Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

εδω και κανα μηνα περιπου ανα 1-2 μερες μου πεταει μπλε οθονη και κανει επανεκκινηση το pc.μου βγαζει το παρακατω μηνυμα το report error μετα.

BCCode: 124
  BCP1: 0000000000000000
  BCP2: FFFFFA800B97F028
  BCP3: 00000000B2000000
  BCP4: 0000000000010014
  OS Version: 6_1_7601
  Service Pack: 1_0
  Product: 256_1

Files that help describe the problem:
  C:\Windows\Minidump\120813-24897-01.dmp
  C:\Users\Server\AppData\Local\Temp\WER-44335-0.sysdata.xm

εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει γιαυτο το θεμα?
Έγινε επεξεργασία από karteo24

Απο αυτά και μόνο δε μπορείς να πάρεις και πολύ βοήθεια.

Ανέφερε το σύστημά σου. Αν στο κάνει σε συγκεκριμένες εργασίες ή τυχαία

Ανέβεασε επίσης τα αρχεία minidump να τα διαβάσει όποιος μπορεί (@Gi0) μπας και βγει άκρη 

4790k,asus maximus vii hero, ssd samsung evo 840, mnimi 2x4 gb 2400.το κανει σε ασχετες στιγμες οταν το Pc ειναι χαλαρο και σερφαρω πχ.κολαει κανει εναν ηχο σαν τζιζζζζ και πεταει blue screen και κανει επανεκκινηση.

(edited)

Άμα κάνει "τζιζζζζ" μπορεί να είναι και οι drivers της κάρτας ήχου. Αν έχεις τους τελευταίους, δοκίμασε να τους κάνεις uninstall-reboot-install μήπως και διορθωθεί, μέχρι να βρεθεί άλλη απάντηση. Αν δεν τους έχεις, φυσικά βάζεις τους τελευταίους.

Έγινε επεξεργασία από Wizard!

Βάλε τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών.

Έκανες αναβάθμιση σε win 10?

Από θερμοκρασίες πως πας?

Εγω ξέρω πριν ένα μήνα είχα και εγώ blue screens και μάλιστα νόμιζα οτι είχα κάνει ζημιά στην κάρτα γραφικών μιας και έπαιζα τότε με τα bios . Το συζητάω με φιλαράκι και τυχαία και αυτός το ίδιο . Συστηματα και οι 2 σαν το δικό σου . i5 4690k εγω , i7 4770 αυτός με asus maximus και οι δυο . Μετα απο συγκρίση τι μπορέι να φταιει καταλήξαμε οτι και οι δυο εκεινη την εβδομάδα είχαμε περάσει ένα τελευταίο update στα windows 8.1  και μάλλον  κατι με αυτό έπαιζε . ηταν η εβδομάδα που ο firefox είχε κανει disable το flash plugin

Τωρα πέρασα τα 10αρια και τους νέους nvidia drivers και μέχρι τώρα δεν έχω δέι bluescreens

On 17/8/2015 at 5:08 ΜΜ, το μέλος pasjohn έγραψε:

Βάλε τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών.

Έκανες αναβάθμιση σε win 10?

Από θερμοκρασίες πως πας?

oxi windows 7 64bit εχω.δεν ειναι αυθεντικα και δεν μου ρθε καμια αναβαθμιση.απο drivers καρτας πριν λιγο καιρο εβαλα τους τελευταιους που ηταν οι 353.62 αλλα ειδα τωρα οτι εβγαλε 355.60.καθε 3 και λιγο drivers βγαζει η nvidia.θα τους περασω και θα δω.προς το παρων απεγκατεστησα και εγκατεστησα παλι τους drivers για το τσιπακι ηχου.απο θερμοκρασιες 39-40 cpu ,35 motherboard, 57 vrm.

Σου ξαναειπε αυτο που σου εγραψα πιο πανω. Ανεβασε τα αρχεια minidumps για να τα κοιταξει μπας και βρεθει τι φταιει

(edited)
  On 19/8/2015 at 7:46 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Σου ξαναειπε αυτο που σου εγραψα πιο πανω. Ανεβασε τα αρχεια minidumps για να τα κοιταξει μπας και βρεθει τι φταιει

πως ανεβαζω εδω αρχεια?τα dmp αρχεια εννοεις να ανεβασω

Έγινε επεξεργασία από karteo24

Πήγαινε στον φάκελο c:\windows\minidump

μέσα θα βρεις κάποια αρχεία με κατάληξη .dmp. Κάνε τα copy και βάλε τα σε ένα φάκελο. Κάνε τον φάκελο ένα zip αρχείο και είτε ανέβασε τα εδώ σαν συνημμένο ή χρησιμοποιησε το dropbox για να δώσεις λινκ να τα κατεβάσει 

On 19/8/2015 at 7:44 ΜΜ, το μέλος karteo24 έγραψε:

δηλαδη τι μπορει να φταιει?ειναι θεμα software η hardware.

Μπορείς να δουλέψεις 1-2 μέρες με κάποια linux live διανομή και να δεις αν υπάρχουν προβλήματα και εκεί. Επίσης δοκίμασε να ελέγξεις μνήμες με memtest, δίσκους με τα αντίστοιχα διαγνωστικά και τέλος prime95 για μερικές ώρες.
(edited)
  On 22/8/2015 at 12:46 ΠΜ, το μέλος karteo24 έγραψε:

το ξανακανε παλι σημερα.αυτα ειναι τα αρχεια στο φακελο minidump.

http://www.megafileupload.com/9c88/dump.zip

Εκ πρωτης οψεως δεν υπαρχει κατι που να φωναζει οτι προκαλει το προβλημα, οποτε επομενο βημα ειναι να ελεγξεις κατευθειαν τι παιζει με τους drivers του συστηματος σου, δεδομενου πως ειναι συνηθεις υποπτοι σε τετοιες περιπτωσεις. Εχεις αρκετους "απαρχαιωμενους". Πχ ενας της Asus ειναι απο το 2010

erwuo6.jpg

Καποιοι της Intel απο το 2013 (πχ ICCWDT.sys και iqvw64e.sys). Ο δευτερος μαλιστα εχει σχεση με την καρτα δικτυου σου. Τα παραπανω με μια ματια στη λιστα των drivers σου, δεν εκατσα να την ελεγξω ενδελεχως. Κατι το οποιο θα πρεπει να κανεις εσυ και να ανανεωσεις drivers για τους οποιους υπαρχουν updates. 

Η λιστα μαζι με τα timestamps τους

Reveal hidden contents

Εαν μετα απο τα updates συνεχιστει το προβλημα, υπαρχει και συνεχεια.

Έγινε επεξεργασία από Gi0
  • Like 2
  On 24/8/2015 at 10:59 ΠΜ, το μέλος Gi0 έγραψε:

Εκ πρωτης οψεως δεν υπαρχει κατι που να φωναζει οτι προκαλει το προβλημα, οποτε επομενο βημα ειναι να ελεγξεις κατευθειαν τι παιζει με τους drivers του συστηματος σου, δεδομενου πως ειναι συνηθεις υποπτοι σε τετοιες περιπτωσεις. Εχεις αρκετους "απαρχαιωμενους". Πχ ενας της Asus ειναι απο το 2010

erwuo6.jpg

Καποιοι της Intel απο το 2013 (πχ ICCWDT.sys και iqvw64e.sys). Ο δευτερος μαλιστα εχει σχεση με την καρτα δικτυου σου. Τα παραπανω με μια ματια στη λιστα των drivers σου, δεν εκατσα να την ελεγξω ενδελεχως. Κατι το οποιο θα πρεπει να κανεις εσυ και να ανανεωσεις drivers για τους οποιους υπαρχουν updates. 

Reveal hidden contents

ειχα κατεβασει απο την asus ολους τους τελευταιους drivers και τους εγκατεστησα.lan-audio-bios-chipset, karta grafikon exo toys teleutaious drivers. de nomizo na iparxei kati allo apo drivers

On 25/8/2015 at 1:25 ΜΜ, το μέλος karteo24 έγραψε:

ειχα κατεβασει απο την asus ολους τους τελευταιους drivers και τους εγκατεστησα.lan-audio-bios-chipset, karta grafikon exo toys teleutaious drivers. de nomizo na iparxei kati allo apo drivers

Ok.Για την ιστορια, οτι εγραψα ισχυει για την τελευταια μπλε οθονη που πηρες minidump, πριν 1 βδομαδα ακριβως, στις 17/8.

Happy hunting.

On 24/8/2015 at 10:59 ΠΜ, το μέλος Gi0 έγραψε:

erwuo6.jpg

Reveal hidden contents

Gio μπορεις να ανεβασεις το analysis και το results?

On 25/8/2015 at 5:34 ΜΜ, το μέλος XronisR έγραψε:

Gio μπορεις να ανεβασεις το analysis και το results?

Δεν την εχω κρατησει. Σε περιπτωση που ενδιαφερεσαι μπορεις να την αναπαραγεις εαν κατεβασεις το προγραμμα και τα dumps του karteo24 (η αναλυση που προερχεται απο τα δυο τελευταια και πιο προσφατα dumps).

• 2 weeks later...

συνεχιζει να το κανει.κολαει κανει εναν ηχο τζζζζζζζ μπλε οθονη και restart.παρατηρησα την μητρικη πριν προλαβει να κανει restart και στην οθονουλα γραφει 02.στο βιβλιαρακι που κοιταξα να δω τι ειναι το 02 γραφει AP initialization before microcode loading.