Annoula Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2004 Το πρόβλημά μου ειναι ο υπολογιστής δεν μπορεί να κάνει turn off/restart/log off.Όταν θέλω να κάνω turn off ή restart πατάω strat-->log off-->switch user και μετά turn off ή restart(μέσω Λαμίας δηλαδή)!Έχω κάνει ήδη δύο φορμάτ.Στο πρώτο μου εμφάνισε κατευθείαν το πρόβλημα,ενώ στο δεύτερο μετά από καποιες ωρες...Δεν ξέρω αν έχει ιδιαίτερη σημασία να πω ότι εγκατέστησα WinXP Pro(En) και τις δύο φορες αλλά με διαφορετικούς κωδικούς.Η δεύτερη ήταν με SP1 και μετά έβαλα SP2.Υπάρχει κάποια ρύθμιση ???Εμένα το μυαλό μου,την πρώτη φορά,πήγε αμέσως στο φορμάτ γιατί είχα να κάνω ένα χρόνο!!:whistlingΞέρω ότι για τα περισσότερα μέλη του thelab αυτό θα είναι "παιχνιδάκι"! Υ.Γ.:Α!Κάτι άλλο να ρωτήσω τώρα...Για την εγκατάσταση Linux,δεν ακολουθείται η γνωστή διαδικασία εγκατάστασης των Windows? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 26, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 πήγαινε control panel->System->Hardware->Device Manager. Εκεί δες πιες συσκευές είναι με ερωτηματικό. Αυτές θέλουν και driver. (μπορεί και να είναι και με θαυμαστικό κλπ). Πρώτη φορά σου είναι που κάνεις format? Σχετικά με Linux επιβάλλεται να τα βάλεις σε άλλο Partition (το fedora θέλει 2, ένα για swap). Επίσης να έχεις υπόψην σου ότι θα βάλει το boodloader πάνω από αυτών των Win (lilo, gnum). Γενικά η εγκατάσταση τους είναι το ίδιο εύκολη με τα Win, πιο ζόρι φυσικά είναι στο setάρισμα τους κατά την άποψη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Δεκέμβριος 26, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Επισης τσεκαρε και το Power managment.Ισως να εχεις βαλει να να κλεινει απο το κουμπι του power.Παντως το πιο πιθανι ειναι οπως λεει και ο enduracell να μην κλεινει λογω driver.Δες και εδω: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10321 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Δεκέμβριος 26, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Aν απλα πατησεις μια φορα το κουμπι του case σου κλεινει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annoula Δεκέμβριος 27, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από ison [Χθες, στις 20:33] Επισης τσεκαρε και το Power managment.Ισως να εχεις βαλει να να κλεινει απο το κουμπι του power.Παντως το πιο πιθανι ειναι οπως λεει και ο enduracell να μην κλεινει λογω driver.Δες και εδω: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10321 το ειχα δει αυτο το θεμα.Εμενα δεν ξεκιναει καν να αποθηκευει αλλαγες κ.λ.π. Το μονο που κανει (για 2-3δευτερολεπτα)ειναι να μου δειχνει οτι κατι επεξεργαζεται και ο task manager δειχνει οτι χρησιμοποιειται το 20-30% του επεξεργαστη για αυτα τα 2-3δευτερολεπτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annoula Δεκέμβριος 27, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell [Χθες, στις 20:30] πήγαινε control panel->System->Hardware->Device Manager. Εκεί δες πιες συσκευές είναι με ερωτηματικό. Αυτές θέλουν και driver. (μπορεί και να είναι και με θαυμαστικό κλπ). Πρώτη φορά σου είναι που κάνεις format? Σχετικά με Linux επιβάλλεται να τα βάλεις σε άλλο Partition (το fedora θέλει 2, ένα για swap). Επίσης να έχεις υπόψην σου ότι θα βάλει το boodloader πάνω από αυτών των Win (lilo, gnum). Γενικά η εγκατάσταση τους είναι το ίδιο εύκολη με τα Win, πιο ζόρι φυσικά είναι στο setάρισμα τους κατά την άποψη μου. Εχω παει εκει enduracell.ολοι οι drivers ειναι οκ,συμφωνα με αυτα που δειχνει ο device manager.*Βεβαια,δεν εχω εγκαταστησει drivers για τον ηχο και για το μοντεμ επειδη τα "ειδε" αμεσως και δεν ζητησε drivers.Δεν ειναι η πρωτη φορα που κανω φορματ,εχω κανει παρα πολλες φορες.Αν βαλω linux (εχω το suse 9.1personal),πρεπει να εγκαταστησω τα linux πρωτα και μετα τα ΧΡ(αφου χωρισω το σκληρο σε δυο partition)?Προσπαθησα να εγκαταστησω τα Linux,αλλα δεν εκανε boot απο το cd ...γι αυτο ρωτησα μηπως ειναι διαφορτικη η διαδικασια απο οτι στα ΧΡ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 27, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από Annoula Εχω παει εκει enduracell.ολοι οι drivers ειναι οκ,συμφωνα με αυτα που δειχνει ο device manager.*Βεβαια,δεν εχω εγκαταστησει drivers για τον ηχο και για το μοντεμ επειδη τα "ειδε" αμεσως και δεν ζητησε drivers.Δεν ειναι η πρωτη φορα που κανω φορματ,εχω κανει παρα πολλες φορες.Αν βαλω linux (εχω το suse 9.1personal),πρεπει να εγκαταστησω τα linux πρωτα και μετα τα ΧΡ(αφου χωρισω το σκληρο σε δυο partition)?Προσπαθησα να εγκαταστησω τα Linux,αλλα δεν εκανε boot απο το cd ...γι αυτο ρωτησα μηπως ειναι διαφορτικη η διαδικασια απο οτι στα ΧΡ. Καλύτερα πρώτα τα windows και έπειτα το linux. Παλιότερα που είχα δοκιμάσει να βάλω το suse 7φεύγα έκανε κανονικά boot από το cd, οπότε δες μήπως έχεις κάνει κάτι άλλο λάθος.Για το πρόβλημα των windows σου, μου φαίνεται περισσότερο σαν πρόβλημα προνομίων του εκάστοτε χρήστη. Δηλαδή σα να μην έχεις administrator privilege για να κάνεις το restart ή shutdown. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος αν έχεις παραλείψει να μας πεις κάτι στην ιστορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annoula Δεκέμβριος 27, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Trendy,τελικα ειχες δικιο.Ηταν θεμα δικαιωματων που ειχα ως administrator. Διεγραψα το προφιλ που ειχα δημιουργησει κατα την διαρκεια της εγκαταστασης και ειναι ειναι ολα ενταξει τωρα! Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 27, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 αν θες να βάλεις ΚΑΙ linux στον ίδιο δίσκο, καλύτερα πρώτα τα windows και μετά το suse 9.1, διότι τα windows θα σου απενεργοποιήσουν τον boot loader διότι σε κάθε εγκατάσταση ξαναγράφουν το mbr του δίσκου.αν θες να δοκιμάσεις απλώς χωρίς εγκατάσταση, μπορείς να δοκιμάσεις το knoppel, ή κάποιο άλλο από τα λεγόμενα live cd, που δεν χραιάζονται εγκατάσταση.γενικά στο suse 9.1 η εγκατάσταση μοιάζει πολύ με τα win. Αν επιμένεις να κάνεις εγκατάσταση, φτιάξε 1 partition στο τέλος του δίσκου, από τα windows με πρόγραμμα όπως το partition manager και κατά την εγκατάστασταση του suse διάλεξε να το βάλεις εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annoula Δεκέμβριος 31, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2004 ευχαριστω σωτηρη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.