gokuthelegend Δεκέμβριος 2, 2015 #1081 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2015 Έχω κατεβάσει το iso της έκδοσης 10586 που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Έχω υπολογιστή με Windows 7 ο οποίος δεν έχει γίνει ποτέ αναβάθμιση σε 10. Αν του κάνω κατευθείαν καθαρή εγκατάσταση και βάλω το κλειδί των Windows 7 όταν το ζητήσει, θα το δεχτεί ή θα φάω άκυρο; Πρέπει να κάνω αναβάθμιση πρώτα; Τονίζω ότι έχω το νέο iso. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Δεκέμβριος 2, 2015 #1082 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2015 Νομίζω ποτέ δεν γινόταν να κάνεις καθαρή εγκατάσταση απευθείας. Το κλειδί σου είναι 7, οπότε πρέπει πρώτα να γίνει upgrade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokuthelegend Δεκέμβριος 2, 2015 #1083 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2015 (edited) Νομίζω ποτέ δεν γινόταν να κάνεις καθαρή εγκατάσταση απευθείας. Το κλειδί σου είναι 7, οπότε πρέπει πρώτα να γίνει upgrade.Αυτό το γνωρίζω, αλλά είχε αναφερθεί από την ίδια την MS ότι σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση θα δώσουν την δυνατότητα να κάνεις κατευθείαν εγκατάσταση βάζοντας το κλειδί του παλιού λειτουργικού όταν σου ζητηθεί κατά την διάρκεια της εγκατάστασης. Και έλεγα μήπως έδωσαν αυτή την δυνατότητα στο νέο iso που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 2, 2015 από gokuthelegend Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Δεκέμβριος 3, 2015 #1084 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 Ναι πλέον η έκδοση 10586 δέχεται τα serial των 7/8/8.1 σε clean install χωρις να προηγηθεί upgrade!! Το εχω κανει κανονικά σε win7 και 8.1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokuthelegend Δεκέμβριος 3, 2015 #1085 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 Ναι πλέον η έκδοση 10586 δέχεται τα serial των 7/8/8.1 σε clean install χωρις να προηγηθεί upgrade!! Το εχω κανει κανονικά σε win7 και 8.1Τέλεια, αυτό ήθελα να ακούσω. Πάντως βλέπω ότι οι απόψεις διίστανται, μάλλον δεν είναι ακόμη καλά πληροφορημένοι όλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 3, 2015 #1086 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 Κι εγώ αυτό γνωρίζω. Απλά δεν το έχω κάνει ακόμα στον υπολογιστή της γυναίκας μου, λόγω έλλειψης χρόνου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipioner Δεκέμβριος 3, 2015 #1087 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 Γνωριζει καποιος πως βαζουμε διαφανεια στην taskbar (οχι με τα χρωματα), οπως ειναι στα 7 και στα 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Δεκέμβριος 3, 2015 #1088 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 Γνωριζει καποιος πως βαζουμε διαφανεια στην taskbar (οχι με τα χρωματα), οπως ειναι στα 7 και στα 8. http://glass8.eu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokuthelegend Δεκέμβριος 3, 2015 #1089 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 (edited) Θέλω να δοκιμάσω νόμιμα τα 10άρια σε υπολογιστές που δεν δικαιούνται δωρεάν αναβάθμιση (είτε ήρθαν εξαρχής χωρίς λειτουργικό ή είχαν XP, Vista). Αν κατεβάσω το νόμιμο iso και κάνω εγκατάσταση χωρίς να εισάγω κλειδί, τι περιορισμούς θα έχω μετά; Αυτό που θέλω να κάνω είναι να τα έχω έστω και για λίγο καιρό για να ελέγξω αν λειτουργούν κανονικά στο κάθε σύστημα, οπότε μετά και να αποφασίσω αν θα τα αγοράσω ή όχι. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 3, 2015 από gokuthelegend Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 3, 2015 #1090 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 (edited) @gokuthelegend, αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να τα λειτουργήσεις κανονικά για 90 ημέρες χωρίς κλειδί. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για αρκετά προϊόντα της MS. Υπάρχει και η εναλλακτική να βάλεις τα insider preview, όπου λειτουργούν κανονικά χωρίς ή με κάποιο default κλειδί. Δεν είμαι σίγουρος ότι το πρόγραμμα τρέχει ακόμα. Σε ένα laptop πάντως που τα είχα βάλει, πριν κυκλοφορήσουν όμως, παίζουν ακόμα και κάνουν κανονικά updates. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 3, 2015 από Wizard! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokuthelegend Δεκέμβριος 3, 2015 #1091 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 (edited) @gokuthelegend, αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να τα λειτουργήσεις κανονικά για 90 ημέρες χωρίς κλειδί. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για αρκετά προϊόντα της MS. Υπάρχει και η εναλλακτική να βάλεις τα insider preview, όπου λειτουργούν κανονικά χωρίς ή με κάποιο default κλειδί. Δεν είμαι σίγουρος ότι το πρόγραμμα τρέχει ακόμα. Σε ένα laptop πάντως που τα είχα βάλει, πριν κυκλοφορήσουν όμως, παίζουν ακόμα και κάνουν κανονικά updates.Ο χρόνος είναι 90 μέρες ή 60; Δεν με ενδιαφέρει το πρόγραμμα insider, αν και εγώ προσωπικά είμαι γραμμένος, θέλω την κανονική έκδοση ώστε αν αποφασίσω να τα αγοράσω τότε να εισάγω το κλειδί και να ενεργοποιηθούν χωρίς να χρειαστεί να τα εγκαταστήσω από την αρχή ή να κάνω άλλες ενέργειες. Επίσης το insider προϋποθέτει ότι είσαι εγγραμμένος, και επειδή μπορεί να θέλω να εγκαταστήσω τα 10άρια σε υπολογιστές γνωστών/συγγενών/φίλων που είναι "άσχετοι", δεν θέλω να τους βάζω να ασχολούνται με τέτοια πράγματα. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 3, 2015 από gokuthelegend Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 3, 2015 #1092 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 Ο χρόνος είναι 90 μέρες ή 60; Εδώ λέει 90http://www.cnet.com/uk/news/microsoft-launches-free-90-day-trial-version-of-windows-10/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipioner Δεκέμβριος 3, 2015 #1093 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2015 http://glass8.eu/ Γιατι μου βγαζει αυτο, την εκδοση 1.4.1 κατεβασα, υπαρχει αλλη για win. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Δεκέμβριος 4, 2015 #1094 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2015 Τέλεια, αυτό ήθελα να ακούσω. Πάντως βλέπω ότι οι απόψεις διίστανται, μάλλον δεν είναι ακόμη καλά πληροφορημένοι όλοι. Εάν μαζεύεις στατιστικά, +1 ότι δουλεύει επιτυχώς με 10586 iso Ο χρόνος είναι 90 μέρες ή 60; Δεν με ενδιαφέρει το πρόγραμμα insider, αν και εγώ προσωπικά είμαι γραμμένος, θέλω την κανονική έκδοση ώστε αν αποφασίσω να τα αγοράσω τότε να εισάγω το κλειδί και να ενεργοποιηθούν χωρίς να χρειαστεί να τα εγκαταστήσω από την αρχή ή να κάνω άλλες ενέργειες. Επίσης το insider προϋποθέτει ότι είσαι εγγραμμένος, και επειδή μπορεί να θέλω να εγκαταστήσω τα 10άρια σε υπολογιστές γνωστών/συγγενών/φίλων που είναι "άσχετοι", δεν θέλω να τους βάζω να ασχολούνται με τέτοια πράγματα. Νέους insiders δεν παίρνουν, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Πάντως εάν είσαι ενεργοποιημένος insider, μετά μπορείς να βάλεις "καθαρά" 10άρια στον ίδιο υπολογιστή. Κατά τα άλλα, η μη ενεργοποιημένη εγκατάσταση 10 (με παράλειψη κλειδιού στην εγκατάσταση) δουλεύει κανονικά, απλά βγάζει το κλασικό μήνυμα ενεργοποίησης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokuthelegend Δεκέμβριος 6, 2015 #1095 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2015 (edited) Ερώτηση, για χρήστη που δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο στο ίντερνετ, να του αφήσω το Windows Defender για προστασία; Πως μπορώ να εμφανίσω μόνιμα το εικονίδιο δίπλα στο ρολόι; Όταν τρέχω το πρόγραμμα τότε εμφανίζεται, αλλά αν κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή τότε χάνεται και εμφανίζεται μόνο αν ξανατρέξω το πρόγραμμα. Το "Always show all icons in the notification area" το έχω ενεργοποιημένο. Εννοείται ότι το πρόγραμμα τρέχει στο background και δεν έχω εγκαταστήσει κάποιο άλλο antivirus για να το έχει απενεργοποιήσει. Απλώς θέλω να εμφανίζεται το εικονίδιο για να έχει ο χρήστης μια αίσθηση ασφάλειας, εφόσον βλέπει το εικονίδιο θα ξέρει ότι τρέχει κανονικά. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 6, 2015 από gokuthelegend Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Δεκέμβριος 6, 2015 #1096 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2015 Ερώτηση, για χρήστη που δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο στο ίντερνετ, να του αφήσω το Windows Defender για προστασία; Πως μπορώ να εμφανίσω μόνιμα το εικονίδιο δίπλα στο ρολόι; Όταν τρέχω το πρόγραμμα τότε εμφανίζεται, αλλά αν κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή τότε χάνεται και εμφανίζεται μόνο αν ξανατρέξω το πρόγραμμα. Το "Always show all icons in the notification area" το έχω ενεργοποιημένο. Εννοείται ότι το πρόγραμμα τρέχει στο background και δεν έχω εγκαταστήσει κάποιο άλλο antivirus για να το έχει απενεργοποιήσει. Απλώς θέλω να εμφανίζεται το εικονίδιο για να έχει ο χρήστης μια αίσθηση ασφάλειας, εφόσον βλέπει το εικονίδιο θα ξέρει ότι τρέχει κανονικά.Και γιατί δεν βάζεις ένα free antivirus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokuthelegend Δεκέμβριος 6, 2015 #1097 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2015 (edited) Και γιατί δεν βάζεις ένα free antivirus?Το έχω σκεφτεί και συνήθως βάζω, αλλά δεν θέλω να το βαρύνω και πολύ το συγκεκριμένο σύστημα μιας και έχει μόνο 2GB Ram (εκ των οποίων ένα μικρό ποσοστό χρησιμοποιείται από τα γραφικά, οπότε πραγματικά έχει κάπου 1.7GB). Αυτή την στιγμή με ενεργό το defender καταναλώνει μόνο 562MB Ram σε κατάσταση idle. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 6, 2015 από gokuthelegend Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Δεκέμβριος 6, 2015 #1098 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2015 Το έχω σκεφτεί και συνήθως βάζω, αλλά δεν θέλω να το βαρύνω και πολύ το συγκεκριμένο σύστημα μιας και έχει μόνο 2GB Ram (εκ των οποίων ένα μικρό ποσοστό χρησιμοποιείται από τα γραφικά, οπότε πραγματικά έχει κάπου 1.7GB). Αυτή την στιγμή με ενεργό το defender καταναλώνει μόνο 562MB Ram.Τον Defender είτε τον έχεις είτε όχι το ίδιο πράγμα είναι. Το 360 Total Security είναι πολύ ελαφρύ. Γιατί σύστημα μιλάμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokuthelegend Δεκέμβριος 6, 2015 #1099 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2015 (edited) Τον Defender είτε τον έχεις είτε όχι το ίδιο πράγμα είναι. Το 360 Total Security είναι πολύ ελαφρύ. Γιατί σύστημα μιλάμε? Αυτό... Σε idle και χωρίς να τρέχω κανένα πρόγραμμα πέφτει και κάτω από 600MB η RAM που χρησιμοποιήται. Εγώ συνήθως βάζω το Avira αλλά έχω ακούσει ότι για συστήματα με λίγη μνήμη είναι καλό και το Comodo, προτείνεις κάτι άλλο; Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 6, 2015 από gokuthelegend Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Δεκέμβριος 7, 2015 #1100 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2015 Και το avira ναι. Το comodo είναι λίγο περίεργο και πρέπει να κάνεις ορισμένες ρυθμίσεις. Γιατί δεν βάζεις παραπάνω μνήμη? Τα 4GB 20-25 ευρώ έχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts