pontium Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2004 Μου έφεραν ένα παλιό pcάκι (ΡII 333MHz,128MB RAM,4 GB HD SCII) με μια μητρική Gigabyte i440BX-W977....ερώτηση τώρα....μπορεί να σηκώσει δισκάκι 80GB ΙDΕ;;(ή 40GB τουλάχιστον):...: :...: Σίγουρες απαντήσεις γιατί θα πάω το απόγευμα.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων:flower: :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Δεκέμβριος 24, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 Αν εχει το τελευταιο bios, κατα 90% βλεπει και 80αρη, ριξε μια ματια στην gigabyte!EDIT: Δες εδω http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Intel+440BX.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Δεκέμβριος 24, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 Απ'ότι βλέπω μέχρι 75GB σηκώνει...ο 80GB είναι 76GB πραγματικά...λες να κάνει δουλεία;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Δεκέμβριος 24, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 το qdi advance 9 (via 133A) με το τελευταιο bios του σηκωνει πανω απο 76, μεχρι 120 νομιζω.... Τωρα αν βλεπει μεχρι 75 και ειναι 76, μαλλον οχι, αλλα παιζει να εχει setting ο σκληρος που να γινεται ειτε 76, ειτε 32, ψαξε στο σιτε του σκληρου. Καλο ειναι να ειναι unpartitioned ο σκληρος οταν το κανεις αυτο και οχι με δεδομενα! Δεν εχω ιδεα τι θα γινει σε αυτην την περιπτωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Δεκέμβριος 24, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 Για καινούργιο δίσκο μιλάμε....το μοντέλο της μητρικής είναι η GA-6BXU και με το τελευταίο bios που λέει σηκώνει τον 75άρι....να σου πω τώρα παίζεται γιατί ο 40άρης με τον 80άρι έχει διαφορά 7 και τώρα το σκέφτομαι σοβαρά... :confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Δεκέμβριος 24, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 Θα μπει σαν δεύτερος δίσκος ή θα έχει και windows πάνω του? Ρωτάω γιατί σε ένα παμπάλαιο μηχανάκι με Pentium 233MMX που πήγα να βάλω ένα 40ρη δίσκο, στο BIOS δεν τον έβλεπε με τίποτα. Του έβαλα λοιπόν σαν κύριο δίσκο έναν 6.5GB και του φόρτωσα Windows 2000. Μετά, έβαλα πάνω και τον 40GB σαν δεύτερο δίσκο χωρίς να τον δηλώσω καθόλου στο BIOS. Τα Windows όμως τον αναγνώρισαν κανονικά και δουλεύει μια χαρά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Δεκέμβριος 27, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Για πρώτος δίσκος πάει αλλά δεν νομίζω να παίζει σημασία η θέση του....μάλλον θα πάρω 40άρι και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο(δεν κατάφερα να πάω εκείνη την μέρα).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1k3man Δεκέμβριος 27, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 οχι ρε pontium παρε τον 80αρη και σε περιπτωση που δε σου κανει αλλαξε τον με τον 40αρη.. ετσι είχα κανει με ενα παλιο συστημα που ειχα με ΡΙΙΙ 450.. τον ειχα αγορασει απο πλαισιο και το μονο που τους απασχολουσε σε περιπτωση επιστροφης ηταν να μην εχει τπτ γρατζουνιες..θα πρεπει ομως να το δηλωσεις εξαρχης οτι αν δε σου κανει 8α τον επιστρεψεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Δεκέμβριος 27, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 με win 98 πανω απο 60 δεν βλεπεις ειτε τον αναγνωριζει η μητρικη ειτε οχι-πιθανοτατα θα τον αναγνωριζει ομως.Φυσικα το προβλημα μπορει να λυθει αν βαλεις πανω κοντρολερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Δεκέμβριος 28, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Παίδες εντέλη αγόρασα έναν 40GB WD με 2MB cache.......δεν θέλω να ανοίξω καινούργιο θέμα αλλά τα Windows 98 δεν τον βλέπουν και όταν είναι να κάνω format σαν καινούργιος που είναι ο δίσκος απο τα ΧΡ μπορεί να τον κάνει μόνο σε NTFS και όχι σε FAT32 που ειναι για 98....καμιά ιδέα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Δεκέμβριος 28, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Ακόμα;;HELP!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellrider Δεκέμβριος 28, 2004 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Mε fdisk δοκιμασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Δεκέμβριος 28, 2004 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Πρωτη φορα θελει fdisk...αντε ρε pontium ησουνα και τεχνικος στο πλαισιο παναθεμα τα βυσματα της Ελλαδας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Δεκέμβριος 28, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Αρχική απάντηση από Hellrider [Σήμερα, στις 18:13] Mε fdisk δοκιμασες? Αμέ....και με το παραπάνω!4 φορές το έχω κάνει και μου το βγάζει για 30ΜΒ :confused: και το υπόλοιπο δεν το βρήσκει καθόλου ή το βγάζει για 20ΜΒ :wall: :rant: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Δεκέμβριος 28, 2004 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 18:29] Πρωτη φορα θελει fdisk...αντε ρε pontium ησουνα και τεχνικος στο πλαισιο παναθεμα τα βυσματα της Ελλαδας.. Ενοείται....λες και δεν το έχω ξανακάνει,ναι πρόσεχε, αλλά πρώτη φορά συμβαίνει αυτό μετά απο πάρα πολλές φορές που το έχω κάνει.....:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Δεκέμβριος 28, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Μπας και είναι ελατωματικό το κομμάτι;;Τώρα τον κάνω σε NTFS....να δούμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Δεκέμβριος 28, 2004 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 βαλε τον σε αλλο πσ να δεις αν ειναι ελλατωματκο κομματι,αν και δεν εχω δει δισκο που να εχει ελλατωμα και να του λοιπουν gb...Με win xp sp 1 και μετα θα παιξει κατα 99% παντως..η δικια μου 440Bx(ABIT BF-6) δεν εχει κανενα προβλημα παντως..και εχω δοκιμασει Maxtor 120 gb ATA 133,WD 120 JB,WD600BB και αλλους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyBoy Δεκέμβριος 28, 2004 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Φίλε επειδή κατα τύχει έχει περάσει αυτή η μητρική από τα χέρια μου με το τελευταίο bios (δεν θυμάμαι ποιο είναι )σηκώνει μέχρι και 82GB δοκιμασμένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Δεκέμβριος 28, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Νever mind.....το βρήκα.....μαμώ τα εργαλεία της WD!!!Mε έπρηξε το παλιόπραμα.... Ευχαριστώ πολύ παίδες και καλή πρωτοχρονιά :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.