Jump to content

Που να βάλω το πανί του βιντεοπροβολεα?

jogi

Recommended Posts

Σας παραθέτω τρείς φωτογραφίες απο τον χώρο μου (είναι αποκλειστικά χωρος διακέδασης - ενασχόλησης με pc).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Oπως βλέπετε ο καναπές είναι φάτσα στην τηλαόραση, που βρίσκεται μπροστά απο ένα κλειστό παράθυρο (μα παντζούρι + κουρτίνα) σε απόσταση 3.4 μέτρων περίπου. Η τηλεόραση βρίσκεται σε απόσταση 1 και κάτι μέτρων απο τον πίσω τοίχο. Πάνω απο τον καναπέ υπάρχει ένα δοκάρι περίπου 40 πόντων (που μάλλον εκεί θα μπεί ο προβολέας). Το δωμάτιο εχει περίπου 3 μέτρα ύψος.

Η κρίσιμη ερώτηση λοιπόν... Που να μπεί το πανι?? Όπως βλέπετε δεν γίνεται να είναι μόνιμο.

Ψιλοπερίεργη διαρρύθμιση

Όταν λες όχι μόνιμο, υποθέτω ότι εννοείς ότι θα πας σε πτυσσόμενη οθόνη (την πιο κλασική λύση δηλαδή)

Με μία πρώτη ματιά μία λύση είναι στο επίπεδο της τηλεόρασης (αν και δεν βλέπω να βολεύει πολύ)

Κοίτα και την περίπτωση να μπει διαγώνια στην γωνία της πόρτας (φάτσα από την γωνία που κάνει ο καναπές)

Για περισσότερα μάλλον χρειάζονται 1-2 φωτό ακόμα.

ΥΓ Υπάρχει και το thread HTPC-HOME CINEMA, ίσως εκεί ταιριάζει καλύτερα

Για πτυσσόμενη οθόνη μιλάμε πάντα. Σκέφτηκα να κολλήσω την tv στον τοίχο και να αγοράσω ένα μεγαλύτερο έπιπλο και το πτυσσόμενο πανί να πέφτει πάνω απο την τηλεόραση καλύπτοντας την πλήρως.

ναι αυτή είναι η πιο απλή λύση (αλλά προς τι το μεγαλύτερο έπιπλο; )

πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι αποστάσεις προβολέα-οθόνης και οθόνης-θεατή (που περίπου παίζεις; )

τι προβολέα έχεις και τι οθόνη σκέφτεσαι να πάρεις;

κοίτα, εμένα μου φαίνεται ότι πάει στο δοκάρι πάνω από την κουρτίνα.

ένα απλό πανί χειροκίνητο, στηριγμένο με 2 στηρίγματα στο δοκάρι πάνω από την κουρτίνα, πίσω από την τηλεόραση

Αρχική απάντηση από sotiris

κοίτα, εμένα μου φαίνεται ότι πάει στο δοκάρι πάνω από την κουρτίνα.

ένα απλό πανί χειροκίνητο, στηριγμένο με 2 στηρίγματα στο δοκάρι πάνω από την κουρτίνα, πίσω από την τηλεόραση

Την ίδια άποψη έχω και εγώ, είναι και οικονομική λύση.

Tip: μην αφήνεις τα B&W (dm 601 αν βλέπω καλά) χωρίς το προστατευτικό κάλυμα,το kevlar μαυρίζει με την πάροδο του χρόνου, άλλωστε δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα με η χωρίς αυτό.

dm 602 s3 είναι και τα έβγαλα για τις φωτο!

Η ιδέα για το δοκάρι μου πέρασε και εμενα απο το μυαλό, αλλά μηπως είναι πολύ ψηλά? Το επίπεδο του ματιού είναι στο κέντρο της τηλεόρασης, θεωρητικά πρέπει να βρίσκεται στο κάτω μέρος του πανιού, ώστε να μην στραβολεμιάζεις όταν βλέπεις ταινίες, άρα πρέπει με κάποιο στήριγμα να ερθει γυρω στο μισό μέτρο κάτω και άλλο τόσο μπροστά ώστε να πέφτει μπροστά απο την tv.

Σκέφτηκα μήπως φτιάξω 2 βάσεις οροφής και στερεώσω το πανί περίπου έναμιση μέτρο πάνω απο την tv (αρα 70-80 πόντους βάση δλδ) ώστε όταν κατεβαίνει να καλύπτει περίπου την μισή tv άρα να ειναι και στο σωστό ύψος σε σχεση με τα μάτια.

...ειναι η ιδανικη θεση πιστευω οπως το εχεις βαλει τωρα...αλλα για να κατσει ετσι θα χρειαστει να παιξει καποια πατεντα (κατι σαν σιδερενια ιδιοκατασκευη) η οποια να τοποθετηθει στο δοκαρι και με καποιο τροπο θα κραταει πιο χαμηλα και πιο εξω το πανι.....!!

Η ίδια κατασκευή μπορεί να παίξει και στο ταβάνι (δηλ μία ή 2 σιδερένιες "σωλήνες" που να εκτελούν το ρόλο της βάσης του πανιού). Δεν ξέρω απο ομορφιά όμως τι θα λέει... (αν και όπως φαίνεται αυτή ειναι και η μόνη λύση)

....@joji......σωστο και αυτο;) .....το σκεφτηκα και αυτο αλλα δεν ηξερα ποσο κοντα ειναι οι ανεμηστηρες που εχεις στο ταβανι.......

...@morpheous .....σωστο και αυτο ....αλλα δεν θα ειναι πολυ μεγαλο μετα το πανι...

????? ....αλλα σαν να μου φενεται οτι η καλυτερη ιδεα ειναι αυτη...:)

Έτσι όπως το έχεις είναι η καλύτερη λύση. Ωστόσο μην έχεις σαν εύκολη λύση το δοκάρι. Κανονικά δεν πρέπει να τρυπάς δοκάρια. Χίλιες φορές καλύτερα στο ταβάνι.

Αρχική απάντηση από morpheus

Δεν ειναι απαραιτητο να εχεις σιδηροκατασκευη. Απλά το πανι να ξακιναει απο το ταβανι και να χρησιμοποιεις μονο το κατω μερος του

σε αυτή την περίπτωση θες οθόνη με μεγάλο black drop που σημαίνει ειδική παραγγελία

Συγχωρατε με αλλα δεν ξερω τι ειναι το black drop. Υποθετω οτι εννοεις να ειναι μαυρο το πανι (ε και δε το βαφεις με ενα σπρει;)

Γιατι ειναι κακο να υπαρχει ασπρο πανι σε περιοχη που δεν προβαλεις κατι;

Αρχική απάντηση από morpheus

Συγχωρατε με αλλα δεν ξερω τι ειναι το black drop. Υποθετω οτι εννοεις να ειναι μαυρο το πανι (ε και δε το βαφεις με ενα σπρει;)

Γιατι ειναι κακο να υπαρχει ασπρο πανι σε περιοχη που δεν προβαλεις κατι;

ναι, είναι μαύρη περιοχη στο πανί

δεν είναι τόσο απλό να το βάψεις με ένα σπρει (αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά πάντα)

αν υπάρχει άσπρο περιθώριο, διαχέεται το φως και μειώνεται αισθητά η αίσθηση της αντίθεσης

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.