Jump to content

Αναβαθμίσεις - cpu, mobo, ram, vga, hdd

Guest

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλά Χριστούγεννα σε όλους. Σκέφτομαι για αναβάθμιση υπολογιστή και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.

CPU: Έχω καταλήξει στον 3000+ winchester αλλά μία ερώτηση. Ο πολλαπλασιαστής είναι κλειδωμένος?

Mobo: Εδώ θα πρέπει να περιμένω. Nforce4 SLI με socket 939 θα είναι η επιλογή μου αλλά τι μάρκα? Πολλοί λένε για DFI. Κανένα συγκριτικό? Όχι Abit?

Ram: 2x512MB. Το e-shop έφερε κάτι Corsair στα 500DDR με CL2. Το τελευταίο με βάζει λίγο σε υποψίες. Μήπως να χτυπήσω δύο τέτοια dimmakia?

Vga: Σκέφτομαι την 6600GT για αρχή κι αργότερα πιθανόν να επακολουθήσει άλλη μία για SLI. Η 6800 απλή υποστηρίζει SLI? ’κουσα πως η τελευταία κάνει πολύ θόρυβο σε σχέση με την πρώτη. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Hdd: Φυσικά πάω για δύο 80άρηδες sata για raid0. Τι μάρκα όμως να προτιμήσω για καλύτερες επιδόσεις? Έχω ήδη έναν 200άρη και δεν τίθεται θέμα αποθηκευτικού χώρου.

Τα παραπάνω πρέπει να βγαίνουν κάπου στα 900-1000 από e-shop κι αυτό είναι και το τελικό budget.

edit: άλλαξα τον τίτλο γιατί ήταν λάθος. :p

επεξεργαστη θα προτεινα τον 3200+ winchester...μικρη διαφορα στην τιμη απο τον 3000

οσο για την καρτα γραφικων δεν υπαρχει απλη 6800 σε pci-e 16x...τουλαχιστον δεν εχω δει εγω πουθενα...αρα δεν υποστηριζει sli...αν σε ενδιαφερει πολυ το sli τοτε 6600gt ή αν σε παιρνει οικονομικα παρε 6800gt pci-e...

ο πολαπλασιαστης ειναι ξεκλειδοτος μονο προς τα κατω. η dfi απλα θα ξεχωριζει οπως ξεχωρισε και στο 754. και ναι να περιμενης. οχι abit. και μια χαρα θα ειναι μια 6600gt αν εχει πεσει η τιμη της 6800 παρε 6800 λογικα ολα τα μοντελα της nvidia θα γινονται sli mode

Αρχική απάντηση από haris1984

επεξεργαστη θα προτεινα τον 3200+ winchester...μικρη διαφορα στην τιμη απο τον 3000

Μικρή διαφορά? 47 είναι αυτά. Σχεδόν ένας σκληρός.

Τελικά βρήκα τι να πάρω από σκληρούς. Τα vga και mobo θα κριθούν από το κόστος του sli.

εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις , όσο μπορείς περισσότερο . Να φύγουν οι γιορτές , να μπει για τα καλά ο γενάρης και εδώ είμαστε . Η αγορά έχει πολλές ελλείψεις . Μητρική , π.χ. για 939 δεν βρίσκεις ούτε για δείγμα . Θέλω και εγώ να πάω για 64αρι με πυρήνα 0,9 αλλά περιμένω να τον γενάρη . Προσωπικά ,ΠΟΤΕ δεν ψωνίζω στις γιορτές των χριστουγέννων . Αν έκανες μια βόλτα στα μαγαζιά παραμονή χριστουγέννων , όλα ήταν γεμάτα από τον "Λάκη" τον "Σάκη" κλπ, κλπ. και ......τον μπανμπά ...που πλήρωνε . Και επειδή πλήρωνε , ήθελε και να ενημερωθεί ο φουκαράς και γινόταν το έλα να δεις , αφού , λογικά βεβαίως..βεβαίως , δεν καταλάβαινε και πολλά.

Και εγώ στο περίμενε είμαι εδώ και καιρό.Με 1 mx440 manli την βγάζω τώρα.Να είναι καλά το μανατζερ που δεν θέλει γραφικά

Απο τροφοδοτικό τι έχεις ή πας για καινούργιο?

Αρχική απάντηση από nikos

εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις , όσο μπορείς περισσότερο . Να φύγουν οι γιορτές , να μπει για τα καλά ο γενάρης και εδώ είμαστε . Η αγορά έχει πολλές ελλείψεις . Μητρική , π.χ. για 939 δεν βρίσκεις ούτε για δείγμα . Θέλω και εγώ να πάω για 64αρι με πυρήνα 0,9 αλλά περιμένω να τον γενάρη . Προσωπικά ,ΠΟΤΕ δεν ψωνίζω στις γιορτές των χριστουγέννων . Αν έκανες μια βόλτα στα μαγαζιά παραμονή χριστουγέννων , όλα ήταν γεμάτα από τον "Λάκη" τον "Σάκη" κλπ, κλπ. και ......τον μπανμπά ...που πλήρωνε . Και επειδή πλήρωνε , ήθελε και να ενημερωθεί ο φουκαράς και γινόταν το έλα να δεις , αφού , λογικά βεβαίως..βεβαίως , δεν καταλάβαινε και πολλά.

Θα περιμένω μέχρι να βγουν τα nforce4 mobo. Από κει και πέρα βλέπουμε ανάλογα το κόστος του Nf4 sli όπως ξανανέφερα. Τις αγορές θα τις κάνω αμέσως την ίδια ημέρα (μάλλον από e-shop).

Αρχική απάντηση από leros2004

Και εγώ στο περίμενε είμαι εδώ και καιρό.Με 1 mx440 manli την βγάζω τώρα.Να είναι καλά το μανατζερ που δεν θέλει γραφικά

Απο τροφοδοτικό τι έχεις ή πας για καινούργιο?

Antec 550Watts truepower

τροφοδοτικο tagan 480

επεξεργαστη 3200

σκληρό 120gb

τώρα οσο αναφορά moboε ειναι ένα πρόβλημα γιατι δεν εχουν έρθει ακομα ελλαδα και δεν εχουν δοκιμαστει. οπως και εγω ειμαι αναμεσα msi, dfi, asus

τι να σου πω παντος εγω θα βάλω 6600gt και οποτε μπορεσω θα βαλω αλλη μια. μηπως ξερει κανεις καμια συγκριση στις mobo nforce4????????

Αρχική απάντηση από Johnnymous

τροφοδοτικο tagan 480

επεξεργαστη 3200

σκληρό 120gb

τώρα οσο αναφορά moboε ειναι ένα πρόβλημα γιατι δεν εχουν έρθει ακομα ελλαδα και δεν εχουν δοκιμαστει. οπως και εγω ειμαι αναμεσα msi, dfi, asus

τι να σου πω παντος εγω θα βάλω 6600gt και οποτε μπορεσω θα βαλω αλλη μια. μηπως ξερει κανεις καμια συγκριση στις mobo nforce4????????

Μήπως μπορούμε να διαβάζουμε καλύτερα τα posts?

Ευχαριστώ.

Τελικά αποφάσισα τι θα κάνω με την κάρτα γραφικών και με την μητρική αλλά τελικά θα προβώ και σε αλλαγή κουτιού. Θα ήθελα να μου πείτε κάποια αξιόλογα κουτιά γύρω στα 170 που να μην έχουν πολλά καλώδια (σε στυλ xaser V damier που είναι σκέτη ζούγκλα).

Ακούω τις προτάσεις σας.

Το CM stacker νομιζω οτι κανει γυρω στα 170...

Προσωπικα μοy αρεσουν πολυ τα Lian Li, αλλα λογω τιμων μενω μακρια τους...

Τα Chieftech full tower δεν ειναι καθολου ασχημα επισης και ειναι και αρκετα πιο φτηνα (~100 ?).

Σε τετοια τιμη παιζουν και τα Shark kai Tsunami απο οτι θυμαμαι, και ειναι και αρκετα ομορφα και καλη ποιοτητα...

Οσο για τα TT xaser κτλ, ειμαι ο μονος που τα σιχαινεται? Ενα αισχος τα βρισκω ολα και ειναι και ακριβα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.