Jump to content

Celeron box & Θερμοαπαγώγιμη αλοιφή

Tim1416003192

Recommended Posts

Πήρα προχθές έναν καινούριο Celeron 330 D 2.66 mhz 478 BOX (δηλαδή με το ανεμιστηράκι και την ψύκτρα του). Η ψύχτρα από την μάνα της έχει πάνω της έχει μια θερμοαπαγώγιμη αλοιφή σε τετράγωνο σχήμα σε μορφή πλαστελίνης. Ήθελα να μάθω αν μπορώ να βάλω extra θερμοαπαγώγιμη αλοιφή (του εμπορίου) για καλύτερη ψύξη? Και πώς να το κάνω? να βγάλω αυτήν που έχει ίδη η ψύκτα η να την βάλω από πάνω της?

Ευχαριστώ!!!

οκ! θέλω να κάνω κανένα oc και θέλω να έιμαι σίγουρος!

Κάτι άλλο που παρατήρησα στο cpuz-126 είναι ότι τα Volt του cpu αλλάζουν από μόνα τους κάθε λίγο από 1.376 σε 1.392 και ξανά σε 1.376 αυτό ειναι φυσιολογικό ?

Φάνη θα μας πάρουν με τα καφάσια...

Αν έπαιζε το Vcore με την τάση της ΔΕΗ, όλοι μας θα είχαμε ψημμένα pc.

Το Vcore παίζει είτε γιατί το κύκλωμα της μητρικής δεν είναι κάτι αξιόλογο, είτε γιατί το monitor που κάνει δίνει λάθος ενδείξεις (το πλέον πιθανό).

Αρχική απάντηση από DJD

Φάνη θα μας πάρουν με τα καφάσια...

Αν έπαιζε το Vcore με την τάση της ΔΕΗ, όλοι μας θα είχαμε ψημμένα pc.

Το Vcore παίζει είτε γιατί το κύκλωμα της μητρικής δεν είναι κάτι αξιόλογο, είτε γιατί το monitor που κάνει δίνει λάθος ενδείξεις (το πλέον πιθανό).

Ωπ...μαλλον το λαθος ειναι στο δευτερο κομματι του ποστ..

Σιγουρα εχει αυξομειωσεις λογω της μητρικης...

Απλα εκανα λαθος για το UPS γιατι αυτο σταθεροποιει την ταση απο την πριζα προς το pc, και οχι τις τασεις της μητρικης...αυτο δεν ειναι το λαθος?????:sorry: :sorry:

EDIT:

Οκ ρε παιδες μη βαρατε!! Θα μαθουμε...

BTW και εμενα παιζει...1.616...1.632...καπου εκει συνεχεια...

EDIT:Εξηγησε μου βρε Φανη που ειναι το αστειο?Απλα επηλθε συγχηση στη σκεψη μου και μπουρδοκλωθηκαν τα γραφομενα:p (πως τα λεω ετσι??:o:p )

τι είναι monitor δεν κατάλαβα καλά :( της ενδείξεις αυτες τις βλέπω απο το cpu-z 1.26

DJD εννοείς ότι ή το πρόγραμμα πιθάνότερα κάνεις λάθος ή μητρική δεν έχει καλό κύκλωμα. Πως μπορώ να σιγουρευτώ, και τι να κάνω εκτός από το να αλλάξω μητρική; Με αυτες τις διακυμάνσεις έχω πρόβλημα ή όχι ; Το motherboard einai GIGABYTE 8IPE1000 VER 0.2

Για να βλέπεις εσύ αυτές τις ενδείξεις, υπάρχει ένα τσιπάκι πάνω στην μητρική που κάνει αυτή τη δουλειά. Το CPUZ διαβάζει την πληροφορία και την δείχνει. Υπάρχουν και προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά (π.χ. Speedfan, Motherboard monitor) αλλά όλα διαβάζουν από το τσιπάκι της μητρικής. Στο μεγαλύτερο μέρος των μητρικών οι ενδείξεις που δείχνουν είναι πλασματικές, σε μερικές m/b η απόκλιση από τα πραγματικά data είναι μεγάλη ενώ σε άλλες λιγότερο. Η σίγουρη λύση και η πιο advanced ταυτόχρονα, είναι να διαβάζεις τις τάσεις μόνος σου πάνω στην μητρική με κάποιο πολύμετρο. Βέβαια αν δεν γνωρίζεις, το πιθανότερο είναι να κάνεις ζημιά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.