Jump to content

ΑΤΙ 9550 ocing - bench

kbilly13

Recommended Posts

μιλάω για την Αsus 9550 "gamers edition" 128mb - 128bit (μακριά από 64bit κάρτες!)

Την είχα πάρει 80 ευρώ (δεν ξέρω πόσο έχει τώρα) οπότε μιλάμε για low budget κάρτα...

Έχει ενεργή ψύξη πυρήνα (δεν κάνει θόρυβο) , "γυμνές" μνήμες, και δεν της έχω "βάλει χέρι" καθόλου

στο κουτί δε, δεν υπάρχουν ανεμιστήρες! οπότε δεν την τσίτωσα στα όρια

Παρ'ολα αυτά κατάφερα να ανεβάσω 30% (ακριβώς!) πυρήνα και μνήμες:

325/260 από 250/200, και αυτό που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ότι 30% αυξήθηκε και η επίδοση στο 3DMARK2001SE !!! (11300 ΑΠΟ 8700!)

Για ένα χαμηλού προϋπολογισμού σύστημα είναι μια χαρά κάρτα! υποστηρίζοντας directX 9, και τα καινούρια παιχνίδια (όχι βέβαια με μεγάλες αναλύσεις και full details - λογικό)

πάμε και μερικά benchmarks

post-359-1416071469,8727_thumb.jpg

Mια χαρά πάει... Την έχω σε ένα PC με Prescott που έστησα και αρκετά καλά. Μη ξεχνάς οτι φοράει τον πυρήνα της 9600. Αν πετύχεις μνήμες με αντοχές κλοκάρει και ωραία. Εγώ πήρα την Gigabyte με 70.

η επόμενη προσπάθεια θα είναι όταν βάλω στο κουτί κανα δυό ανεμιστήρες, καλύτερη αγώγιμη, και ψυκτράκια στις μνήμες

υπάρχει και Mod για μετατροπή σε 9600ΧΤ!

Μου αρέσει που έλεγα ότι αυτό το σύστημα θα το έχω στα default! :D

Για να γίνει 9600ΧΤ ξέχνα το. Δεν έχει το κατάλληλο hardware. Πρώτα απ'όλα οι μνήμες. Οι μννήμες που φοράει η 9550 είναι 4ns ενώ η 9600ΧΤ φοράει 2,8ns. Μπορεί με αλλαγή BIOS ή τροποποίησή του να αναγνωρίζεται σαν 9600ΧΤ αλλά τα ρολόγια θα είναι πιο χαμηλα. Ακόμα και η πλακέτα δεν είναι ίδια. Δες πόσους πυκνωτές έχει η ΧΤ και πόσους η 9550. Ακόμα κι αν δουλέψει σαν 9600ΧΤ δε θα αντέξει και πολύ καιρό. Αμφιβάλλω αν θα βγάλει ένα βράδυ όλο benchmarks και με μέτριο τροφοδοτικό.

τους ιδιους χρονισμους πετυχα με το μπαζο την FX5200 μου συγκεκριμενα 250,200/325,270 με την προσθηκη ενος ανεμιστηρα(με την παθητικη της εκαιγε και στα default) και με Artic Silver 3 στην GPU.

Αλλα το κερδος κανενα μολις 9400(απο τα 7800) στο 2001SE......

(σε Northwood 2.8C 512RAM)

κοιτα εγω με την 9600 την ατλαντις του εσοπ δεν βλεπω και πολλες διαφορες....για κοιτα και πες μου.βεβαια ο πυρηνας ειναι πολυ πανω αλλα δεν βλεπω να εχει αντικρυσμα στο μετροπρογραμμα.....πληροφοριακα 85 ευρο την αγορασα

post-1026-1416071492,4591_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Παντως για ένα που ψάχνει μια καρτα για Office και κανενα παιχνιδιακι που και που ειναι οτι καλυτερο αυτή τη στιγμη....

Θα την αγορασω για την αδελφη μου..

• 4 weeks later...

Εγω την 9200 απο την club την πηγα μολις:

CORE 249.8->274(274.5)

MEM 200.3->217(216)

Οι μνημες με φρεναρανε πολυ. Αυτες οι τιμες χωρις artifacts γιατι αλλιως πηγαινε και αλλο.

Και ειχα βαλει και fanaki στο παθητικο και ψυκτρακια τις μνημες.Τωρα θα δοκιμασω the Voudas way.

• 4 weeks later...

φιλε kbilly13, τα 325/260 τα πέτυχες με stock ψήκτρα και την έτρεχες 24/7 overclocked η οποτε άνοιγες κάνα game?

δοκίμασε κανεις να φλασαρει την κάρτα σε 9600?

αξίζει??

να ρωτήσω κάτι σχετικά με τo bios flash?

λέει εδώ http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/107 ότι πρέπει να βρω τo σωστό bios σχετικά με ποίες μνήμες έχει η κάρτα μου.

η δικια μου έχει Hynix 5.0

πρέπει αναγκαστικά να βάλω bios με Hynix 5.0 η μπορώ και με Hynix 3.3 ας πούμε?

τo μονο bios που βρήκα που έχει hynix 5.0 σε 9600 pro είναι της GeCube και έχει 398/203 αντί για 398 / 297 που έχουν όλες οι άλλες...

να το φλασαρω η όχι???

καλυτερα να φλασαρω τo bios η να βάλω τους softmoded catalyst?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.