Jpp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2004 Eπειδή είμαι άσχετος με το θέμα θα ήθελα να σας κάνω 1-2 ερωτήσεις έχω 1 120ρι sata Seagate 8mb τον οποίο τον έχω χωρίσει σε 1 τον 20 και σε 1 τον 100. Η εταιρεία δίνει 9ms seek time . Το μοβο μου είναι το k7n2 ilcr msi και υποστηρίζει το raid . Για να κάνω raid με δυο δίσκους χρειάζεται( : ’λλος ένας 120 ρις ίδια μάρκας sata πάντα ; Θα πρέπει να επαναφέρω το δίσκο που έχω σε 1 partition ; Πόσο πιο γρήγορος * % θα είναι με το raid. Η πιθανότητα να χαθούν τα δεδομένα είναι απλά διπλάσια αφού έχουμε κάνει 2 δίσκους 1 ή είναι παραπάνω από διπλάσιες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Δεκέμβριος 28, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 1)Οχι απαραιτητα 120 απλα αν βαλεις 80 πχ θα χρησιμοποιηθει 80 χωρος και απο τον 120.Το υπολοιπο δεν γνωριζω αν μπορει να χρησιμοποιηθει.2)Καλο θα ηταν να βαλεις ιδιο δισκο διοτι το raid δουλευει με τις προδιαγραφες του πιο αργου δισκου για ευνοητους λογους.3)Ξερω οτι γινεται να κανεις raid απο τα windows αλλα δεν γνωριζω τι γινεται με τα partitions.4)Θεωρητικα για raid 0 (stripping) διπλασιαζονται οι επιδοσεις.Πρακτικα ψαξε λιγο στο thelab ολο και κανα thread θα βρεις επι του θεματος.5)Λογω του οτι υπαρχουν 2 δισκοι στο raid 0 αν χαλασει ο ενας παπαλα τα δεδομενα σου.Στο raid 1 απο την αλλη γινεται real time back up του δισκου σου οποτε εχεις αυξημενη ασφαλεια.Οι επιδοσεις βεβαια δεν αυξανονται.Μονο οταν διαβαζεις μεγαλα αρχεια θα δεις διαφορα λογω του οτι διαβαζονται και απο τους 2 σκληρους.Αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Δεκέμβριος 28, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 ΑΝ κανεις raid απο bios τα δεδομενα σου πανε για βρουβες.Θα δεις κιολας οτι στα λειτουργικα θα φαινεται σαν ενας ενιαιος σκληρος αντι για 2.Αν το κανεις μεςω παραθυρων δε ξερω τι θα γινει αλλα λογικα καλυτερα ειναι μεσω hardware... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 28, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Απλα να κανω μια διορθωση. Η ταχυτητα φυσικα και αυξανεται οταν εχεις RAID 1 απλα αυξανεται λιγο, σε σχεση με το RAID 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Δεκέμβριος 28, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Αρχική απάντηση από jax7480 Απλα να κανω μια διορθωση. Η ταχυτητα φυσικα και αυξανεται οταν εχεις RAID 1 απλα αυξανεται λιγο, σε σχεση με το RAID 0. Οπως ειπα η ταχυτητα αυξανεται ΜΟΝΟ κατα την αναγνωση και αυτο σε σχετικα μεγαλα αρχεια.Στην εγγραφη τα πραγματα μενουν τα ιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 28, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Αρχική απάντηση από ison Οπως ειπα η ταχυτητα αυξανεται ΜΟΝΟ κατα την αναγνωση και αυτο σε σχετικα μεγαλα αρχεια.Στην εγγραφη τα πραγματα μενουν τα ιδια. Δεν επιμενω γιατι δεν το εχω μετρησει εκτενεστερα. Παντως σε ενα απλο Hdtach που δοκιμασα εβγαλα μεγαλυτερα νουμερα και σε αναγνωση αλλα και σε εγγραφη.Απλα παραθετω τι ειδα εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Δεκέμβριος 29, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Ισως να εχεις και δικιο διοτι δεν εχω κανει μετρησεις και ργω απλα παραθετω τι εχω διαβασει γενικα στο net για το θεμα.Παντως στην εγγραφη δεν πιστεθω να εχει και τις φοβερες διαφορες.Αν μπορεις να με διαφωτισεις για την διαφορα στην ταχυτητα θα ηταν αρκετα ενδιαφερον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 29, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Αρχική απάντηση από isonΑν μπορεις να με διαφωτισεις για την διαφορα στην ταχυτητα θα ηταν αρκετα ενδιαφερον. Με την πρωτη ευκαιρια θα ποσταρω αποτελεσματα...Τωρα δεν εχω κατι σε screenshot διαθεσιμο...και δεν εχω και raid_1 στημενο. Αυτο που ειχα μετρησει ηταν απο την δουλεια με 2χ40GB WD 7200RPM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Δεκέμβριος 30, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 από ότι ξέρω και εγώ δεν έχεις διαφορα στην ταχύτητα στο mirroring (raid1), μόνο στο striping (raid 0). ΑΝ και έχω mirroring στον server μου δέν έκανα μετρήσεις . Αλλά από οτι έχω διαβάσει στο net επιδόσεις στο raid 1 ίδιες με μονό σκληρό Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 7, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Για raid 0+5 χρειαζομαι 3 ομοιυς σκληρους?Δηλαδη για ταχυτητα και mirroring εχοντας 2*200 τι χρειαζομαι επιπλεον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 7, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από ison5)Λογω του οτι υπαρχουν 2 δισκοι στο raid 0 αν χαλασει ο ενας παπαλα τα δεδομενα σου. Ερώτηση. Έστω ότι χαλάει ο πρώτος δίσκος. Θα χαλάσει κι ο δεύτερος δίσκος ή απλά θα χαθούν τα δεδομένα κι ο δεύτερος δίσκος θα είναι εντάξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Ιανουάριος 7, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Hero [Σήμερα, στις 00:35] Ερώτηση. Έστω ότι χαλάει ο πρώτος δίσκος. Θα χαλάσει κι ο δεύτερος δίσκος ή απλά θα χαθούν τα δεδομένα κι ο δεύτερος δίσκος θα είναι εντάξει? Μόνο τα δεδομένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 7, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 παιδια απαντηστε στο ποστ 10.... ,για sata μιλαω παντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 7, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από vdeseris Μόνο τα δεδομένα... Οκ ευχαριστώ. Είχα την αίσθηση πως χαλάνε και οι δύο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.