Jump to content



Δημοψήφισμα 5 Ιουλίου 2015.


greekfragma

Αποδοχή ή Άρνηση των νέων εξοντωτικών μέτρων;  

160 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Διόρθωσέ το το δίλημα δεν βγαίνει, http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=128558 ήδη είμαστε στο 1978, φαντάζομαι αν υπογράφαμε προχτες θα πέφταμε μια δεκαετία ακόμα. άρα μιλάμε για '68 και 50 ? Και σε 5 μήνες που θα έπρεπε να υπογράψουμε και άλλα ? Που πάμε '58 vs 50 ? Καλά το πάω ? Να συνεχίσω ?

 

http://www.kathimerini.gr/818998/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/syrriknwnetai--to-viotiko-epipedo

 

Καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν ήσουν καν γεννημένος το 78

Μακάρι να ήμασταν στο 78

Το 78 φτιάξαμε το 3οροφο που μένω.Σήμερα δεν φτιάχνεις ούτε υπόγειο.

Σήμερα δεν είμαστε καν στο 68 όπου δουλεύανε οι πάντες και άρχιζαν τα χρυσά κουτάλια.

Link to comment
Share on other sites

 

Ακόμα και σε πρόγραμμα να γινόταν να μπούμε αύριο....Και 20 δις να χρηματοδοτούσε ο ELA τις τράπεζες....θα πρέπει να ορισθεί ανώτατη ανάληψη στα 300-350 ευρώ μηνιαίως.Αυτό σημαίνει μη δυνατότητα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων του πολίτη προς το κράτος.Φόροι κλπ.Με αποτέλεσμα μόνο να αδειάζει το ταμείο.Γιαυτό έκλεισε και η στρόφιγγα από τον ELA.Ξέρουν ότι είναι πεταμένα λεφτά.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα με την έλλειψη εμπιστοσύνης των καταθετών προς την κυβέρνηση,αλλά και σε όποια  άλλη έρθει, πιστεύετε ότι θα υπάρξει Ελληνας που θα αφήσει τα χρήματά του στην τράπεζα?

Οπότε δεν υπάρχει μάλλον γυρισμός.Οι τράπεζες οδεύουν προς χρεωκοπία με μαθηματική ακρίβεια.

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει να σωθούμε.

Να προτείνουμε επίσημα και όχι με λόγια  να αλλάξουμε  εμείς την Ευρώπη επί πληρωμή βέβαια. :p

Έγινε επεξεργασία από venex58
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως η απάντηση που παίζει πολύ "ψηφιζω ναι για να μην πανε χαμένα τα 5 χρόνια που τον έτρωγα" μου θυμιζει λιγο το ανέκδοτο με την ξανθιά και την μπανανοφλουδα....

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 

Θα φέρουν πίσω τα λεφτά τους οι πολιτικάρες μας και θα είμαστε φίνα.

Ξεκινάμε με τον κ Παπαδημ... που έχει ~400k έξω....

Link to comment
Share on other sites

Θα αποφύγω οποιοδήποτε σχόλιο στη δεύτερη παράγραφο, απλά θα σταθώ στην τελευταία πρόταση της πρώτης παραγράφου.

Ο Τσίπρας μαζί με τον ηλίθιο καραφλό καραγκιόζη που όλοι οι καρκίνοι και οι μεταστάσεις του κόσμου να βρουν αυτόν και όποιον έχει και αγαπάει (πάγια θέση μου για τον Υπ.Οικ. μας απο όταν προσπαθούσε να σαμποτάρει την έκδοση του 5ετούς ομολόγου) δεν ξέρουν ότι όσο πλησιάζει η παρτίδα προς το τέλος, ο στριμωγμένος έχει την τάση να πηγαίνει all in με μεγάλη πιθανότητα μπλόφας; Που σημαίνει ότι ο τύπος που έχει όλες τις μάρκες μπροστά του να πει τα βλέπω;

 

 

Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας είναι ηλίθιος, πάντως όσο το σκέφτομαι τόσο γίνομαι και πιο σίγουρος ότι είναι τελικά ένας χρήσιμος ηλίθιος. Οι Ευρωπαίοι, ειδικά αν αληθεύουν οι τελευταίες ειδήσεις που λένε ότι τους ζήτησε ανακωχή ανευ όρων και του είπαν σάλτα γ@μησου, τον έχουν πάρει νουμεράδα για παραδειγματισμό. Μετά απο αυτά που βρήκαν την έρμη τη χώρα μας ποιος λαός θα δώσει την εξουσία ξανά σε αριστερούς; Και ακόμα χειρότερα η οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση (φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε ότι ο περιοδεύων θίασος μας τελειώσε) πόσα περιθώρια για όχι έχει πλέον;

 

Χαίρομαι που του έχουν περάσει χέρι μέχρι το δωδεκαδάχτυλο; Μερικοί ενδεχομένως να δυσκολευτείτε να το πιστέψετε αλλά όχι. Αφενός μεν είναι καλώς ή κακώς εκλεγμένος Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μπορεί να έχει κάνει χίλιες δυο μαλακίες, μπορεί μέσα σε 5 μήνες να έχει φανεί τόσο ανακόλουθος όσο ο Χανκ Μούντι στη μάνα της μπότσας της κόρης του, αλλά παραμένει Πρωθυπουργός της χώρας μου. Που σημαίνει ότι όταν πηδ@νε αυτόν ξεφτυλίζουν και εμένα. 

 

Χαίρομαι που έχουν κάνει περίγελο της Ευρώπης το Βαρουφάκη; Well let me put it this way. Σουβλισμένο να τον έβλεπα απλά θα πήγαινα να τον περάσω λαδορίγανη.

http://www.investing.com/indices/major-indices

 

 

 

Αυτά είναι προσωπικές σου απόψεις, εγώ θα σου απαντήσω μόνο στο πως αισθάνομαι ότι πρέπει να συμπεριφέρομαι ως πολίτης.

Αν όταν γύρισε ο Σαμαράς από την Μερκελ ζήταγε όχι σε δημοψήφισμα, θα έβαζα πλάτη ακόμα και αν δεν συμφωνούσα με την πολιτική του, γιατί  θα ήταν ο πρωθυπουργός της πατρίδας μου απέναντι στον Γερμανό.

Αν λοιδορούσαν οι Ευρωπαίοι τον Στουρνάρια, καθόλου δεν θα γουστάριζα γιατί θα ήταν υπουργός της πατρίδας μου και μόνο εγώ έχω δικαίωμα να βρίζω και να φτύνω αυτή τη λούγγρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως η απάντηση που παίζει πολύ "ψηφιζω ναι για να μην πανε χαμένα τα 5 χρόνια που τον έτρωγα" μου θυμιζει λιγο το ανέκδοτο με την ξανθιά και την μπανανοφλουδα....

Ενω να ψηφισεις οχι γιατι θυμηθηκα να το παιξω κολοκοτρωνης δεν ειναι ανεκδοτο ;

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Μα ποιος σου είπε ότι κανείς επανάσταση με το όχι; Απαντας σε μια πολύ απλή ερώτηση για το αν θέλεις τα μέτρα της τροικας. Δεν απαντας ούτε στο αν θέλεις να παραμείνεις στην ΕΕ ουτε στο ευρω/δραχμή.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Απαντας σε μια πολύ απλή ερώτηση για το αν θέλεις τα μέτρα της τροικας

 

για τα μέτρα που θα προτείνουν σαν απαραίτητα για την πραγματοποίηση της πρότασης που έστειλε ο Τσίπρας στο Eurogroup (τα οποία 99% θα είναι χειρότερα από αυτά της προηγούμενης Πέμπτης) θα ξανακάνουμε δημοψήφισμα;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ποιος μου ειπε ; Οι περισσοτεροι που θα ψηφισουν Οχι..Γιατι ειμαστε πατριωτες , γιατι εχουμε ιστορια , γιατι εχουμε μαθει με ενα ψωμι και μια ελια να ζουμε , γιατι το 1940 ζησαμε πολεμο..
Τωρα τα θυμηθηκαν..

Και οσο για το ερωτημα σου , καθε απαντηση εχει τις συνεπειες της.
Οταν η Μερκελ , βγαινει και λεει Ναι = Ευρω , οχι = εξοδος  και μετα απο 2 μερες ανακοιωννει  πως το οχι δεν σημαινει απαραιτητα και εξοδος , με συγχωρεις δε ξερω τι να πρωτοπιστεψω.
Αλλα το να πιστεψω εναν τσιπρα οτι θα κανει καινουργια διαπραγματευση αν πουμε οχι , αυτο και αν ειναι ανεκδοτο
 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Βροχή έρχονται τα μηνύματα στα social media και σε πολλούς ιστότοπους, από Έλληνες που ζουν στη Γερμανία και κάνουν λόγο πανικό και τρόμο των Γερμανών πολιτικών, σε ενδεχόμενου Grexit. 

Χαρακτηριστικό είναι ένα κείμενο που έχει σταλεί από συμπατριώτες μας που ζουν στη χώρα της Μέρκελ, και κάνει τις τελευταίες ώρες τον κύκλο του διαδικτύου. 

Το μήνυμα των Ελλήνων που ζουν στη Γερμανία:

«Εδώ στην Γερμανία ακόμα και οι πολιτικοί το λένε.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και αν το θέλουν όλοι οι άλλοι διότι πολύ απλά δεν το επιτρέπει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Άρα δεν τίθεται θέμα ευρώ ή δραχμή.
Ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν..
τίθεται τέτοιο θέμα.
Όλα ρυθμίζονται μέσω του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

Εκτός και μόνον άμα αποφασίσει η Ελλάδα από μόνη της να φύγει.

Αλλά ούτε αυτό δεν θα γίνει διότι δεν θα το επιτρέψουν οι Ευρωπαίοι.
Δεν είναι τρελοί να χάσουν δισεκατομμύρια για κάποιους εγωισμούς.

Ήδη εδώ στο γερμανικό κοινοβούλιο γίνεται χαμός.
Υπάρχουν πιέσεις από πολλούς Γερμανούς πολιτικούς να υποκύψουν σε μερικά θέματα.

Χρεώνουν δημοσίως στην τηλεόραση την ευθύνη στην Μέρκελ! Με το ζόρι θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και αυτό το ξέρει και η Ελληνική κυβέρνηση.

Δεν έχετε ιδέα το τι γίνεται εδώ στην Γερμανία στο κοινοβούλιο και στην τηλεόραση από τον φόβο μιας εξόδου της Ελλάδας.»…

 

http://www.koutipandoras.gr/article/144748/ellines-poy-zoyn-sti-germania-den-ehete-idea-ti-ginetai-edo-sto-koinovoylio-kai-stin

Link to comment
Share on other sites

Δειχνει ξεκάθαρα οτι ναι μεν η Μέρκελ δεν θέλει να χαρίστει στους Έλληνες αλλά είναι διατεθιμένη να δεχθεί το παλιτικό και ιστορικό κόστος της εξόδου μιας χώρας απο το Ευρω?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ο Γιωργάκης αποδείχθηκε σοφότερος του Τσίπρα (και ας έβαζε μόνος του το δάκτυλο στην αλυσίδα) Αφού απέσυρε το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε μέσα σε λίγες ώρες.Τουλάχιστον έως εκεί του έκοψε.

Βρε πως έρχονται τα πράγματα !!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν ενα Grexit φοβιζει τους γερμανους , αυτο δεν σημαινει πως ευνοει εμας?

Κουτί Πανδώρας. Τα πιάσαμε τα λεφτά.

Έλληνες της Γερμανίας = Λεφτά στην Γερμανία.

Πως λέμε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πολιτικοί = Λεφτά εξασφαλισμένα στο εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.