Jump to content

P4 650 + Asus P5k

Recommended Posts

Ειπα να αρχισω να κλοκαρω τον παλιο αλλα αθανατο Ρ4 650 (3,4Ghz) μου με την καινουρια m/b. Εχω την αισθηση οτι εχω δωσει πολυ ρευμα αλλα χαλαλι...:D Ετρεξα 4 ωρες Orthos prime blend και ολα ok! Οποιαδηποτε συμβουλη να ανεβασω το συστημα ειναι παντα καλοδεχουμενη!

Το σύστημα είναι το εξής:

Intel Pentium 4 650, 4505 MHz

ASUS P5K Premium Wi-fi-AP

2x1024 Team Group Xtreem-Dark-800 στα 705 με 3αρια

Seagate ST3500320AS (500GB) + W.D. WD3200AAS (320GB)

Case: Thermaltake Armor+

Cooling: Costum Watercooling (D-TEK Fusion, Black ice 2πλό, Laing DDC 1T modded)

MYOCEDSYSTEM.jpg

P.S:Παίζει τα Vista να με κρατάνε πίσω??? Θα προσπαθήσω πάντως πάλι με μνήμη 1000 και SP1...:confused:

To PCMark05 επωφελείται πάρα πολύ απο τα Vista.

Nομιζα οτι ισχυε το αντιθετο... Οπως και να εχει επειδη μου ειναι λιγο δυσκολο να βαλω xp αυτη τη στιγμη, δοκιμασα με το sp1. H αληθεια ειναι οτι ειχα χειροτερα αποτελεσματα αν και παλι νομιζα οτι θα υπηρχε βελτιωση.... (Αυτη η ΜS...:mad::mad:) Τελικα, μετα απο ενα συμαζεμα του υπολογιστη και κλεισιμο πολλων services με τη βοηθεια του vista manager, αλλαζοντας τις μνημες στα 1060mhz (1:2) με 5αρια απο τα 705, κλοκάροντας και την MSI 8800gt απο τα 660/950 στα 720/1010 είχα τα ακολουθα αποτελεσματα:

PC6-SP1.jpg

Γενικά πως σας φαινεται? Καμια συμβουλή???

• 2 weeks later...

Τελικά κατάφερα να παίξουν οι μνήμες με 5-4-4-11 στα 1060, cpu στα 4505 και ειδα 5996 στο PcMark 05, wPrime32:59.1 sec, wPrime1024: 31m29s88. Ειπα να ενισχύσω κι εγω το team στο hwbot (ελπίζω να με θέλετε..:D) και μάζεψα 3 χάλκινα στο hwbot :D:D:D και μαζί με τα υπόλοιπα benches τους πρώτους 7,3 πόντους μου!!! banana Ελπίζω οταν βρω χρόνο και στήσω raid με τους 2 seagate 7200.11 + νέες μνήμες να πάρω κάτι παραπάνω. Ε, και σιγά-σιγά να αλλάζv κι εγω cpu...

• 3 weeks later...

Τελικά έστησα raid 0 με 2 seagate 500gb 7200.11 και xp. Μετα απο λιγη μαχη κατάφερα να παρω το 1ο μου χρυσο στο PCMark05! :D:D:D Και παρα το οτι πλεον cpu και μνημες δεν δεν ανεβαινουν τοσο πολυ πλεον (το σκισα το ρευμα...:041:) κατεβασα χρονους σε super-pi και στα υπολοιπα bench! Αλλο ενα χαλκινο εγινε ασημενιο και μια 5η θεση!

Πλεον με 10,9 points!!!:D:D:D http://www.hwbot.org/user.do?userId=15330

Καταρχάς έχεις στο bios τον controler σε raid mode? Απ'το utility με το ctrl+I (αν θυμάμαι καλά) τους έχεις σε striped raid? Που ακριβώς σου βγάζει πρόβλημα με τα vista? Κατα την εγκατάσταση των windows περνάς τα drivers για το raid? Μπένεις καθόλου στα win ή σου πετάει BSOD?

Αυτά για να συνεχίσουμε :p Με πέδεψε και εμένα παααρα πολύ αυτή η μητρική με το raid.

Τα pcmark που είδες ήταν με "software" raid μέσα από τα windows. Τα win ήταν σε ένα απλό IDE δίσκο και είχα μόνο τα i-rams στο raid

Αα και εντωμεταξύ, καλύτερα να προτιμίσεις sata optical drive, δεν ξέρω γιατί αλλά το ide κανάλι ήταν λες και χανόταν μόλις έβαζα τα drivers του controler banana

Καταρχην να διευκρινισω οτι θελω να στησω raid με vista σε sata και οχι σε i-ram. Ειπα να σε ρωτησω γιατι φανταζομαι οτι δεν εχει διαφορα. Αν δεν ειναι ετσι sorry!

Εχω 2x500gb seagate 7200.11 σε raid0 στον controler της intel (ICH9R) και ολα πανε καλα με τα xp. Πριν βαλω τα xp δοκιμασα να βαλω vista (x86 μιας και ηξερα οτι η συγκεκριμενη μητρικη ειχε προβλημα με raid σε Vista x64). Eλα ομως που και με x86 δεν... Συγκεκριμενα εκανα τις ρυθμισεις απο bios, βαζω το cd των vista και φορτωνω κανονικα τον driver απο flopy. Παω να επιλεξω το partition για την εγκατασταση των vista και μου βγαζει: "no bootable drive found". Σε κανενα partition δεν τα επαιρνε. Εκανα 2-3 restart και ξαναπερασα τους drivers πολλες φορες μπας και γινει κατι αλλα δεν... Και οπως ειναι χωρις να πειραξω τιποτα απολυτως βγαζω το cd των vista και βαζω των xp και εγκατασταθηκαν μια χαρα!:confused:

Κουλη αυτη η μητρικη η μου φαινεται? Α! και εχω περασει ολα τα updates απο το site της asus.banana

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.