Jump to content

Modem router για οικιακό δίκτυο.

Myralis

Recommended Posts

Ίσως και η οτενετ να έχει το ίδιο σύστημα, απλώς δεν είχα ποτέ για να ξέρω.

Κανονικά αυτό που λες πρέπει να παίζει. Ίδιο ssid με ίδιες ρυθμίσεις και η συσκευή συνδέεται στο πιο κοντινό ap. Θεωρητικά πάντα, στην πράξη μπορείς να δεις τον client να μένει συνδεδεμένος στο μακρινό ap, ενώ κοντά του είναι το άλλο και δεν έχει το ίδιο καλό σήμα. Εσένα τι πρόβλημα σου κάνει;

Όπως είχα αναφέρει νωρίτερα, ο ΟΤΕ εισάγει αυτόματα στοιχεία ταυτοποίησης σε πολλές συνδέσεις.

Κατά τα άλλα, το θέμα με το ασύρματο δεν είναι προφανές. Κανονικά όταν το βάλει σε bridge δεν δρομολογεί τα πάντα, και σίγουρα δεν μοιράζεται κοινές διευθύνσεις με τον επόμενο ρούτερ, ο οποίος απ' ότι κατάλαβα κάνει όλη τη δρομολόγηση του τοπικού δικτύου, δίνει DHCP κλπ.

Έτσι νόμιζα και εγώ, χθες λίγο το είδα, ενώ ήμουν δίπλα στο bridge δεν συνδεόταν πάνω του, δεν το έβλεπε καν ενώ έβλεπε το άλλο (οριακά). Έκανα reset το bridge τα ίδια, άλλαξα το SSID και έσιαξε...

Με το προηγουμενο modem-router (ενα linksys των 40-50 ευρώ) τα αποτελέσματα όταν είχα βάλει ίδιο SSID ήταν ποιο άσχημα.. Ημουν συνδεδεμένος στο bridge, όλα καλά, πήγαινα στο σαλόνι, γινόταν η αλλαγή όλα μια χαρά, έβγαινα από το σπίτι και.. έπεφτε το internet σε όλο το σπίτι.. Έγινε σίγουρα 2 φορές που το δοκίμασα...

Είχα τύχει σε περίπτωση linksys wrt54gs με openwrt να είναι internet router + access point και asus router-wireless συνδεδεμένο με καλώδιο στο lan να κάνει τον επαναλήπτη. Για όλες μου τις συσκευές έπαιζε καλά, μίας φίλης το κινητό είχε πρόβλημα. Αυτό που λες ότι έπεφτε το internet σε όλο το σπίτι μου ακούγεται για λούπα, σα να συνδέεις switches με 2ο καλώδιο χωρίς spanning tree protocol. Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να προσπαθείς με διαφορετικών κατασκευαστών συσκευές, αλλά με λίγη τύχη ίσως παίξει. 

Όπως είχα αναφέρει νωρίτερα, ο ΟΤΕ εισάγει αυτόματα στοιχεία ταυτοποίησης σε πολλές συνδέσεις.

Κατά τα άλλα, το θέμα με το ασύρματο δεν είναι προφανές. Κανονικά όταν το βάλει σε bridge δεν δρομολογεί τα πάντα, και σίγουρα δεν μοιράζεται κοινές διευθύνσεις με τον επόμενο ρούτερ, ο οποίος απ' ότι κατάλαβα κάνει όλη τη δρομολόγηση του τοπικού δικτύου, δίνει DHCP κλπ.

Δε θα το πρόσεξα. 

Τι εννοείς με αυτό που λες ότι σε bridge δε δρομολογεί τα πάντα και δε μοιράζεται διευθύνσεις; Αναφέρεσαι σε IP διευθύνσεις ή MAC διευθύνσεις;

Τι εννοείς με αυτό που λες ότι σε bridge δε δρομολογεί τα πάντα και δε μοιράζεται διευθύνσεις; Αναφέρεσαι σε IP διευθύνσεις ή MAC διευθύνσεις;

Αναφέρομαι σε IP. Εκτός εάν κατάλαβα λάθος, αυτό που κάνει είναι:

Πρίζα τηλεφώνου <--- [Modem1/Router1: Bridge+WiFi?]---> [Modem/Router 2: Routing+Wifi]

Σε αυτό το σχήμα, ακόμα και το PPP το χειρίζεται η δεύτερη συσκευή, το WiFi της πρώτης από που δρομολογείται?

Είχα τύχει σε περίπτωση linksys wrt54gs με openwrt να είναι internet router + access point και asus router-wireless συνδεδεμένο με καλώδιο στο lan να κάνει τον επαναλήπτη. Για όλες μου τις συσκευές έπαιζε καλά, μίας φίλης το κινητό είχε πρόβλημα. Αυτό που λες ότι έπεφτε το internet σε όλο το σπίτι μου ακούγεται για λούπα, σα να συνδέεις switches με 2ο καλώδιο χωρίς spanning tree protocol. Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να προσπαθείς με διαφορετικών κατασκευαστών συσκευές, αλλά με λίγη τύχη ίσως παίξει. 

Πως να γίνεται η λούπα? Δεν προσπαθεί κάποιος να συνδεθεί κάπου, απλά έβγαινα από το network με το κινητό μετά το handover... Θα ξαναδοκιμάσω όποτε βρω λίγο χρόνο. Να σε ρωτήσω, το DCHP στο bridge το κλείνω ή το αφήνω ανοιχτό? Ή το βάζω να δουλευει σε διαφορετικά ranges από οτι το DHCP στο main router?

Αναφέρομαι σε IP. Εκτός εάν κατάλαβα λάθος, αυτό που κάνει είναι:

Πρίζα τηλεφώνου <--- [Modem1/Router1: Bridge+WiFi?]---> [Modem/Router 2: Routing+Wifi]

Σε αυτό το σχήμα, ακόμα και το PPP το χειρίζεται η δεύτερη συσκευή, το WiFi της πρώτης από που δρομολογείται?

Δεν ειναι έτσι , είναι :

Πρίζα τηλεφώνου <--- [Modem/Router: Routing + WiFi]---> <--[Hub (χαζή συσκευή)]--> <-- [Modem/Bridge/Router: Routing+Wifi]

Πρέπει να τρέχει ένας dhcp server στο ίδιο broadcast domain, οπότε αφήνεις ανοιχτό μόνο τον dhcp server του modem-router.

Η λούπα γίνεται αν με κάποιον τρόπο περνάνε τα frames από μέσω του κινητού σου από το bridge στο modem (ή κάτι παρόμοιο) και βλέπει το modem-router αυτά που στέλνει να του επιστρέφουν. Δεν είναι σίγουρο ότι γίνεται αυτό, απλώς είναι σύνηθες πρόβλημα που τα οδηγεί στο να στέλνουν ακατάπαυστα και να τρώνε όλο το bandwidth, για αυτό και βλέπεις ότι χάνεις το internet. Αλλιώς αν έχεις 2 dhcp να τρέχουν μπορεί ο δεύτερος να δίνει διευθύνσεις με λανθασμένο gateway, αλλά αυτό θα παρουσιαζόταν ανεξάρτητα από το αν συνδέθηκε ή αποσυνδέθηκε το κινητό.

• Like 1

Πως να γίνεται η λούπα? Δεν προσπαθεί κάποιος να συνδεθεί κάπου, απλά έβγαινα από το network με το κινητό μετά το handover... Θα ξαναδοκιμάσω όποτε βρω λίγο χρόνο. Να σε ρωτήσω, το DCHP στο bridge το κλείνω ή το αφήνω ανοιχτό? Ή το βάζω να δουλευει σε διαφορετικά ranges από οτι το DHCP στο main router?

Δεν ειναι έτσι , είναι :

Πρίζα τηλεφώνου <--- [Modem/Router: Routing + WiFi]---> <--[Hub (χαζή συσκευή)]--> <-- [Modem/Bridge/Router: Routing+Wifi]

Τότε ισχύει ότι λέει ο @trendy, εγώ είχα καταλάβει ότι χρησιμοποιείς το πρώτο μόνο ως μόντεμ (DSL bridge) και κάνεις την PPP σύνδεση με τον πάροχο από το δεύτερο.

Δες στο δεύτερο εάν έχει και επιλογή για DHCP forwarding, κάποια το έχουν για να προσπερνούν τέτοια θέματα.

• Like 1