jax7480 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2015 Είμαι σε σκέψεις για αγορά αυτοκινήτου. Καθότι είμαι στο εξωτερικό, η ασφάλεια του αυτοκινήτου εδώ, είναι κάπως διαφορετική απ'ότι στην Ελλάδα.Εδώ ασφαλίζεται, όπως ίσως γνωρίζουν όσοι ζουν έξω, ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο όπως γίνεται στην Ελλάδα.Για να μπορέσω να πάρω έκπτωση στην ασφάλεια, πρέπει να έχω μερικά χρόνια χωρίς ατύχημα.Το θέμα είναι, μπορώ με κάποιον τρόπο να το αποδείξω αυτό μέσω της ασφάλειάς μου στην Ελλάδα;Δεν έχω κάποιο ατύχημα τα τελευταία 10 χρόνια, ούτε με δικό μου, ούτε με κάποιου άλλου το αυτοκίνητο. Αυτοί που ζείτε έξω (Ιρλανδία, Αγγλία) κάνατε κάτι για αυτό, ή απλά ξεκινήσατε στο εξωτερικό από το μηδέν. Αυτό που στην τελική ρωτάω είναι αν υπάρχει κάποιο χαρτί που μπορώ να πάρω από την ασφάλεια μου (ή την τροχαία ίσως), ώστε να το χρησιμοποιήσω στην εδώ ασφαλιστική για να μην πληρώσω κερατιάτικα για την αρχική ασφάλεια. Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. @sotiris,@RootX,@DJD, @Chosen, Σας έκανα mention γιατί πιστεύω πως έχετε αυτοκίνητο που κυκλοφορείτε στο εξωτερικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 12, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2015 Ζητας απο την προηγουμενη ασφαλιστικη μια bonus-malus βεβαιωση. Ετσι τουλαχιστον ελεγε αυτο που εδωσε η δικη μου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 12, 2015 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2015 (edited) Στην Αγγλία ονομάζεται NCD (No Claim Discount). Πρέπει να είναι το ίδιο με το σύστημα εκεί. Το bonus-mallus δεν αναγνωρίζεται (τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ), αλλά μπορεί η ασφαλιστική σου να σου κάνει μια βεβαίωση ότι δεν έχεις ζητήσει κάποια κάλυψη όσα χρόνια ήσουν ασφαλισμένος. Το θέμα είναι αν έχει κλείσει η ασφαλιστική δεν γίνεται να σου δώσει χαρτί, εγώ είχα 1 χρόνο στην Ευρωπαϊκή Πρόνοια και 2 χρόνια Εθνική ασφαλιστική οπότε είχα πάρει χαρτί μόνο από την Εθνική. Τελικά όμως παρ'όλο που το πήρα δεν το χρησιμοποίησα γιατί η διαφορά στην τιμή ήταν μικρή, δηλαδή γύρω στις 50-100 λίρες το χρόνο με τις φτηνές ασφαλιστικές. Για να σου δώσω μια τάξη μεγέθους το κόστος για μένα ήταν 700 λίρες για 10 μήνες για το Fiat Stilo (που είναι σχετικά υψηλό insurance group). Απλά επειδή αμάξι αγγλικό πήρα το 2014 και η βεβαίωση ήταν του 2012, έπρεπε να την ξαναζητήσω, να την ξαναμεταφράσω κλπ. οπότε βαρέθηκα να το κάνω. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 12, 2015 από sotiris 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts