adreas13 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2015 (edited) Καλησπέρα σε όλους,πριν 2 εβδομάδες άλλαξα πάστα στον επεξεργαστή,τον εχω καθαρίσει για σκονες αλλα μου ανεβάζει θερμοκρασία μέχρι και 90C(αλλα μου ανεβοκατεβαινει) σήμερα μου παρουσιαστικε αυτο, τις προηγούμενες μερες δεν ειχα πρόβλημα.Τι να κάνω?? Επεξεργαστης:Intel core i7 2600 3.40 GHz Έγινε επεξεργασία Μάϊος 26, 2015 από adreas13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Μάϊος 26, 2015 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2015 Ποσα κιλα παστα εβαλες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάϊος 26, 2015 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2015 (edited) Η παστα πρεπει να ειναι στο μεγεθος ενος ρεβυθιου τις περισσοτερες φορες στο μεσο του επεξεργαστη. Μετα απλωνεται μονη της. Σε ελαχιστες περιπτωσεις πρεπει να βαλεις το χερακι σου , σε φαση να την απλωσεις εσυ (δε συνισταται). Πριν απο ολα αυτα, καθαριζεις με καθαρο οινοπνευμα πολυ προσεκτικα την παλια παστα απο το cpu. Υπαρχουν σχετικα βιντεο για να βοηθηθεις. Επισης , ποια παστα εβαλες, και ποια ψυκτρα εχεις; (σε ποιο cpu? ). Αν θυμαμαι καλα απο αλλο θεμα , εχεις τον ι5 2500 Έγινε επεξεργασία Μάϊος 26, 2015 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
adreas13 Μάϊος 26, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2015 Μου την αλλαξε τεχνικος.Κιτα πανω για επεξεργαστη.Μου εβγαλε μπλε οθονη και ελεγε windows shutted down. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάϊος 26, 2015 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2015 (edited) Παιζει να στραβωσε κανα pin και να μην πηρε χαμπαρι; Η μπλε οθονη εχει καποιο κωδικο του τυπου " 0x000000κατι" . Αν το γκουγκλαρεις αυτο θα σου πει την φυση του προβληματος. (ή μπορεις να κοιταξεις το dump file που ανοιγει οταν επανεκκινουνται τα windows-λεει κωδικο σφαλματος) Έγινε επεξεργασία Μάϊος 26, 2015 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Μάϊος 26, 2015 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2015 Η παστα πρεπει να ειναι στο μεγεθος ενος μεγαλου ρεβυθιου τις περισσοτερες φορες στο μεσο του επεξεργαστη. Μετα απλωνεται μονη της. Σε ελαχιστες περιπτωσεις πρεπει να βαλεις το χερακι σου , σε φαση να την απλωσεις εσυ (δε συνισταται). ...Άν βάλει πάστα στο μέγεθος μεγάλου ρεβυθιού, τότε η πάστα θα φτάσει μέχρι.. την κάρτα γραφικών όταν απλωθεί!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάϊος 26, 2015 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2015 χαχα , διορθωθηκε. Σκετο ρεβυθι. Για να μη πω στραγαλι. (το εχω αρκετα μικρο στο νου μου παντως, γι'αυτο ειπα μεγαλο μαλλον τωρα που επιασα ρεβυθι , αναθεωρω! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Μάϊος 26, 2015 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2015 (edited) Κάνε ένα ALT+CTRL+DELETE ----> Start Task Manager.Στο παράθυρο που σου βγαλει κάτω αριστερά, τι ποσοστό γράφει το CPU Usage? Έγινε επεξεργασία Μάϊος 26, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Μάϊος 27, 2015 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2015 Ίσως να έχει βάλει πολύ θερμοαγώγιμη, ίσως να μην πατάει καλά η ψύκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Μάϊος 27, 2015 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2015 Αν είναι η μαμά ψύκτα της intel, παίζει να ξεκούμπωσε.Κούνα τη λίγο με το χέρι και δες αν παίζει, και αν είναι χαλαρή ξανακούμπωσέ την με καινούργια πάστα κατά προτίμηση.Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, δε χρειάζεται να κουβαλάς το pc στον τεχνικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Μάϊος 27, 2015 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2015 Ειναι σχεδόν βέβαιο οτι δεν έκατσε καλα η ψυχτρα η εσπασες κανα ποδαράκι αν ειναι η μαμα .90 βαθμους δε φτάνεις με υπερβολική ποσότητα πάστας .For the record ,μεγεθος ρεβυθιου /στραγαλιου ,ειναι πολυ για παστα .Μιας και πιάσαμε τα όσπρια ,θες μια γραμμουλα (και οχι μπαλιτσα πχ) πάστας,στο μεσο του cpu ,πάχους μια φακης ,και μήκους περίπου το μισό μήκος του καπακιού του επεξεργαστή.Ο επεξεργαστής ειναι στο μεσο του καπακιού και εχει μεγεθος πολυ πολυ μικρότερο απο το καπάκι καθαυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάϊος 27, 2015 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2015 Εγω εκανα ενα στραγαλι (στην cm 212) αλλα το παχος σιγουρα δεν ηταν στραγαλιου, αλλα μικροτερο. Απο την παστα της CM. Δε ξερω αν ειναι δικαιο να συγκρινω Stock ψυκτρα του 4590 με cm212 του 4670, αλλα σε idle ειναι γυρω στους 5-6 βαθμους πιο κατω η cm , και σε load σε παρομοιες καταστασεις στους 8-10 πιο κατω. Ισως με ποιοτικοτερη thermal paste να ηταν και καλυτερα τα αποτελεσματα. ΥΓ: @das, Εαν αλλαξω την παστα, προτεινεις γραμμη στο μεσο του επεξεργαστη; Θα δω κατι διαφορετικο; Και αν ναι ποια παστα; (για να προτεινουμε και στον φιλο σε περιπτωση που θελει να αλλαξει- εχω δει το σχετικο θεμα οπου η arctic silver δε προτεινεται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Μάϊος 27, 2015 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2015 Ποια thermal paste πρεπει να διαλεξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάϊος 27, 2015 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2015 Το ειδα αυτο το θεμα , βλεπω να λενε για arctic mx-4 και για αποφυγε sliver 5. I'll have that in mind Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts