greekfragma Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2015 Καλησπέρες. Ήρθε στα χέρια μου μια Foscam IP camera μοντέλο FI8904W εκτός εγγύησης. Το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι οτι χάνεται η σύνδεσή της ακόμα και ενσύρματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η κάμερα έχει το τελευταίο firmware και επίσης έχω και την τελευταία έκδοση web client της foscam. Βρήκα στο forum της foscam διάφορα ίδια περιστατικά αλλά δε βγάζω άκρη. Έψαξα και μερικές λύσεις και σε μερικά blogs αλλά εφόσον η κάμερα χάνεται εντός 5-10 δευτερολέπτων προφανώς δε μπορώ να δοκιμάσω και πολλά. Για βοηθάτε να το πάμε βήμα βήμα μπας και γίνει τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 15, 2015 Author #2 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2015 (edited) Έχω κολλήσει σε αυτό το σημείο όπου η κάμερα χάνεται μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Η έκδοση firmware δείχνει οτι είναι η τελευταία αλλά το web ui είναι αρκετά παλιό. βέβαια εφόσον η κάμερα αποσυνδέεται τόσο γρήγορα δε γίνεται να φλασάρω τίποτα. Προσπάθησα πριν αποσυνδεθεί να πατήσω γρήγορα την επιλογή obtain ip from dhcp αλλά και να το προλάβω μετά δεν εμφανίζεται πουθενά...ουτε καν error. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 15, 2015 από greekfragma Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 15, 2015 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2015 Θα κοίταζα το τροφοδοτικό για τέτοιο πρόβλημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 15, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2015 πολυμέτρησα και μου δίνει σωστές τιμές. 5.2V-2000mA Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 16, 2015 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2015 Αυτή είναι τιμή χωρίς φορτίο όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 16, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2015 Δίκιο....πως να τσεκάρω ομως οτι δίνει σωστές τιμές σε φορτίο. Εσωτερικά η πλεξούδα του ρεύματος έρχεται ενιαία μαζί με εκείνη του lan του reset switch και ακομα ενα ribbon που δεν εχω βγαλει ακρη τι ειναι. Δεν εχω και το σχηματικο από το pcb για να παρω εστω μια ιδεα που να κοιταξω. Έχω φάει το ίντερνετ να βρω κάποιον που να έχει ανοίξει μια foscam και να δίνει λεπτομέρειες από τα σπλάχνα αλλά μηδέν αποτέλεσμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Μάϊος 17, 2015 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2015 Καντο εξωτερικα που ειναι και πιο ευκολο.. Αγορασε δυο βυσματα τροφοδοσιας σαν αυτα που χρησιμοποιει (αρσενικο, θηλυκο) και προσθεσε δυο καλωδια στο καθενα. Παρεμβαλλε το πολυμετρο για να μετρησεις ρευμα και συνδεσε το παραλληλα για να δεις ταση. Προσεχε πολυ να μην ακουμπησουν τα καλωδια διαφορετικης πολικοτητας μεταξθ τους γιατι θα καψεις το τροφοδοτικο. Αν και δε νομιζω να εχεις προβλημα τροφοδοσιας. Μεταχειρα δεν ειναι η καμερα? Καποιος που ειδε αυτα τα κουλα να συμβαινουν, μαλλον στην πασαρε. Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες.. Ερωτηση, αν ανοιξεις το rtsp stream της καμερας με vlc και το αφησεις να παιζει, σπαει αμεσως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Μάϊος 17, 2015 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2015 Καντο εξωτερικα που ειναι και πιο ευκολο.. Αγορασε δυο βυσματα τροφοδοσιας σαν αυτα που χρησιμοποιει (αρσενικο, θηλυκο) και προσθεσε δυο καλωδια στο καθενα. Παρεμβαλλε το πολυμετρο για να μετρησεις ρευμα και συνδεσε το παραλληλα για να δεις ταση. Προσεχε πολυ να μην ακουμπησουν τα καλωδια διαφορετικης πολικοτητας μεταξθ τους γιατι θα καψεις το τροφοδοτικο. Αν και δε νομιζω να εχεις προβλημα τροφοδοσιας. Μεταχειρα δεν ειναι η καμερα? Καποιος που ειδε αυτα τα κουλα να συμβαινουν, μαλλον στην πασαρε. Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες.. Ερωτηση, αν ανοιξεις το rtsp stream της καμερας με vlc και το αφησεις να παιζει, σπαει αμεσως? Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις και καμιά μόντα παίρνοντας τροφοδοσία από κανένα τροφοδοτικό υπολογιστή ή τηλεφώνου (αρκεί να δίνει αρκετό ρεύμα - δε νομίζω να θέλει πάνω από 1A). Σχεδόν σίγουρα δεν είναι τροφοδοτικό όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 17, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2015 Ερωτηση, αν ανοιξεις το rtsp stream της καμερας με vlc και το αφησεις να παιζει, σπαει αμεσως? με λίγο google βρήκα οτι είναι αυτόhttp://IPADDRESS/videostream.cgi?user=[uSERNAME]&pwd=[PASSWORD]&resolution=32 user-pass δεν έχω ορίσει οπότε να θεωρήσω οτι είναι τα default admin/blank ?ipaddress ομως ποια θα ορίσω αφού δε μπορω να δω την ip κάπου.και μενα δε μου κανω για τροφοδοτικο παντως γιατι καθολη τη διαρκεια που ειναι στη πριζα τα led του lan δουλεύουν και τρεμοπαίζουν σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Μάϊος 17, 2015 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2015 χμμμ, απο το ρουτερ σου δεν μπορεις να δεις αν της εχει αποδοθει καποια ΙΡ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 17, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2015 Είμαι στο DHCP client list αλλά όσα refresh και αν γίνουν ακόμα και τα 5 δευτερόλεπτα που εμφανίζεται στο ip camera tool ως συσκευή, δε βλέπω κάποια ip να γίνεται assigned. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegr Μάϊος 17, 2015 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2015 Αν έχεις δυνατότητα από το router, δώσε σταθερή IP στην Mac της κάμερας, μήπως και ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 17, 2015 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2015 (edited) Αν έχεις δυνατότητα από το router, δώσε σταθερή IP στην Mac της κάμερας, μήπως και ... Δυστυχώς το δοκίμασα αλλά τζίφος.Έχουμε κανέναν που να ασχολείται με επισκευή ip cameras Αθήνα να πάω να πάρω καμιά γνώμη? Έγινε επεξεργασία Μάϊος 17, 2015 από greekfragma Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Μάϊος 18, 2015 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2015 το τροφοδοτικό είναι μη το ψάχνεις παραπάνω (κλασικό πρόβλημα είναι) απλά πάρε ένα Univerval Και αλλάξε το και θα είσαι κομπλέ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 18, 2015 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2015 10 ευρώ με σκρουτζάρισμα ενώ στο ebay έχει 2ευρώ.....τι κατάντια είναι αυτή πια! βάλτε τον 5ευρώ ρε αλήτες! Δε σας αρκεί 250% θέλετε 500%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papaki93 Μάϊος 18, 2015 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2015 δεν εχεις κανα usb hub να δοκιμασεις το τροφοδοτικο του στην καμερα διαφορετικα ενα τροφοδοτικο υπολογιστή απο το rail των 5, ειναι αρκετα τα 5v μην ψαχνεις 5.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 18, 2015 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2015 φορτιστές έχω ένα σκασμό. κατάλληλο βύσμα ή κατάλληλο αντάπτορα βύσματος δεν έχω που να κουμπώνει στο θηλυκό της παροχής της κάμερας.τελικά παρήγγειλα 2 φορτιστές από hong kong με 4ευρώ και όταν έρθουν θα ενημερώσω το θρεντ.Μου την έσπασε άσχημα το 500% αισχροκέρδειας και θα περιμένω 2-3 εβδομάδες έτσι για να τιμωρήσω τους έλληνες αγιογδύτες του 10ευρώ φορτιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Μάϊος 18, 2015 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2015 φορτιστές έχω ένα σκασμό. κατάλληλο βύσμα ή κατάλληλο αντάπτορα βύσματος δεν έχω που να κουμπώνει στο θηλυκό της παροχής της κάμερας.τελικά παρήγγειλα 2 φορτιστές από hong kong με 4ευρώ και όταν έρθουν θα ενημερώσω το θρεντ.Μου την έσπασε άσχημα το 500% αισχροκέρδειας και θα περιμένω 2-3 εβδομάδες έτσι για να τιμωρήσω τους έλληνες αγιογδύτες του 10ευρώ φορτιστή.Από περιέργεια, παίζει κανένα link από αυτούς που παρήγγειλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 18, 2015 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2015 Από περιέργεια, παίζει κανένα link από αυτούς που παρήγγειλες? http://www.ebay.com/itm/390993668250?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=660357729237&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
papaki93 Μάϊος 19, 2015 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2015 σιγα κοψε το καλώδιο και ενωσε το τουλαχιστον πρόχειρα, το ελεγα για να μην αγοραζεις τζαμπα τροφοδοτικα αλλά άργησα να δω το μυνημα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts