adpanos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2015 (edited) Παίδες ξέρει κανείς πως μπορώ να διαβάσω (μεταφράσω καλύτερα) barcode το οποίο να περιέχει το είδος και το ΒΑΡΟΣ στο excel , με τέτοιο τρόπο που ανάλογα το είδος που δείχνει το BARCODE να προσθέτει 1 τεμάχιο στην αντίστοιχη κατηγορία είδους και το βάρος στο αντίστοιχο κελί βάρους? Πχ. Εχω ένα EAN13 BARCODE σαν το παρακάτω όπου τα ψηφία 2691015 παραπέμπουν στο είδος και τα 019941 στο βάρος . Βασικά δεν ξέρω πως να κάνω τον κωδικό να ξεχωρίζει στα ψηφία του βάρους από αυτά του είδους, ώστε να το δομίσω σε κώδικα vba για να κάνω γρήγορα τις αθροίσεις .... Ξέρει κανείς πως μπορώ να το κάνω. To scanner υπάρχει, διάθεση υπάρχει .... χρόνος δεν πολυυπάρχει ..... αλλά θα βρεθεί. Το θέμα είναι πως σπάω το κεφάλι μου για το πως μπορώ να το φτιάξω .... Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 25, 2015 από adpanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladimiR Ιούλιος 26, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2015 Ερώτηση. Το barcode εισάγεται στο φύλλο ως εικόνα? Έχεις τρόπο να εισάγονται από το scanner απευθείας τα νούμερα μόνο?Αν ναι είναι εύκολο αυτό που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούλιος 27, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2015 (edited) Σαν νούμερα εισάγονται τα barcode.Εγώ έφτιαξα την εικόνα, για να δείξω τι barcode θα διαβάζω.Αν το barcode ήταν στατικό, τεμαχιακό , η λύση θα ήταν πολύ απλή και εύκολη.Εδώ που είναι δυναμικό σε συνάρτηση με το βάρος, δεν μπορώ να σκεφτώ τρόπο με τον οποίο να διαχωρίζω τον κωδικό σε ομάδες ψηφίων...Αυτό ψάχνω στην ουσία και μετά μπορώ να στήσω την vba μου για όλα τα άλλα Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 27, 2015 από adpanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3r1s Σεπτέμβριος 23, 2015 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2015 adpanos, το έχεις λύσει το θέμα σου?Γιατί αν κατάλαβα καλά, το να πεις στο excel ποιο μέρος είναι το είδος και ποιο το βάρος, είναι σχετικά εύκολο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Σεπτέμβριος 23, 2015 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2015 Αν τα παίρνει σαν ψηφία τότε βάλε μια fuction νασπαει τα ποσα σε κελιά. Πχ τα 7 πρώτα νούμερα και τα άλλα έξι μετά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts