Jump to content

6600 GT Owners

PGM

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από gus8511

Mia ακομα ερωτησουλα

πως θα κανω να πεφτει η συχνοτητα λειτουργιασ πυρηνα και μνημης οταν δεν τρεχω 3d games?

Γιατι δεν θελω να παιζει στα 600 και 1100 η καρτα συνεχεια

βάλε τα coolbits και στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών θα εμφανιστεί νέα καρτέλα clock frequency settings. στο manual overclocking μπορείς να ορίσεις διαφορετικές ταχύτητες για 2D και 3D.

• Replies 793
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Ζul

σιγα ρε Θεε του oc!!!!!το παιδι εκανε μια ερωτηση επειδη δεν ξερει κατι αν δεν γουσταρεις μην απαντας

Σορρυ φίλε μου απλά δεν έκανα ξεκάθαρο τον εκνευρισμό μου...δεν είναι προσωπικά στο παιδί...απλά έχουν ρωτήσει πολοί και έχουν απαντηθεί άλλες τόσες......

Φίλε gus έχει καεί κανένας επεξεργαστλης από o/c χωρίς να ανεβάσεις την τάση?

Δεν έχεις πρόβλημα...

και 800 να την πάς....δεν τρέχει τίποτα

Παιδιά εγώ bencharw την δικιά μου gigabyte 6600gt pcxpress 600~ -1300~ με αέρα και στόκ θερμοαγώγιμη , και ΧΩΡΙΣ ψυκτράκια στις μνήμες . αν ζεσταθεί πάρα μα πάρα πολύ απλά θα κολλήσει το πρόγραμμα .

Να παίρνεται επίσης τα αρτιφακτ ώς προειδοποίηση ότι πάτε στα όρια . Δεν καίγονται τόσο απλά οι κάρτες αν δεν πειράξεις τα voltage Με κάποιο mod σε μνήμες η πυρήνα .

Αρχική απάντηση από gus8511 [Σήμερα, στις 01:00]

με τις μνημες δεν υπαρχει κινδυνος να καουν αν λειτουργουν στα 1300 και απο την μεγαλη υπερθερμανση?

εγω παντως πανω απο 1200 δεν παω σαν καλο παιδακι ποιυ ειμαι

Πήγαινε την μέχρι εκεί που δε θα έχεις artifacts.

Αρχική απάντηση από gus8511

με τις μνημες δεν υπαρχει κινδυνος να καουν αν λειτουργουν στα 1300 και απο την μεγαλη υπερθερμανση?

εγω παντως πανω απο 1200 δεν παω σαν καλο παιδακι ποιυ ειμαι

Δεν καίγονται....

Όπως είπε και ο προλαλήσαντας όπως έχω ξαναπεί..πήγαινέ την μέχρι εκεί που δεν έχει articacts.....

βασικα σημερα ψαχτηκα λιγο για jetart vga cooler JACSH1 ( Vantec Iceberq 5 Premium VGA Cooling Kit (HS-003-VA) στο overclockers.co.uk, 45 euro τελικη ), zalman VF700 cu και για παστα artic silver, κοιταξα το review του thelab για την παστα την οποια οι περρισοτεροι κατοχοι των παραπανω coolers την χρησιμοποιουνε αντι για αυτη στο κουτι ( σε κανενα review/post δεν ειδα το ΓΙΑΤΙ), υπηρχανε βεβαια και αλλοι που δεν βαλανε, το αποτελεσμα ητανε σολες τις περιπτωσεις 54-55 C MAX με ανεκτα επιπεδα θορυβου,βεβαια η πιο quiet αποδειχτηκε η zalman

το προβλημα ειναι στην περιπτωση της AGP, η τοποθετηση της VF700 δεν μπορει να γινει 100% σωστα, τα ramsinks σε καποια μοντελα μπαινουν ενω σε αλλα θελει πατεντα ή απλα μενουν στο ραφι, ενω η η ξυκτρα πεφτει "παραπανισια" , δειτε τι λει η ιδια η zalman : When Installing VF700 on GeForce 6600 GT AGP

Consider the following when installing Zalman VF700 on a GeForce 6600 GT AGP.

1. Advantages

1) Installing VF700 on a GeForce 6600 GT AGP lowers the temperatures of the chipset and RAM by 5 ~10°C

compared to the stock cooler. (Note that GeForce 6600 GT PCIe will not have any problems with having VF700 installed.)

2. Disadvantages

1) After the VF700 is installed on a GeForce 6600 GT AGP, the cooler's FHS sticks out of the circuit board by about 30mm. This may cause interference with the system case and/or other components.

vf700_list07.jpg

2) Because the GeForce 6600 GT AGP's chipset is located towards the top area of the board unlike the PCIe version, installation of the cooler may be structurally unstable.

vf700_list08.jpg

3) The HSI heatsink must be used together with the cooler. If the original heatsink integrates the HSI heatsink into one, then you cannot use VF700 on the card. (τρεχα γυρευε :p )

Notice: Zalman Tech Co., Ltd. is not responsible for any damages due to external causes, including but not limited to, improper use, problems with electrical power, accident, neglect, alteration, repair, improper installation, or improper testing.

παρολαυτα και οι 2 ψυκτρες εχουνε παρει καλες κριτικες και εχουν καλες επιδοσεις με η χωρις artic silver

εγω σκεφτομαι για μια prolink AGP απτο infoshop(190 ευρω) και το VF700cu απ'το HAC shop για 35 ευρω , ή 10 ευρω παραπανω για την jetart/logisys/vantec (το ιδιο πραγμα ειναι)

τα 10 ευρω δεν θα πανε χαμενα πιστευω μιας και με αυτα εχεις ενα ωραιοτατο blue LED στην καρτα σου και δεν εχεις ανυσηχιες για ασυμβατοτητα με αποτελεσμα να μην μπορεις να κλεισεις το τower αν εχει μικρο πλατος ή να μενουν τα dimmakia γυμνα

επισης αυτο το review http://www.digit-life.com/articles2/gffx/nv43-5.html γραφει καποια χρησιμα πραγματα οπως το οτι το image quality σε 2D γραφικα διαφοροποιειται τεσταρεται οταν κανουμε overclock, παντως αποτι βλεπω το να κανεις o/c σε μια AGP 6600gt φαινεται σχεδον αδυνατον μιας και ελαχιστες μαρκες εχουν 1.6ns timings στης μνημες

μπορει να βρεθει xfx 6600gt AGP και leadtek extreme edition αλλα οχι στο greece πλεον, αυτες εχουν φυσικα 1.6ns timings αλλα το συστημα ξυψης δεν ειναι οτι το καλυτερο αμα συγκρινεις της επιδοσεις του με αυτες των jetart/zalman που ανεφερα παραπανω ( http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t1974.html ), κατω απο load πανε o πυρηνας 65 + C στανταρ, απλα λογω των timings η μνημη παει 1250+ στο χαλαρο ΓΥΜΝΗ, στο παραπανω review μπορεσανε να πανε οι prolink και gigabyte agp τοσο ψηλα λογω του οτι ητανε καλυμενες οι μνημες

γενικα ειναι και οι 2 πολυ καλες αγορες σκετες αμα ενδιαφερεσαι για τα επιπεδα θορυβου και σταθεροτητα 24/7 στα default ρολογια απλα δεν εχουνε τρελα extra ουτε 1.6 ns συγχρονισμους, ,για το o/c δεν αναφερανε και πολλα στο review γμτ,μονο τα ρολογια που τις φτασανε, ουτε το ποσες ωρες τις δοκιμαζανε ουτε τπτ ελεος

τεσπα εστειλα mail στην vantec για να βεβαιωθω οτι τα ramsinks ειναι 100% χαλκινα

Αρχική απάντηση από GruntGR

επισης αυτο το review http://www.digit-life.com/articles2/gffx/nv43-5.html γραφει καποια χρησιμα πραγματα οπως το οτι το image quality σε 2D γραφικα διαφοροποιειται τεσταρεται οταν κανουμε overclock

τι ακριβώς εννοείς με αυτό??

Αρχική απάντηση από GruntGR

παντως αποτι βλεπω το να κανεις o/c σε μια AGP 6600gt φαινεται σχεδον αδυνατον μιας και ελαχιστες μαρκες εχουν 1.6ns timings στης μνημες

και σε pcie οι μνήμες είναι 2ns τουλάχιστον στην gigabyte Που έχω και μια χαρά ανεβαίνουν, πως το συσχετίζεις με το overckocking se AGP ?

1) δες τo coclusion κατω κατω στο review να καταλαβεις

2) σε pci-e οι μνημες ομως ειναι στα 500mhz STOCK ενω σε σχεδον ολες τις AGP ειναι 450mhz, υπαρχουνε 1.6 ns μνημες και για AGP και για PCI-e απλα για AGP ειναι δυσευρετες δεδομενου οτι δεν βρισκω XFX πουθενα στην αθηνα, βεβαια δεν εφτασα σε σημειο να παρω τηλεφωνο την oktabit,κατι ακουσα για αλεξανδρουπολη αλλα ποιος τρεχει :p, αξιζει παντως το τρεξιμο γιατι εχει και εκδοσεις των 256 mb (!!!!) ,εκτος απο XFX υπαρχουν φυσικα asus extreme(δεν ειμαι σιγουρος για AGP γμτ) και leadtek extreme edition η οποια υπηρχε σε AGP στο multirama αλλα δεν την βλεπω πια στο site

oi μνημες με 2.0 timings , συμφωνα με τον athens 2004 που εχει gigabyte pci-e, 1300 Mhz ΔΕΝ ΠΑΕΙ, θα λειτουργει η καρτα αλλα θα βλεπεις σκουπιδια, επισης η ποιοτητα εικονας σε 2D grafika οσο ανεβαινουν τα hz θα μειωνεται αισθητα (συμφωνα παντα με το digit-life,no problemo αμα εχεις TFT φυσικα), χαρη στα 1.6 ns ο Α7Ν πηγε τις δικιες του στα 1355 με zero artifacts, αμα υπαρχει ανακριβεια στο τι γραφω ας το πουνε οι ιδιοι, δεν εχω ορεξη για παραπληροφορηση απο μερια μου στο thread :p

1) κάνε κανένα copy paste Κάποιοι κυκλοφορούν ακόμα με 56Κ, άσε που δεν βρήκα κάτι σxετικό με την σχέση 2Dquality με o/c παρά κάτι χαρακτηρισμούς πως του φαίνεται το 2D quality σε κάθε κάρτα,

2)

αναμενόμενο πως οι μνήμες 1,6ns θα ανεβαίνουν κάπως περισσότερο. όχι όμως ότι οι 2ns κάνουν αδύνατο το overclocking και μάλiστα σε AGP. ακόμα μία μικρή διόρθωση τα 2 και 1,6 ns είναι η περίοδος και όχι τα timmings. αν τα αντιστρέψεις βρίσκεις τη συχνότητα λειτουργίας σε hz

1/2ns=0.5*10^9Hz=500MHz-> 1000ΜΗz 1/1.6=0.625*10^9=625ΜHz->1250Mhz

Οπότε μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους έχεις αν ανεβάσεις μία 2ns στα 1200-1250 παρά μία 1,6ns στα 1300-1350 έχοντας δώσει μάλιστα 50 παραπάνω για extreme κάρτες.

• 2 weeks later...

ΚΑλησπερα, σκέφτομαι να βάλω νερό για τον επεξεργαστή και μιας και βάζουμε νερό να βάλω και στη κάρτα (Gigabyte 6600gt AGP). Υπάρχει κανα μπλοκ για τη κάρτα που να καλύπτει και το AGP bridge και τις μνήμες ???

Καλα ρε σεις γι αυτη τη leadtek μιλατε οτι εχει τοσο καλο συστημα ψυξης και οτι κλοκαρεται χαλαρα?Δεν ξερω εμενα δεν μου γεμιζει το ματι η ψυκτρα της και δεν καλυπτονται και οι μνημες της.Αν της βαλω ceramique με την stock ψυκτρα ποσο λετε να φτασει?

http://www.tweakpc.de/hardware/tests/graka/leadtek6600gt_agp/s01.php

Backgman δεν νομιζω να υπαρχει...Βαλε στις μνημες ψυκτρακια και αλλαξε βαλε καμια απο chipset στο bridge

re παιδια εμενα ενς την εχω βαλει υδροψυξη ο πυρηνασ αν το χρονισω πανω απο τα 560 εχω πολλα artifacts, giati?

ειναι λογικο ? η θερμ . του πυρηνα με υδροψυξη , 560 και φουλ στρεσαρισμα ειναι μαξ 41!

τι συμβαινει? τι φταιει?

asus 6600 gt agp exw

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.