Freak27 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2015 (edited) Καλησπερα παιδια!Πηγα απο 4960x σε 5960x και η Idle θερμοκρασια εκτοξευτηκε απο τους 36 βαθμους στους 52! Σε games ανεβαινει μεχρι και 77!Εχω την υδροψυξη της Enermax με μονό ψυγειο και δυστυχως το κουτι μου δεν παιρνει υδροψυξη με διπλο ψυγειο στο πανω μερος.http://www.enermax.co.uk/liqtech/Τι επιλογες εχω?Σας ευχαριστω! Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 5, 2015 από Freak27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Ιούνιος 5, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 (edited) Έκατσε σωστά η υδρόψυξη (η φορά του cooler είναι σωστή?)?Ποια είναι η πάστα?Έχεις πειράξει τα volt (βλέπε εδώ)? Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 5, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 5, 2015 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 Αρχικά πες μας, τι πάστα χρησιμοποιείς, έχει κάτσει καλά το μπλοκ ; σίγουρα θέμα ψύχτρας ( τοποθέτηση ) παίζει εδώ τα ίδια έχω και γω με την Η100 , θέλει μια πατέντα με κάτι βίδες-παξιμάδι για να κάτσει καλά στη μητρική 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Ιούνιος 5, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 (edited) Ναι καλα εκατσε η υδροψυξη, και δουλευει κανονικα δηλαδη ειναι ζεστα τα tubes με το νερο μεσα. To απογευμα πηρα καινουρια Prolimatech.Μου κανει μεγαλη εντυπωση... *EditΛετε να την ξαναβαλω πανω την υδροψυξη? Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 5, 2015 από Freak27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 5, 2015 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 (edited) Ναι καλα εκατσε η υδροψυξη, και δουλευει κανονικα δηλαδη ειναι ζεστα τα tubes με το νερο μεσα. To απογευμα πηρα καινουρια Prolimatech.Μου κανει μεγαλη εντυπωση... *EditΛετε να την ξαναβαλω πανω την υδροψυξη?Καθάρισες καλά block - cpu ; Και μένα έτσι φαίνεται να κάθετε καλά στην αντίστοιχη δικιά μου υδρόψυξη ( Η100 ), όμως σε σχέση με μια average H100 είχα 8 βαθμούς παραπάνω idle και κάπου 10 σε full load.Οσες φορές πάστα κι αν αλλαξα μετά από ψάξιμο ήθελε πατέντα με κάτι ροδελίτσες στο backplate γιατί για κάποια χιλιοστά δεν κάνει καλή επαφή . Αντίστοιχο πρόβλημα είχε και άλλο παιδί @Nick86 Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 5, 2015 από SpirosKGR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Ιούνιος 5, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 (edited) Χμμμ, αν σου πω οτι παιζει να ξεχασα να καθαρισω την επιφανεια της ψυξης απο την παστα του προηγουμενου CPU????Δε θυμαμαι να το σκουπιζω Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 5, 2015 από Freak27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 5, 2015 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 Χμμμ, αν σου πω οτι παιζει να ξεχασα να καθαρισω την επιφανεια της ψυξης απο την παστα του προηγουμενου CPU????Δε θυμαμαι να το σκουπιζωΜάλλον εκεί είναι το πρόβλημα ! Για δοκίμασε να τα καθαρίσεις και τα 2 καλά αυτή τη φορά με καθαρό οινόπνευμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Ιούνιος 5, 2015 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 Κατάλαβα.....παλι πήγε πίσω το ROG SWIFT Μεγιά το μηχανημα.Δεν σε φοβάμαι θα την βρεις την άκρη,αν δεν την έχεις βρει ήδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Ιούνιος 5, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 Μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα ! Για δοκίμασε να τα καθαρίσεις και τα 2 καλά αυτή τη φορά με καθαρό οινόπνευμα Τα ξαναεκανα ολα απο την αρχη και εχω τις ιδιες θερμοκρασιες(2 βαθμους κατω μονο). Μαλλον δεν τραβαει απλα η ψυκτρα με το αυξημενο TDP και τους 2 επιπλεον πυρηνες. Θα φτιαξω μια Custom με μεγαλο ψυγειο, οπως με συμβουλεψε ενα φιλαρακι Κατάλαβα.....παλι πήγε πίσω το ROG SWIFT Μεγιά το μηχανημα.Δεν σε φοβάμαι θα την βρεις την άκρη,αν δεν την έχεις βρει ήδη. Θα παρω το καινουριο που ειναι και IPS καποια στιγμη!! Xoxo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Ιούνιος 5, 2015 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 Δεν μπορεί.... είναι πολύ ψηλά οι θερμοκρασίες.Σε Idle και με την σημερινή θερμοκρασία δωματίου επρεπε και με αυτή την ψήξη να εισαι 35-37Παρόλο που λογικά το ξέρεις,το καπάκι του επεξεργαστή σου είναι κονικό στη μέση.Αν σφήγγεις λίγο μονόπαντα πατάει στην μισή επιγάνεια του καπακιού.Δοκίμασε να λασκάρεις λίγο από την μία και βίδωσε από την άλλη και το αντίθετο.Κάποια από τις δύο θα κάτσει στο κέντρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Ιούνιος 5, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 Θα δοκιμασω, απλα μου κανει εντυπωση γιατι 2 φορες βιδωσα και τις 2 παιρνω ιδια θερμοκρασια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 5, 2015 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 Πιθανότατα το ίδιο πρόβλημα που έχω και γω με την Η100 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Ιούνιος 5, 2015 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 Πιθανότατα το ίδιο πρόβλημα που έχω και γω με την Η100 .Βιδωνε-ξεβιδωνε και συ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 5, 2015 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 Βιδωνε-ξεβιδωνε και συ?? Ναι , και χιαστί και από τη μια πλευρά και πιο χαλαρά και ξανα - μανά βάλε πάστες. Το ίδιο πρόβλημα είχε και ο @Nick86 ( πώς κάνουμε mention ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Ιούνιος 5, 2015 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 (edited) Θα δοκιμασω, απλα μου κανει εντυπωση γιατι 2 φορες βιδωσα και τις 2 παιρνω ιδια θερμοκρασια!Πολλές φορές μου έχει τύχει να παιδέυομαι 5-6 φορές να κάτσει στο κέντρο,και άλλες με την πρώτη.Παλεψέτο λίγο. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 5, 2015 από venex58 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Ιούνιος 5, 2015 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2015 Πω το ξανακανα και παλι τα ιδια! Ντίαρ Γκοντ γουάη μι???????Θα ξαναδοκιμασω αυριο την τυχη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Ιούνιος 6, 2015 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2015 Μηπως βάζεις πολυ παστα ;Μηπως κουνιέται έστω ελάχιστα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak27 Ιούνιος 6, 2015 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2015 (edited) Την εβαλα 3η φορα την παστα. Απο την αρχη ολα. Αρχιζει κανονικα απο 37 βαθμους και κοντραρει κανονικα στους 49. Αποτι καταλαβαινω δεν τραβαει η ψυξη της Enermax, αν ηταν να εκανα κατι λαθος θα το ειχα κανει και στα προηγουμενα CPU και δε θα ειχα και τις 3 φορες με αυτο το CPU την ιδια θερμοκρασια ακριβως.Ειδα και reviews του 5960x και τον εχουν ολοι με διπλο ψυγειο ή custom. Θα φτιαξω ενα customάκι και θα παραγγειλω το Corsair 780t για να χωραει το διπλο ψυγειο, γιατι στο Trooper δεν....... Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 6, 2015 από Freak27 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts