Jump to content

Chiller? Πως φτιαχνεται? (56k warning)

unseen

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 09:27]

Αν μαζευτητε απο 4 και πανω μπορουμε να φτιαξουμε κουτι για την συγκεκριμενη περισταση και να παρω ολα τα υλικα μαζι για να μας βγει πιο φτηνα.

Σε εμενα ηταν αυτη η απαντηση?

• 8 months later...

Καλησπερα παιδια...Ειμαι νεος εδω και ετοιμαζω και γω κατι παρομοιο αλλα με πολυ μεγαλο συμπιεστη κ κομπρεσερ..οχι για μονιμη ψυξη αλλα για πειραματικο σκοπο:)

Η δουλεια που κανει ο unseen αλλα και οι υπολοιποι που κανανε κατι αναλογο ειναι φανταστικη...Μπραβο..Ελπιζω με τον καιρο να μαζευει το φορουμ ολο και περισσοτερους κλοκαδες...Αυτο θα ναι το πρωτο μου project με υδροψυξη..Οι γνωσεις μου δεν ειναι και παρα πολλες..βλεποντας και κανωντας......θα ανεβαζω και καμια φωτο οποτε μπορω...λογω δουλειας...δεν ειμαι και πολυ ελευθερος...αυτα...καλως σας βρηκα...:)

Σας παραθετω τα ψυκτικα parts...τα οποια ηρθαν στα χερια ας το πουμε τζαμπε λογω της δουλειας του πατερα μου ο οποιος εχει ψυγεια και μιας και αλλαζει ψυκτικα μηχανηματα ειπα να το εκμεταλλευτω..μιας και τα μεγαλα παιδια δεν σταματουν να παιζουν ποτε:rofl:

Τα parts ειναι τερατωδες ας το πουμε..το πως θα φτιαχτει το block ειναι ενα ερωτηματα..

Αναμενω τωρα να ξεκινησει ο ψυκτικος το ξεμονταρισμα των μηχανηματων να τα παρω στα χερια μου για να αρχισω σιγα σιγα το στησιμο...και φυσικα τα παιχνιδια:p

Παραθετω φωτος

post-9921-1416073578,71_thumb.jpg

post-9921-1416073578,7571_thumb.jpg

post-9921-1416073578,7765_thumb.jpg

post-9921-1416073578,7955_thumb.jpg

post-9921-1416073578,8143_thumb.jpg

Σας παραθετω τα ψυκτικα parts...τα οποια ηρθαν στα χερια ας το πουμε τζαμπε λογω της δουλειας του πατερα μου ο οποιος εχει ψυγεια και μιας και αλλαζει ψυκτικα μηχανηματα ειπα να το εκμεταλλευτω..μιας και τα μεγαλα παιδια δεν σταματουν να παιζουν ποτε:rofl:

Τα parts ειναι τερατωδες ας το πουμε..το πως θα φτιαχτει το block ειναι ενα ερωτηματα..

Αναμενω τωρα να ξεκινησει ο ψυκτικος το ξεμονταρισμα των μηχανηματων να τα παρω στα χερια μου για να αρχισω σιγα σιγα το στησιμο...και φυσικα τα παιχνιδια:p

Παραθετω φωτος

Θα κρυωσεις καμια λιμνη με αυτα τα εξαρτηματα?????

Θα κρυωσεις καμια λιμνη με αυτα τα εξαρτηματα?????

ε τι να κανω αυτα μου βρισκονται τζαμπε...δεν κανουν??...το κομπρεσερ ειναι 750cc

Θα κατεβασει πολυ υπο το μηδεν....

Το κακο ειναι οτι πρεπει να κατεβασω το pc στην αποθηκη του πατερα μου γιατι αυτα δεν υπαρχει περιπτωση να ρθουνε ουτε στο γκαραζ...αλλα και επειδη στην αποθηκη εχει υψηλη ταση ρευματος..εδω αμα τα βαλω στο ρευμα του σπιτιου..θα μεινει χωρις ρευμα ολη η γειτονια :p

ε τι να κανω αυτα μου βρισκονται τζαμπε...δεν κανουν??...το κομπρεσερ ειναι 750cc

Θα κατεβασει πολυ υπο το μηδεν....

Το κακο ειναι οτι πρεπει να κατεβασω το pc στην αποθηκη του πατερα μου γιατι αυτα δεν υπαρχει περιπτωση να ρθουνε ουτε στο γκαραζ...αλλα και επειδη στην αποθηκη εχει υψηλη ταση ρευματος..εδω αμα τα βαλω στο ρευμα του σπιτιου..θα μεινει χωρις ρευμα ολη η γειτονια :p

Αυτα τα εξαρτηματα ειναι τρελη υπερβολη ακομα και για cascade.Για αρχη αν θες να κανεις το χαβαλε σου,θα σου προτεινα να βρεις κανενα πεταμενο οικιακο ψυγειο και να του παρεις τα εντοσθεια.

Πιο πανω μιλας για μπλοκ.Τελικα θες να φτιαξεις chiler η phase(direct die);

Αυτα τα εξαρτηματα ειναι τρελη υπερβολη ακομα και για cascade.Για αρχη αν θες να κανεις το χαβαλε σου,θα σου προτεινα να βρεις κανενα πεταμενο οικιακο ψυγειο και να του παρεις τα εντοσθεια.

Πιο πανω μιλας για μπλοκ.Τελικα θες να φτιαξεις chiler η phase(direct die);

Εχω εναν καταψυκτη της alfa frigor με χαλασμενο το κουφωμα μεσα...τρυπημενο και δεν κανει ψυξη...Δεν ξερω αν χαλασε και το κομπρεσερ και τα υπολοιπα..γιατι ο πελατης που το ειχε στα χερια του..το ειχε βγαλει τα ματια..θα ξεκινησω να τα ξυλωνω ολα μεσα.Λες να ξεκινησω με κατι πιο νορμαλ οπως ο unseen πχ?

Οχι με μπλοκ...λαθος...μπερδευτηκα

Aυτα τα κομμάτια που δείχνεις μ8 και να δουλέψουν δεν θα ειναι λειτουργικά... Πχ θα ανοιγεις τον κομπρέσορρα και θα φευγουν οι γειτονες απο τον θόρυβο . Μετά θα έρχεται η αστυνομία και θα σου φέρνει τον λογαριασμό της δεη :hehe: και θα ειναι φουσκωμένος .

Ενα 1/3 -3/8 μοτέρ ενα κοντεσερ λογικών διαστάσεων και ενα evaporator ( σπειρα στην περιπτωση chiller που φτιαχνεις πανευκολα μονος σου ) αρκουν για να πειραματιστεις χωρίς παρατράγουδα πρώτη φορα .

:)

Εχω εναν καταψυκτη της alfa frigor με χαλασμενο το κουφωμα μεσα...τρυπημενο και δεν κανει ψυξη...Δεν ξερω αν χαλασε και το κομπρεσερ και τα υπολοιπα..γιατι ο πελατης που το ειχε στα χερια του..το ειχε βγαλει τα ματια..θα ξεκινησω να τα ξυλωνω ολα μεσα.Λες να ξεκινησω με κατι πιο νορμαλ οπως ο unseen πχ?

Οχι με μπλοκ...λαθος...μπερδευτηκα

Αν και δε ξερω τι μοτερ φοραει αυτος ο καταψυκτης,σιγουρα θα ειναι πιο σωστη λυση.

Ακομα δε καταλαβα.Θελεις να ψυχεις πρωτα νερο το οποιο θα ψυχει τον επεξεργαστη(chiler) η η ψυξη θα ειναι αμεση στον επεξεργαστη με evaporator(direct die);

Εργαλεια εχεις;

Aυτα τα κομμάτια που δείχνεις μ8 και να δουλέψουν δεν θα ειναι λειτουργικά... Πχ θα ανοιγεις τον κομπρέσορρα και θα φευγουν οι γειτονες απο τον θόρυβο . Μετά θα έρχεται η αστυνομία και θα σου φέρνει τον λογαριασμό της δεη :hehe: και θα ειναι φουσκωμένος .

Ενα 1/3 -3/8 μοτέρ ενα κοντεσερ λογικών διαστάσεων και ενα evaporator ( σπειρα στην περιπτωση chiller που φτιαχνεις πανευκολα μονος σου ) αρκουν για να πειραματιστεις χωρίς παρατράγουδα πρώτη φορα .

:)

Αυτα τα ξερω φυσικα...οπως ειπα θα γινει για πειραματικο σκοπο και οχι για μονιμη εγκατασταση...με την αστυνομια δεν θα εχουμε προβληματα γιατι η αποθηκη συνεπως τα κομπρεσερ ειναι εκτος κατοικημενης περιοχης..:)

Ο λογαριασμος χρεωνετε στον πατερα μου που ανεκαθεν πληρωνει παραφουσκωμενους λογαριασμους εφοσο χρησιμοποιει 2 καταψυξεις και μια συντηρηση..οποτε δεν θα του ερθει ξαφνικο....:p

@phil σχετικα με τα εργαλεια σιγα σιγα οποτε εχω χρονο...συγκεντρωνω σιγα σιγα καποια πραματα...

direct die μαλλον phil....

@phil σχετικα με τα εργαλεια σιγα σιγα οποτε εχω χρονο...συγκεντρωνω σιγα σιγα καποια πραματα...

direct die μαλλον phil....

Η κατασκευη evaporator δεν ειναι πολυ απλη υποθεση,αλλα και η μονωση και της μητρικης στην περιπτωση direct die θελουν αρκετη προσοχη μιας και μιλαμε για θερμοκρασιες αρκετα κατω του μηδεν.

phil οταν θα μπορεσω θα πεταχτω να δω την καρδια του χαλασμενου καταψυκτη...Τι κομπρεσερ μπορει να εχει??Οι καταψυκτες παγωτων πχ τι κομπρεσερ μπορει να εχουν μεσα?

Αυτο δε το ξερω αλλα οτι και να εχει λογικα θα σου κανει.

Η κατασκευη evaporator δεν ειναι πολυ απλη υποθεση,αλλα και η μονωση και της μητρικης στην περιπτωση direct die θελουν αρκετη προσοχη μιας και μιλαμε για θερμοκρασιες αρκετα κατω του μηδεν.

Αυτο δε το ξερω αλλα οτι και να εχει λογικα θα σου κανει.

η μονωση ειναι που με φοβιζει λιγο μην γινει κανα μπαμ μεγαλο αλλα τελος παντων...λετε να βαλω το pc πανω σε ups καλου κακου?

Και τι σχέση εχει ακριβώς η μόνωση το phase change και το ups . ?

λεω μπας και παρει καθολου υγρασια η μητρικη και σκεφτομουν αν ηταν καλυτερο να το βαλω πανω σε ups για να μην εχουμε κανα ατυχημα με τις ασφαλειες του πινακα...καλυτερα να κανει μπαμ το ups παρα ο πινακας...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.