Jump to content

Σύνδεση στο Internet με Data Off

djkostas

Recommended Posts

Αν και οι περισσότεροι θα καταλάβετε περι τίνος πρόκειται το συγκεκριμένο θέμα και πως προέκυψε, θα περάσω κατευθείαν στην απορία που με προβληματίζει.

Έχουμε ένα κινητό (Landvo L200s) με λειτουργικό Android 4.4.2 και dual sim (Frog+Q).

Γίνεται, ενώ το Data Connection είναι στο Off και δεν γίνεται ούτε κάποια χρήση wifi, να συνδεθεί κάποιο app στο internet, έστω και για λίγα bytes??

Δυστυχώς είναι η Cosmote/Frog που μου κάνει τα κόλπα.

Εκτός του ότι αρνούνται κατηγορηματικά να μου απενεργοποιήσουν οριστικά την υπηρεσία του Internet Day Pass (είναι πολιτική της εταιρίας λέει), η δικαιολογία/καραμέλα που χρησιμοποιούν είναι πως τα smartphone συνδέονται στο Internet ακόμα και αν έχεις κλειστά τα δεδομένα.

Ζήτησα να σταλεί το θέμα στον τεχνικό έλεγχο, αλλά επειδή είμαι σίγουρος πως από 'βδομάδα που θα τους πάρω πάλι ΕΓΩ τηλέφωνο θα μου πουν ακριβώς τα ίδια, ρωτάω εδώ μήπως και είναι κάτι που δεν ξέρω και όντως μπορούν τα apps να συνδεθούν στο Internet από μόνα τους και με τα δεδομένα κλειστά!!

Η Wind βασικά σε χρεώνει την τελευταία μέρα χρήσης του πακέτου σου και πρέπει να τους στέλνεις mail για να το διορθώσουν. Δεν έχει τύχει πάντως να με χρεώσουν για "off line" κατανάλωση δεδομένων.

Θα πρότεινα στον @djkostas, να τους πει ότι έχει dual sim τηλέφωνο και ότι έχει επιλέξει την άλλη sim για τα δεδομένα. Οπότε ακόμα και αν η συσκευή, σύμφωνα με αυτούς, καταναλώνει δεδομένα, προφανώς θα τα καταναλώνει από την άλλη κάρτα. Ψέμα προφανώς, αλλά μήπως αυτοί λένε αλήθεια; Αν ήταν αλήθεια θα έπρεπε κάθε μέρα να χρεωνόμαστε όλοι από 1€ για off line πρόσβαση στο internet.

• Like 1

Εχει τυχει να εχω υπολοιπο 2.01€ καρτα στη Wind, να μου χρεωσει δεδομενα τη μια μερα, και την επομενη ξανα να μου χρεωσει δεδομενα. Χωρις να εχω καν πακετο. Και μεσα σε WiFi ολημερις. Και ολως τυχαιως να χρεωσει και την κοπελα μου την 2η ημερα μονο , αλλα ειχε ηδη 3€ καρτα , οποτε με μια 5ευρη θα μπορουσε να βαλει πακετο, ενω εμενα ετσι με κανανε να μη μπορω ουτε κληση να κανω , ουτε με 5€υρη να βαλω πακετο. Γι'αυτο εφυγα και πηγα στη Vodafone (ειχε φυγει απο cosmote για wind) . 

Αυτο το κολπο το κανουν ολοι μαλλον , και δεν υπαρχει τροπος να γινει και αυτο που θελεις λογικα..

Αυτο το κολπο το κανουν ολοι μαλλον , και δεν υπαρχει τροπος να γινει και αυτο που θελεις λογικα..

Ακριβώς, το κάνουν ΟΛΟΙ και γιαυτό σου λέει με χαρακτηριστική άνεση "Είναι πολιτική της εταιρίας" ή με άλλα λόγια αν δεν σου αρέσει βρές αλλού, ξέρουν πολύ καλά ότι ΔΕΝ θα βρείς!!

Ας μην επεκταθούμε όμως περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο υπάρχουν ήδη αρκετά topics (καταγγελίες, πρόστιμα, κ.ο.κ.).

Αυτό που με προβληματίζει είναι και η κύρια δικαιολογία που χρησιμοποιούν, ότι δηλαδή και να έχεις κλειστά τα δεδομένα, μπορεί κάποιο app να συνδέθηκε...

Πες τους να στο στείλουν εγγράφως, ως απάντηση της εταιρίας στο mail σου. Από εκεί και πέρα μπορείς να τους πεις ότι σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις αυτό προκειμένου να διακόψεις την σύνδεσή σου σε αυτούς, να κάνεις καταγγελία στην ΕΕΤΤ ή ακόμα καλύτερα να ενημερώσεις τον κόσμο σε 15 Ελληνικά fora ότι η τάδε εταιρία σε ενημέρωσε για αυτό το πράγμα. Χωρίς σχολιασμούς και σάλτσες. Απλά παράθεση του περιεχομένου του mail όπως αυτό είναι σε thread με τίτλο "H Cosmote μου έστειλε αυτό στο mailbox μου". Πιστεύω δεν μπορούν να σε κατηγορήσουν για δυσφήμιση όταν απλά παραθέτεις ένα ενημερωτικό προς εσένα mail χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως σχολιασμό από εσένα. Αν κάνω λάθος, αγνόησε αυτή την σκέψη ως ριψοκίνδυνη. Μπορείς βέβαια να μην τους πεις γιατί το θέλεις εγγράφως. Ας κάτσουν να το σκεφτούν οι ίδιοι.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1

μου έχει συμβεί και σε μένα αυτό.να τελειώνει το πακέτο των ΜΒ, να κλείνω νωρίτερα τα δεδομένα και κλειστά όλα, να μου έρχεται μήνυμα για 1€ χρέωση.

εννοείται ζητησα απο τεχνικό της κοσμοτε να ελέγξει αν όντως έγινε σύνδεση ,που και ποσα ΜΒ.Αλλά προφανώς έμειναν μόνο στο πρώτο.Ότι έγινε απλά σύνδεση και τίποτα παραπάνω.

Από τότε Επειδή δε θέλω να τους το χαρίζω προσέχω πάντα να κάνω ανανέωση πριν την λήξη του πακέτου

Μπα δεν ισχύει. Πρώτον προσωπικά (διότι πακέτο που είχα έληγε στις 25) είχα κόψει δεδομένα από τις 6 το απόγευμα, δεύτερον τα δωρεάν MB που είχα ήταν διαθέσιμα με βάση την Android εφαρμογή της Wind μέχρι τις 12 το βράδυ της ίδιας μέρας, τρίτον δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση.

Πριν λίγο έλαβα το παρακάτω μήνυμα:

ΘA ΘEΛAME NA ΣAΣ ENHMEPΩΣOYME OTI EXEI ΠIΣTΩΘEI ENA EYPΩ ΣTON ΛOΓAPIAΣMO ΣAΣ, ΛOΓΩ EΣΦAΛMENHΣ KINHΣHΣ internet ΠOY ΠPAΓMATOΠOIHΘHKE.

Οπότε πιστεύω απαντάται και εμμέσως η ερώτηση μου!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Εχει τυχει να εχω υπολοιπο 2.01€ καρτα στη Wind, να μου χρεωσει δεδομενα τη μια μερα, και την επομενη ξανα να μου χρεωσει δεδομενα. Χωρις να εχω καν πακετο. Και μεσα σε WiFi ολημερις. Και ολως τυχαιως να χρεωσει και την κοπελα μου την 2η ημερα μονο , αλλα ειχε ηδη 3€ καρτα , οποτε με μια 5ευρη θα μπορουσε να βαλει πακετο, ενω εμενα ετσι με κανανε να μη μπορω ουτε κληση να κανω , ουτε με 5€υρη να βαλω πακετο. Γι'αυτο εφυγα και πηγα στη Vodafone (ειχε φυγει απο cosmote για wind) . 

Την έπαθα και εγώ πρόσφατα. :(

Εγω την επαθα 6-7 φορες, πηγα και ενημερωσα απο κοντα, μου ειπανε με θρασσος και με ασχημο υφος " αν εχετε προβλημα και δε ξερετε να το χρησιμοποιειτε , καλεστε στο ταδε νουμερο για να σας βγαλουν τα δεδομενα" . Τι λες κυρα μου; Σοβαρα; Λες και χρησιμοποιησα 1 ημερα πριν πρωτη φορα smartphone...

Αυτο πρεπει να ειναι κατι το οποιο συμβαινει μαλλον τακτικοτερα απο καθε παροχο στη Wind... Στην κοσμοτε δε μου ειχε συμβει ποτέ , ουτε τωρα που ειμαι στη Vodafone απο τα Χριστουγεννα και μετα...