΑΙ την εξτρα τετράπινη παροχή +12V αναβε για μισό δευτερόλεπτο...χωρίς την 12βολτη, άναβε για 12secs περίπου (δεν ποσταρε, απλά γύρναγαν τα ανεμιστήρια) και μετά εσβηνε...

Cpu, VGA, μνήμες δοκιμάστηκαν σε άλλη mobo και δουλευουν κανονικά...

Τι να πώ...RMA the sucker...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.