FrOsT Αύγουστος 21, 2005 #161 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2005 Αρχική απάντηση από ok1gr Παιδιά καλησπέρα,δύο ερωτήσεις? Για το chiller τί waterblock και τί σωλήνες χρησιμοποιήτε? Τιμή?Και 2. μπορώ να πάρω τον μηχανισμό ενός ψυγείου έτσι όπως είναι και να βάλω ένα waterblock. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η θερμοκρασία και με 0 βαθμούς ok είμαι! Βάζεις ίδιο W/block και σωλίνες με το w/c αλλά χρειάζοντει μόνωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Αύγουστος 22, 2005 #162 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2005 Γιαυτο καλά είναι να εχει σχημα απλό ώστε να μονωθεί ευκολα . Επισης επειδή τους σωλήνες θα τους εχεις μονιμως καλυμένους με αρμαφλεξ και δεν θα φαινεται αν σπασει καποιος καπου σε καποιο σημειο βάλε σωληνες με ενσωματωμενο sleeve η tygon poy δεν κανουν σπασιματα ευκολα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiannisM Δεκέμβριος 13, 2005 #163 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2005 Καταπληκτικό θρέντ!!! :clap: Συγχαρητήρια, από έναν άσχετο με το συγκεκριμένο άθλημα (που είδε φώς και μπήκε για να ενημερωθεί γενικώς...) ΥΓ: Μην απαγοητεύεστε από τη χαμηλή κίνηση αυτού του section. Είναι έτσι κι αλλιώς εξεζητημένο το θέμα του! Πιστεύω πάντως ότι πολλοί άσχετοι σαν κι εμένα θα ενδιαφερόντουσαν περισσότερο αν ήξεραν λίγα πράματα παραπάνω και μπορούσαν να παρακολουθήσουν την όλη συζήτηση (και τις ορολογίες μερικές φορές, ειδικά εκείνες που δεν είναι οικίες στους περισσότερους κομπιουτεράδες/χρήστες), οπότε τέτοια σούπερ κατατοπιστικά θρεντς βοηθούν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 13, 2005 #164 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από YiannisM [Σήμερα, στις 06:33] ΥΓ: Μην απαγοητεύεστε από τη χαμηλή κίνηση αυτού του section. δεν νομιζω....μια χαρα κινηση εχει το συγκεκριμενο υποφορουμ.ας ειναι καλα ολα τα παλικαρια που μας τσιταρουν συνεχεια με κομπρεσερακια με μονωσεις με αερια και μπουκαλες μπομπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonapartis Ιανουάριος 6, 2006 #165 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 ο συμπυκνωτης τι διαστασεις εχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 6, 2006 Author #166 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 24πλατος 16-17 υψος και 21 μηκος αν θυμαμαι καλα. Περασε και καιρος απο τοτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberWalker Μάϊος 9, 2006 #167 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 ΣΟΡΡΥ που το ξέθαψα αλλά :Εγώ πάλι από κάτι πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα (και θεωρώντας 0.09ευρώ την κιλοβατόρα κατά μέσο όρο) για έναν συμπιεστή 1/4HP δηλαδή περίπου 185W (x2 =370W λόγω 50% απόδοσης), έβγαλα ότι για συνεχή λειτουργία 24/7 θα πληρώνω κάτι λιγότερο από 100ευρώ το τετράμηνο!...Τι έκανα λάθος; :...:Μήπως την κιλοβατόρα; :wassat:[ 0,37KW * 24h * 120(days) * 0.09 Euro/KWh = 96 ευρώ περίπου ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 9, 2006 #168 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 λολ δεν υπολογισες το νυχτερινο (μειωμενο)οπως ειχε πει και ο whitewolf αμα σ αρεσει το κανεις αλλιως υπαρχει και το w/c η μια καλη αεροψυξηκατι αναλογο του να εχεις αμαξι 200-300 hp ( δεν χρησιμοποιεις παντα αυτα τα επιπλεον αλογα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 9, 2006 #169 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 ^^ Και δεν θα απαιτήσεις απο αυτο το αμάξι να πάς Αθηνα - Θεσσνικη με 30e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol Μάϊος 10, 2006 #170 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2006 Kαι εκτος αυτου με το chiller τουλαχιστον αναλογα το buffer του κυκλωματος κλεινεις τον κομπρεσσορα μεχρι να φτασει σε καποια ορια η θερμκρασια η οταν δεν εχεις στην τσιτα το pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 10, 2006 #171 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2006 Αρχική απάντηση από Athens2004 ^^ Και δεν θα απαιτήσεις απο αυτο το αμάξι να πάς Αθηνα - Θεσσνικη με 30e. σιγουρα.Αρχική απάντηση από Elu Thingol Kαι εκτος αυτου με το chiller τουλαχιστον αναλογα το buffer του κυκλωματος κλεινεις τον κομπρεσσορα μεχρι να φτασει σε καποια ορια η θερμκρασια η οταν δεν εχεις στην τσιτα το pc. Βασικο το ανοιξε κλεισε του κομπρεσσορα ειναι αρκετα ενοχλητικο ,και τρωει αρκετο ρευμαεπιπλεον πρεπει να βαλεις και φιλτρα στις γραμμες για να μην πεφτει η ταση του ρευματος γενικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberWalker Μάϊος 11, 2006 #172 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Skinny13 , δυστυχώς το μειωμένο δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις (όπως και η δική μου) και φαντάζομαι το είπες για πλάκα!Η συμβιβαστική λύση μιας καλής αερόψυξης είναι ανεφάρμοστη στην περίπτωσή μου. Είναι θορυβώδης και ήδη ότι και αν έχω κάνει αποδεικνύεται ανεπαρκές για ένα καλό OC!(AMD Athlon XP Barton 2500+ @ 2.2GHz) (20% boost δηλαδή)Το watercooling δεν είναι ένα τόσο απλό υποκατάστατο που αυθόρμητα και δίχως σκέψη υιοθετούμε γιατί έχει και αυτό τα μείον του. Δηλαδή χρειάζεται συντήρηση και θέλει πολύ (και συνεχή) προσοχή για διαρροές άπαξ της εγκατάστασή του. Ας αφήσουμε όμως το ενδεχόμενο διαρροών και την extra προσοχή που αυτό χρειάζεται και ας εστιάσουμε στο service του, ότι και αυτό σημαίνει! Το watercooling απαιτεί κάποια ελάχιστη έστω φροντίδα ενώ το ψυκτικό μέσο μηδαμινή. Επίσης μια καλή λύση για watercooling αγγίζει ή ξεπερνά τα 200ευρώ) και φυσικά απαιτεί αρκετό ψάξιμο σε αντίθεση με τα χρήματα που στοχεύω να δώσω για ένα αυτοσχέδιο ψυγειάκι αντίστοιχων ή και καλύτερων επιδόσεων!Προσωπικά κατευθύνομαι στην λύση Direct Die με κομπρέσσορα 1/8hp και ευελπιστώ να κατεβώ από τους 48-58 στους 15-25 C. Αν τα καταφέρω θα είναι ό,τι καλύτερο έχω βρει μέχρι σήμερα (από άποψη απόδοσης χρημάτων σε θέματα ψύξης) με κόστος κατασκευής περίπου 140ευρώ!Σε ότι αφορά αυτό που ειπώθηκε παραπάνω ότι "αν θες το κάνεις" δεν είναι έτσι ακριβώς γιατί σε εμένα κατέληξε ΑΝΑΓΚΗ και όχι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. Δεν το κάνω γιατί έχω σκοπό ένα bench και να ποστάρω τα results, ούτε για να τρελαθώ στο gaming και τα LAN party! Το κάνω γιατί στο pc που βρίσκομαι ούτως ή άλλως αρκετές ώρες την ημέρα χρειάζομαι καλές επιδόσεις (άρα OC) και ταυτόχρονα χαμηλές θερμοκρασίες και σχετική ησυχία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Μάϊος 11, 2006 #173 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Eτρεχα phase change(Prometeia Mach I@404) 24/7 για πανω απο 10 μηνες τρομερη διαφορα στη ΔΕΗ δεν ειχαμε.Εδω και λιγο καιρο το σταματησα το 24/7 λογω θορυβου και παλι ομως τρεχω δυο Prometeia σχεδον 14 ωρες την μερα χωρις παλι τραγικες διαφορες στη ΔΕΗ.Οσο για το warercooling θελει δε πιστευω να θελει συντηρηση 2.5 χρονια στο P4 το νερο που εχω που και που οταν βλεπω να εχει χαμιλωσει βαζω λιγο παραφλου...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 11, 2006 #174 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 CyberWalker μαλλον δεν τα εχεις σκεφτει καλα τα πραγματαποιος σου ειπε οτι το Phase το στηνεις και ξενοιαζεις???Επιπλεον με chiller εχεις και μια υδροψυξη (να συντηρεις οπως λες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikonsgr Μάϊος 12, 2006 #175 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2006 Βλέπω μετά από πολύ καιρό ξαναπήρε μπρος το Thread . Μερικές γενικές παρατηρήσεις από πρωσωπική εμπειρία (μιας και έχω πάνω απο 3 χρόνια που ασχολούμαι με υδροψύξεις,ψυγεία,μονώσεις κτλ )νομίζω θα ήταν χρήσιμες: 1) Θόρυβος . Με απλή υδρόψυξη το όλο σύστημα είναι πρακτικά αθόρυβο. Βάζωντας όμως στο κύκλωμα και έναν ψύκτη (είτε για απευθείας ψύξη, είτε με νερό) θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του βόμβου που εκλειει το κομπρεσσερο ο οποίος,όσο χαμηλά και αν ακούγεται, μετά από κάποια ώρα, και ειδικά αν υπάρχει ησυχία στο χώρο, αρχίζει να γίνεται εκνευριστικός . Δυστηχώς, επειδή το είδος του θορύβου είναι χαμηλής συχνότητας, είναι πολύ δύσκολο να αποκοπεί τελείως. Για μήνες παιδευόμουν με ηχομονώσεις να κάνω τον ψύκτη που είχα αθόρυβο, αλλά δυστηχώς δεν τα κατάφερα.Τελικώς η "λύση" που βρήκα ήταν να ματακομίσω τον ψύκτη μέσα σε ντουλάπι της κουζίνας και να περάσω τις σωλήνες του νερού μέσα από τον τοίχο στο δωμάτιο του Pc που ήταν από την άλλη μεριά του τοίχου!! Εναλλακτικά μπορείτε να βγάλετε τον ψύκτη στο μπαλκόνι ! Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά τώρα πλέον, ακόμα και με ΑΠΟΛΥΤΗ ησυχία στο δωμάτιο, δεν ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ! 2) ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ Στην απλή υδρόψυξη δεν τίθεται θέμα,αφού από απόψη έκκλησης θερμοτητας είναι όπως η αερόψυξη. Οταν ομως μπαίνει και ο ψύκτης, όλο το ρευμα που καταναλώνει τελικώς εκκλείεται ως ΕΠΙΠΛΕΟΝ θερμοτητα στο χώρο. Εδώ πάλι υπάρχουν 2 λύσεις:ή κλιματισμός, ή μεταφορά του ψύκτη σε άλλο χώρο, όπως δηλαδή έκανα με τον δικό μου. 3) Απόδοση-κατανάλωση Εδώ έχουμε τα 2 άκρα, απλή υδρόψυξη και απευθείας ψύξη με φρέον και την "ενδιάμεση" λύση της υδρόψυξης με ψύκτη. Το ποιο αποτελεί την καλύτερη λύση για τον καθένα είναι συνάρτηση αρκετών παραγόντων. π.χ, ο χρόνος λειτουργίας του υπολογιστή. Σίγουρα η λύση του Phase change για 24/7 λειτουργία ή ακόμα και για πολύωρη καθημερινη χρήση είναι μάλλον υπερβολική. Μπορεί έτσι να έχουμε τη μέγιστη απόδοση, αλλά το "τίμημα" σε κατανάλωση ρεύματος και έκκλιση θερμότητας καθιστά το Phase change τελείως ασύμφορο. Εξαίρεση βέβαια αποτελούν οι εθισμένοι στα benchmarks και αυτοί που δεν πληρώνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ οι ιδιοι, αλλά έχουν τον μπαμπά γι'αυτή τη δουλειά! :D Μετά, αν θέλετε να ψύξετε εκτός από τη cpu και την gpu ή το chipset τότε το Phase change πάει περίπατο(εκτός και αν βάλετε από ένα Prometeia για το καθένα!! ) Τέλος, είναι και το θέμα του κόστους αλλά και του βαθμού δυσκολίας της κατασκευής. Η απλή υδρόψυξη είναι κατά ΠΟΛΥ ευκολοτερη(και φτηνότερη) από την υδρόψηξη με ψύκτη ή το Phase change. Και φυσικά ο λόγος είναι ότι στα 2 τελευταία χρείαζεται όλοκληρο το σύστημα σωληνώσεων,το socket της cpu και το μπλοκ, να μονωθούν, ώστε να μην έχουμε υγροποιηση. Για την συντήρηση που λέτε πάντως, νομίζω ότι όλα είναι θέμα του ποσο καλή δουλειά θα κάνεις εξαρχής. Εχω την υδρόψηξη με τον ψύκτη εδώ και 2 χρόνια περίπου, και ουδέποτε χρειάστηκε ουτε να γεμίσω με φρέον,ουτε να συμπληρώσω με αντιψυκτικό το κύκλωμα, ούτε να έχω κάπου διαρροή ή υγροποιησή μέσα στο Pc. Αν εξαρχής γίνει καλή στεγανοποιηση(πολύ σημαντικό ιδιαίτερα γύρω και πάνω από το socket ώστε να μην μπορεί να μπει από πουθενά αέρας) και θερμομονωση είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν προκειται να αντιμετωπισετε κανένα πρόβλημα. Υ.γ CyberWalker, Direct Die με κομπρέσσορα 1/8hp (=92watt ψύξη) μάλλον είναι λίγο μικρό,ειδικά αν θέλεις να κάνεις extreme o/c όπου η κατανάλωση της cpu σε full load κατα κανόνα ξεπερνάει κατα πολύ τα 100watt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingzback Μάϊος 12, 2006 #176 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2006 Μεσα απο τον τοιχο??? Εχεις καμμια φωτο απο αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikonsgr Μάϊος 12, 2006 #177 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2006 Οχι αλλά μπορεί να βγάλω Σιγά το πράμα,1 τρύπα 5Χ10cm είναι, 20 πόντους απ'το πάτωμα! Με σφυρί και καλέμι την άνοιξα!Επρεπε να είναι λίγο μεγάλη γιατι οι 2 σωλήνες μαζί με τις μονώσεις είναι αρκετά χοντρές Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingzback Μάϊος 12, 2006 #178 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2006 Αρχική απάντηση από ikonsgr Οχι αλλά μπορεί να βγάλω Σιγά το πράμα,1 τρύπα 5Χ10cm είναι, 20 πόντους απ'το πάτωμα! Με σφυρί και καλέμι την άνοιξα!Επρεπε να είναι λίγο μεγάλη γιατι οι 2 σωλήνες μαζί με τις μονώσεις είναι αρκετά χοντρές :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
subzero Φεβρουάριος 13, 2007 #179 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 πολθ καλο ψηνομαι τρελα για ενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Φεβρουάριος 14, 2007 #180 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από ikonsgr Μετά, αν θέλετε να ψύξετε εκτός από τη cpu και την gpu ή το chipset τότε το Phase change πάει περίπατο(εκτός και αν βάλετε από ένα Prometeia για το καθένα!! ) Αυτό είναι λάθος. Ψάξε λίγο και θα βρεις κάμποσες κατασκευές με 2 evaps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.