pasjohn Ιούνιος 9, 2015 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 (edited) Ε τοτε αυτα που εχω δει εγω που μοιαζουν σαν Ram και λογικα μπαινουν πανω σε PCI η κατι τετοιο τι ειναι?Είναι ssd (όχι sata αλλά M.2) με αντάπτορα. Ο αντάπτορας μπορεί να είναι pci-e x2 ή pci-e x4. Είναι πολύ πιο γρήγοροι ssd αλλά τσούζουν στην τιμή. Βλέπε αυτόν. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 9, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιούνιος 9, 2015 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 Ε?Δεν καταλαβα τιποτα.Εικονικο δισκο μεσα στην Ram? Τι ειναι αυτο παλι?Να φορτωσεις ολο το παιχνιδι μεσα στην Ram?Δεν καταλαβα τιποτα λολ.Ε τοτε αυτα που εχω δει εγω που μοιαζουν σαν Ram και λογικα μπαινουν πανω σε PCI η κατι τετοιο τι ειναι?pasjohn αστα να πανε, παρε παραδειγμα απο το GTA V ας πουμε που συνολο με τα Updates φτανει τα 77-80 GB.Οσο παει τα παιχνιδια ειναι πολυ μεγαλα.Αστο βρε το θεμα ramdisk η αν θες να ασχοληθεις ασχολεισου αλλα δεν μπορεις να φορτωσεις στη ραμ σου τοσο μεγαλα games. Προσωπικα τα χρησιμοποιω για αλλες εφαρμογες αλλα καποια στιγμη επαιξα μερικα παιχνιδια φορτωμενα εκει αλλα μιλαμε για μικρα παιχνιδακια των 10Gb οχι για παιχνιδια τερατα...Δεν ειναι παντως σε καμια περιπτωση απαντηση στο θεμα σου ( btw ποιο game ειναι 70Gb? Το μεγαλυτερο που εχω ειναι στα 50)Αν τωρα θες να μιλησουμε για ramdisks αυτο ειναι εντελως αλλο θεμα και δεν εχει να κανει με αυξηση χωρητικοτητας αλλα με εικονικο δισκο τεραστιων επιδοσεων που δημιουργεις μεσα στη ραμ ενω καποια προγραμματα αναλαμβανουν τα saves σου να γινονται στον κανονικο δισκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaZzzZ Ιούνιος 9, 2015 Author #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 (edited) pasjohn διπλασια τιμη απο εναν SSD απο οτι καταλαβα. Nick74 ανεφερα ενα παιχνιδι, το GTA V ας πουμε το οποιο φτανει με τα Updates του τα 78-70 GB. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 9, 2015 από MaZzzZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιούνιος 9, 2015 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 Οι Μ.2 δεν ειναι ακριβοι δισκοι, απλα οπως ολα τα ειδη υπαρχουν φθηνοι και ακριβοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Ιούνιος 9, 2015 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 Οι Μ.2 δεν ειναι ακριβοι δισκοι, απλα οπως ολα τα ειδη υπαρχουν φθηνοι και ακριβοι.Ναι εννοώ τους Μ.2 υψηλής ταχύτητας για αυτό και ανέφερα pcie x2-x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιούνιος 9, 2015 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 (edited) Ναι εννοώ τους Μ.2 υψηλής ταχύτητας για αυτό και ανέφερα pcie x2-x4 ελα μωρε, γιατι? αυτοι χαμηλης ειναι? Μια χαρα ειναι ολοι τους αναλογα το ποσα μπορει -και αξιζει- να διαθεσει καποιος Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 9, 2015 από Nick74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Ιούνιος 9, 2015 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 ελα μωρε, γιατι? αυτοι χαμηλης ειναι? Μια χαρα ειναι ολοι τους αναλογα το ποσα μπορει -και αξιζει- να διαθεσει καποιοςΕ ναι είναι πιο χαμηλής από τους Μ.2 που πιάνουν 2000+ read Και 1000+ write. Υπάρχει διαφορά όπως και να το κάνουμε. Αυτούς που λες εσύ είναι στην ουσία ssd 2.5" Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Ιούνιος 10, 2015 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2015 (edited) Για να μην ανοίγω νέο νήμα, ψάχνω ssd 240-256GB με κύριο χαρακτηριστικά την αξιοπιστία και την ταχύτητα. Τι προτείνετε; Είναι για υπολογιστή σε επαγγελματικό χώρο που πρέπει να δουλεύει εφαρμογές office με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. Έχω μια πρόταση κοντά στα 100€ για Kingston HyperX Fury 240GB. Αξίζει; Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 10, 2015 από denz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Ιούνιος 10, 2015 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2015 (edited) Samsung 850 evo 250GB. Αλλά όποιον και να πάρεις για εφαρμογές Office δεν θα έχεις πρόβλημα. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 10, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιούνιος 10, 2015 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2015 Έχω μια πρόταση κοντά στα 100€ για Kingston HyperX Fury 240€. Αξίζει;Προφανως 100 ευρω 240 Gb ηθελες να γραψεις...Μια χαρα ειναι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackfield Ιούνιος 14, 2015 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2015 Καλησπέρα. Σε σύστημα desktop 7ετίας που αποτελείται από ΜΒ ASUS P5E (SATA 2), 4 GB RAM κι επεξεργαστή Ιntel Core 2 Duo E8400@3GHz και κάρτα γραφικών nVidia GTX 650 Ti προτίθεμαι να αλλάξω τον (πολύ μικρό σε μέγεθος - 74 GB) συμβατικό σκληρό δίσκο με νέο τεχνολογίας SSD. Αυτή τη στιγμή στο δίσκο έχω φορτωμένα Windows 7 Ηοme premium 32bit και στο νέο δίσκο SSD σκοπεύω να εγκαταστήσω τα 8.1 64bit και ίσως μελλοντικά τα επερχόμενα 10. Με δεδομένο ότι το σύστημα είναι SATA 2 και σχετικά παλιό, ποιον δίσκο θα επιλέγατε μεταξύ αυτών των 2:http://www.e-shop.gr/ssd-kingston-sh...e-p-PER.345841καιhttp://www.skroutz.gr/s/5944830/Sams...Evo-120GB.htmlΟ πρώτος είναι φυσικά διπλάσιας χωρητικότητας από το δεύτερο αλλά και 20 ευρώ ακριβότερος, επίσης πιο αργός και με 3 αντί για 5 χρόνια εγγύηση.Βέβαια εφόσον έχω ελεγκτή SATA2 καταλαβαίνω ότι η ταχύτητα δεν είναι το απόλυτο κριτήριο για μένα. Περισσότερο στέκομαι στα 5 χρόνια εγγύηση του Samsung και στα 20 ευρώ μείον στην τιμή. Εϊναι αρκετά αυτά τα 2 για να αντισταθμίσουν τα 120 λιγότερα GB; Στο νέο δίσκο πέρα από το λειτουργικό δεν σκοπεύω πάντως να εγκαταστήσω παρά μόνο ελάχιστες εφαρμογές...Τι θα επιλέγατε εσείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Ιούνιος 14, 2015 #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2015 Αφού δεν σε ενδιαφέρει πολύ η χωρητικότητα πάρε τον samsung. Με το σύστημα που έχεις βάλε τα win 7 64-bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts