ipparxos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2004 Πρόσφατα αγόρασα το Mustek Power Must 1000 USB. Το πρόβλημα είναι ο θόρυβος που κάνει ο ανεμιστήρας του, που χωρίς να είναι έντονος, είναι ενοχλητικός, ειδικά τη νύχτα. Το λέω αυτό διοτι ο ανεμιστήρας λειτουργεί ακόμα κι όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός και άρα το φορτίο ελάχιστο! Ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας για το πως μπορώ να το κάνω πιο ήσυχο.Πρόκειται για ένα αναμιστηράκι 6cm, 1,44watts που λειτουργεί στα 12volts. Απ' όσο είδα συνδέεται με ένα 3πλο καλωδιάκι, όχι με το σύνηθες από τους υπολογιστές βυσματάκι, αλλά αυτό δε νομίζω ότι αποτελεί πρόβλημα... Σε checkmate και άλλα e-shops δεν μπόρεσα να βρω κάτι αθόρυβο στα 6cm. Υπάρχει; Ακόμα, με ποιον τρόπο μρορώ να μειώσω την τάση που δέχεται;Τέλος, πόσο απαραίτητο πιστεύετε ότι είναι αυτό το ανεμιστηράκι; Με το φορτίο που έχει το UPS λειτούργεί στους 25C σταθερά, συμφωνα με το πρόγραμμά του. Μάλιστα, με εξαίρεση ελάχιστες στιγμές δουλεύει από μόνο του σε χαμηλές στροφές. Πόσο επικίνδυνη είναι η άνοδος της θερμοκρασίας σ' ένα UPS; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 24, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 κοίτα, εγώ για το pc που είναι 24/7 έχω ένα μικρό που δεν έχει ανεμιστήρα.τώρα, αν θες να μειώσεις τάση, βάλε ένα ποτενσιόμετρο σε σειρά με το ανεμιστηράκι και ρύθμιζε τις στροφές.αν όχι ποτενσιόμετρο, βάλε μια αντίσταση.για να το έχει το ανεμιστηράκι, ίσως το χρειάζεται.εγώ πάντως το δικό μου ups το έχω δίπλα στο καλοριφέρ, αν καεί θα το καταλάβουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipparxos Δεκέμβριος 24, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 Δεν υπάρχει τρόπος να μειώσω την τάση απλώς αλλάζοντας τη συνδεσμολογία; Τι αντίσταση πρέπει να ζητήσω για να πέσω γύρω στα 7volts; (καλά δεν είναι; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.