Jump to content



NID Adsl splitter


Havic

Recommended Posts

Ξέρει κάποιος κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να πουλάει splitter κεντρική τηλεφωνικής γραμμής?

 

557bfe584a749.png

 

Το έχω βρει στο ebay 11.5€ και άλλα 26€ μεταφορικά, αν ενδιαφέρετε κανένας να τα μοιραστούμε (από αθήνα).

Link to comment
Share on other sites

Συνδέεις το line (in)  στο καλώδιο τους οτε, έχει gel για καλύτερη μόνωση των καλωδίων (τώρα είναι στριμμένα και με ταινία) και από εκεί παίρνεις ένα ζεύγος που πάει στο modem χωρίς να έχει πολλές διακλαδώσεις/ενώσεις  ειδικά αν είναι η κεντρική η πρίζα που το συνδέεις τότε είναι ένα καλώδιο μονοκόμματο και ένα δεύτερο ζεύγος με το τηλέφωνο που πάει κανονικά στο σπίτι, φυσικά δεν χρειάζεται να έχεις φίλτρα σε κάθε συσκευή τηλεφώνου, θεωρητικά έχεις λιγότερες πιθανότητες να υπάρχουν παρεμβολές στα καλώδια μεταξύ τους, απώλειες λόγο πολλών συνδέσεων ή κάποιο φίλτρο χαλασμένο να σου δημιουργεί πρόβλημα.

Στα αρνητικά θέλει 2 ζεύγη καλωδίων, ένα για το τηλέφωνο και άλλο ένα για το dsl.

Έγινε επεξεργασία από Havic
Link to comment
Share on other sites

Γιατί η εγκατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη, στο καλώδιο του οτέ ενώνονται 3 διαφορετικά καλώδια, αν βάλω αυτό εκεί η ένωση θα γίνει στην έξοδο του phone γι’αυτά τα 3 καλώδια και για το dsl θα μπει νέο ζεύγος που θα έρθει κατευθείαν σπίτι χωρίς άλλες ενώσεις.

 

xVsBF.jpg

 

N8Orm.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα περιπλέκεις μόνος σου. Μπορείς απλά να βάλεις ένα splitter του εμπορίου με 2€ και να κάνεις ακριβώς την ίδια συνδεσμολογία. Και αν σου χαλάσει το αλλάζεις απλά με άλλο των 2€. Να δώσεις 11€ για κάτι που κάνεις με 2 ευρώ και να πρέπει να κόψεις και τα καλώδια άμα θέλεις να το αλλάξεις γιατί πρεσάρετε μέσα στο τζελ το καλώδιο και δεν ξαναβγαίνει.

 

Έτσι και αλλιώς το modem πρέπει να το βάλεις σε μία γραμμή όπως δείχνεις στο σχέδιο 2 και δεν μπορείς στο ίδιο καλώδιο να βάλεις και τηλ όπως έχεις στο σχέδιο 1.

Έγινε επεξεργασία από swatoner
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα η σωστή καλωδίωση θεωρώ ότι είναι αυτή, τώρα τα άλλα με το φίλτρο σε κάθε συσκευή τηλεφώνου και το splitter σε μια πρίζα που πριν από αυτή υπάρχουν ένα σωρό διακλαδώσεις είναι πιο «μπακαλίστικες» και είναι απόρροια των απαρχαιωμένων εγκαταστάσεων, το να δώσω 11€ αν το βρω Ελλάδα για να έχω μια σωστή εγκατάσταση που να απαλειφθούν κατά ένα ποσοστό τα λάθη που υπάρχουν στην γραμμή αυτή τη στιγμή  και να βελτιωθούν τα στατιστικά της γραμμής τότε δεν με πειράζει καθόλου, άσε που θα είναι και vdsl ready.

Link to comment
Share on other sites

Βρε τα έχεις μπερδέψει μου φαίνεται. Βάλε ένα splitter στο καλώδιο του οτέ ΠΡΙΝ μπει στο σπίτι και φύγει μέσα από τις διακλαδώσεις κλπ. Από εκεί παίρνεις την dls απευθείας στο modem. Αυτό δεν θες να κάνεις? Κάντο με ένα splitter απλό και δες τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τελικά βρήκα σε ένα κατάστημα (HR diemen HR-SAP020ST), το έβαλα σήμερα το βράδυ και παραθέτω το πριν και το μετά.

Download Speed (ADSL2+ και microsplitter) 751KB/sec -> (ADSL2+ NID και Splitter) 849KB/sec

post-44918-0-68016800-1436390678.jpg

 

post-44918-0-93474500-1436390662_thumb.j

 

 

post-44918-0-47905100-1436390655_thumb.j

 

 

 

Μην δημιουργώ λάθος εντυπώσεις η εγκατάσταση μου δεν ήταν καλή γι’αυτο και είδα βελτίωση. Γενικά αν διαβάσει κάποιος το θέμα και ψηθεί να κάνει κάτι αντίστοιχο να δοκιμάσει πριν από όλα να συνδέσει το modem κατευθείαν στο καλώδιο του ΟΤΕ, τα στατιστικά που παίρνει από εκεί είναι τα καλύτερα δυνατά, αν δεν υπάρχει βελτίωση σε σχέση με αυτά που είχε μέσα στο σπίτι τότε δεν θα δει καμιά διαφορά με NID Splitter, επίσης το NID Splitter χρειάζεται 2 ζεύγη καλωδίων (ένα για το phone και ένα για DSL).

post-44918-0-80342300-1436390682_thumb.p    post-44918-0-79633500-1436390672_thumb.j

Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας. thumbup1.gif

Έγινε επεξεργασία από Havic
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.