Jump to content

Barton Xp 3000+ 333fsb O/C NOW!!!

BeetleJuice

Recommended Posts

Καλησπερα

athlon XP 3000+ barton , 0,13μ, 1,696V , family 6 , ext family 7 , model A , stepping 0, core speed 2170 , multiplier 13 , fsb 167,bus 334

μητρική Asus A7N8X Deluxe , twinmos 2x512 2,5-3-3-7 400 Mhz , raptor 74GB , 350W psu , watercooling silverprop , NO modding , DvdRW plextor 716A

Τώρα είναι ολα μαμα

ο παραπάνω επεξεργαστής είναι καφέ χρώμα , πάει κάτι στραβά ? πράσινος δεν επρεπε να είναι?

επισης παιδια σας παρακαλώ εχω μπερδεφτεί με τα φσβ κτλ γιατι εχω συνιθήσει απο PIII ...

Γιατι λέγεται 333 αφου ρυθμίζεται στα 166? διπλασιάζει το bus μονος του ?

με το ίδιο σκεπτικό οταν βλεπω στο βιος 200 για τις ραμ ,τι εννοεί , τελικά 200 MHZ ή 200χ2=400 που είναι το κανονικό ?

πως συγκρίνεται ο athlon με P4 ?

με την εννοια οτι ο xp 3000+ εχει επιδόσεις p4@3GHz , αλλά δεν λειτουργεί στα 3 GHZ(2160 νομίζω) .

Οπότε αν εγώ ας πούμε τον παω στα 2800 MHz , με τι αντιστοιχεί σε P4?

Παιδιά που παμε να δούμε o/c απο αλλους χρήστες ? Tα λινκ απο το "οδηγός o/c " δεν ηταν και πολύ καλα , αλλά μου εδωσαν μια ιδέα...

Επίσης ξέρετε αν η athlon εχει database να μελετήσω λίγο τον 3000+ ??

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

πηρα τον 3000 και οχι τον 3200 για τον λόγο οτι η διαφορά στο bus είναι αμελητέα , και γιατί ο 3000 λογικά εχει μεγαλίτερο πολλπλασιαστή αφου λειτουργεί με 333 φσβ ενώ ο 3200 με 400 φσβ .

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ? Μηπως εκανα βλακεία και να παω να τον αλλάξω με τον 3200 ?

Με πρόχειρη δοκιμή στα 1,8 βολτ και 400 bus , δεν ειχα μπουτ και απογοητεύτηκα :(

δεν ξερω πως ποστάρουμε φωτό να σας στείλω απο cpuZ

Επίσης εχω κατεβάσει παρα πολλά προγράμματα για o/c , ποιο προτείνετε για την δικήμου μητρική και τον δικό μου επεξεργαστή ?(αυτά εχω για να πειράζω)

Nvidia System Utility

CpuZ

Cpu MSR

Cpu Heat

Prime 95

sisoft sandra

toast

pcwizard 2004

Memtest last

Motherboard monitor

Hdtach

wcpuid

Για πες μας λιγο και το stepping του...εγω ειχα εναν 3000+ και πηγαινε με 1.875 Vcore στα 2615 σταθερος αλλα απο κει και πανω εμενα μου μπουκωνε και δεν ακουγε για παραπανω.

Παντως και εμενα καφε ηταν.

Φίλε μην ανησυχείς θα παει καλά ο 3000+ αλλά θέλει υπομονή. Ψάξε στο site γενικότερα και θα βρείς στα Reviews ή στα How To's άρθρα.

Είναι πολύ έυκολο να τον υπερχρονίσεις τον AMD, κι εγώ εδώ έμαθα τα πάντα. Ψάξε όμως λίγο στο site και θα βρείς τα πάντα.

ο παραπάνω επεξεργαστής είναι καφέ χρώμα , πάει κάτι στραβά ? πράσινος δεν επρεπε να είναι?

Δεν παίζει κανένα ρόλο.

Γιατι λέγεται 333 αφου ρυθμίζεται στα 166? διπλασιάζει το bus μονος του ?

με το ίδιο σκεπτικό οταν βλεπω στο βιος 200 για τις ραμ ,τι εννοεί , τελικά 200 MHZ ή 200χ2=400 που είναι το κανονικό ?

Double Data Rrate :)

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

πηρα τον 3000 και οχι τον 3200 για τον λόγο οτι η διαφορά στο bus είναι αμελητέα , και γιατί ο 3000 λογικά εχει μεγαλίτερο πολλπλασιαστή αφου λειτουργεί με 333 φσβ ενώ ο 3200 με 400 φσβ .

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ? Μηπως εκανα βλακεία και να παω να τον αλλάξω με τον 3200 ?

Καλά έκανες, γιατί τώρα έχεις μεγαλύτερα περιθώρια να ανεβάσεις το FSB. Αλλά, δεν μπορώ να καταλάβω, αφού φτιάχνεις καινούριο σύστημα γιατί δεν πήρες Athlon64 που είναι καλύτεροι από όλες τις απόψεις??

Γιατί του καναν δώρο μια πλακέτα που εφαγε 5 ώρες απο τη ζωη μου να της κανω hotflash....

Κωστακη τα πράγματα ειναι εκνευριστικά απλα....

Βαζεις τις μνημες default timings και αρχηζεις να ανεβαζεις φσβ ανα 5 μηζ και δοκιμάζεις 10 λεπτά πριμε(για πιο γρήγορα)..

Μολις φας τον πρώτο τοιχο ανεβάζεις 0,25-0,5 το vcore..και ξανά τα ιδια........

Αμα βρεις την ταχυτητα που σε ικανοποιει τρεχεις κανα 2ωρο πριμε και εισαι κομπλε..

Δώσε και το στεπ αν μπορεις......

Λοιπον εχω τιγκάρει το motherboard στο βολτ

τελικα μετά απο αρκετό πριμε εχω τα παρακάτω

2582,7 βραχος , φσβ 198,7 , μπας 397.3 , πυρηνας 1,804-1,9 9εχει διακύμανση απο μόνο του ,εγω στο 1,85 τοχω)

καθημερινή λειτουργία απροβλημάτιστα

στα 2606 εφαγα μπλέ οθόνη μετα απο λίγη ώρα

πωπω , να βγάζω τώρα το μπλόκ γμτ?

ειναι σημαντικό να μάθουμε το στεπινγκ?

αν ειναι να το βγάλω και να γράψω ολα τα στοιχεία του νατα εχουμε χωρίς να το μπαινοβγάζουμε

νιμίζω οτι δεν παει αλλο το motherboard

το τιγκάρισα

τωρα λεω να αρχίσω να ανεβάζω τις μνήμες μεχρι να βρώ που πανε και αυτές

τωρα τις εχω 333 ενω ειναι 400αρες , τοκανα επίτηδες για να μην τρωω πορτα απο τις μνήμες , ναχω το κεφάλι μου ήσυχο...Καλα δεν εκανα?

θελω να ανεβάσω φωτο και δεν ξερω ...εχω κρατήσει screenshot

Αμαν διαιρετης σε Αθλον ΧΡ???????

ΑΑΑΑΑΑ ρε Κώστα...........

Το στεπ καλο θα ειναι να το ξέρουμε για στατιστικους λογους και για να σου πουμε αν ειναι ξεκλιδωτος αν και η μοβο φενεται να τερματιζει εκει κοντά.......

(Εγω με ΒΗ-6 και με το ζορι 200 με 2,8 και 2-2-2-6)

ακομα πειραματίζομαι με τη σταθερότητα , αλλά με μνήμες χαμηλά αυτόπετυχα απο φσβ με τιγκα στο Vcore

κακο που εβαλα διαιρέτη?

ηθελα να δώ που με παει το φσβ απο θεμα επεξεργαστή και μετα να δω τις μνήμες

που το κακο?

post-1246-1416071475,3971_thumb.jpg

εδω ειμαι με 37 βαθμούς cpu , 30 τσιπσετ , 32 ψυγειο , 30 αντλία , 28 δωμάτιο ανεμιστήρες φουλ και πριμε

το τοστ κολησε στο τεταρτο περιπου

αυριο μεθαυριο μοντάρω μητρική και τροφοδοτικό και οτι παρει ο χαρος

θα το σκισω να καει

Αχ 13 πολλαπλασιαστής...........400Mhz διαφορά από το 11άρι μου.Σε default πάντα.Ως default ορίζω τα 200Mhz, ως ελάχιστο αποδεκτό, πιστεύω κάτω από εκεί ή και εκεί, is obsolete technology.

Τέσπα, έδωσες και πολύ ρεύμα. Εγώ είμαι με box ψύκτρα, Vcore default 1,65 και με μέγιστο φορτίο πάω 55 βαθμούς κελσίου με κλειστό κουτί. Το τροφοδοτικό μου είναι 400W Peggassus.

Με σένα τι παίζει. Το έχω ξαναπεί, ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον η σύγκριση περίπου ίδιων πισί.

post-1406-1416071476,9268_thumb.jpg

Το δικο σου κοματάκι φενεται κορυφη για 2500+ του Κώστα ειναι παρα πολυ καλο ως απολυτα νουμερα αλλα ειναι απλως ενας μετριος 3000+...

Πιστέυω οτι με νερο και καλες μνημες τον φτανεις...

ΒΤW πολυ καλο το 43 για τετια συχνότιτα ...τη ρυμθίσεις εχεις??????

τροφοδοτικο ενα απλο 300 αρι και αρκετά φορτωμένο , εχει πανω 2 drives , ενα σκληρό raptor , 4 ανεμιστήρες

κοιταξτε δεν το κυνήγησα και πολύ

2 ωρίτσες εφαγα με δοκιμές και δεν ήθελα να ζορίσω και τις δανεικές μνήμες

εγω εκει που με είδες είμαι με 37 βαθμούς περιπου και πριμε

τσιπσετ κρυο , μνημες κρύες

μη βιαζεστε , εχει πολύ φαι ακόμα , θα το σκίσω

σημερα πετάω πάνω 2 350αρια τροφοδοτικά με κατι πατέντες δικές μου και θα δουμε ποσο ρευμα θέλει το καθαρμα ο athlon

δηλαδή λες οτι 1:1 μπορεί να ανέβαινα παραπάνω?

οι μνήμες εχουνε δοκιμαστεί σε 400 και αντεξαν χωρίς λάθη

ομως πιστεύω σε o/c το ρευμα που τραβάνε ειναι πολύ και θα επιβαρινόταν πολύ περισσότερο το τροφοδοτικό ,αρα πιθανότατα να μην ειχα σταθερότητα .

οι δοκιμές θα μας πείσουν

Φίλε μια χαρά τα πας!

Είσαι ήδη αρκετά ψηλά.

Όπως λένε τα παιδία ένα τροφοδοτικό χρειάζεσαι

Εγώ θα σου πρωτινά ένα από τα δυο tagan το 420 ή το 480 ανάλογα με το τα λεφτά που θες να διαθέσεις παίρνεις.

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

αυριο μεθαυριο μοντάρω μητρική και τροφοδοτικό και οτι παρει ο χαρος

θα το σκισω να καει

Επίσης χρειάζεται και λίγη ψυχραιμία τα πάντα στον καιρό τους δεν είναι απλή υπόθεση τα mod στις μητρικές. υπ όψιν και η εγγύηση...

:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.