Jump to content

Lan μέσω Internet... Ξέρει κανείς?

gdp77

Recommended Posts

Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα εικονικό lan ανάμεσα σε κάποια pc που γνωρίζω το ip τους, στο Internet? Έχω ακούσει ότι μπορεί να γίνει με VPN (virtual private network). Μπορεί κανείς να βοηθήσει?

Ναι έτσι όπως το λες γίνεται. Στήνεις κάπου ένα vpn server και οι υπόλοιποι συνδέονται πάνω του. Δίνεις non routable IPs στους υπολογιστές και πλέον λειτουργούν σα να είναι σε lan. Έτσι όμως έχεις επιπλέον overhead στα πακέτα από τη vpn πληροφορία και κωδικοποίηση που περιέχουν τα πακέτα.

Το VPN χρησημοποιείται για να ενώσει remote lans σε ένα. Παρέχει μεγάλη ασφάλεια αφου ότι κινείται στο internet είναι encrypted και είναι φτηνό σε σχέση με αυτό που θα σου κόστιζε να μησθώσεις σειριακή γραμμή απο τον φορέα(ΟΤΕ).

Για να λητουργήσει ιδανικά χρειάζεσαι τα εξής:

- Όλα τα lans να έχουν γρήγορη σύνδεση με το internet.

- Κατά προτίμηση SDSL αφού σημασία παίζει πλέον και το upload.

- Static ip ή Dynamic DNS γιατί πρέπει να βρίσκονται μεταξύ τους

- Κάθε lan, routerάκι που να υποστηρίζει VPN και να τρέχει συμβατά με τα υπόλοιπα VPN protocols. Εναλακτικά αυτή τη δουλειά μπορεί ίσως να την κάνει ένα pc σε κάθε lan μέσω software.

- Πολλά φράγκα για τα παραπάνω.

- Γνώσεις χειρισμού console για να τα setάρεις.

Τέλος καλό θα ήταν να ξέρεις οτί ακόμα και με αύτο το ιδανικό setup δεν θα δεις μεγαλύτερη ταχύτητα απο ότι σε ένα κανονικό lan των 10 Mbps.

Το VPN είναι φτηνότερο για επηχηρήσεις που έχουν τον υπάρχον παραπάνω εξοπλισμό και θέλουν να επικοινωνούν τα υποκαταστηματά ανταλάσωντας μικρού όγκου αρχεία(λογιστικά φύλλα, dbd, e-mail) με ασφάλεια και χωρίς να χρεωθούν επιπλέον υπηρεσίες απο τον φορέα, αφού έχουν ίδη γρήγορο internet.

Επίσης είναι πολύ χρήσιμο για Telecomunicators-Administrators που θέλουν να αλλάξουν configuration σε remote lans με ασφάλεια.

Τα πλεονεκτήματα του VPN δεν είναι οι επιδώσεις σε σχέση με ένα πραγματικό lan.

Παιδιά, ευχαριστώ, τα θεωρητικά τα ήξερα. Βασικά εγώ το θέλω για gaming με φίλους που έχουν adsl, οπότε μόνο τα Pings με απασχολούν. Πρακτικά πώς στήνω ένα vpn? Guide που θα βρω? Έψαξα στο net, αλλά λες και είναι κρυφό μυστικό, κανείς δε δίνει επαρκείς οδηγίες.

Αρχική απάντηση από gdp77

Παιδιά, ευχαριστώ, τσ θεωρητικά τα ήξερα. Βασικά εγώ το θέλω για gaming με φίλους που έχουν adsl, οπότε μόνο τα Pings με αοασχολούν. Πρακτικά πώς στήνω ένα vpn? Guide που θα βρω? Έψαξα στο net, αλλά λες κει είναι κρυφό μυστικό, κανείς δε δίνει επαρκείς οδηγίες.

Πραγματικά δεν ξέρώ(δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη και το θεωρώ αμφίβολο) αν μια απλή adsl 384 μπορεί να υποστηρίξει της απαιτήσεις ενός game server(οι clients δεν έχουν πρόβλημα το έχω δοκιμάσει).

Πολλές πληροφορίες θα βρείς στο αναλυτικό manual(pdf) του router σου, αν ο κατασκευαστής του θέλει να σέβεται τον εαυτό του. Δες επίσης το site της CISCO έχει πολύ υλικό(κατέβασε το manual του 836).

-Τέλος για gaming μέσω adsl ΔΕΝ ΧΡΙΑΖΕΣΑΙ VPN.

Πραγματικά δεν ξέρώ(δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη και το θεωρώ αμφίβολο) αν μια απλή adsl 384 μπορεί να υποστηρίξει της απαιτήσεις ενός game server(οι clients δεν έχουν πρόβλημα το έχω δοκιμάσει).

-Τέλος για gaming μέσω adsl ΔΕΝ ΧΡΙΑΖΕΣΑΙ VPN.

Δεν μπορείς να παίξεις ένα warcraft III με 4 παίκτες με μια adsl 384??? Έλεος... Και αν ρωτήσεις γιατί δεν πάω στο Batlle.net να παίξω, η απάντηση βρίσκεται εδώ.

Επίσης για παιχνίδια όπως αυτό ή το Star Wars Battlefront κτλ που παίζουν on-line μόνο μέσω κεντρικού server, χρειάζεσαι VPN ή τελος πάντων κάτι ανάλογο.

Δεν μπορείς να παίξεις ένα warcraft III με 4 παίκτες με μια adsl 384??? Έλεος... Και αν ρωτήσεις γιατί δεν πάω στο Batlle.net να παίξω, η απάντηση βρίσκεται εδώ.

Επίσης για παιχνίδια όπως αυτό ή το Star Wars Battlefront κτλ που παίζουν on-line μόνο μέσω κεντρικού server, χρειάζεσαι VPN ή τελος πάντων κάτι ανάλογο.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις το VPN αφού μπορείς να βγάλεις τον game server με public ip και οι clients να κάνουν login πάνω σε αυτήν.

Δεν χρειάζεται tunel και encryption που θα φορτώσει το σύστημα.

Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 16:08]

Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν βρήκατε αυθεντικό Warcraft III, και το παραγγείλατε έξω.

Το έχω δει πακέτο και τα δυο, σχεδόν σε όλα τα πολυκαταστήματα.

Την περασμένη εβδομάδα το αγόρασε φίλος μου από το Πλαίσιο Πειραιά και συνδέθηκε κανονικά.

Κάνε μια έρευνα στο google για pptp ή vpn servers στο λειτουργικό που θέλεις να τα στήσεις. Για linux έχω βρει αρκετούς, στα windows δεν το έχω πολυψάξει.

Malkav υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που σε δικτυακό παίζουν μόνο εντός του ίδιου subnet, οπότε είναι επόμενο να θέλεις να στήσεις το δικό σου δικτυάκι με vpn ώστε να μπορείς να παίξεις.

Πάντως αν βρεις κάτι και δουλέψει θα με ενδιέφερε και μένα για το risk2, οπότε μην αμελήσεις να το αναφέρεις!

malkav, κάποια παιχνίδια στήνουν server ΜΟΝΟ σε LAΝ . Για on-line παιχνίδι ΔΕΝ μπορείς να τους δώσεις IP για να συνδεθούν, ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟ σε public servers (λέγε με batte.net, GAMESPY κτλ)

Ουπς. Φίλε μου μετά το τελευταίο post σου άνοιξα το warcraft και προσπαθώντας να σετάρω server είδα ότι έχεις δίκιο. Μεγάλη γυφτιά απο την Blizzard.

Παίξε Unreal :sorry:

[off topic]

Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν βρήκατε αυθεντικό Warcraft III, και το παραγγείλατε έξω.

Όλη τη Στουρνάρα φάγαμε πριν από 2 βδομάδες με τον αδερφό μου. Δεν υπήρχε τίποτα. Δεν μπορούσαμε να ψάξουμε και όλη την Αθήνα. Και μιλάω για FT, όχι RοC

[/off topic]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.