BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2004 Στηθηκε και ειναι ετοιμοΚλειστο κυκλωμα .Silverprop μπλοκ TEC ready, eheim 1250 , tygon σωληνώσεις , silverprop 120 ψυγείο .To ψυγείο θα αναβαθμιστεί συντομα , ειναι προσωρινο για να στήσω το μηχάνημα .Μεχρι στιγμής εχω 26 βαθμούς κανονική λειτουργια και memtestΑνεμιστήρας ενας 12 αρης ΣΤΑ 7 ΒΟΛΤ ομως , αρα χαμηλά CFMΑπο φωτό μην περιμένετε πολλά , εχω τραβηξει βιντεο , ψηφιακή μηχανή δεν εχω...Θα στείλω capture απο το βιντεο να δείτεΔιαρροές δεν είχα Με την εξαέρωση ζοριστικα λιγοΑπο θόρυβο τι να σας πώ ,περισσότερο ακούγεται πλεον ο ανεμιστήρας απο το παλιο μου τροφοδοτικο ... Ξεκινάει το πλεχτορ και νομίζω οτι με βομβαρδίζουν , τοση διαφορά μιλάμε ..Εστησα και τον ραπτορ , ο οποίος καμια σχέση με το τι ακουγα , δεν ακούγεται καθόλου Δεν ξέρω να στήσω winxp σε sata , ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ76 , ο οποίος μου εδωσε την ίδέα ,με κατατόπισε τεχνολογικά , μου δανεισε μνήμες μεχρι να ερθουν οι δικές μου ,και γενικά του οφείλω πολλά.Εχει πολλές γνώσεις και εχει δοκιμάσει αρκετά συστήματα και ξέρειΜΙΧΑΛΗ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 26, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 οσο για αυτά που ελεγα για την αντία , η eheim με δικαιώνει στο μανουαλ της , θα στειλω την σελίδα να την δείτε .γειωμένη η αντλία απο την μάνα της , και λεει οτι αν η πρίζα σας δεν εχει γείωση να βάλετε !!!ξεχασα οτι ο ανεμιστήρας είναι pull διαταξη και ρουφάει αέρα απο εξώ απο το κουτι κρύο .η αντλία πατάει σε υλικό που είναι αυγοθήκη απο την μια (κάτω) και λείο απο πανω (εκει που είναι η αντλία ) . Κραδασμοί μηδέν . Το παχος του υλικού ειναι 3-3,5 δαχτυλα (αρκετα παχύ)Θερμοκρασιες παραμένουν στους 25 βαθμούς σε μεμτεστ για 4 ωρες πλεον , υπενθυμίζω ο ανεμιστηρας σε 7 βολτ και σερνεται για να μην κάνει θόρυβο...καλα ειναι η οχι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Δεκέμβριος 26, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Με γεια!Τι πσ εχεις?Δοκιμασε αν θες τον ανεμιστηρα να ρουφαει αερα απο το ψυγειο,ισως να ειναι καλυτερα!Η αυγοθηκη που λες ονομαζεται ρικοφον Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 26, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 athlon xp 3000+ 333 fsb , ολα μαμα μeχρι στιγμηςasus A7N8X deluxe χωρις mod2x512 twin mos μαματο αστείο ειναι οτι δεν ειχα χρόνο τοσο καιρό να μάθω ουτε καν ποια είναι η νορμαλ τάση και φσβ γιαυτον τον επεξεργαστή , αφοσιώθηκα σε άλλα .Τωρα τον εχω στα 2150 αν θυμάμαι καλαμνήμη μου εβγαλε 1200 περιπου αν θυμαμαι καλαΟΛΑ ΜΕΜΤΕΣΤ , ακομα δεν εστησα windows !!!καλα εκανα και δεν πήρα τον 3200? το εκανα γιατί σκεφτηκα οτι εχει φσβ 200 , οπότε μικραίνει το περιθώριο o/c αφού η μητρική μου μετά τα 205 δεν ακούει και πολλά .επίσης σκέφτηκα οτι μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής =καλίτερο o/cΛετε νακανα λαθος ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johns Δεκέμβριος 26, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Καλος ηρθες στο clab των νερουλαδων!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 26, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Χθες, στις 23:45] Εστησα και τον ραπτορ , ο οποίος καμια σχέση με το τι ακουγα , δεν ακούγεται καθόλου Δεν ξέρω να στήσω winxp σε sata , ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑ Καταρχήν μεγειές φίλε μου, χαίρομαι που μπόρεσα να βοηθήσω...’ντε, για να στηθούν και τα Windows τώρα.Η εγκατάσταση σε sata δίσκο δεν έχει καμμία απολύτως διαφορά με την εγκατάσταση σε pata (IDE) δίσκο, ΕΚΤΟΣ και αν τους βάλεις σε RAID. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο ή αν η μητρική σου θέλει σώνει και καλα drivers για να δουλέψει το sata κάνεις τα εξής.Καταρχήν βρίσκεις την δισκέτα με τον RAID/SATA controller που έρχεται με το M/B. Αν δεν έχει δισκέτα, τότε οι drivers είναι μες στο CD και εδώ δυσκολεύει λίγο το πράγμα. Θα πρέπει να βρεις PC με εγκατεστημένα WIN, να βάλεις μέσα το CD του M/B και να φτιάξεις τις δισκέτα.Αφού έχεις την δισκέτα στα χέρια σου μπουτάτεις με το CD των Windows. Moλις δεις την οθόνη της εγκατάστασης σου λένε τα Windows να πατήσεις F6 για να φορτώσεις έξτρα drivers για SCSI/ Raid κ.α. (εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα μόνο). Πατάς F6 και περιμένεις λίγο (συνεχίζουν τα Windows και φορτώνουν κάποιους drivers). Μετά από λίγο σου λέει να πατήσεις το "S" για να εγκαταστήσεις έξτρα συσκευές. Έχεις την δισκέτα μέσα πατάς "S" και επιλέγεις τον driver από την δισκέτα.Μετά συνεχίζεις την εγκατάσταση κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 26, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 02:52] Δοκιμασε αν θες τον ανεμιστηρα να ρουφαει αερα απο το ψυγειο,ισως να ειναι καλυτερα! Νομίζω ότι το έχει κάνει ήδη ξεχασα οτι ο ανεμιστήρας είναι pull διαταξη και ρουφάει αέρα απο εξώ απο το κουτι κρύο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Δεκέμβριος 26, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Τα win μπάινουν οπως ειπε ο μιχαλης.........Για τα υπολοιπα ποτε θα ερθω σπιτι να στα στισω????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Δεκέμβριος 26, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από Michalis76 Νομίζω ότι το έχει κάνει ήδη ξεχασα οτι ο ανεμιστήρας είναι pull διαταξη και ρουφάει αέρα απο εξώ απο το κουτι κρύο και τα δυο που λεει δεν συμβαινουν παντως...η ρουφαει απο το ψυγειο και φυσσαει εξω στο δωματιο(Pull) η το αναποδο-εκτος και αν εβαλε δυο ανεμιστηρες :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 27, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 λοιπον ειναι πολυ απλόαπο μπρος προς τα πισω στο κουτί βλεπουμε τα εξηςτοι κουτι κομμενο με τρύπες , μετα ακολουθει βιδωμένο ο ψυγείο και βιδωμενο πανω στο ψυγείο τον ανεμιστήραο ανεμιστηρας ρουφάει αέρα διαμέσου του ψυγείου απο τον εξωτερικό χώρο του κουτιού , δηλαδή κρύο αέρα .ειπα πριν κατι λαθος? Pull ειναι η διαταξη...να δώσω μια μετρηση , με μεταφορά 30 γιγα στα xp απο δισκο σε δίσκο μεγιστή θερμοκρασία είχα 30 βαθμους . η οποία διατηρείται σταθερή οσο ειμαι windows και κανω δουλειές .Αμα ανεβάσω τον ανεμιστήρα φουλ τότε πεφτώ 28 , περιεργο δεν είναι οτι δεν πεφτει πο΄λύ αλλλά πεφτει λίγο ?Επισης περιεργο οτι δεν ανεβαίνει πολύ αλλά λίγο .Μερικές φορες σκέφτομαι να αφήσω τον ανεμιστήρα στα 7 βολτ , μια χαρά τα βλέπω ετσιΦυσαλίδες ουτε κατα διάνοια πλεον , θορυβος στο μηδέν απο αντλία και νερο γενικά .Πρεπει να πώ οτι παστα θερμοαγώγιμη εχω βάλει αλλά προχειρα .Γιατι ξεκίνησα να κανω την δοκιμή να δώ πως πάει και πιστεψα οτι θα το ξαναεβγαζα το μπλόκ .Αλλά τελικά δεν το εβγαλα και δεν μπορώ να πώ οτι εχω μείνει ικανοποιημένος ούτε απο ποσότητα παστας , ουτε απο σχολαστικότητα στο θέμα αυτό .Λιγο στο πόδι εγινε .Εσεις που ξέρετε απο θερμοκρασίες και το ποσο σημαντική είναι η αλοιφή ,τι λέτε , να το βγάλω και να το ξαναβάλω ?Η να το αφήσω οπως είναι και να πώ και ευτυχώς που πέτυχε (λιγο ζαρια φαση η αλοιφή , ειναι οπως λέμε "κι αν σου κάτσει ??"Θα ποστάρω και καινούριο θέμα οσον αφορά στο o/c του cpu γιατί εδώ ψιλοασχετο το βλέπω .Θα ανεβάσω και φωτό να χαρεί και ο φιλος ο μιχάλης Σωληνώσεις αθάνατες , δεν εχει τρέξει σταγόνα και μπορώ να κουνάω οτι θέλω χωρίς να φοβάμαι , το εχω καρατσεκαρει Σκεφτομαι να φτιαξω εναν οδηγό εξαέρωσης , πλέον εχω γίνει expert !!!Με το δίσκο οκ , χλιδή μια χαρα τον βλεπω , σκάβει !!!ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Δεκέμβριος 27, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Τα νούμερα μια χαρά φαίνονται, αλλά τρέξε και κανένα Prime95 ή κανένα Toast γιατί ούτε η αντιγραφή αρχείων, ούτε το memtest φέρνουν τον επεξεργαστή στα όρια του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 27, 2004 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 από θερμοαπαγωγική πάστα συνήθως οι ποσότητες που βάζουμε είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που χρειάζονται οπότε μάλλον φτάνει αυτή που έχεις βάλει.τρέξε κάνα πρόγραμμα για burn του επεξεργαστή και έτσι θα καταλάβεις που μπορείς να τον φτάσεις. ο επεξεργαστής δεν έχει πρόβλημα να δουλέυει συνεχώς 40-50, αν τον overclockάρεις. βάλε τις μνήμες 1/1 και άρχισε να ανεβάζεις fsb να δεις που θα φτάσει απροβλημάτιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 27, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 1,8 βολτ πυρήνα, και 2200 clock , 370 δηλαδή το φσβλοιπον , 9 ωρες πριμε95 , το αφησα ολη νυχτατοβαλα στη μεσαια επιλογη που λεει οτι εχει μεγιστα θερμικα φορτιαεχω και screenshot αλλα δεν ξερω να τα ανεβάσωειχα 38 βαθμους με τον ανεμιστήρα να σερνεται στα 7 βολτ για να μπορέσω να κοιμηθώμετά απο τις 9 ωρες τον πήγα στα 12 βολτ και παρατηρώ οτι πεφτω 2 το πολύ 3 βαθμούς , μεσα σε 5 λεπτα ΠΕΡΙΕΡΓΟ , σαν να μην επιδρά καθόλου η αυξημένη ροή στο ψυγείοΔηλαδή με καλή ροή 36 βαθμους αντε 35το ψυγείο εχει μπροστά 29 βαθμούς , οσο και το δωμάτιο και πισω εχει 32 βαθμούς , πραγμα που εξηγεί γιατι δεν μπορεί να κατέβει κιαλλο η θερμοκρασιαΠως να κατεβει αν εχω 29 βαθμούς μπροστά απο το ψυγείο ????Φαινεται το χειμώνα στα σπίτια η υδρόψυξη υποφέρει λογω του καλοριφέρ ...αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Δεκέμβριος 27, 2004 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Ρε συ σιγα σιγα βρισκεις τα ορια του επεξ τα 2200 πρεπει να τα εχει χωρις πήραγμα στο ρευμα με υδρόψυξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Δεκέμβριος 27, 2004 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Φαινεται το χειμώνα στα σπίτια η υδρόψυξη υποφέρει λογω του καλοριφέρ ...Ενώ το καλοκαίρι με τους καύσωνες είναι καλύτερα?Αυτονόητο δεν είναι να μην μπορεί να κατέβει κάτω από τη θερμοκρασία δωματίου τη στιγμή που το μέσο που χρησιμοποιήται για την ψύξη είναι ο ίδιος ο αέρας του δωματίου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 27, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Λοιπον εχω τιγκάρει το motherboard στο βολττελικα μετά απο αρκετό πριμε εχω τα παρακάτω2582,7 βραχος , φσβ 198,7 , μπας 397.3 , πυρηνας 1,804-1,9 9εχει διακύμανση απο μόνο του ,εγω στο 1,85 τοχω)καθημερινή λειτουργία απροβλημάτισταστα 2606 εφαγα μπλέ οθόνη μετα απο λίγη ώραΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ :με 7 βολτ ανεμιστήρια να σερνονται εχω 42 βαθμούς με πριμε και τοστμε 12 βολτ ειναι τα καλα , 5 βαθμούς κάτω , 37 παρακαλώ29 στο δωμάτιο32 στο ψυγείοπιθανολογώ οτι αφού το ψυγείο δεν μπορει να κατέβει κάτω απο 32 τότα πιθανότατα η παροχή του αέρα των 29 βαθμών δεν είναι αρκετή να κατεβάσει τα fins του ψυγείου στους 29ο ανεμιστήρας το μονο που ξέρω είναι οτι κάνει θόρυβο στα 12 βολτ και ανεβάζει την ροή , αλλά δεν ξέρω ποση ειναι αυτή η ροή ...ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΦΩΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ (πριβε αν μπορει καποιος)εννοείται οτι δεν μπορεί να εχει το δωμάτιο 29 και το ψυγείο 25!!!! δεν νομίζω να ειπα κατι τέτοιο , αν ειπα σόρυ(αν ψεκάσεις το ψυγείο με κατι που εξαερώνεται εύκολα και πολύ τότε γίνεται να κατέβει κιάλλο,τοχω κανει με οινοπνευμα σε εγκατάσταση intercooler !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Δεκέμβριος 27, 2004 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από BeetleJuice 29 στο δωμάτιο !!! Σε φουρνο μενεις και εχεις τοση θερμοκρασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 28, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 ελα ντε , και εγω οταν ποσταρα μου εκανε εντύπωση κιομως ειναι αλήθεια , οταν εχουμε αναμένο το καλοριφέρ τόσο λεει το οργανο αυτήν την ώρα εχω 27 βαθμούς θα ξαναμετρησω :confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Δεκέμβριος 28, 2004 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Μηπως δειχνει λαθος το θερμομετρο?Εδω εχουμε 23-24 και σκαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 28, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 μα ειτε το εχω σε εξωτερικό αισθητήτα , ειτε στον αλλο που ειναι σα σενσορας δειχνει τιην ιδια θερμοκρασια .Δηλαδη την εξωτερική θερμοκρασια την μετράει με τον εσωτερικό σενσορα και με τον εσωτερικό το ιδιο .επιπλεον , οταν το βαλω στο τσιπσετ ασ πουμε δειχνει οτι και η μητρικη , σωστάοταν το ακουμπήσω στο μπλοκ ας πουμε μου δειχνει σωστάτι να πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.