theobabis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2004 Παιδες, θα μπορουσατε σας παρακαλω να μου διευκρινησετε τη διαφορα μεταξυ atx και btx τροφοδοτικου? Στο παρακατω site, αν καταλαβα καλα, αναφερει ως διαφορά τα 20pin με τα 24. http://www.overclockers.com/tips1137/ Στο pcunleash ομως κανει αναφορα σε: "8-pin BTX Connector : 1" σε ενα ocz 520 http://www.pcunleash.com/bbs/zboard.php?id=MyItemReview&no=35 Ποιο απο τα δυο ισχυει? Και αν ειναι το δευτερο, ποσο εφικτο ειναι να βαλω ενα μετατροπεα 8pin σε καποιο που δεν εχει? Το ερωτημα για να το θεσω και πρακτικα, ειναι αν ενα enermax noisetaker 470-480w θα με καλυψει στην επομενη αναβαθμιση, ή να δωσω κατι παραπανω και να προτιμησω το ocz που ειναι btx compatible. Να σημειωσω οτι δεν ασχολουμαι με oc και απλα ζηταω ενα τροφοδοτικο που να μου κρατησει σε βαθος χρονου. Σας ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 25, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2004 Καλός ήρθες στο thelab theobabis :flower:Καλύτερα να πάρεις BTX PSU εφόσον θες να έχει αντοχή στο χρόνο. 24pino είναι το BTX, το 8pin molex πρέπει να είναι για τις κάρτες (PCX) και όχι για το mobo που και αυτό θα σου χρειαστεί στο μέλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Δεκέμβριος 25, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2004 ουπς ,ενα ακομα γνωστο προσωπο.χεχε, καλα ολοι εδω ερχεστε ενας ενας καλε ?Καλως ηρθες Θεομπαμπης :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
theobabis Δεκέμβριος 26, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 paschalia, enduracell σας ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα enduracell, με το PCX εννοεις pci-express και οχι το pcix, σωστα? Aν ναι, περα του 6pin (το οποιο το enermax το εχει σε συγκριση με το ocz) που ειναι για τις vga απο οσο γνωριζω, θα υπαρχουν καποιες που θα υποστηριζονται απο 8pin? Mου φαινεται εξισου παραλογο οσο το να υπαρχουν καποιες mobο που να υποστηριζονται απο 24 και καποιες αλλες απο 8pin. Oπως και να το δω, ειτε για vga, ειτε για mobo, αυτο το 8πινο molex δε μου βγαζει νοημα. Υπαρχει επισης κατι ακομη. Γνωστος μου, που εχει το enermax 475 v2.0 με ενημερωσε οτι και αυτο ειναι με 24pin, το οποιο ομως πουθενα δεν εχω πετυχει να το χαρακτηριζουν ως btx compatible. Kαι το ερωτημα ειναι αν μονο απο αυτο χαρακτηριζεται ενα psu ως btx, γιατι αν ναι, τοτε δεν εχω λογο να κινηθω προς το ocz μιας και θα χρειαστει να χαραμισω 2 4πινα για δημιουργησω, αν εχω καταλαβει καλα ενα 6πινο pci-e... Sorry αν τα εχω μπλεξει τελειως, αλλα δε βγαζω ακρη. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stratos Δεκέμβριος 26, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Δεν υπαρχει λογος να πηζεις... Τα 8πιν ειναι για server boards, οπως dual Opteron & Duan Xeon. Παρ ολα αυτα, υπαρχει μετατροπεας που περιεχει 2 καλωδια, ενα 20 σε 24πιν και ενα 4 σε 8πιν. Οποτε, το μονο που χρειαζεσει ειναι το 6πιν, αν και αυτο το δινουν ολοι οι κατασκευαστες καρτων γραφικων μαζι με την καρτα. Οποτε, οτι και να παρεις εισαι Future proof... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 26, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 νομίζω ότι στα BTX compatible στο sata καλώδιο έχει και μια 3.3 τροφοδοσία (για standby?) πιθανώς για το standard SATA2? δε ξέρω και γω πιες είναι οι προδιαγραφές ακριβώς δε το έχω κοιτάξει καθόλου. Για το 8pino είναι όπως τα λέει ο Stratos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theobabis Δεκέμβριος 26, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Stratos, ησουν ιδιαιτερα κατατοπιστικος. Παιδια, σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Μάρτιος 10, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 Με έναν φίλο μου στήσαμε μία μητρική με 24pins και της βάλαμε τροφοδοτικό με 20pins και δούλεψε μια χαρά. Σε τί ακριβώς χρησιμεύουν ακριβώς αυτά τα 4 επιπλέον pins; Πού είναι απαραίτητα αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.