Jump to content

p1 !!!!!!!

Futuristic

Recommended Posts

υπάρχουν 2 προβλήματα....

το πρώτο είναι οτι δεν έχω ιδέα από linux :( και το δεύτερο ότι λόγβω δούλειάς και άλλων υποχρεώσεων δεν προλαβαίνω να ασχοληθω.

Σε Win 98 υπάρχει καμία λύση? Εάν δεν είναι μεταξύ τους σε δίκτυο και απλά συνδέσω το p1 με το dsl modem θα υπάρξει κανένα problem?

Απο οσα προτείνατε προτιμών w98 και ενα προγραμματάκι για σερβερ του σαίτ, κάποιο firewall και τι άλλο ίσως χρεαστει?

Αυτό που θέλω είναι να συνδέσω στο μόντεμ και το παλιό υπολογιστή ο οποίος θα είναι όλη την μέρα ανοιχτός και θα παίζει ΜΟΝΟ τον ρόλο του σέρβερ για ένα σάιτ ποθυ θέλω να σηκώσω. Και με τον άλλο να μπαίνω ιντερνετ :)

Δεν με απασχολεί να είναι και σε δίκτυο μεταξύ τους, αρκεί να τρέχει το σάιτ.

γιατι να μην είναι σε δύκτιο?αν το modem σου ειναι και router παρε ενα switch βαλτου πανω το dsl modem 2 καρτες pci δυκτιου και τα 2 pc πάνω στο switch ορίζεις ip στα 2 μηχανήματα και gateway για ιντερνετ το ip του dsl modem απο εκεί και πέρα έχεις μια χαρά γραμμη και στα 2 pc..στα win98Se έχει μέσα και webserver που μπορείς έυκολα να χρησιμοποιήσεις..και είσαι κομπλέ..

pc-corner μεχρι ποσους client εχεις δει να παιζουν σε web server που ειναι στημενος σε win98? 2-3 5? Kαι ιδιως σε τετοιο μηχανακι ουτε καν πρεπει να ασχοληθεις. Ενας τετοιος συνδιασμος δεν ειναι καθολου αξιοποιστος. Οτι γινετε και παιζει ναι... αλλα οχι οτι προτεινεται και για λυση! Αθηνα - Θεσσαλονικη μπορεις να πας με παπι. Εσυ πας?

Αρχική απάντηση από schumifer

τρέντι πόση ραμ?

32MB edo. Και τα υπόλοιπα 128 σε swap.

Αρχική απάντηση από Pc-Corner

και αν θες να περάσεις τα χριστουγεννά σου διαβάζοντας πως θα γράψεις το scriptaki για να δουλέψεις το modem σου (αν το βρεις) βάλε linux σε consola και γράφε ppp on και ppp off για να ανοιγοκλείσεις το μόντεμ σου :)

Δε χρειάζεται να γράψει κανένα script. Το adsl modem του θα του δώσει την IP του και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις κατευθείαν στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή και δε θα έχει πρόβλημα.

γιατί ρε unseen δεν μπαίνει?η για τρύπες μιλάμε πάλι?είπα σε linux έχει περισσότερη ασφάλεια..αλλά μιας και το έθεσες μπορεί και να μην έχει γιατι οι τρύπες και τα xploit είναι πιο πολλές στο linux με το που το στήσεις..κλείνουν βέβαια αλλά πάλι διαβαζοντας το πως και τρώγοντας ώωρες μπροστά στο pc..

Μην το πεις ούτε του παππά αυτό. Μια σύγχρονη έκδοση linux έχει πιο πολλές τρύπες και exploits από τα 98;

επίσης απ ότι κατάλαβα και απο την ερώτηση που έκανε το παιδί?την διάβασε κανείς? είναι οτι δεν ξέρει και τα άπειρα μην σου πώ ούτε πως να στήσει linux .. "ρωτάει πως θα κάνει δύκτιο με xp και adsl modem" και θα στήσει apache σε linux για να τρέξει μια απλή σελίδα ? δεν ζήτησε πως θα φτιάξει το καινούργιο site του FBI .. και του απάντησα με τον πιο απλό τρόπο και πιο έυκολο νομίζω το πώς και αν μπορεί να το κάνει...98 λοιπόν SE και Web server..

Το να στήσεις ένα linux είναι αρκετά εύκολο. Ίσως έχεις μείνει στην εποχή που γίνονταν install-fests από μέλη της hellug κλπ οπότε και η εγκατάσταση του linux ήταν μανίκι. Τώρα ακόμα και ο apache βγαίνει σε precompiled πακέτα ανάλογα με την distro και μπαίνει με μία εντολή. Το να τον ρυθμίσεις δε διαφέρει σε τίποτα από το να ρυθμίσεις τον apache σε windows.

Πολύ απλά ούτε τα 95, ούτε τα 98, ούτε τα ME φτιάχτηκαν για να γίνουν web server, όπως το παπί δε φτιάχτηκε για Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

μην το αναλύσω άλλο το παπί πάει θεσσαλονίκη και αν δεν έχεις bmw να πας πας με αυτό..αν θες να πας με bmw πρέπει να δουλέψεις να βγάλεις λεφτα να την πάρεις και να πας..στην περιπτωσή του φίλου μας και το πε και μόνος του ούτε χρόνο έχει ούτε ξέρει...οπότε θα ΄΄ηθελα να μου πείτε πως θα βάλω το usb dsl modem μου στα linux ? σε ποια linux? debian με consola ! ουτε kde ουτε gnome ούτε τπτ..όπως εσείς το λέτε δλδ..γιατί debian?αυτά βρήκα..η μάλλον γιατι δεν μου πε κανείς πια..ούτε απαντησε κανείς πραγματικά στην ερώτηση του παιδιού..ρωτάει πως να κάνει πραξη..οχι πως θα είναι πιο ασφαλής..και ρωτάει πως να κάνει πράξη με τον πιο απλό τρόπο...

γιατι χανεται η αξία του thread και γινεται πόλεμος ms vs unix...ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ γι αυτή την δουλεια και το είπαμε..περιμένω απάντηση απο τον φίλο trendy για το usb dsl modem μου...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 12:03]

Σε αυτό το μηχάνημα είναι αμαρτία να βάλεις DSL. Δεν πρόκειται να κατάλαβεις την πραγματική της ταχύτητα...

δεν ισχυει, μια χαρα θα τρεχει....

Παντως αμα θελεις λιγη μνημουλα παραπανω κανε μου ενα pm εχω ενα σακουλακι :p μνημες ζευγαρακια αν ενδιαφερεσαι (σιμμ)

Αρχική απάντηση από Pc-Corner [Χθες, στις 16:10]

μην το αναλύσω άλλο το παπί πάει θεσσαλονίκη και αν δεν έχεις bmw να πας πας με αυτό..αν θες να πας με bmw πρέπει να δουλέψεις να βγάλεις λεφτα να την πάρεις και να πας..στην περιπτωσή του φίλου μας και το πε και μόνος του ούτε χρόνο έχει ούτε ξέρει...οπότε θα ΄΄ηθελα να μου πείτε πως θα βάλω το usb dsl modem μου στα linux ? σε ποια linux? debian με consola ! ουτε kde ουτε gnome ούτε τπτ..όπως εσείς το λέτε δλδ..γιατί debian?αυτά βρήκα..η μάλλον γιατι δεν μου πε κανείς πια..ούτε απαντησε κανείς πραγματικά στην ερώτηση του παιδιού..ρωτάει πως να κάνει πραξη..οχι πως θα είναι πιο ασφαλής..και ρωτάει πως να κάνει πράξη με τον πιο απλό τρόπο...

Σαφώς είναι προτιμότερο να πας με μπέμπα στη Θεσσαλονίκη, αλλά αν δεν μπορείς και σου μένει το παπί πας με ΚΤΕΛ, ΟΣΕ ή αεροπλάνο (κοινώς νοικιάζεις χώρο για να στήσεις τη σελίδα). Εγώ προσωπικά προτιμώ το slackware, όχι πως θα έχει μεγάλη διαφορά. Και η console δεν είναι ανασταλτικός παράγων για να στήσεις ό,τι θέλεις. Τα sun μηχανήματα δεν έχουν ΚΑΝ κάρτα οθόνης. Βασίζονται στην console που σου δίνει η σειριακή τους για να τα στήσεις. Μετά ελέγχονται και δικτυακά.

Το γραφικό το μόνο που παρέχει είναι ένα βολικό interface για να κάνεις κάποια πράγματα. Το linux που χειρίζομαι σε διάφορους routers και servers το βλέπω από ssh->κονσόλα.

Αν θες να σου πω τον πιο απλό τρόπο, ας ανεβάσει τη σελίδα σε κάποιο ξένο site. Ειδικά αφού δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί λόγω δουλειάς είναι αρκετά ξέγνοιαστος τρόπος. Αν θέλεις όμως να γλυτώσεις αυτά τα λεφτά πρέπει να σπαταλήσεις χρόνο, γιατί ως γνωστό ο χρόνος είναι χρήμα.

Αρχική απάντηση από Pc-Corner [Χθες, στις 16:10]

γιατι χανεται η αξία του thread και γινεται πόλεμος ms vs unix...ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ γι αυτή την δουλεια και το είπαμε..περιμένω απάντηση απο τον φίλο trendy για το usb dsl modem μου...

1)Πες μου που είδες ότι το modem είναι usb. P@133 δύσκολο να έχει usb. Ήταν ο πρώτος υπολογιστής που πήρα και θυμάμαι ότι το usb βγήκε αρκετά μετά. ’ρα θα τον συνδέσει σε δίκτυο, κάτι το οποίο δεν είναι δύσκολο να κάνει.

2)Παρά όλα αυτά δέχομαι την πρόκλησή σου και περιμένω να μου πεις μοντέλο και τύπο usb modem που θες να συνδέσεις. Εδώ και πάρα πολλές γενιές kernel υπάρχει υποστήριξη για usb.

To modem σκεφτομαι να ειναι το αλκατελ το οποιο νομιζο ειναι σε εθερνετ ετσι? Τώρα το λίνουξ προς το παρον το αποκλειουμε οποτέ αν κατάλαβα καλά από όλα τα συμφραζόμενα πάω προς w98 se.

got my answer :) είμαστε εδώ για να βοηθάμε σ αυτό που μας ζητάνε και για να μαθαίνουμε αυτά που δεν ξέρουμε..καλή χρονιά trendy και Futuristic ελπίζω να έκανες την δουλειά σου έυκολα και γρήγορα..:-)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.