unseen Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2015 Για ενα πολυ απλο και φθηνο ηλιακο power bank θα χρειαστουμε τα παρακατω: 1. iphone 4S battery 3.7V 2680mAh 2. Lithium Battery Charging Board Charger 3. DC-DC USB 0.9V-5V to 5V dc Boost Step-up Power Supply 4. 5.5V Mini Solar Panel Module Epoxy Οι συνδεσεις ειναι πολυ απλες αφου ολα εχουν in/out. Γυρω στις 8 ωρες εκανε περιπου να φορτισει την μπαταρια με μετρια προς καλη ηλιοφανεια, μεσα απο παραθυρο. Φορτιζω τωρα το κινητο και φαινεται ενταξει αλλα σιγουρα δεν θα φτασει για πληρη φορτιση μιας που το Sony Xperia Z2 που εχω εχει 3200 mAh μπαταρια. Ασχοληθηκα γιατι περισσοτερο ηθελα να δοκιμασω πως παιζουν αυτα τα παμφθηνα κυκλωματακια απο τα διαφορα κινεζοsite. Κοστος βγηκε γυρω στα 8 ευρω συνολο. Eνας μικρος διακοπτης λειπει και θα το βαλω σε κανενα ESP2866 με καποιο αισθητηριο. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pgetsos Ιούνιος 15, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2015 8 ώρες με μάξιμουμ output 40mAh? Ακόμα και δυο πάνελ να βάλεις, πάει 80. 8*80=640mAΕκτός και αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, η μπαταρία είναι από τις κλασικές ψεύτικες που κυκλοφορούνΑυτό μπορείς να το καταλάβεις από το πόσο φορτίζει το κινητό σου ενώ είναι idle. Θα ποντάρω σε λιγότερο από 20% 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 15, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2015 8 ώρες με μάξιμουμ output 40mAh? Ακόμα και δυο πάνελ να βάλεις, πάει 80. 8*80=640mAΕκτός και αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, η μπαταρία είναι από τις κλασικές ψεύτικες που κυκλοφορούνΑυτό μπορείς να το καταλάβεις από το πόσο φορτίζει το κινητό σου ενώ είναι idle. Θα ποντάρω σε λιγότερο από 20% Tα λινκ και οι εικονες δεν ειναι απο αυτα που χρησιμοποιησα εγω ακριβως. Τα δικα μου τα πηρα απο aliexpress. Περισσοτερο για reference τα εβαλα.Αλλα ναι εχεις δικιο, το πιθανοτερο ειναι να ηταν ψιλοφορτισμενη η μπαταρια. H μπαταρια μαιμου, σιγα μην ειχε η original 5 ευρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pgetsos Ιούνιος 15, 2015 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2015 Τι output έχουν τα πάνελ σου;Είχα δοκιμάσει στο παρελθόν και δεν είχα μείνει καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοση, και είχα πάρει και καλά για τότε έχει καμία πενταετία σχεδόν)Μήπως φτιάξω κανένα για το κάμπινγκ για ώρα ανάγκης Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 15, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2015 Δεν τα βρισκω, ο seller τα εχει βγαλει. Τα ειχα παρει τελος του '13 70x40 ειναι οι διαστασεις. 60mah?80mah? max... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pgetsos Ιούνιος 15, 2015 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2015 Χμμμ, για τον σκοπό μου μάλλον αξίζει να πάρω ένα μεγάλο πάνελ [emoji14] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts