Jump to content

Προβλημα με το ping

samwise

Recommended Posts

Γεια σας φιλοι, ειμαι καινουργιος στο forum και αναζητω την βοηθεια σας.

Γενικα ειμαι gamer σε online games τυπου CS:GO η LoL και ενω το ping μου ειναι σταθερο 47, οσο οι αδελφες μου χρισημοποιουν το youtube, εχω spikes με αποτελεσμα το ping να ανεβαινει μεχρι 120 για 1-2 δευτερολεπτα και μετα να πεφτει παλι. Μπορει 1-2 δ/λεπτα να ακουγονται λιγα αλλα στο online game ειναι αρκετα κρισημα. Υπαρχει καποιος τροπος να περιορισω την συνδεση τους και να αυξησω την δικη μου? η συνδεση μου ειναι ΟΤΕ 36 mgbs (αν δν κανω λαθος για το νουμερο). Ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας.

Υπαρχει αυτο εδω που βρηκα προχειρα ψαχνοντας. Ψαξε και πως γινεται limit απο Wifi (απο το οποιο φανταζομαι μπαινουν οι αδερφες σου) μηπως και βρεις λυση. Λογικα πρεπει να μοιραζσεις το ιντερνετ δικο σου-δικο μου, ωστε να μην επηρεαζεσαι. Καποιος που το'χει κανει θα βοηθησει πιστευω. Αλλιως δε μπαινουν youtube οσο παιζεις :p 

Αυτό που χρειάζεσαι είναι QoS (Quality of Service). Ιδανικά το εφαρμόζεις πάνω στο router σου, αλλά εξαρτάται πάρα πολύ και από το router που έχεις. Με προγράμματα όπως αυτό που αναφέρθηκε πριν, το εφαρμόζεις πάνω σε μεμονωμένους σταθμούς εργασίας. Η βασική ιδέα είναι να διαχωρίσεις την κίνηση δικτύου σε τουλάχιστον δύο κατηγορίες και να ορίσεις προτεραιότητες, ή να δεσμεύσεις μία ταχύτητα μόνο για το ένα είδος.

Μερικές εναλλακτικές:

• Η δικιά σου IP να έχει προτεραιότητα, ή εγγυημένη ταχύτητα
  • Κίνηση στα ports των παιχνιδιών σου να έχει προτεραιότητα ή εγγυημένη ταχύτητα
  • Οι IPs εκτός τη δικιά σου να έχουν χαμηλή προτεραιότητα ή μέγιστη ταχύτητα (για να μη γεμίζει η γραμμή)
  • Κίνηση http/https να έχει χαμηλή προτεραιότητα ή μέγιστη ταχύτητα 
  • Κίνηση από *.youtube.com να έχει χαμηλή προτεραιότητα ή μέγιστη ταχύτητα

Αυτή είναι η βασική ιδέα, που την παραμετροποιείς ανάλογα με τι σου επιτρέπει ο εξοπλισμός που έχεις ή τη εφαρμογή είσαι διατεθιμένος να εγκαταστήσεις.

• Like 3