enduracell Δεκέμβριος 28, 2004 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 στην θέση 1-2 παίζουν οι περισσότερες μνήμες σε αυτό το Mobo. Λογικά έπρεπε να σου βγάζει errors στις θέσεις 3-4. Η Rev2 λογικά θα παίξουν σωστά σε αυτό το mobo αφού φοράν TCCD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Δεκέμβριος 28, 2004 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Αν και αποτι καταλαβα εισαι σηγουρος για το τροφοδοτικο,δοκιμασες καποιο αλλο;Τι μαρκα ειναι αυτο που εχεις επανω τωρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 28, 2004 Author #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Αρχική απάντηση από phil Αν και αποτι καταλαβα εισαι σηγουρος για το τροφοδοτικο,δοκιμασες καποιο αλλο; Τι μαρκα ειναι αυτο που εχεις επανω τωρα; Το τροφοδοτικό έφυγε σήμερα για Ολλανδία, αφού δέχεται η Antec να το αντικαταστήσει λόγο ασυμβατήτητας, οπότε περιμένω ένα καινούριο. Προς το παρόν χρησιμοποιώ ένα δανεικό 450w. Αλλά και μόνο με vga, sata, επάνω (χωρίς τους 4 δίσκους του raid10) πάλι στα παιχνίδια κρασάρει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 28, 2004 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Το 450W τι μάρκα είναι? μήπως δε τραβάει για την 6800GT σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Δεκέμβριος 28, 2004 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 endu δεν νομιζω να ειναι PSU... θα τραβαγε κανα reboot το μηχανημα αν ηταν PSU ... (κατι το οποιο παθαινω εγω λογο PSU σε 3D με τρελο Overclock) Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 28, 2004 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 έχεις δίκιο σε αυτό που λες αν και σε μένα μου έχει τύχει να τραβάει Μπλε λόγο PSU. γενικά πρέπει να το κοιτάξεις αφού το πρόβλημα είναι μόνο σε 3D, και πρέπει να μας πει τι γράφει η μπλε οθόνη για να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 28, 2004 Author #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Η μπλε γράφει άσχετα, διάφορα errors και σπανια έχω δει το ίδιο 2 φορές. Το μόνο που έχω δεί 2 φορές είναι το αρχείο που χτυπάει, το win32k.sys.Αλλά από τότε που άλλαξα θέσεις στη μνήμη δεν έχω ξαναδεί BSoD, παρά μόνο κολλήματα στα παιχνίδια... Όσο για το αν τραβάει το 450, δουλεύει με 4 δίσκους στο raid, αλλά κολλάει και χωρίς αυτούς. Βγάζοντας τους δίσκους του γλιτώνω περίπου 60watt. Λογικά, με αυτό το φορτίο να του λείπει, δε θα κόλλαγε γενικότερα και όταν είναι σε 2d Mode? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 29, 2004 Author #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Κάτι που παρατήρισα είναι το εξής:Στο setup που έχω για παιχνίδια όταν πάω στα display properties της nVidia, μου αναφέρει σαν bus το PCIx0...!Eνώ στην άλλη εγκατάσταση, που έχω για δουλειά, μου αναφέρει κανονικά AGP8x... Μήπως για τα παιχνίδια φταίει αυτό που κολλάνε??? Πως αλλάζει?Κάνοντας την εγκατάσταση του driver της Via, είχα αποεπιλέξει τον AGP driver όπως λέει και στο readme γιατί θεωρούν ότι ο ενσωματομένος παίζει καλύτερα... Τι κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 29, 2004 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 καλά έκανες και δεν εγκατέστησες το AGP driver της VIA, με το SP2 δημιουργεί προβλήματα. Δοκίμασε να αλλάξεις Driver για την κάρτα γραφικών σου απεγκαταστόντας τον προηγούμενο πιστεύω να φτιάξει. Δοκίμασε και το Coolbits 2 (@tools) σου δίνει κάποιες επιπλέον καρτέλες με επιλογές μέσα στους drivers της ίδιας της εταιρία (έχει και επιλογή για το bus) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 29, 2004 Author #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Έβαλα, έβγαλα... Τίποτα... Δοκίμασα 4 διαφορετικούς, και κάνουν όλοι το ίδιο πράγμα... Bus: PCI x0... Κι αυτό που μου τη σπάει είναι ότι στην άλλη εγκατάσταση, παίζει μιά χαρά...Δοκίμασα με: 66.93, 67.22, 71.22 & Omega 1.61.77 φυσικά χρησιμοποιώντας και το Coolbits... Τίποτα... Ούτε μου δίνει κάπου επιλογή για το bus Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 29, 2004 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 φοράς SP2? αν όχι δοκίμασε να βάλεις το AGP των 4in1 της VIA μήπως και φτιάξει. πραγματικά δε ξέρω τι συμβαίνει και στο έχει ρίξει μόνιμα σε PCI mode. ίσως επειδή έφαγε πολλές ΒSOD σε 3D το έριξε σε PCI. To Riva tuner έχει την δυνατότητα ρύθμισης του AGP αν θυμάμαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 29, 2004 Author #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Ναι, το cd μου είναι με sp2 απάνω... Δεν μπορώ να το βγάλω κιόλας... Ακόμα και το RivaTuner δε μου δίνει την επιλογή για το AGP, την έχει απενεργοποιημένη...Τελικά, έβαλα τον AGP driver της Via και μόνο τότε έδειξε AGP8x στις ρυθμίσεις, παρόλα αυτά, συνεχίζουν να κολλάνε τα παιχνίδια΄και ίσως πιό γρήγορα απ'ότι πρινΕιλικρινά, μόλις πάρω τις OCZ αν δω ότι συνεχίζουν τα ίδια, θα το πουλήσω και θα ξαναγυρίσω σε Intel. Στήνω pc εδώ και 15+ χρόνια και τέτοιο φιάσκο δεν έχω ξαναφάει...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 29, 2004 #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 κοίτα δεν αποκλείεται να φταίει και η AMD για αυτό, οπότε αν δεις ότι δε παλεύετε η κατάσταση πήγαινε πίσω σε intel, δεν αξίζει το κόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Δεκέμβριος 29, 2004 #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Έχεις επεξεργαστή AMD, μητρική ABIT με το πάναισχρο VIA, vga nVidia, noname PSU, Kingston μνήμες, αλλά φταίει η AMD. Μην είστε τόσο αντικειμενικοί ωρέ, θα πάθετε τίποτα. ’λλα 200 μέλη που έχουν παρόμοιους σταθερούς συνδιασμούς, είναι μαζοχιστές ή μάγοι δηλαδή;Κάτσε δοκίμασε/διασταύρωσε τα υλικά σου με άλλα από κάποιον φίλο, για να σιγουρευτείς ποιο απ'όλα φταίει. Δεν είναι κρίμα να φταίει π.χ. το τροφοδοτικό σου και να αλλάξεις σε Intel και να μας κάνεις ποστ μετά ότι "φταίει η Intel"; Όχι τίποτα άλλο, αλλά μετά θα σου μένει μόνο να δοκιμάσεις Apple... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 30, 2004 Author #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Chosen, το nonamePSU είναι προσωρινή λύση μέχρι να έρθει το Antec πίσω. Αλλά και αυτό να δείς, το Antec δούλευε άψογα τόσο καιρό και μόλις έβαλα 939, είχε πρόβλημα συμβατότητας. Πάλι καλά που μου το αλλάζουν οι άνθρωποι χωρίς αντίρρηση, απλά μου κόστισε 33ευρώ για να πάει Ολλανδία.Έκανα πολλές δοκιμές, αλλά συνεχίζει να κολλάει. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί πρέπει να πάρω μνήμες των 300+ ευρώ για να μπορέσω να παίξω κανα παιχνίδι....Δηλαδή όλα αυτά τα παιδάκια που βάζουν τον μπαμπά τους να πάρουν από τη Στουρνάρα ένα pc των 1000 ευρώ δώρο τα Χριστούγεννα βάζουν απάνω τις καλύτερες μάρκες??? Μην τρελαθούμε τώρα! Ξέρετε πολύ καλά ότι όλα τα μαγαζιά, λόγο ανταγωνισμού, βάζουν ότι φθηνότερο και noname υπάρχει ώστε να δώσουν χαμηλή τιμή. Δηλαδή κανένας από αυτούς δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια? Κανένας από αυτούς δεν έχει πάρει 6800GT που να θέλει καλό τροφοδωτικό? Ή μήπως όλοι όσοι πήραν 6800 + Α64 πήραν Antec/Enermax/Zalman και OCZ/Corsair μνήμες???Χαλαρώστε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Δεκέμβριος 30, 2004 #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Είχα το ίδιο πρόβλημα κολλήματος στα παιχνίδια, και το έλισσα αλλάζοντας τις επιλογές στο μπαϊος με αυτές που έγραφε στις οδηγίες τις κάρτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 30, 2004 #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Φίλε μου γιατί δε πας πίσω σε intel με αυτή την κάρτα και αυτό το noname τροφοδοτικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αφού επιμένεις ότι δε φταίει το τροφοδοτικό σου. Σχετικά με τις ασυμβατότητες. Tα molex που πανε στην κάρτα πρέπει να μην έχουν άλλο φορτίο πάνω στο κλάδο, εκτός από FAN. Κοίταξε να είναι χωρίς drives κλπ.το Antec 550 τι ασυμβατότητα είχε με το mobo? Εγώ 480 έχω και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Δεκέμβριος 30, 2004 #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 νομιζω ειναι η πρωτη φορα που ακουω ασυμβατοτητα τροφοδοτικου με μητρικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 30, 2004 Author #39 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 ΓιαγκΤ: Επειδή στο δικό μου το manual δεν γράφει τίποτα τέτοιο, και το μόνο που έχω κάνει είναι να βάλω το FastWrites off, τι άλλο χρειάζεται να γίνει? enduracell: Δεν γνωρίζω τι ακριβώς πρόβλημα είχε το Antec με το συγκεκριμένο board, κάτι στο +5ν rail απ'ότι διάβασα. Δε θα μείνω με το Noname, περιμένω να έρθει πίσω το νέο τροφοδοτικό αφού η Antec αναγνωρίζει ότι είναι δικό της το πρόβλημα και το έχω ήδη στείλει πίσω για αντικατάσταση με το καινούριο μάλιστα που έχει και SATA connectors ea6gka: Κι εγώ το ίδιο, αλλά στο επίσημο forum της Abit, φαίνεται ότι το έχουν αντιμετωπίσει πολλοί πριν από μένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Δεκέμβριος 30, 2004 #40 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 Εγω θα προτεινα απο τη πλευρα μου ενα mobo με nvidia chipset.Αυτο πιστευω θα σου εληνε ολα τα προβληματα.Ποτε δεν συμπαθησα τη VIA ακομα και οταν ηταν μοναδικη επιλογη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.