Dj_ALeX Αύγουστος 18, 2015 #501 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2015 (edited) Και εγω παιζω με την 770 με μια αυξηση 7% με 10% σε επιδοσεις (πανω-κατω). Νομιζα οτι ειναι placebo effect αλλα μπα... Ισως να ειναι και ο driver? Δε ξερω τι γινεται, το παρατηρησα σε 2-3 games (Lords of the fallen , Witcher 3 για παραδειγμα). Ολα μια χαρα προς το παρον. Εαν δεν ειχε και το μελανο σημειο με τα spying "features" θα ηταν σουπερ... Προσωπικά τα έχω στήσει τώρα όπως μου αρέσουν και με βολεύουν (Δεν έχω κάνει χρήση κανενός tool για το UI οτι παρέχουν τα 10αριά από μαμά) και απλά έχω αλλάξει ορισμένα Settings για το privacy και τα λοιπά. Το Start menu το έφερα στα μέτρα μου όλα οκ. Να πώ την αλήθεια είναι desktop PC oriented OS, σε αντίθεση με τα 8άρια. Δεν γυρνάω πίσω απλά περιμένω να fixαριστούν μερικά bugs εδώ και κεί. Το επόμενο "μεγάλο" update με το όνομα REDSTONE (Win 10.1???) θα έρθει κατά τα Χριστούγεννα (ή το 2016) λέει η MS με ένα μεγάλο "μπουκέτο" απο επιπλέον features/enhancements/bug fixes/updates! Για να δούμε! Πάντως σε ΝΕΟ PC δεν εννοείται να βάλεις 7 ή 8.. Τα 10 πάνε καλύτερα και το νέο UI είναι αντικειμενικά ανώτερο (θέλει ακόμα βέβαια ορισμένες προσθήκες/βελτιώσεις) αυτό δεν το συζητάμε αλλά προσωπικά τα συμπάθησα! Όσο για αυτό που λές.. είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο θα συζητηθεί ΠΟΛΥ! Ελπίζω να μην έχουμε τπτ δυσάρεστες εκπλήξεις (όπως πχ. με τα παιχνίδια από τους θείους κτλ..) Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 18, 2015 από Dj_ALeX 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 18, 2015 #502 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2015 Δεν ξέρω ακόμα τι έχει κάνει η MS με το DX11 στα Windows 10...Call me WDDM2.0 b1tch... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Αύγουστος 18, 2015 #503 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2015 Call me WDDM2.0 b1tch...Αυτό σκεφτόμουν και γώ αλλά ακόμα δεν γνωρίζω σε τι βαθμό και πώς αυτό επηρεάζει την κατάσταση στην απόδοση (πρός το καλύτερο) στα παιχνίδια.Εδώ πάντως λέει ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα. WDDM 2.0Windows 10 includes WDDM 2.0, which is designed to dramatically reduce workload on the kernel-mode driver for GPUs that support virtual memory addressing,[37] to allow multithreading parallelism in the user-mode driver and result in lower CPU utilization.Direct3D 12 API, announced at Build 2014, will require WDDM 2.0. The new API will do away with automatic resource-management and pipeline-management tasks and allow developers to take full low-level control of adapter memory and rendering states. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Αύγουστος 18, 2015 #504 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2015 έγινε update στην 10525 και δεν είναι activated και επίσης έχω watermark κάτω δεξιά . να κάνω πάλι το kms activation ? η παίζει να αλλάξει κατι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Αύγουστος 18, 2015 #505 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2015 έγινε update στην 10525 και δεν είναι activated και επίσης έχω watermark κάτω δεξιά . να κάνω πάλι το kms activation ? η παίζει να αλλάξει κατι ? 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Αύγουστος 18, 2015 #506 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2015 (edited) http://winaero.com/blog/how-to-activate-windows-10-build-10240/ με αυτόν τον τρόπο δεν βλέπω να είναι παράνομος τρόπος το θέμα είναι αν μπορέσω σαν insider να κάνω ένα activation online . Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 18, 2015 από antonis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Αύγουστος 18, 2015 #507 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2015 (edited) @antonis Ελπίζω να είδες το όρνεο (το πτηνό) στο από πάνω πόστ?? Όσο για το νέο build 10525 έχει προστεθεί ένα νέο feature για καλύτερη διαχείριση της φυσικής μνήμης (RAM) το οποίο υπόσχεται καλύτερη απόδοση του συστήματος και πρός το παρόν είναι διαθέσιμο μόνον για τους Windows insiders! Link2 (Βάλανε επίσης και νέα χρώματα/themes (Updated color options) για την παραμετροποίηση του start menu και των παραθύρων) Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 18, 2015 από Dj_ALeX Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Αύγουστος 18, 2015 #508 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2015 (edited) εγώ το είδα αλλά αυτόν τον τρόπο εδώ μέσα μου τον είπαν . σελιδα 2 ποστ 30 Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 18, 2015 από antonis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 18, 2015 #509 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2015 Εάν έχεις τη διάθεση, κάνε το εξής πείραμα: φτιάξε ένα φάκελο ή αρχείο σε ένα τυχαίο σημείο του δίσκου που δεν βρίσκονται αρχεία συστήματος (πχ Windows, Program Files, Users, κλπ) κάνε αυτό που ονομάζεις clean install και δες εάν έχει σβηστεί. Επίσης, φτιάξε ένα custom κλειδί στο registry (ώστε να μην γραφτεί από πάνω) και δες εάν συνεχίζει να υπάρχει.Επειδή σήμερα απέκτησα πάλι υπολογιστή, έβαλα τα 10.Ναι, δεν κάνει format το δίσκο όπως σωστά λες.Όμως...Η Registry καθαρίζει και δεν αφήνει τίποτα παλιό μέσα, δοκίμασα αυτό που είπες και γενικά στο νέο δέντρο λείπουν πολλά που είχε το παλιό.Επίσης, ναι μεν στο δίσκο δε σβήνει δικούς μου φακέλλους, αλλά μεταφέρει όλους τους "συστημικούς" φακέλλους σε έναν άλλο που λέγεται Windows.Old.Στην πράξη δηλαδή δεν κάνει format, αλλά δεν αφήνει και καθόλου σκουπίδια πίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Αύγουστος 19, 2015 #510 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 Θεωρώ ότι το στο κομμάτι του upgrade έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Σε barebone, σε laptop και στο main σε όλα κύλησε ομαλοτατα. Τι νεα builds τσαμπουνατε; θα τα πάρουμε μέσω win update φαντάζομαι;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 19, 2015 #511 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 Ναι, μέσω Update.Επειδή το thread είναι >500 posts, υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε κάπως τα updates; Ώρες που θα μπαίνουν, αν θα μπαίνουν, κλπ; Από ότι κατάλαβα όχι, αλλά ρωτάω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Αύγουστος 19, 2015 #512 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 Καλημερα! Σε περιπτωση που μπορεις να κανεις edit το group policy και να βαλεις να σε ειδοποιει πριν εγκαταστησει τα updates , εισαι κομπλε. Αλλα μονο σε προ ή εντερπραιζ. Φανταζομαι απλα σου λεει για ρισταρτ και τα βαζει μονο του και οχι σε αυτη τη μορφη: BTW διαβαζω οτι το συγκεκριμενο update προκαλεσε θεματα με επανεκκινησεις σε αρκετο κοσμο και ειναι προτιμοτερο να κατεβει για offline εγκατασταση (παλι μπορει να βγαλει θεματα). Προς το παρον δε το βαζω μεχρι νεοτερας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Αύγουστος 19, 2015 #513 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να τα κάνω να μην "κρατάνε" καν τα Recent Files; Η μόνη επιλογή που βρήκα είναι να τα κάνω hide αλλά δε θέλω αυτό. Επίσης δεν υπάρχει σε εμένα η καρτέλα Start Menu της παρακάτω φωτογραφίας ώστε να τα απενεργοποιήσω από εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 19, 2015 #514 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά εχθές που τα έβαλα κι έπαιζα με τα settings, κάπου είδα κι άλλη ρύθμιση για αυτά, νομίζω στο start menu του metro. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Αύγουστος 19, 2015 #515 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά εχθές που τα έβαλα κι έπαιζα με τα settings, κάπου είδα κι άλλη ρύθμιση για αυτά, νομίζω στο start menu του metro.Νομίζω τα βρήκα αλλά και πάλι δεν έχουν επιλογή για απενεργοποιήση παρά μόνο να μην εμφανίζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Αύγουστος 19, 2015 #516 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 (edited) ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!τα 10 δεν αποθηκεύουν το τα view settings ανά φάκελο.πχ άμα μπω σε έναν φάκελο και βάλω το view τον αρχείων να είναι μεγάλα thumbnails και ανά ημερομηνία. όταν βγω και ξαναμπώ... χάνει την ρύθμιση και τα βάζει αλφαβητικά σε list! Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2015 από dunkel_Stern Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Αύγουστος 19, 2015 #517 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 @tommybertsenΝαί σωστά! Και γώ το έχω ενεργοποιήσει αυτό να με ειδοποιεί για restart και να μην κάνει τα "δικά" του!Αυτό βέβαια δεν είναι το ίδιο πράγμα με εκείνο που είχαμε στα Win 7/8.1 όπου επέλεγες ακόμη και πότε θα κάνει download τα updates ενώ τώρα σου τρώει πόρους στο background για download + Install preparation, απλά σε ρωτάει απλά πότε να κάνει restart για να τα κάνει verify και να ολοκληρώσει το installation process. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Αύγουστος 19, 2015 #518 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 (edited) Στα pro/enterprise γινεται ομως να ειναι στη μορφη που εχω παραπανω. Δε ξερω αν μπορεις να το κανεις και με καποιο tweak στη Registry. Σε 7 ηταν πολυ πιο ευκολο βεβαια! Δε χρειαζοταν επεμβασεις σε policy editors και τετοιες βλακειες@dunkel_Stern, Σε εμενα το θυμαται , πχ σε καποιο φακελο που ηθελα thumbnail view το κραταει κανονικα. Αλλα και κατα date modified αν τα βαλω τα κραταει. Περιεργο που δε το πραγματοποιει σε σενα! Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2015 από tommybertsen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Αύγουστος 19, 2015 #519 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 Αν η MS δεν επαναφέρει τέτοια βασικά πράγματα των win7, τα 10άρια θα θα πάρουν πόδι πολύ σύντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Αύγουστος 19, 2015 #520 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2015 Εδώ ακόμα δεν έχουν φτιάξει τον ήχο στις Realtek (εγώ έχω το ALC1150 codec). Έχω κάνει update στο τελευταίο driver και ακόμα τπτ.. unbalanced stereo κανάλια, αντί να παίζουν 50-50 παίζουν 70-30 έλεος...! Τουλάχιστον απο οτι μαθαίνω το driver/software package για τις Creative Sound Blaster Z series παίζει κομπλέ στα 10άρια. Άντε να δούμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts