Dagalidis Δεκέμβριος 30, 2004 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 10:28] Ε; Τι είναι αυτό; Γιατί μου κάνεις χαλάστρα τώρα;;; Mάκη ένα PIXEL αποτελείτε από 3 SUB PIXELS..... Αναλυτικότερα 1 SUB red - 1 SUB green - 1 SUB blue ... τα 3 βασικά χρώμματα δηλαδή για να σου βγάλει συνδιαστικά όλη την χρωματική παλλέτα..... Εαν κάποιο από αυτά καεί τότε δεν έχουμε σωστή χρωματική απόδοση στο συγκεκριμένο PIXEL χωρίς αυτό να σημένει ότι έχει καταστραφεί όλο το PIXEL...... Εδώ είναι και όλας που την πατάς όπως την έχει πατήσει και ένας γνωστός μου αφού δεν του αναγνωρίζει εκ των υστέρων η αντιπροσωπεία το PIXEL ως καμμένο .... :tomato: Δεν είναι πάντα ορατό το πρόβλημα του καμμένο SUB PIXEL αφού του έχει καεί το ΜΠΛΕ...... όμως όταν τύχει να πέσει πάνω σε ΑΣΠΡΟ φόντο εκείνο το σημείο είναι σχεδόν πορτοκαλί ενώ σε απόλυτο ΜΠΛΕ εκείνο παραμένει ΜΑΥΡΟ και χτυπάει στο μάτι..... Μέχρι τώρα η μόνη εταιρεία που σε Zero Pixel ενσωματώνει και τα SUB PIXEL ως λόγο άμμεσης αντικατάστασης είναι η LG....... Δε έχω καμμία διάθεση να διαφημίσω καμμία εταιρεία ούτε να δυσφημίσω καμμία άλλη, αλλά απλή επισήμανση κάνω..... Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρήση του καθενός από εσάς...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pc-Corner Δεκέμβριος 30, 2004 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 dag μας έστειλες πάλι δεν ήξερα για τα sub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Δεκέμβριος 30, 2004 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Δεν είμαι πολύ απιτητικός στα παιχνίδια (αυτό το καταλαβαίνει κανείς και από την MX440 που έχω) ωστόσο θέλω μια καλλή οθόνη μιας και δεν σκοπεύω να την αλλάξω σύντομα. Δεν είναι εύκολο βλέπεις να δίνεις κάθε τόσο τόσα λεφτά. Πού ξέρεις βέβαια μπορεί να ανέβουν οι απαιτήσεις μου αν και δεν νομίζω να φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο που να μην με καλύπτει η οθόνη. Έχω καταλήξει στην L568 και το μόνο που με ανησυχούσε ήταν η εγγύηση αλλά από τη στιγμή που ξεκαθαρίστηκε το θέμα δεν έχω κανένα πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pc-Corner Δεκέμβριος 30, 2004 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 καλή αγορά λοιπόν και καλορίζικη νομίζω πως ήταν ένα αρκετά ενημερωτικό thread (για εμένα ήταν πάντος ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Δεκέμβριος 30, 2004 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από Pc-Corner [Σήμερα, στις 10:58] dag μας έστειλες πάλι δεν ήξερα για τα sub Ελα βρε που δεν τα ξέρεις ....... Είναι κάτι αντίστοιχο με τα LED τριών χρωμάτων που κυκλοφορούν στα ηλεκτρονικά και μπορείς να κάνεις το ίδιο LED να αλλάζει χρώμματα ανάλογα με το ποιό συνδιασμό θα κάνεις στις πολώσεις τους..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Δεκέμβριος 30, 2004 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Εμ, επειδή έγγραφα το post πριν δώ αυτό του Dag, πόσο συχνό είναι το φαινόμενο να καεί ένα sub pixel; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pc-Corner Δεκέμβριος 30, 2004 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 ναι αυτό το ήξερα οτι μπορεί μια εταιρία να φτάσει τόσο βαθιά (όχι οτι φτάνει) σε θέματα εγγύησης για sub αν θέλει δεν ήξερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Δεκέμβριος 30, 2004 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Γιατι δεν παιρνεις μια πιο φθηνη και να κανεις και μια ψιλοαναβαθμιση στο συστημα σου? ΥΓ.η οθονη που λες δεν ειναι οτι καλυτερο για παιχνιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Δεκέμβριος 30, 2004 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Το κακό βρε ΜΑΚΗ είναι ότι σε παιχνίδια δεν παρατηρείς έυκολα ένα καμμένο PIXEL ή Sub PIXEL αφού δεν έχεις στατικό SCREEN και η οπτική πληροφορία συνεχώς αλλάζει με την κίνηση του παιχνιδιού..... Σε Desktop aplication όμως η σε Image (Photoshop κτλ.) που έχεις στατική εικόνα η παραμικρή ατέλεια στην απεικόνιση είναι εμφανής...... Γιαυτό το λόγο χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή..... Δεν θέλω να σου χαλάσω καμμία διάθεση ..... απλά θέλω να σε προφυλάξω από μελλοντικά προβλήματα και να γίνεις πολύ ποιό απαιτητικός από κάποιον που θα σου πάρει 700+ euro ...... Σε μερικά πράγματα τουλάχιστον για εμένα δε χωράει συμβιβασμός ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Δεκέμβριος 30, 2004 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Τα νεύρα μου!!! Έχω βρεί μια οθόνη που μ'αρέσει και όλο βρίσκω παραθυράκια! ’ντε σιγά σιγά να τα κλείσουμε! Πέρνα από το thread που έχω κάνει για την L568 και πες μου τη γνώμη σου. Την έχεις δεί; Γιατί όπως έχει πεί και ο blade pan υπάρχουν οθόνες με 25άρι rt που είναι τρισχειρότερες από άλλες με 40 και 25άρες που είναι καλύτερες από 16άρες... Εξαρτάται πώς θα σου κάτσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Δεκέμβριος 30, 2004 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Το τελευταίο πήγαινε στο Post του Μορφέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Δεκέμβριος 30, 2004 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 11:04] Εμ, επειδή έγγραφα το post πριν δώ αυτό του Dag, πόσο συχνό είναι το φαινόμενο να καεί ένα sub pixel; :D Απλά εαν το πάρεις ως πιθανότητα...... έχεις 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχεις ένα SUB PIXEL χαλασμένο απ'ότι ένα PIXEL ολόκληρο.......(1 Pixel = 3 Subs) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Δεκέμβριος 30, 2004 #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Μπορεί κάποιος να πάρει να ρωτήσει για τα sub pixels; Εγώ έχω δώσει το όνομά μου και θα με πάρουν με τις πέτρες αν ξαναπάρω... Είπαμε 2102323500. Please! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Δεκέμβριος 30, 2004 #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Το τελευταίο πήγαινε στο Post του Μορφέα. Οταν κανεις αγορα tft δε το αφηνεις στο πως θα σου κατσει! Το Ραμ νομιζω εχει συγκριτικο τωρα για tft. Εξαρταται τι θες. Σε καθε περιπτωση εαν επρεπε σονι και καλα να δωσω 700 ευρω για οθονη θα πηγαινα σε 19αρα. Αυτη που εχω τωρα eizo L550 ειναι παρα πολλη καλη για παιχνιδια. Η τιμη της βελτιωθηκε καπως επομενως ισχυει αυτο που ειπα παραπανω. Παρε πχ την L550 και με τα "ρεστα" παρε μια καρτα γραφικων ,περισσοτερη μνημη κτλ.Αν θες γνωμες για το μοντελο ψαξε στην αναζητηση. Την εχουν πολλοι χρηστες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Δεκέμβριος 30, 2004 #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Δεν θέλω ντε και καλά να δώσω 700 για οθόνη. Απλώς θέλω μια EIZO. Το σκεπτικό μου είναι το εξής:1. Η πιο φτηνή είναι η L550. Πολύ μεγάλο μειωνέκτημά της θεωρώ τη βάση της.2. Η μέση λύση είναι η L557. Πολύ ωραία οθόνη αλλά κάνει 650.3. Με εκατό παραπάνω παίρνω την L568 που:α) Έχει μεγαλύτερη παλέτα χρωμάτωνβ) Είναι νεότερο μοντέλογ) Έχει πιο καλλή κατ'εμέ βάσηδ) Υποτίθεται είναι λίγο πιο "σοβαρής" σειράς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Δεκέμβριος 30, 2004 #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Kοίτα .... σε όλα υπάρχει κάποια λύση.... ΠΧ.... όταν πήγαμε στο ΠΛΑΙΣΙΟ με έναν φίλο μου να πάρει την SONY HS74P/B X-Black, αφού είδαμε το ταμπελάκι που έλεγε μπλα- μπλα 5 Pixel καμμένα, είπαμε στον πωλητή ότι την αγοράζουμε μόνο εάν μας κατεβάσει - συσκευάσει την οθόνη που έπεζε στο ράφι και ήταν χωρίς καμμένα PIXEL..... Στην αρχή αρνήθηκε επειδή ήταν μεγάλος μπελάς, αλλά αφού είδε ότι ήμασταν αποφασισμένοι να φύγουμε και να χάσει την προμήθειά του τελικά έγινε όπως είπαμε..... Αυτό βέβαια είναι ημίμετρο αφού δεν μας εξασφαλίζει τίποτα σε ενδεχόμενο PIXEL που θα καεί μετά από καιρό αλλά γλυτώσαμε το άγχος της αγοράς..... Τέλος πάντων...... Πονεμένη ιστορία βρε παιδί μου αυτή με τις TFT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 30, 2004 #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Εγώ προσωπικά ο μόνος τρόπος που συγκρίνω οθόνες, είναι να τις δω να παίζουν δίπλα δίπλα... Τα χαρτάκι, οι ταμπαλίτσες και οι εγγηύσεις δε μου λένε τίποτα αν η οθόνη είναι χάλια. Και προσωπικά, όσες φορές βρέθηκα αντιμέτωπος με τέτοια απόφαση, κατέληξα στην Eizo... Πάντα ακριβότερη, αλλά πάντα καλύτερη και πιό αξιόπιστη. Δε λέω ότι δε χαλάνε, όλες χαλάνε, απλά είναι πιό σπάνιο και πιστεύω ότι αξίζουν τα λεφτά τους. Στο θέμα των καμμένων Pixel τώρα, πολύ σωστή και η συμβουλή του Δαγκαλίδη. Ζητήστε να την βάλουν να δουλέψει ΠΡΙΝ την αγοράσετε. Αν δε θέλουν, πηγαίνετε αλλού, εκείνοι χάνουν. Κάποιος θα το κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Δεκέμβριος 30, 2004 #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Αυτό το ξέρω, το λέω κι εγώ συνέχεια. Απλώς όπως έχω ξαναπεί είναι δύσκολο να βρώ τη συγκεκριμένη οθόνη στο Ηράκλειο. Δεν έχουμε Στουρνάρη εδώ βλέπεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Ρώτησα σήμερα στο Πλαίσιο για την L568, ρώτησα και για την εγγύηση και μου είπαν 3καμένα. Τους είπα οτι ρώτησα στην αντιπροσωπία και μου είπαν αυτό κι αυτό και μου λέει οτι η ενημέρωση που έχουν αυτοί από την EIZO είναι 3 καμένα pixels σε απόσταση 1.5cm! :wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Πήρα πάλι στην αντιπροσωπία. Του λέω αυτό κι αυτό, τι ισχύει τελικά; Μου λέει Η εγγύηση που ισχύει είναι zero pixel και στο Πλαίσιο δεν είναι ενημερωμένοι σωστά. Του λέω απο πότε ισχύει η zero pixel εγγύηση (πολύ σημαντικό πιστεύω για να βγάλει κανείς άκρη); Μου λέει εδώ και δυο μήνες έχουμε βάλει διαφήμιση σε περιοδικά του χώρου RAM, PC mag κ.τ.λ. Επιπλέον μόνος του μου είπε και για τα sub pixels και μου είπε οτι ισχύει από 4και πάνω sub pixels η αντικατάσταση. Μου είπε επίσης οτι η εγγύηση καλύπτει μόνο καμένα ή μόνιμα άσπρα pixels και όχι τις άλλες περιπτώσεις. Του λέω ας πούμε οτι παίρνω την οθόνη από το Πλαίσιο που λένε 3 Pixels και καίγεται ένα. Τι γίνεται; Μου λέει ότι και να γίνει έχω την επίσημη υποστήριξη τους (microtec) είτε για επισκευή είτε για αντικατάσταση της οθόνης. Κατατοπιστικότατος αλλά έχω ακόμη κάποιες αμφιβολίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.