Jump to content



Αναβάθμιση από 6970


Recommended Posts

Αφού η 6970 δείχνει να έχει φάει τα ψωμιά της, σκέφτομαι για καινούργια. Το σύστημα είναι της υπογραφής,ενώ το διαθέσιμο budget είναι 350€ πάνω κάτω. Η οθόνη προς το είναι μια απλή ΤΝ στα 1680*1050 αλλά και αυτή μάλλον θα αλλαχτεί, πιθανόν προς κάποια με 144hz στις 24", αν πάνε καλά τα πράγματα.

Τι λέτε, ποια καρτούλα είναι πιο future proof και δεν θα έχω bottleneck με τον i7?

P.S. Υπάρχει επιλογή αγοράς από Αγγλία και Γερμανία,περιμένω φίλους να έρθουν για διακοπές.

Link to comment
Share on other sites

http://www.mindfactory.de/product_info.php/4096MB-MSI-GeForce-GTX-970-Gaming-4G-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_976948.html

 

Δε ξερω εαν εχει κατι καλυτερο απο αυτο . Ισως καμμια απο τις καινουριες 390Χ της amd. Ακομα ακομα και 290Χ (το ιδιο ειναι :p ) που ειναι και πιο κατω σε τιμη. 

Link to comment
Share on other sites

Αν διαθεσεις το εξτρα 10ευρο παρε την Gtx 970 g1 gigabyte απο mindfactory http://www.mindfactory.de/product_info.php/4096MB-Gigabyte-GeForce-GTX-970-Gaming-G1-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_976945.html αλλιος και η msi μια χαρα ειναι παντος ως κατοχος της gigabyte,ειναι τρομερη καρτα και θα δεις μεγαλη διαφορα

Έγινε επεξεργασία από naxianjim
Link to comment
Share on other sites

Τι παιχνιδια παιζεις κυριως; Ρωταω διοτι ισως κανεις τη δουλεια σου και με λιγοτερα. Στο μπατζετ σου παντως μπορεις να ψωνισεις και απι ελλαδα ειτε μια r9 390, ειτε μια gtx970, απλα σε λιγο πιο "απλες" υλοποιησεις. Δεν στερουνται τιποτα απολυτως αν δεν ενδιαφερεσαι για oc, brenhmarking κλπ

Link to comment
Share on other sites

Κυρίως RPG, το Witcher μου έδειξε ότι χρειάζομαι αναβάθμιση, καθώς και FPS, (Battlefield). Σκεφτόμουν για ΑΤΙ λόγω Freesync όταν αλλάξω οθόνη, αλλά δεν είμαι fanboy, θα κοιτάξω το συμφέρον μου στην τελική.

Link to comment
Share on other sites

Αν η αλλαγή της οθόνης είναι να γίνει πολύ σύντομα, ίσως θα ήταν καλύτερα να δεις πρώτα τι οθόνη θα πάρεις ώστε να ξέρεις αν χρειάζεται Freesync ή GSync support ή αν στην τελική πας απλά σε 144Hz χωρίς κάποιο adaptive sync.

Link to comment
Share on other sites

το Witcher μου έδειξε ότι χρειάζομαι αναβάθμιση, καθώς και FPS, (Battlefield)

 

Αν περιμενεις να σου "δειξουν" αυτα τα δυο παιχνιδια αν χρειαζεσαι η οχι αναβαθμιση σωθηκες! Και ο κατοχος Titan X η Fury X αναβαθμιση θελει... Επισης αναφερεις δυο παιχνιδια που ειναι σε αντιπαλα στρατοπεδα μιας και το witcher 3 υποτιθεται οτι παιζει καλυτερα σε nvidia ενω το bf υποτιθεται παιζει καλυτερα σε amd... Τεσπα. Το καλυτερο ειναι να δεις πρωτα σε τι ειδους οθονη να πας και μετα να προτιμησεις την καρτα που θα την υποστηριζει. Αν πας ομως σε μια απλη τοτε εγω στη θεση σου μαλλον σε 390 θα πηγαινα. Πιο καινουρια, οριακα ταχυτερη σε σχεση με 970 σε στοκ ρυθμισεις, διπλασια vram (και ολακερη!!) και ολοφρεσκοι drivers. To "μαλλον" το λεω γιατι αυτη τη στιγμη δεν θυμαμαι απ εξω κι ανακατωτα ολα τα benchmarks με τις συγκρισεις 970-390 αλλα απ οσο θυμαμαι η 390 ειναι μπροστα.

Link to comment
Share on other sites

το witcher 3 είναι βαρύ παιχνίδι . δεν παρατήρησα εάν είχαν όλα τα φίλτρα τέρμα  αλλά νομίζω ότι ακόμα και στην 980 ti έπιανε σταθερά 45 frames per second . ( εννοείται κάποια benchark που διάβασα. )

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν υπάρχει χρήμα για ριζική αναβάθμιση, και η καρδιά του συστήματος είναι 5/6 χρονών και θέλει αλλαγή. Την κάρτα θα την κρατήσω για 3 χρόνια, μέσα σε αυτό το διάστημα θα αλλαχτεί σίγουρα η οθόνη και θέλω να αντέχει το 1080p (δεν πιστεύω να χρειαστώ παραπάνω ανάλυση).

Αν καταλαβαίνω καλά, πάω για 970 ή 390, κάθε μία με τα συν και τα πλην της. Το πιο εκνευριστικό είναι ότι η επιλογή κάρτας γραφικών συμπαρασύρει και την οθόνη.

Link to comment
Share on other sites

παντως και εγω που ειμαι στην ιδια φαση με σενα(2x6970 se crossfire)κλεινω πιο πολυ προς 390χ που σε λιγο απο γερμανια θα τις βρισκω κατω απο 400 ευρω και την θεωρω πιο future proof λογω 8 gb ram

Link to comment
Share on other sites

Γράφει ο συμφορουμίτης πιο πάνω ότι ρο wit her του έδειξε ότι χρειάζεται αναβάθμιση . Και του λέω στο πρώτο μου πόστ - μην εξηγώντας το καλά - οτι η 980 τι πιάνει 45 frames το δευτερόλεπτο .- δεν ξέρω εαν είχαν όλα τα φίλτρα τέρμα - .
Μετά του το εξηγώ καλύτερα . Οτι ΑΚΟΜΑ και η980 ti πιάνει ΜΟΝΟ 45 frames per second .
Και το εξηγώ πάλι καλύτερα γιατί δεν το εξέφρασα κατανοητά .
Οτι το wit her 3 δεν είναι παιχνίδι μέσης αναφοράς γιατί κατά την γνώμη μου είναι θεόβαρο . ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η 980 ti βγάζει ΜΟΝΟ 45 frames το δευτερόλεπτο . Δεν ξέρω εαν είχαν βάλει τέρμα όλα τα φίλτρα όμως .
Σε άλλο βίντεο είδα ένα παλικάρι ο οποίος είχε αγοράσει την τιταν την καινούργια 1200 ευρώ και έδειχνε τις επιδόσεις της κάρτας .τα είχε βάλει όλα τερμα . Ακόμα και το supersampling η κάτι αντίστοιχο . Και του έβγαλε μόνο 55 frames το δευτερόλεπτο . Και το έλεγε και ο ιδιος . Τι πήγα και έκανα . Τόσα χρήματα και πιάνει μόνο 55 καρέ το δευτερόλεπτο . Αυτός όμως τα είχε βάλει όλα τέρμα .
Στις επιδόσεις πρέπει να ψάξεις πολύ για να δεις εαν αξίζει η αναβάθμιση .
Πχ στο bf4 για παράδειγμα δεν αλλάζει η οπτική ποιότητα στα textures που με ενδιαφέρει εμένα , από το medium στο ultra . Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος χειρισμού του μεγέθους των textures από τη μνήμη της κάρτας .
Εαν δεν το ξέρεις πας για μέγιστα και βαζεις το ούλτρα σέτινκ . Η μνήμη που χρησιμοποιεί εκείνη την ώρα μπορειπ να φτάσει το 1,8 γίγα vram . Εαν το έχεις στο medium μπορεί να χρησιμοποιήσει απο 800 εως 1100 megabyte .
Στην δεύτερη περίπτώση μπορει να τη βγάζεις με μια καρτα που έχει 1 γιγα μνήμη .ενώ στην πρώτη περιπτωση θές τουλάχιστον κάρτα με 2 γίγα .
Και στις δύο περιπτώσεις το οπτικό αποτέλεσμα ειναι το ίδιο . Στη μια βολεύεσαι με την παλιά σου κάρτα . Ενώ στην δεύτερη με το ούλτρα σέτινκ θες αναβάθμιση . Η παλιά θα κολάει .
Από την εμπειρία μου καλό είναι η αναβάθμιση να γίνεται κάθε τρεις γενιές καρτών εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων .
Επείδη έιμαι από κινητό δεν μπορώ να κάνω edit γιαυτό συνεχιζω με δεύτερο πόστ .
Στο advanced warfare δεν ισχύει όμως αύτο με τα textures . Απο το medium στο high ή το έξτρα ή το ούλτρα υπάρχει διαφορά στην οπτική ποιότητα . Εκει ισως αξίζει η αναβάθμιση .

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Γεωργιε , το Witcher πιανει σε high settings , ειδικα μετα απο τα patch, 50+ fps average (με τα 60 να ειναι πολυ τακτικα "καρφωμενα" ) , με ΑΑ κλειστο και τριχες κλειστες , στην 770 που εχω.. Σε ultra σε 980ti δεν εχει κανενα προβλημα να καρφωθει στα 60. Συν οτι μπορει να ηταν πριν τα patch ολα αυτα που λες οπου οντως ειχε προβληματα το παιχνιδι.. Αρχικα το προβλημα στο Witcher 3 ηταν οι τριχες (hairworks) οπου εριχναν κατακορυφα την αποδοση. Μιλαμε για 1080p και μη πω και για 1440p για την 980ti.

 

Το θεμα μας ειναι οτι θελει το παιδι 1080p (του αρκουν) και απ'οτι καταλαβα , οταν θα χρειαστει παραχωρησεις μελλοντικα θα τις κανει. Οποτε το θεμα ultra/high κλπ , ερχεται σε 2η μοιρα. Θελει μια καρτα να την κρατησει μια 3ετια και να παρει μια οθονη . Η 970 στα 1080p βγαζει θεωρω την 3ετια. Και η 390Χ το ιδιο.

 

Τωρα το θεμα ειναι οτι πρεπει να αποφασισει αρχικα σε ποια οθονη θα παει , και υστερα να δει και για καρτα! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.