unseen Ιανουάριος 5, 2005 Author #61 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 επιτελους ηρθαν και τα θερμομετρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 5, 2005 Author #62 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 http://www.obiat.com.au/chy_model_700_thermometer.htm μερικες info. Απο πολωνια αγοραστηκαν και η τιμη ~65 το ενα μαζι με τα μεταφορικα και τα εξοδα τραπεζης. Ηταν οτι πιο φτηνο βρηκα που να μετραει κατω απο -50c. Κουκλι δεν ειναι? Μετραει παρα πολυ γρηγορα. 2,5 φορες το δευτερολεπτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Ιανουάριος 5, 2005 #63 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Που πας και τα ξετρυπωνεις ........Αντε να το δουμε και πανω στη cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 5, 2005 Author #64 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 χρηστο ν'αξερες ποσο καιρο ψαχνω. Απογευμα παω για πλεξυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Ιανουάριος 5, 2005 #65 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Μπραβο μπραβο μπραβοΧιλια μπραβο unseen.:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Ιανουάριος 5, 2005 #66 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Τι διαφορά θερμοκρασίας είδες σε σχέση με αυτό που είχες?....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 5, 2005 Author #67 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 στα + το νεο θερμομετρο μου εδειχνε ~5 βαθμους πιο χαμηλα.στα - το νεο θερμομετρο μου εδειχνε ~5 βαθμους πιο υψηλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Ιανουάριος 6, 2005 #68 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 ’ντε βάλτο πάνω να δούμε. idle & load τι περιμένεις; (στη cpu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf Ιανουάριος 6, 2005 #69 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από unseen [31-12-2004 10:43] συνεχιζουμε... Κατασκευη ενος πολυ μικρου fanbus. Το συγκεκριμενο με μια ψυκτρουλα στον τρανζιστορακι μπορει να σηκωσει 2 12αρηδες (~700ma). Χρησταρα το εφτιαξα και εγω και καταφερε να δουλεψει κανα 5λεπτο εναν 12αρι 0.6Α πριν το τραντζιστορακι γινει καρβουνο.....να βαλω πιο μεγαλο?και τι?:OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 7, 2005 Author #70 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 στο τρανζιστορακι εβαλα μια μικρη ψυκτρουλα και το δοκιμασα κανα δυο ωρες με δυο δωδεκαρηδες των 0,37Α. Θα ψαξω για κανενα αλλο και θα σου πω... μηπως ετυχε στο τρανζιστορακι? Ο κατασκευαστης μου φαινεται λεει οτι σηκωνει μεχρι 0,5Α Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 7, 2005 Author #71 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 λοιπον πρωτη δοκιμη... Χρησιμοποιω σαν σημειο αναφορας παντα τα 4ghz. Εβαλα το σενσορα του θερμομετρου στο heatsprider του επεξεργαστη. Εδω ειμαστε στα idle. Το υγρο ειναι περιπου -20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 7, 2005 Author #72 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 το μπλοκ εχει γυρω στους -16 με -17. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 7, 2005 Author #73 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 κι εδω ειναι με διπλο τοστ για μιση ωρα περιπου. Το θερμομετρο δειχνει απο -4 μεχρι -3,5. Το smartfan δειχνει ~+1-2. Το υγρο κρατιεται στο τανκ ~ -15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 7, 2005 Author #74 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 το μπλοκ δεν ειχε πατησει καθολου καλα γιατι η μητρικη εχει κατι πυκνωτες διπλα απο το σοκετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 7, 2005 Author #75 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 τελος παντων οπως και αν πατησε καλα πηγε. Δεν ειχα και φρεον να συμπληρωσω... οποτε ειμαι σιγουρος οτι 3,2@4@1,45vcore θα εχω γυρω στους -6 με -8 σε full load. Θα γινουν και αλλες δοκιμες βεβαια... οποτε θα εχουμε καλυτερα συμπερασματα. :hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Ιανουάριος 7, 2005 #76 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από whitewolf [Χθες, στις 23:56] Χρησταρα το εφτιαξα και εγω και καταφερε να δουλεψει κανα 5λεπτο εναν 12αρι 0.6Α πριν το τραντζιστορακι γινει καρβουνο.....να βαλω πιο μεγαλο?και τι?:OT: Βάλε ένα BD241 με μιά ψυκρούλα και θα είσαι ΟΚ γιά καμμιά 3Α+ ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf Ιανουάριος 7, 2005 #77 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 thanx mate θα το δοκιμασω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Ιανουάριος 7, 2005 #78 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2005 Επίσης δοκίμασε και με 10KOhms ποτενσιόμετρο....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikonsgr Ιανουάριος 11, 2005 #79 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2005 Xαιρετώ τους μερακλήδες της παρέας. Φίλε unseen πραγματικά εντυπωσιακό! Επειδή τυγχάνει να έχω ένα hand made chiller και ο ιδιος εδω και 1.,5 χρόνο περίπου,θα ήθελα να σε ρωτήσω κάπoια πράγματα. Καταρχάς το σύστημα που έχω προήλθε από έναν τροποποιημένο ψύκτη νερού(ξέρεις εκείνους με το βρυσάκι... ) με αλλαγμένο μοτερ της lunite 1/4hp (1380Y) με R134a. Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις τη γνώμη σου για κάποια πράγματα. 1) Οταν δουλευει το μοτερ βγάζει ένα βουητό το οποίο είναι μεν χαμηλής έντασης αλλά μετά από καποια ώρα (και όταν έχω ησυχία στο δωμάτιο) γίνεται λίγο ενοχλητικό. Λες επειδή είναι 1/4 ,γι'αυτό να ακούγεται έτσι?Αν και έχω όλη την κατασκευή με διπλή ηχομώνωση δυστηχώς το βουητό ακούγεται! 2) Είχα δοκιμάσει πριν από καιρό να βάλω καθαρό αντιψυκτικό στο κύκλωμα αλλά το αντιψυκτικό ήταν αδύνατο να κατέβει κάτω από τους -7,-8 βαθμούς, με κλειστό το pc(τώρα το δουλέυω με θερμοστάτη από 1 έως 6 βαθμούς περίπου). Επίσης η θερμοκρασία του μοτέρ ανέβαινε μέχρι και τους 62βαθμούς(έχω βάλει αισθητήρα πάνω στο καφαλι του μοτερ...)! 3)Το condenser που έχω είναι αυτό που είχε ο ψύκτης με 25Χ25cm και 3-4 πόνους πάχος. Μπορώ να βάλω κάποιο σαν το δικό σου και πόσο θα επηρέασει τις επιδόσεις του μοτερ? 4) Το είδος του αερίου τι ρόλο παίζει στη απόδοση του μοτερ, και πως σχετίζεται με την ισχύ του? Π.χ το δικό μου που είναι 1/4 με r134 τι διαφορά έχει απο το δικό σου που είναι 1/5 με r404? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 12, 2005 Author #80 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2005 που χαθηκες εσυ.... ?1) Το βουητο αρχιζει να ακουγεται οταν μαλλον ζοριζεται περισσοτερο ο συμπιεστης. Λογικο ειναι. Οσο περισσοτερο το ζοριζεις τοσο περισσοτερο ακουγεται. 2) Δεν ξερω τι τανκ εχεις και δεν μπορω να σου πω οτι -7 με -8 που ειχες ηταν καλα η ασχημα αλλα για 134 δεν μου φαινεται πολυ παραξενο. Μεχρι 60-65 καλα εισαι. Βεβαια οσο χαμηλοτερα τοσο καλυτερα.3)Το condeser σου ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται να το αλλαξεις.4)Σαν ισχυ ειναι περιπου τα ιδια αλλα το αεριο παιζει μεγααααλο ρολο. Στην επομενη αναθμιση σου παρε μοτερ για 404 και βαλε ή 404 ή 507. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.