Jump to content

Κριτική DVDR με Plextor 716A

BeetleJuice

Recommended Posts

αφαιρεσα μερικες εικονες αχρηστες να μην σας κουραζει η σελιδα να ανέβει

εκανα και συμπιεση τερμα ναναι μικρες

υποδειγμα το MAXELL και σε καλή τιμή , τωρα θελω να δώ και το 8χ MAXELL

Το Plextor 716A (το οποιο αγορασα πριν απο 2 εβδομαδες) εχει το εξης χαρακτηριστικο:

Τα δισκακια που υποστιριζει συμφωνα με το επισιμο site της plextor μπορει να τα γραψει

αψογα διοτι βρισκονται ηδη στην database του firmware του.

Για τα υπολοιπα χρειαζεται να γραψεις 2-3 dvd τα οποια το πιθανοτερο ειναι να ειναι χαλιας

ποιοτιτας και κατα την διαδικασια αυτη το Autostrategy θα παρει πληροφοριες για το dvd

και θα αποφασιση τον καλυτερο τροπο εγγραφης. Ετσι τα επομενα dvd θα ειναι αψογης

ποιοτιτας.

Εγω ειχα παρει μια 10αδα Intenso (που δεν υπαρχουν στο site της plextor) τα οποια

οταν τα πρωτοεγραψα δεν διαβαζονταν καν αλλα τα επομενα ηταν τελεια.

Επισης δοκιμασα και τα Platinum x8 (νομιζω τα φαιρνει και το E-shop) που ειναι στα

Recommended της plextor τα οποια τα εγραφα αψογα στα 12x

Το site της plextor με τις λιστες ειναι το παρακατω

http://www.plextor.be/technicalservices/technology/cdrmedia.asp?choice=Supported%20media

Επισης ξεχασα να πω πως ενα καλο review με αρκετες πληροφοριες για το drive ειναι αυτο:

http://www.cdfreaks.com/article/170

Τελος για να δειτε αν το dvd ειναι στην λιστα της plextor μην κοιτατε την μαρκα πανω στο

dvd αλλα με ενα προγραμμα οπως το CDVDinfo στο site της plextor ή το Plextools το οποιο λεει

τον ακριβη κατασκευαστη. Για παραδειγμα τα Platinum που ανεφερα προηγουμενως στην

πραγματικοτιτα ηταν κατασκευης Ricoh

ηδη 2 ταινιες με intenso και καμια βελτιωση...

το ξερω ρε συ οτι εχει τετοια υπηρρεσια η πλεχτορ αλλα το θεμα ειναι να δουμε τι γινεται στην πραξη και τι υλικο εχουν τα μαγαζια

εξαλλου εκει βλεπεις απλα τη συνεργασια και την ταχυτητα , αυτο δεν συνεπαγεται και ποιοτητα !!!

δοκιμες κανουμε,ανεβασε και σι καμια φωτο με δικα σου δισκακια να εχουμε ιδεα τι παιζει στην αγορα

μονο κοιτα να συμπιεσεις τις φωτο τερμα γιατι δεν θα φορτώνει η σελιδα :D

εχεις καμια νεα μαρκα? εγω δεν μπορω να παω να παρω οτι dvd κυκλοφορεί !!!

ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

σωτηρη τι εννοεις

εννοειται απο drive της πλεχτορ λεω και γω

δηλαδή λες οτι το προηγούμενο dvdrw της πλεχτορ ΡΧ712Α δεν θα διαβάζει τα δισκάκια απο το 716Α?

εγω λεω οτι οποιο πλεχτορ εχει γιγαρεψ διαβαζει και διαβαζεται

Εγώ δεν ειχα ακουσει για συ΄πίεση , ειχα διαβασει καπου οτι αλλάζει το αποτύπωμα στο στην επιφάνεια εγγραφής , δηλαδή πιο πυκνό ή πιο αραιο,μπορει και να μην θυμάμαι καλα

το βαθος παντως στο αυλάκι το ρυθμίζει με το varirec

δεν θυμάμαι τι ακριβώς κάνει το gigarec, μπορεί όντως να μικραίνει το αυλάκι.

παίζει από όλα τα plextor drives που το υποστηρίζουν.

όταν λέω τι επιφάνεια είναι το δισκάκι, εννοώ τι media code έχει.

μπορείς να το δεις από το cdvd της plextor, από το dvd decrypter στο κουτάκι δεξιά και από διάφορα άλλα.

αυτό έχει πιο πολύ σημασία για την εγγραφή, όχι η στάμπα από πάνω.

INTENSO πλαισιου εχω αυτα

Type : DVD-R (General)

Certified Write Speed: 4.0 X

Drive Write Speed : 4.0 X - 6.0 X - 8.0 X

Manufacturer ID : FUJIFILM03

MAXELL κασετεμπορικης αυτα

Drive Write Speed : 4.0 X

Manufacturer ID : RITEKG04

TDK πλαισιου 8χ

Drive Write Speed : 4.0 X - 6.0 X - 8.0 X - 12.0 X

Manufacturer ID : TTG02

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ

ΓΙΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΩ ΑΠΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΣΕΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

περιμενω να ανεβασετε και εσεις δικες σας μετρήσεις με (το ιδιο drive ομως γι ανα εχουμε αξιοπιστια)

Βασικα δεν πολυ καταλαβαινω αυτα τα διαγραμματα και μια φορα που δοκιμασα θελει

πολυ ωρα και βαριουμουν :o

Παντως αν βρω χρονο θα το κανω και θα ποσταρω photos...

Απο το review των cdfreaks παραθετω το παρακατω κειμενο:

"One of the most interesting things about the Plextor PX-716A is definitely the AutoStrategy technology. Developed in cooperation with Taiyo Yuden (a high quality media manufacturer) this technology can improve the write quality of discs that are not supported by the drive's currently installed firmware. During our review we have found that this does indeed work but you need to write at least three discs before the drive perfects the write strategy."

υπάρχει ένα στη μπόταση που φέρνει χύμα, media center λέγεται, και από κει ψωνίζουμε συνήθως μερικά από τα επώνυμα, βλέπουμε το media code, και μετά παίρνουμε 50άδες κλπ.

το ttg02 μάλλον είναι της ritek.

το ritekg04 είναι από τα καλύτερα -r.

γενικά ότι λέμε από ελλάδα το αγοράζουμε, αθήνα συγκεκριμένα εγώ.

για tayio yuden κοίτα, είναι τα κορυφαία και τα plextor έχουν προτίμηση σε αυτά,

τα δισκάκια με στάμπα plextor έχουν επιφάνεια ty.

εγώ έχω ακόμα δισκάκια από την ομαδική του the lab παντως:D

ο εισαγωγέας τους αν ενδιαφέρεσαι είναι η disk impex στην αμφιθέα.

TY απο Disk Impex παιδιά μην κοιτάτε αλλού (δεν κάνω διαφήμιση, απλά είναι αμαρτία να παιδεύεστε με άλλα). Πέρνεις το Α2 νομίζω από Πανεπιστήμιο και σε αφήνει 100 μέτρα απο το μαγαζί. Πέρνεις μια 50άδα 100άδα και καθαρίζεις για αρκετό καιρό.

Να μια εγγραφη με Ιntenso DVD+R 8x γραμμενο στα 8x

Να σημειωσω πως το Manufactor ID δεν το θυμαμαι ουτε εχω αλλο αδειο για να δω...

Παντως σιγουρα δεν ηταν FUJIFILM σαν του BeetleJuice και δεν ειναι αγορασμενο απο Πλαισιο

post-819-1416071531,5809_thumb.jpg

tayio yuden :Παιδιά αγόρασα 400 από αυτά σε 100στάδες noname(cakeboxes). Έχω γράψει τα μισά, και δεν έτυχε έστω ΕΝΑ να βγeι σκάρτο. Έχω πάθει πλάκα. Ειλικρινά δεν πρόκειται να αγοράσω άλλη μάρκα. Και λέγοντας έχω γράψει, εννοώ σε διαφορετικά recorders : Sony, TEAC, NEC, Plextor, LITE ON. Φανταστικά.

μαλιστα...πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα...

το core πως το βλεπεις αν ειναι κλειστο το κουτι με τα δισκάκια?

γραφει κατι απεξω,καποιο κωδικο που τον τσεκαρεις?

τοχω δει αυτο το media center , αρκετα καλο

RW πανω απο 12 εχει βρει κανεις πουθενά?

κανα dual φτηνό?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.