Jump to content

EIZO L568

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Σκέφτομαι μετά τις γιορτές να πάρω κι εγώ μια καλλή οθόνη. Στην αρχή πήγαινα για την L557 αλλά σήμερα είδα αυτό ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162290

) και άλλαξα γνώμη. Πιστεύω οτι για τέτοια διαφορά τιμής δεν αξίζει να πάρω την L557. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για την οθόνη. Την έχει κανένας; Την έχετε δεί; Πού μπορώ να τη δώ στημένη στο Ηράκλειο (αν τη φέρνει κανένας);

Επίσης τι ισχύει τελικά με την εγγύηση για τα καμένα Pixels στις EIZO;

Υ.Γ.: Έχω δεί ένα άλλο παρόμοιο Thread που υπάρχει αλλά δεν με κάλυψε και είπα να ανοίξω αυτό ώστε να επικεντρωθούμε στην L568.

Σύμφωνα πάντα με το συγκριτικό του RAM του τρέχοντος τεύχους η L568 έρχεται δεύτερη μετά την L557 (http://www.in.gr/ram/xls/TFT Jan Internet.xls) .

"...Η L557 παρουσίασε την καλύτερη συνολικά ποιότητα απεικόνισης ,με άριστη φωτεινότητα και ευκρίνεια,πολύ καλή ομοιογένεια χρωμάτων σε ολοκληρή την έκτασή της και καταπληκτικό μαύρο...Το μόνο σημείο στο οποίο υστερεί είναι η ταχύτητα απόκρισης."

"...Η L568 έδωσε την απόλυτη ευκρίνεια στην απεικόνιση κειμένου,αλλά κρίνεται κορυφαία και ως σύνολο...πληρώνοντας τα 720 ευρώ που ζητά θα κάνετε το καλύτερο δώρο στα μάτια σας."

Το περιοδικό αναφέρει ότι απαιτούνται 0 καμένα pixel για αντικατάσταση.

Αρχική απάντηση από HOTAS

Σύμφωνα πάντα με το συγκριτικό του RAM του τρέχοντος τεύχους η L568 έρχεται δεύτερη μετά την L557 (http://www.in.gr/ram/xls/TFT Jan Internet.xls) .

"...Η L557 παρουσίασε την καλύτερη συνολικά ποιότητα απεικόνισης ,με άριστη φωτεινότητα και ευκρίνεια,πολύ καλή ομοιογένεια χρωμάτων σε ολοκληρή την έκτασή της και καταπληκτικό μαύρο...Το μόνο σημείο στο οποίο υστερεί είναι η ταχύτητα απόκρισης."

"...Η L568 έδωσε την απόλυτη ευκρίνεια στην απεικόνιση κειμένου,αλλά κρίνεται κορυφαία και ως σύνολο...πληρώνοντας τα 720 ευρώ που ζητά θα κάνετε το καλύτερο δώρο στα μάτια σας."

Το περιοδικό αναφέρει ότι απαιτούνται 0 καμένα pixel για αντικατάσταση.

Μωρέ άσ'το το RAM. Τα περιοδικά και κυρίως αυτά του Λαμπράκη λένε συχνά ότι θέλουν στα tests και μην εντυπωσιάζεσαι για τα φοβερά εργαστήρια κ.τ.λ. Μπορεί και να αληθεύει αλλά δεν μου φτάνει η γνώμη ενώς συντάκτη που κάνει τη δουλειά του... Δεν την έχει δεί κανένας σας από κοντά; Αν περάσει κάποιος από τη Στουρνάρα μπορεί να κοιτάξει και να μου πεί; Ξέρετε δεν είναι εύκολο να τη δώ στο Ηράκλειο...

Όσο για την εγγύηση και εγώ έχω ακούσει ατι η LG είναι που έχει zero pixel και η EIZO θέλει γύρω στα 2-3 pixels... Ελπίζω να είναι zero pixel η εγγύηση γιατί δε λέει να δώσεις 700 και να σου βγεί σκάρτη...

Makis όμως το θέμα είναι ότι το zero pixel απο όσο ξέρω μόνο προφορικά στο δίνουν, θα πρέπει να προχωρήσεις κανεις σε αγορά για να δει αν ισχύει στην πραξη. Και βέβαια θα είναι αμαρτία να έχεις δώσει 700 ( και εγώ 500 για μια L550 που σκέφτομαι να πάρω) και να μην στην αλλάζουν με το πρώτο καμένο pixel.

Αρχική απάντηση από Jimser

Makis όμως το θέμα είναι ότι το zero pixel απο όσο ξέρω μόνο προφορικά στο δίνουν, θα πρέπει να προχωρήσεις κανεις σε αγορά για να δει αν ισχύει στην πραξη. Και βέβαια θα είναι αμαρτία να έχεις δώσει 700 ( και εγώ 500 για μια L550 που σκέφτομαι να πάρω) και να μην στην αλλάζουν με το πρώτο καμένο pixel.

Δε μας λέει κάποιος που έχει αγοράσει TFT EIZO τι λέει στο βιβλιαράκι για την εγγύηση;

Αρχική απάντηση από knight_77

Mακη δεν αρχιζεις να το σκεφτεσαι για LG να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο?;)

Κοίτα θέλω να πάρω μια EIZO. Προσωπικά τις θεωρώ μακράν καλύτερες από όλες. Πολύ δύσκολα θα πάω σε κάποια άλλη μάρκα. Είναι και η πενταετής εγγύηση βλέπεις... Πάντως άμα πάω σε άλλη εταιρία αυτή θα είναι η LG σίγουρα!

στην περίπτωση μου πήρα την lg1715s και είχε ένα καμμένο πίξελ με το καλήμέρα. Μου την άλλαξε η ΑΛΜΑΝ με ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ σε 2 εργάσιμες μέρες και μου έφερε μάλιστα την 1730s! Αν έπαιρνα καμία ΕΙΖΟ ας πούμε και είχα δώσει τα κερατιάτικά μου και είχε καμένο πίξελ θα τους είχα βάλει μπουρλότο. Εδώ με την LG που ήξερα ότι θα αλλαχτεί και χαλάστηκα με το καμένο πίξελ. Τέσπα είναι λαχείο η αγορά tft και η εγγύηση που δίνει η LG είναι ένα πολύ πολύ πολύ μεγάλο κίνητρο. Δεν σχολιάζω ότι οι lg έχουν πολύ καλέ ς τιμές και φοβερή είκόνα. Εμείς συζητάμε για τα καμένα πίξελ.

Επειδή είμαι ψιλοάσχετος από TFT μιας και δεν είχα ποτέ, θα σας κάνω δυο offtopic ερωτήσεις:

1. Τα pixels μπορούν να "καούν" και μετά την παραγωγή της οθόνης; Δηλαδή μπορεί εγώ μια ωραία πρωία να είμαι στο Λάμπη και ξαφνικά να μου καεί ένα pixel;

2. Τα "κολλημένα" pixels γίνεται να "ξεκολλήσουν";

Η πρώτη ερώτηση γίνεται ωστε, αν δεν γίνεται να καούν μετά την παραγωγή, να την παραγγείλω από τοπικό μαγαζί ωστε να την δώ πριν τα σκάσω και αν είναι ΟΚ την παίρνω, αν έχει καμένα pixels, να πάει να *** ** *******. (Να πάει να δεί αν έρχομαι ενωούσα!!!)

Η δεύτερη επίσης για παρόμοιους λόγους.

H Eizo μπορει στις CRT να ειναι μακραν η καλυτερη,

στις TFT τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα καθως

οι διαφορες δεν ειναι τοσο μεγαλες.

Προσωπικα δεν θα εδινα 700+ ευρο για οθονη 17''

οσο καλη και να ειναι.

Και το γαμωτο θα ειναι να εχει και 2 ελλατωματικα pixel

και να μην τα καλυπτει η εγγυηση.

Οταν δινεις ενα αρκετα μεγαλο ποσο για κατι,

περιμενεις το καλυτερο δυνατο απο αυτο,ειτε ειναι επιδοσεις,

ποιοτητα κατασκευης κ.τ.λ., ειτε ειναι υποστηριξη.

Και μπορει οντως στο πρωτο η οθονη να ειναι κορυφαια,

αλλα αν ποτε δεις εστω ενα καμμενο pixel

γιατι να εισαι υποχρεωμενος να συμβιβαστεις με αυτο, αφου εχεις

πληρωσει για το καλυτερο?

Προσωπικη μου αποψη βεβαια....:flower:

Λοιπον παιδες εχω τιν L557 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος...

Η εικονα ειναι φανταστικη!!

Τωρα για τα games δεν μπορω να πω οτι ειχα ιδιαιτερο προβλημα γιατι δεν εχω προσεξει κατι!!

Τέσπα θα δώ. Έχω χρόνο μέχρι να την πάρω μιας και δεν έχω τόσα λευτά αυτή τη στιγμή και ελπίζω μέχρι τότε να έχει κάνει καμιά αλλαγή στην εγγύηση η EIZO όπως έκανε η LG πριν λίγους μήνες... Πάντως κατά τα άλλα η οθόνη μου αρέσει πάρα πολύ.

Υ.Γ.: Βασικά έχω στη διάθεσή μου αυτή τη στιγμή 450 και το ξέρω οτι παίρνω άνετα μια καλλή 17άρα αλλά θέλω να το ψάξω λίγο ακόμα για τις EIZO.

λοιπόν βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλλου

1. panel PVA (Samsung) με όλα τα συν και όλα τα πλην

2. 25 ms χρόνος απόκρισης

3. Contrast 1.000

4.φωτεινότητα 250 cd

5. Gωνία θέασης 178-178ο

6. διαχείρηση χρώματος : 10 bit gamma (εδώ είναι και όλα τα λεφτά)

Για να μην σε κουράζω , σύμφωνα και με το prad , απ' όπου πήρα και τα στοιχεία το μόνιτορ είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ σε απόδωση χρώματος . Γράφει μάλιστα ακριβώς "eine physikalische Auflösung von 96 dpi (Punkte pro Zoll)," δηλ. φτάνει σε φυσική ανάλυση τα 96 dbi/ίντσα , αριθμός πολύ ψιλός . Βέβαια ,αν δουλέψεις την οθόνη με dvi εκεί το ανώτατο όριο είναι το 60 .

Δείχνει , και πρέπει να είναι top μονιτορ , με επιφυλάξεις για το panel , που προσωπικά δεν το πολυσυμπαθώ .

Τα χαρακτηριστικά της οθόνης τα ξέρω. Η μεγάλη γκάμα χρωμάτων με δελεάζει πιο πολύ. Για αρχή δεν θα τη δουλεύω σε DVI εκτώς αν κερδίσω το λαχείο την πρωτοχρονιά και πάρω καμιά κάρτα γραφικών (ΜΧ440 και L568 δε λέει...).

Μην με αφήνεις στα κρύα του λουτρού! Πές μου, γιατί δεν το συυμπαθείς το panel;

Θεωρώντας σαν δεδομένο (και δυστυχώς είναι) ότι τα χρώματα στις tft είναι "pastel" , και δεν αποδίδονται όπως σε μια crt , στο συγκεκριμένο panel η διαφορά αυτή θεωρώ ότι είναι ακόμη πιο έντονη, ειδικά αν τις δεις από γωνία . Εκεί λοιπόν το "ξέπλυμα" των χρωμάτων είναι ακόμη πιο έντονο, γιαυτό λέω πάντα ότι οι 178 μοίρες , σαν γωνία θέασης δεν μου λέε απολύτως τίποτα , όταν τα χρώματα που θα βλέπω θα είναι από πολύ έως πάρα πολύ ξεπλυμένα.

Σπεύδω να προσθέσω , ότι δεν ξέρω πως αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα η ΕΙΖΟ (γιατί από εταιρεία σε εταιρεία έχει διαφορά , πίστεψέ με ) , αλλά σε άλλες οθόνες (άλλων εταιρειών ) που το έχω δει τα χρώματα δεν με έπεισαν για την σωστή (για tft) απόδοσή τους .

Η απόδοση αυτή ΔΕΝ φαίνεται στο λευκό , όπως πολλοί νομίζουν , ΑΛΛΑ κυρίως στο μαύρο . Βέβαια το prad γράφει " το λευκό στη συγκεκριμένη οθόνη είναι τόσο απόλυτα λευκό , λες και έχεις πλύνει την οθόνη με Ariel και το μαύρο είναι σχεδόν 100% μαύρο . Επίσης , μου έκανε εντύπωση ,παρακάτω στο άρθρο του που λέει , ότι ο χρόνος απόκρισης είναι πολύ κάτω από τα 25 ms (απόκριση μαύρου-άσπρου για να εξηγούμαστε) και ότι ΑΝ παίξετε την οθόνη στη φυσική της ανάλυση στα 1280 δεν παρατηρείται κανένα φαινόμενο Ghosting. Αν όμως την παίξετε στα 1024 , τότε σε μερικά παίχνίδια (προφανώς στα πρώτου προσώπου , όπου πρέπει να σκοτώσεις τον μισό πληθυσμό του πλανήτη) εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα .

Από τα παραπάνω συμπεραίνω , δεδομένης και της πενταετούς εγγύησης του πάνελ, ότι η ΕΙΖΟ χρησιμοποιεί προχωρημένες τεχνικές τόσο στη διάχυση του φωτός ,που βγαίνει από τις νέον λάμπες του πάνελ (νομίζω είναι η μόνη εταιρεία που χρησιμοποιεί τρείς ή τέσσερις νέον) , όσο κυρίως πολύ υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικά , που δίνουν πολύ σταθερή και ομοιόμορφη τάση στο πάνελ . Διότι , όπως ενδεχομένως θα ξέρετε , η βελτίωση του χρόνου απόκρισης των tft , επιτυγχάνεται κυρίως με overvoltage των κρυστάλλων . Αυτό συνεπάγεται ταχύτερη φθορά των κρυστάλλων , αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Συμπερασματικά , πρέπει να πρόκειται για κορυφαία οθόνη , αλλά καλό θα ήταν αν μπορούσες να την δεις και κάπου (σε κανένα μαγαζί) για να σχηματίσεις και προσωπική άποψη .

Το ξέρω αυτό και μάλιστα συμβουλεύω όποιον θέλει να πάρει οθόνη TFT να κοιτάει και το κομμάτι που θα πάρει αλλά ξέρεις είναι δύσκολο να δώ τη συγκεκριμένη οθόνη στο Ηράκλειο γιατί εκτώς του οτι είναι καινούρια δεν είναι περιζήτητη. Ένας γνωστός του κολλητού μου έχει ένα "μαγαζάκι της γωνίας" και θα ρωτήσω αν μπορεί να μου κάνει κάποια εξυπηρέτηση.

Όσο για την εγγύηση, ρώτησα σήμερα στα Multirama που τους ξέρω ώντας τακτικός πελάτης και μου είπε ο πωλητής οτι δεν ξέρει σίγουρα ωστόσο πρέπει να είναι λέει πάνω από 4 Pixels... Θα πάρω αύριο στην αντιπροσωπία να ρωτήσω ωστε να έχω μια σίγουρη απάντηση.

• 2 weeks later...

Ας γράψω και δω πέρα από καμμένα πιξελ κλπ την εμπειρία μου με την οθόνη αν και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία σε τφτ καθώς δεν έχω χρησιμοποιησει πολλές... Ημουν μεταξύ της συγκεκριμένης και της Samsung 173p, και καμιά φορά σκέφτομαι πως έπρεπε να πάρω την 173π... Τεσπα, γκοστινγκ εγώ δεν έχω δει αλλά δεν παίζω απαιτητικά παιχνίδια (εκτος από mame :p :p ) . Σε dvd & tv είναι μια χαρά. Οι ρυθμίσεις μου φαίνονται κάπως καθώς έχει 5 modes, 4 presets που μπορείς να τα ψιλοπειράξεις και ένα custom φουλ customizable. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως αν εξαιρέσεις το καστομ σετινγκ σε κανενα απ'τα άλλα δεν μπορείς να πειράξεις το κοντραστ..:( εμένα αυτό μου την σπάει, γιατί ας πούμε στο movie mode δεν μπορείς να πειράξεις ούτε το contrast (γενικά το λεει gain και το αναλύει σε RGB στο custom setting) αλλά ούτε και το gamma, δηλαδή πειράζεις μόνο θερμοκρασία, φωτεινότητα, κορεσμό και hue (το οποίο μου φαίνεται και χαζό..να τα βλέπω όλα ας πούμε λίγο πιο ροζ???). Ούτε μπορείς να κάθεσαι να φτιάχνεις καθε φορά το custom ανάλογα με το αν θα δείς τηλεόραση, dvd ή θα πειράξεις φωτος.. Ισως είμαι περίεργη ή υπερβολική ή να μην το κάνω σωστα, σε άλλες οθόνες ας πούμε μπορεί να ναι χειρότερα τα ρυθμιστηκα αλλά θάθελα να χα καλύτερο έλεγχο σε κοντραστ. Απο κει και πέρα η οθόνη είναι αρκετά smooth στην απεικόνιση των χρωμάτων (όχι crt βέβαια αλλά πολύ καλη), οι γωνίες θέασης δεν είναι όσο λένε αλλά απτην άλλη και αυτό που λένε μου φαίνεται πως το πίανει με συγκεκριμένες ρυθμίσεις που μπορεί να μην τις εχω γω σωστα, πάντως είναι αρκετα καλες και δεν χαλάν πολύ τα χρώματα. Ξαναλέω πως δεν έχω δει και πολλές να μπορώ να συγκρινω.

Σορυ και πάλι για το τερας, ό,τι άλλο θές και μπορώ να το απαντήσω, ρώτα :)

Μάλλον πρέπει να διορθώσω λίγο κάποια πράγματα καθώς ήμουν λίγο "σκληρή" με την οθόνη.. Τώρα που τσέκαρα λίγο καλύτερα τα ρυθμιστηκά είδα πως στα settings που δεν μπορείς να πειράξεις contrast κλπ είναι κλειδωμένα στο βελτιστο, δηλαδή το κοντραστ είναι σχεδόν 100% οπότε οκ.. Στην τελική το μπουστάρο κιαπο την καρτα γραφικών. Βασικά καλό είναι να χεις δει διάφορες οθόνες για να καταλαβαίνεις τι παίζει και τι είναι off σε σχέση με απεικονήσεις.. Αλλά έλα που δεν είναι εύκολο. Πάντως όσον αφορα τα χρώματα θεωρώ πως είναι πολύ καλή για τφτ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.