Jump to content

νουμπάδικη ερώτηση αλλά αναγκαία . μου τρώει 30/100 cpu usage.

Recommended Posts

μόλις αναβάθμισα σε 10 . από 7 pro ελληνικά .

δεν ειχα προσέξει κάτι περίεργο .

αυτό που μου έκανε εντύπωση γενικά ήταν ότι ο επεξεργαστής ήταν τίγκα , συνεχώς .

τα 10 είναι σίγουρα πιο γρήγορα από τα 7 και υπέθεσα ότι είναι από αυτό .

αλλά έψαξα λίγο τις διεργασίες γιατί έβλεπα χρήση cpu 35 /100 σε ηρεμία με 5 ταμπ ετζ , το afterburner ανοιχτό και τα δύο κλαιεντ steam origin ανοιχτά .

στα 7 νομίζω είχα 7/100 . δεν έχω και antivirus .

νομίζω ότι είχα εγκατάστησει τους intel rapid storage drivers στα 7 .

πρόσεξα ότι το iastordatasvc 32 τρώει 30 /100 σε idle . κοίταξα το εικονίδιο κάτω δεξιά και λέει η υπηρεσία δεν λειτουργεί .

τι κάνω ? απλή απεγκατάσταση ?? ή μετά δεν θα δουλεύουν τίποτα σκληροί ??

στα παιχνίδια σχεδόν όλα χτυπούσαν τουλάχιστον  90/100 . νομίζω στο bf4 είχα 74/100 χρήση .

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ακριβως το ιδιο συνεβη και σε εμενα. ΥΠαιτιος ηταν το Windows Defender. Εαν μπορεις απο gpedit.msc να το απενεργοποιησεις θα εισαι jet.  Αλλιως κοιταξε στα services μηπως σου δινει την δυνατοτητα να το βγαλεις εντελως απο εκει. Στο λεω επειδη πριν βαλω AV , εκανε το ιδιο. ΑΦΟΥ το εβαλα , παλι το ιδιο. Α , επισης αν δεις, εχει το realtime protection ανοιχτο. Αν το βγαλεις και κανεις restart, παλι ανοιχτο θα παραμενει. Μονο απενεργοποιωντας το service την γλιτωνεις. Δε ξερω γιατι το κανανε να δουλευει ετσι ηλιθιωδως 

Το οτι χτυπανε τοσο ισως να ειναι και θεμα bottleneck (εχεις πολυ δυνατοτερη καρτα απο οτι επεξεργαστη), αν και δε πολυνομιζω.

ΥΓ: Το iRST δε παιζει κανενα ρολο. Εγω ουτε που το εβαλα. Καμμια διαφορα ΜΕ αυτο και χωρις αυτο

ΥΓ2: Αν βαλεις Antivirus , θα απενεργοποιηθει ο defender,  αλλα το service θα τρεχει κανονικα, και θα παρατηρησεις καπου καπου να αυξανει τη χρηση cpu , ετσι χωρις λογο. 

ΥΓ3: Απο τοτε που απενεργοποιησα ολα τα σχετικα με το spying των Windows 10 , ηρεμησε η χρηση του επεξεργαστη, ειναι οπως στα 7 και η καταναλωση μνημης ειναι 2-3 % λιγοτερη 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen

Αυτο που κολλαει ; :p 

ΑΥτο σε λεω , το intel rapid storage Technology να σου δημιουργει ολο αυτο το προβλημα ειναι δυσκολο. 

Ο defender κανει τις παγαποντιες αυτες ευθυς εξ'αρχης , και το ειδα και στο main pc μου αλλα και σε παλιοτερο λαπτοπ που περασα τα 10ρια. Αν μπορεις να το τσεκαρεις για δοκιμη , να δεις αν θα συνεχισει.

Και εγω δεν εβλεπα το defender παντα να δειχνει υπερχρεωση του cpu usage. Το ειχα κολλημενο το ματι εκει και εβλεπα και ενα svchost να δειχνει παραπανω απο το λογικο , κλπ κλπ. Εαν θεωρεις οτι φταιει ο driver του iRST γιατι δε δοκιμαζεις να τον σβησεις (για να τσεκαρεις στα σιγουρα οτι φταιει ή δε φταιει αυτο). Εγω τι τον εχω τι δε τον εχω , το ενα και το αυτο ειναι :p

Εαν πιστευεις οτι ειναι επικινδυνη η αφαιρεση του, αφησε το ετσι και δοκιμαζε με τον Defender για να καταληξουμε καπου :)

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen

περιμένω μήπως μας απαντήσει κανείς στυλ jax7480 νομίζω που ξέρει από σκληρούς .

μπορώ να περιμένω μέχρι το πρωί , να ρωτήσω στο σερβις και μετά το κάνω μόνος μου .

το δεφενδερ πως το βρίσκω?

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος

Εκανες ολο αυτο με το gpedit για να απενεργοποιηθει το SErvice? Και εγω το ειχα βγαλει με τον κλασικο τροπο και εκεινο επεμενε. 

Νομιζω οτι μπορεις με ασφαλεια να βγαλεις τον iRST (πες μας και ποιον εβαλες ). Εαν το δει καποιος που ειναι 100% σιγουρος , ας απαντησει! 

Δεν ειναι δα και τοσο επιβλαβες , αλλα οκ αμα δε θελεις. Εξαλλου η μονη σιγουρη λυση ειναι μεσω gpedit (το δειχνει στις εικονες). Αν ειναι περιμενεις και αλλες απαντησεις

2 as media 106 x

4 ata channel 0 0 1 1

1 ελεγκτής standard sata ahci

οι 5 τελευταίοι Microsoft .

κάνεις τόση ώρα να απαντήσεις γιατί το πισί σου αργεί τόσο πολύ να ανοίξει ?

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος