Jump to content

πρόβλημα με φωτισμο οθονης φορητου dell

Recommended Posts

καλησπέρα

εδώ και 4 χρόνια έχω ένα φορητό dell e5500 που έχει inverter και lcd οθόνη.

Δουλεύει άψογα αλλά το τελευταίο καιρό που δουλεύω αν το κουνήσω λίγο εκεί που δουλεύω σβήνει το φως της οθόνης.

Στο βάθος αμυδρά βλέπω τα Windows κανονικά. Σαν να μην έχει φωτεινότητα καθόλου.

Μόλις κλείσω το καπάκι και το ξανανοίξω επανέρχεται κανονικά μέχρι να το κουνήσω πάλι το Laptop.

Τι μπορεί να είναι inverter ή οι λάμπες που έχει η οθόνη να τα έχουν παίξει?

ευχαριστώ

Αν δεν λειτουργεί σωστά ο inverter δεν λειτουργούν σωστά και οι λάμπες. Αυτός είναι υπεύθυνος για τις λάμπες. 

Είναι σύμπτωμα inverter αυτό. Και αν είναι βρίσκεται στα τελευταία του και θέλει αντικατάσταση. 

Μπορεί όμως να μην κάνει καλή επαφή το καλώδιο της οθόνης με την μητρική.

Πιο πιθανό μου φαίνεται το πρώτο.

Ποιο πολλές φορές εχω συναντήσει το δευτερο πάντως

Ανοίγει το καπάκι όμως και διορθώνεται. Αν το πρόβλημα είναι με το ανοιγω/κλείνω ποιο πιθανο είναι το 2ο. 

Σε κάθε περίπτωση το λαπτοπι θέλει service   ;)

Έγινε επεξεργασία από pasjohn

δοκίμασε όταν είναι σβηστή η οθόνη να ρυθμίσεις την φωτεινότητα στο ελάχιστο και στο μέγιστο 2-3 φόρες, έφτιαξε? αν ναι έχεις κάποιες πιθανότητες να είναι έτοιμος ο inverter να παραδώσει πνεύμα.

αν δεν έφτιαξε μάλλον θες απλά μια καλωδιοταινία.

Αν και μου έχει τύχει να φτιάχνει και να φταίει η καλωδιοταινία πάλι.

Αν αποφασίσεις να το φτιάξεις μόνος σου, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από την καλωδιοταινία καθώς είναι φθηνότερη συνήθως

• 2 months later...

γεια σας...επειδη εχω το ιδιο προβλημα σε ενα λαπτοπ ηθελα να ρωτησω τι ταση βγαζει στην εξοδο ο ινβερτερ η αν μπορουμε να τροφοδοτησουμε την λαμπα με καποια ταση ωστε να δουμε πιο απο τα 2 φταιει η αν φταινε και τα δυο

Έγινε επεξεργασία από marmaras