Mut3 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2004 Ρε παιδια εσεις ποσο αγοραζετε το πλεχι?Εμενα εδω Ηρακλειο μου ζητουσαν 40 ευρω περιπου το τετραγωνικο...Ηθελα να φτιαξω κουτι αλλα αμα ηταν να δωσω 120 ευρω για τα κομματια του πλεχι καλυτερα θα παρω τησ Ακασα με τασ ιδια λεφτα απο e-shop...ps:ή 4 ή 5 χιλιοστα πλεχι λεω...δεν θυμαμαι τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 29, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Με ενα τετραγωνικο=40ευρω θα εχεις παραθυρο κ θα σου μεινει κ πολυ περισιο...!3τετραγωνικα μετρα που λες ειναι υπερβολη...ποσα παραθυρα θες να φτιαξεις δηλαδη???Αμα τους πεις ν σου κοψουν κομματια δεν κοβουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Δεκέμβριος 29, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Σε 1 που ρώτησα 25 το τετραγωνικό (Θεσ/νίκη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mut3 Δεκέμβριος 29, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Βασιλη ,δεν ηθελα για παραθυρο αλλα για ολοκληρο κουτι απο plexi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Δεκέμβριος 29, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Αρχική απάντηση από Mut3 [Σήμερα, στις 21:00] Βασιλη ,δεν ηθελα για παραθυρο αλλα για ολοκληρο κουτι απο plexi. φιλε μου μην βλεπεις μονο το κοστος της πρωτης υλης μιας και ο χρονος και τα χρηματα που θα φας μετα για κοψεις τα κομματια και να φτιαξεις ενωσεις σωστες ομορφες και στιβαρεςαλλα τις και θεσεις με ακριβεια για το hardware θα σου κοστισει πολυ περισσοτερο απο τον αρχικο υπολογισμο...ειναι πιο οικονομικο να παρεις ενα κουτακι της akasa και πανω σε αυτο να κανεις οποιεσδηποτε μετατροπες θελεις...το κοστος παντως καπου εκει παιζει αναλογα παντα και με την ποιοτητα φυσικα...και ναι ενα τετραγωνικο φτανει για ενα full tower εαν σχεδιασεις καλα απο πριν τα κομματια σου με γνωμονα την καλυτερη εκμεταλλευση της διαθεσιμης επιφανειας του υλικου Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Δεκέμβριος 29, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Σε καλύτερη τιμή μπορείς να βρεις plexi στο πράκτικερ. Σημειώνεις πάνω όλες τις γραμμές με μαρκαδόρο (στο προστατευτικό φύλλο) και πας σε ένα συνοικιακό ξυλουργείο και με γωνιάστρα (κόβει τέλεις ευθείες) σου κόβει τις γραμμές. Ο τύπος θα σου κόψει και με ποτηροτρύπανο τις μεγάλες τρύπες για τους ανεμιστήρες. Πές ότι κάνεις μια φοιτική μακέτα και θα πληρώσεις κάτι ψηλά. Το μοντάρεις στη συνέχεια ανοίγοντας με τρυπάνι τις μικρές τρύπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TROIDX Δεκέμβριος 29, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Αρχική απάντηση από Mut3 [Σήμερα, στις 19:16] Ρε παιδια εσεις ποσο αγοραζετε το πλεχι? Εμενα εδω Ηρακλειο μου ζητουσαν 40 ευρω περιπου το τετραγωνικο... Ηθελα να φτιαξω κουτι αλλα αμα ηταν να δωσω 120 ευρω για τα κομματια του πλεχι καλυτερα θα παρω τησ Ακασα με τασ ιδια λεφτα απο e-shop... ps:ή 4 ή 5 χιλιοστα πλεχι λεω...δεν θυμαμαι τωρα... Στείλε πμ στον rayman144... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BanOr Δεκέμβριος 30, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Εγώ είχα πάρει ένα κομμάτι 50 χ 50 7 eura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mut3 Δεκέμβριος 31, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2004 φιλε μου μην βλεπεις μονο το κοστος της πρωτης υληςμιας και ο χρονος και τα χρηματα που θα φας μετα για κοψεις τα κομματιακαι να φτιαξεις ενωσεις σωστες ομορφες και στιβαρεςαλλα τις και θεσεις με ακριβεια για το hardware θα σου κοστισει πολυ περισσοτερο απο τον αρχικο υπολογισμο...ειναι πιο οικονομικο να παρεις ενα κουτακι της akasa και πανω σε αυτο να κανεις οποιεσδηποτε μετατροπες θελεις...το κοστος παντως καπου εκει παιζει αναλογα παντα και με την ποιοτητα φυσικα...και ναι ενα τετραγωνικο φτανει για ενα full towerεαν σχεδιασεις καλα απο πριν τα κομματια σου με γνωμονα την καλυτερη εκμεταλλευση της διαθεσιμης επιφανειας του υλικουΚοιταξε, ο χρονος δεν ειναι προβλημα γιατι μαρεσει να φτιαχνω πραγματα, το κοψιμο θα ηταν κατευθειαν απο το μαγαζι (δεν χρεωνεται)...Και εγω παντωσ το ιδιο ειπα στο post μου, καλυτερα το ετοιμο αφου ειναι τα ιδια λεφτα..Τωρα το πως φτιαχνεις εσυ full tower με 1 τετραγωνικο πολυ θα ηθελα να το μαθω. Εμενα τα 2.5 τμ μου εβγαζαν ενα ευρυχωρο midi..Πρακτικερ στο ηρακλειο δεν εχω δει οποτε μαλλον δεν γινεται, και για να ειναι πιο φτηνο μαλλον δεν θα ειναι πολυκαρβονικο αλλα καμια extruded ακρυλικο...Τελοσπαντων, τελικα κατεληξα στο Akasa UV reactive με 120 ευρω απο e-shop. Αντε3 και μολις το τελιωσω θα στειλω και photo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Δεκέμβριος 31, 2004 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2004 :OT: συγνομι ρε παιδια ξερει κανεισ αν μπορω να βρω μπλε UV-Reactive plexy galss αν ναι απο που???:OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mut3 Δεκέμβριος 31, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2004 Δυσκολο Αλεξ αλλα εχει σχετικα φτηνα UV ακρυλικα το www.caseking.de . Εχει και φτηνα μεταφορικα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Δεκέμβριος 31, 2004 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2004 βασικα πσαχνω κατι να βαλω στο παραθυρο και να ειναι UV-REACTIVE BLUE για να τεριαζι με ολα τα υπολιπα μεσα στο tower Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Ιανουάριος 1, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Mut3 [31-12-2004 16:17] Δυσκολο Αλεξ αλλα εχει σχετικα φτηνα UV ακρυλικα το www.caseking.de . Εχει και φτηνα μεταφορικα ... οταν λες φτηνα μεταφορικα.. ποσα $$ εννοεις?ξερεις πως γινεται η μεταφορα κ η πληρωμη σε αυτο το σιτε?(θελει να κανω register για να δω και βαριεμαι τωρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mut3 Ιανουάριος 2, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2005 14 euro = 5κιλα , 19euro= 5-9 κιλά , 29 euro=9-31 κιλαΠληρωμη με Paypal και πρεπει να τους στειλεις mail πριν να τα κανονισετε. Ισως να παιζει και αλλιως πληρωμη βεβαια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RagSoul Ιανουάριος 17, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 Ήθελα να ρωτησω...Συμφερει να αγορασω ετοιμο case -και να το αλλαξω- ή να κανω ενα δικο μου απο plexiglass, απο την αρχη(θελω να το κανω γι'αυτο);Μπορώ να βρω μόνο σε άσπρο (διαφανές) ή και σε άλλο χρώμα (διαφανές) plexiglass; Link to comment Share on other sites More sharing options...
street warrior Ιανουάριος 17, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από Mut3 [02-01-2005 08:50] 14 euro = 5κιλα , 19euro= 5-9 κιλά , 29 euro=9-31 κιλα Πληρωμη με Paypal και πρεπει να τους στειλεις mail πριν να τα κανονισετε. Ισως να παιζει και αλλιως πληρωμη βεβαια... Είσαι σίγουρος ότι ισχύουν αυτες οι τιμές για μεταφορικά απο caseking?Φτηνές μου φαίνονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιανουάριος 17, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [31-12-2004 17:24] βασικα πσαχνω κατι να βαλω στο παραθυρο και να ειναι UV-REACTIVE BLUE για να τεριαζι με ολα τα υπολιπα μεσα στο tower μπορεις να βρεις αυτα τα ακρυλικα εδω απο 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιανουάριος 18, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από RagSoul [Χθες, στις 10:00] Ήθελα να ρωτησω...Συμφερει να αγορασω ετοιμο case -και να το αλλαξω- ή να κανω ενα δικο μου απο plexiglass, απο την αρχη(θελω να το κανω γι'αυτο);Μπορώ να βρω μόνο σε άσπρο (διαφανές) ή και σε άλλο χρώμα (διαφανές) plexiglass; οπως πολυ σωστα ειπε κι ο GeorgeAdams που το κατεχει κιολας το αντικειμενο:Αρχική απάντηση από GeorgeAdams Το βασικό κουτί από plexi το πήρα έτοιμο. Μου έκαναν οι βασικές του διαστάσεις και σκέφτηκα: ποιός ο λόγος να ξαναεφεύρω τον τροχό? πιστευω δλδ οτι εφοσον δεν εχεις καποια πολυ συγκεκριμενη αναγκη πχ:τριπλο ψυγειο w/c θεσεις για 10 δισκους διπλο τροφοδοτικοή κατι αντιστοιχο..μπορεις καλλιστα να παρεις ενα ετοιμο και να κανεις εκει πανω οτι μετατροπες θελεις...θα σου βγει σιγουρα πιο φτηνα...αν τωρα θελεις να το σχεδιασεις μονος σου και να το φτιαξεις με τα χερακια σουφυσικα και γινεται αλλα θελει καλο σχεδιασμο και καλα εργαλειαεαν εχεις τα εργαλεια παει κι ερχεται...(ιδιαιτερα παγκο/ δισκο κοπης Plexy)αλλα αν σκοπευεις να πηγαινεις καθε λιγο και λιγακι να σου κοβουν τα καταλληλα κομματια υλικου τοτε θα σου βγει τρεις φορες σε κοστος...για τετοιο project μην σκεφτεις καν να χρησιμοποιησεις plexiglass φτηνο σαν του Πρακτικερ(χαλι μαυρο, ειδικα σε θεμα καθαροτητας, κοπης και διαυγειας, ασε που το κλασσικο χλωροφορμιο δεν το πιανει σαν το κανονικο)γενικα plexiglass μπορεις να βρεις σχεδον σε οτι χρωμα θες...(ριξε μια ματια στον χρυσο οδηγο για πηγές κοντα στην περιοχη σου)αλλα εχε υποψιν οτι εαν δεν χρησιμοποιησεις καποιο στιβαρο σκελετο (πχ αλουμινιο)θα χρειαστεις χοντρο πλεξυ για να ειναι η κατασκευη σου στιβαρημιλαμε δλδ για 6 και ανω χιλιοστα (παχος = παραγοντας που περιοριζει την ποικιλια χρωματισμων)καλη επιτυχια οτι κι αναποφασισεις να κανεις τελικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
RagSoul Ιανουάριος 19, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2006 Οκ ευχαριστω πολυ, με καλυψες πληρως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Ιανουάριος 20, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 παιδιά,καμιά ιδέα για το πως κολιέται το plexy αυτό από το Multirama πάνω στο αλουμινένιο πλαίσιο του πλαϊνού για να μη φαίνεται άσχημα υπάρχει?Α,το caseking δε στέλνει Ελλάδα υπόψην!Παρά το ότι το γράφει,ήταν να κάνω παραγγελία και δεν μου την κάνανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.