achilleas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2004 εχω AMD athlon 2600+, 256MB. δουλευα μια χαρα τα windows XP Pro και τα Linux SuSe 9.1 pro ωσπου μου ηρθε οτι πρεπει να κανω ενα ακομα partition στα windows για να εχω σε σφαλες σημειο τα αρχεια μου. ο bootloader των linux lilo δεν εβλεπε τα windows. μετα τρεις μερες κι αφου τα εχασα ολα εσβησα ολα τα partition εγκατεστησα windows εκανα και το partition που ηθελα κι ολα καλα (χωρις linux). λεω ασ τα βαλω παλι και τα ξαναχανω ολα (παλι ο lilo δεν εβλεπε τα windows). μετα τρεις μερες με την ιδια δουλεια και ταλαιπωρια εχω τα windows με το partition για τα αρχεια και φοβαμαι να βαλω τα linux. αλλα τα θελω. κατι πρεπει να κανω. αλλα θελω κατι σιγουρο γιατι δεν μπορω να ξαναπερασω τα ιδια. ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 28, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Κατ'αρχάς εκτός κι αν κάτι άλλαξε πρέπει να έχεις grub και όχι lilo. Πες λιγάκι πώς έκανες το επιπλέον διαμέρισμα ,πού έβαλες το λίνουξ και σε τι φορμάτ είναι τα παραθύρια σου (NTFS,FAT32) Link to comment Share on other sites More sharing options...
achilleas Δεκέμβριος 29, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 ειχα τα windows σε ntfs και με το partition manager εφτιαξα το διαμερισμα. ειχα ενα primary (windows) κι ενα extended που ειχα τα linux. το νεο partition εγινε στο extended μπροστα απο τα linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 30, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Ο grub φορτώνει σε 2 στάδια εκ των οποίων το δεύτερο και ουσιαστικότερο υπάρχει στο παρτίτσιον του root.’ρα ... Καλύτερα να φτιάχνεις νέα παρτίσιον μετά το τέλος των υπαρχόντων ως γενικότερη αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
achilleas Δεκέμβριος 30, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 δηλαδη να περασω τα λινουξ τελευταια? κι αυτο το εκανα... τωρα τι κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 31, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2004 Όχι μόνο τελευταία σε σειρά αλλά κάθε τι νέο να μποαίνει σε πιο πίσω διαμέρισμα.Δεν τα παίρνουμε καλύτερα με τη σειρά?Πρώτα πες αν έχεις αρχεία που θες να σώσεις μπας και μπορεί να γίνει κάτι.Μετά πέρασε παραθύρια στο πρώτο διαμέρισμα του σκληρού σου ,και μέσα σε αυτά το partition magic .Δημιούργησε με το πρόγραμμα αυτό τα έξτρα διαμέρίσματα που θες αλλά όλα μετά το τέλος του πρώτου διαμερίσματος που περιέχει τα παραθύρια..’ν από τα διαμερίσματα που θα δημιουργήσεις φορμάρισέ το - πάλι από το πρόγραμμα που σου λέω - σε ext2 .Μετά μπούταρε με το cd εκκίνησης του λίνουξ και ξεκίνα εγκατάσταση.Θα βρει μόνο του το διαμέρισμα με ext2 πρότυπο και θα εγκατασταθεί αυτόματα εκεί.Ταυτόχρονα θα σου φτιάξει και τον boot loader Link to comment Share on other sites More sharing options...
achilleas Δεκέμβριος 31, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2004 ξερεις τι? το εκανα αυτο. πρωτα τα windows σε ολο το σκληρο, μετα εβαλα το partition magic και δημιουργησα ενα extended partition στο οποιο εφτιαξα ενα partition ntfs για τα αρχεια μου των windows και αφησα ενα κενο για τα λινουξ. εβαλα το cd εγκαταστασης των λινουξ εκανε κανονικα την εγκατασταση μπηκε ο boot loader κι οταν εκανα restart παλι δεν εβλεπε τα windows. ΠΑΛΙ ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΟΥ. τψρα εχω γυρω στα 10GB που δεν θελω να χασω Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 31, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2004 Το extended δεν το δημιουργείς υπάρχει. Μέσα στο extended πρέπει να δημιοργήσεις τα διαμερίσματα.Τέλος πάντων για να μη μιλάμε στον αέρα μπορείς να ποστάρεις μια φωτο από το παρτίσιον μάτζικ πριν πειράξεις οτιδήποτε-μόνο την εγκατάσταση των παραθυριών- και μία με το εμφάνιση την τελική πριν όμως την εφαρμόσεις -και να φαίνονται τα βήματα που έχεις χρησιμοποιήσει ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
achilleas Ιανουάριος 1, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2005 καταρχην να σε ευχαριστησω για το χρονο σου. αλλα δεν μπορω να το να βαλω screenshot πρωτον γιατι σε εκεινο το pc δεν εχω internet και δευτερον ειμαι 500χλμ μακρια απο εκει. Αλλα ηταν καπως ετσι. ειναι στο paint βεβαια αλλα νομιζω οτι κανει τη δουλεια του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.