Jump to content

Windows 8.1 - Windows.old επανάκτηση αρχείων - ΒΟΗΘΕΙΑ!

Recommended Posts

Καλησπέρα,

είμαι σε laptop hp envy με τα windows 8.1 και σήμερα το απόγευμα έκανε update με τον τερματισμό. Όταν πήγα να τον ανοίξω πριν μερικές ώρες, δεν έφτανε στο screen των windows και μετά το logo της hp στην εκκίνηση έβλεπα μια μαύρη οθόνη. Μετά από αρκετά restart άρχισε να εντοπίζει το πρόβλημα και στις ρυθμίσεις για προχωρημένους πάτησα επίλυση με ανανέωση καθώς έγραφε πως δεν χάνω τα αρχεία μου. Στη συνέχεια έκανε την ανανέωση για αρκετή ώρα και τώρα έχει δημιουργηθεί ένας φάκελος windows.old όπου έχει όλα τα προγράμματα που είχα εγκατεστημένα πριν το συμβάν αλλά δεν τρέχει κανένα από αυτά. Έκανα restore με το wizard απ' το site της Microsoft αλλά τζίφος.

Πώς μπορώ να αποκαταστήσω τον φάκελο και να τρέχουν κανονικά τα προγράμματα; Αν κάνω restore manually με drag and drop όλα τα αρχεία στους φακέλους που ήταν θα λυθεί το θέμα;

Ζήσε μάη μου........τόσο κλασσικό αυτό το πρόβλημα φίλε το έχω δει σε πολλές εγκαταστάσεις με 8άρια, πέταξε αυτό το οικτρό λειτουργικό όσο  είναι καιρός και βάλε ένα ανθρώπινο 7άρι και μην το ξαναβγάλεις ΠΟΤΕ.....

Έγινε επεξεργασία από SirGeorge
  • Like 3

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει στα 8άρια αλλά δοκίμασε αυτον τον οδηγό που είναι για 7άρια, μέχρι και το 8b.

Πριν το κάνεις βέβαια, κάνεις backup όλα σου τα αρχεία. Αν δεν δουλέψει ή το κάνει χειρότερα αναγκαστικά κάνεις restore factory settings

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει στα 8άρια αλλά δοκίμασε αυτον τον οδηγό που είναι για 7άρια, μέχρι και το 8b.

Πριν το κάνεις βέβαια, κάνεις backup όλα σου τα αρχεία. Αν δεν δουλέψει ή το κάνει χειρότερα αναγκαστικά κάνεις restore factory settings

Είδα πολλά error και προβλήματα στη διαδικασία και λέω να το αφήσω καλύτερα. Ευχαριστώ πάντως.  Ξέρουμε γιατί υπάρχει στην τελική το windows.old? Eίναι απλά ένα directory για να θυμάμαι τι είχα πριν το refresh των win 8.1? Δηλαδή αν έχω σκοπό να προχωρήσω σε reinstall των εφαρμογών μου να το σβήσω;

Ο φάκελος αυτός δημιουργρείται μετά από upgrade ή custom εγκατάσταση για να μπορείς να ανακτήσεις αρχεία (όπως στο Documents) από την προηγούμενη εγκατάσταση αν και εφόσον τα χρειάζεσαι. Αν έχεις πάρει ήδη τα αρχεία σου και δεν χρειάζεσαι άλλο τον φάκελο windows.old μπορείς να διαγράψεις τον φάκελο αυτόν ως εξής: Κάνεις δεξί κλικ στον δίσκο (π.χ. c:) και properties. Στη συνέχεια κάνεις κλικ στο Disk Cleanup. Από τις επιλογές τσεκάρεις το previous windows (Κάπως έτσι λέγεται. Δεν θυμάμαι καλά, θα το δεις) και μετά οκ.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn